Radek Posted November 18, 2014 Posted November 18, 2014 No tak - nadmiar emocji facetom nie służy... ;) A może nadmiar psiej energii w domu :megagrin: To właśnie w 100% oddaje charakter Gaji:-) Wie, że nie wolno, ale czasami jest to silniejsze od niej :jumpie: To prawda, Gajula wie co wolno, a czego nie, ale i tak emocje nie mieszczą się w tym małym ciałku i wychodzą zachowania powiedzmy umiarkowanie pożądane :evil_lol: Za to ogrom uczucia wszystko wynagradza. Quote
Mattilu Posted November 24, 2014 Posted November 24, 2014 i tak ma być, wolę nadmiar emocji od psa autystycznego (moja koleżanka ma takiego, własciwie nie wiadomo, czy pies jest w domu ;-) ) Quote
Radek Posted November 27, 2014 Posted November 27, 2014 Może aż tak spokojny pies to przesada, ale czasem przydałoby się żeby i Gaja potrafiła chwilkę w spokoju posiedzieć;) Chociaż teraz Gaja śpi spokojnie obok mnie, a to dlatego że wpadłem ostatnio na fajny pomysł. Gajulec bardzo lubi wędrować w okolicach mojej mamy. W związku z tym w dni, gdy mam trochę więcej czasu zabieram tam psinkę samochodem żeby powędrować długo. Po powrocie trzeba swoje odespać;) Quote
Radek Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Gajula dotarła do nas równo rok temu. Nie wiemy kiedy Gaja się urodziła, w związku z tym urządziliśmy jej urodziny dzisiaj, w rocznicę przybycia do nas:) Jak przystało na urodziny dzień nie był zwyczajny i były prezenty. Najpierw Gajula pojechała na pierwszy dzień kolejnego szkolenia do psiej szkoły, do której chodziła wcześniej. Psinka bardzo lubi tam jeździć. Później dostała prezent w postaci królika-pluszaka i dodatkowo kawałek psiej czekolady. Z psią czekoladą było śmiesznie bo początkowo Gajulec nie wiedział co z czekoladą zrobić. Zabrała ją do pyszczydła, zaniosła kawałek dalej i zaczęła wąchać i oglądać, a dopiero później zdecydowała się spróbować :sabber: Okazało się, że psia czekoladka jest smaczna. Królik-pluszak też przypadł psince do gustu. Od razu zaczęła się nim bawić. Niestety zdjęcie nie jest zbyt ostre, bo Gajula to psina, która nie potrafi chwili wytrzymać w bezruchu :shiny: Quote
elficzkowa Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Sto lat dla solenizantki i dużo zdrówka !!! Quote
inka33 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Gajulku, życzę Ci byś jeszcze wiele, wiele, wiele "adopcin" przeżyła ze swoją kochaną Rodziną! :BIG: Quote
Radek Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Dziś Gajula miała dzień pełen wrażeń. Najpierw była z Asią w psiej szkole, a później pojechaliśmy samochodem żeby powędrować w miejscu lubianym przez psisko :loveu: Po takim dniu trzeba odpocząć, zobaczcie jak ślicznie Gajka leży sobie na łóżku. I jak tu jej nie kochać? Quote
elficzkowa Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 A Mikołaj to co przyniósł dla pięknej mordeczki ? Quote
Radek Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Małe przysmaki z suszonego kurczaka :sabber: Quote
Ewa Marta Posted December 8, 2014 Author Posted December 8, 2014 Ta to ma rajskie życia :loveu: Bardzo się cieszę, że jest tak bardzo przez Was kochana, że ma swoją Rodzinkę!!! Quote
Mattilu Posted December 10, 2014 Posted December 10, 2014 Mnie tez cieszy ta piekna milosc i przyjazn:) I wszyscy sa wygrani:) Quote
Radek Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Wszyscy wygrani. Pewnie, że tak :bigcool: Gajula jest fantastyczna. Chociaż czasem bywa, że psiej energii jest w niej ciut za dużo. Na przykład w poniedziałek Gaja znalazła swoją żółtą piłeczkę, która gdzieś się zagubiła (wpadła pod jakiś mebel, czy coś). Okazuje się, że w tej chwili to ulubiona psia zabawka, a na dodatek koniecznie trzeba się nią bawić wspólnie ze swoimi ludźmi. Efekt jest taki, że po pracy nie ma lekko, trzeba bawić się z małą mordką :-D Nie muszę chyba dodawać, że zabawa jest bardzo intensywna i połączona z bardzo radosnym szczekaniem. A tak wygląda opisywana piłeczka. Quote
inka33 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 I jak tu się nie dać terroryzować żółtą piłeczką takiej słodziznie...? :evil_lol: Quote
Mattilu Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 No bo jak sie ma psa w typie border collie, to nie ma lekko;) Quote
Ewa Marta Posted December 13, 2014 Author Posted December 13, 2014 Ale jakie to kochane słonko, nie bawi się sama, tylko ze swoimi ludźmi :megagrin: Quote
Radek Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ale jakie to kochane słonko, nie bawi się sama, tylko ze swoimi ludźmi :megagrin: Gajulec jest takim kochanym słonkiem, że zaprasza do swych zabaw i innych ludzi... W piątek po pracy pojechałem z Gajką do mojej mamy. U mamy od dwóch tygodni jest taka sama żółta piłeczka jak w domu :jumpie: Nasza mała mordka bardzo zachęcała do zabawy piłeczką również moją mamę. Jako że moja mama nie od razu zrozumiała o co chodzi z przynoszeniem piłeczki, Gajula musiała wytłumaczyć mamie o co chodzi za pomocą szczekania :-D Taka to kochana psinka. Quote
inka33 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Nie pamiętam kto i gdzie wstawiał wyrzutnię piłkową samoPSOobsługową dla psiaków... :siara: Quote
Radek Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Ciekawe, czy Gajuli pasowałoby takie coś? Quote
Radek Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Nie wiem jak by zareagowała Gajula, ale za to już wiem, że na przykład Asia zachwycona by nie była :jumpie: Quote
Ewa Marta Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 Gajula oszalałaby ze szczęścia, ale to raczej sprzęt do ogródka, a nie do mieszkania z sąsiadami pod spodem :megagrin: Quote
inka33 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Nie wiem jak by zareagowała Gajula, ale za to już wiem, że na przykład Asia zachwycona by nie była :jumpie: Oj, tam, oj, tam, Asiula... :megagrin: Gajula oszalałaby ze szczęścia, ale to raczej sprzęt do ogródka, a nie do mieszkania z sąsiadami pod spodem :megagrin: Oj, tam, oj, tam, sąsiedzi... :megagrin: Quote
Ellig Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Taka wyrzytnia to ekstra sprzet, najczesciej jest ustawiana w korytarzu i nie wyrzuca pilek na duza odleglosc, pies sam wklada pilke do wyrzutni :) I kilka ciekawostek dla zwierzakow ;) http://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/2014/03/elektroniczne-gadzety-dla-zwierzat-i-ich-wlascicieli,7.aspx http://youtu.be/LDTsDxhmNVY Quote
Recommended Posts