Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie się wydaje że pory roku uległy przesunięciu fazowemu. Złota jesień jest do listopada,  listopad w grudniu a zima zaczyna się wtedy kiedy powinna normalnie się kończyć. 

• Like 1
Posted

Zima to moja ulubiona pora roku (bo nic nie pyli), ale cieszę się i z braku śniegu, dla mnie śnieg w mieście to zmora. Teraz byłam przez 3. dni w Berlinie i tam zupełnie zielono, drzewa puszczają piękne zielone liście, leszczyna ma bardzo rozwinięte "kotki", brzoza szaleje z pyleniem... aż ciężko uwierzyć w to wszystko, że to już wiosennie... W nocy (po północy) jak przyjechaliśmy było na zewnątrz 10,5*C! Tym bardziej trudno uwierzyć w to, że w ogóle że może być biało. Śmieję się z lubym, że śnieg spadnie na nasz ślub... w maju szczerzyzebek.gif 

Życzę wytchnienia od lecznicy, badań i weterynaryjnych zmartwień i głaski zostawiam dla kochanej Gai :)

Posted

Ja zimy szczególnie w mieście nie lubię i za nią nie tęsknię ale faktycznie pory roku wariują,, u nas zaczyna być jak w tropikach - tylko dwie pory roku - jesień i lato.

Posted
Dnia 14.01.2020 o 08:54, Aska7 napisał:

Zimy już nie ma, w kwietniu zaczyna się lato.

A w maju 30 stopni:(

Dnia 14.01.2020 o 10:41, Tyś(ka) napisał:

Życzę wytchnienia od lecznicy, badań i weterynaryjnych zmartwień i głaski zostawiam dla kochanej Gai :)

Gajulka pogłaskana:)

Dnia 14.01.2020 o 15:05, dwbem napisał:

Ja zimy szczególnie w mieście nie lubię i za nią nie tęsknię

Zima też potrzebna. Przez brak zimy będzie wysyp kleszczy i innego paskudztwa.

Kochana Gajulka chyba na brak zimy nie narzeka, bo dziś po spacerku wyglądała tak

6972873031cd00ac.jpg

• Like 2
Posted
23 godziny temu, Aska7 napisał:

Cudny uśmiech : )

23 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

Można się zakochać :)

Kochana mordeczka! Widać, że jest szczęśliwa.

9 godzin temu, dwbem napisał:

Właśnie, uśmiech przepiękny.

Bo to kochana, wyjątkowa sunia. W sobotę o 10:15 mamy badania kontrolne. Biedny Gajulec zje dopiero po badaniach;) Oczywiście, jak zwykle, prosimy o kciuki. 

Posted
3 minuty temu, Radek napisał:

Krwiste, a po wynikach trzeba będzie zapisać Gajulca do okulisty. 

Niezależnie jakie trzymam kciuki. Przy nerkowcach trzeba chuchać na zimne :(

• Like 1
Posted

Dzisiaj nie będzie zdjęcia z wizyty w lecznicy, Lepsza Połowa nie robi:( Gajulka poszła z Asią do lecznicy, a ja chodziłem po okolicy z Igusiem. Badanie wyszło dobrze. Osłuchowo i na oko wszystko jest w porządku. Nasza pani doktor była zadowolona, głownie z tego że serduszko brzmi lepiej, niż ostatnio. Krew pobrana i wyniki będą w poniedziałek (ale konsultacja może być dopiero we wtorek). Jeżeli wyniki będą OK (kciuki wciąż wskazane), będziemy usuwać gruczolaka 17 lutego.

Posted

Człowiek się stresuje, najpierw badaniem, potem wynikami i innymi zabiegami, a Gajulka... leży sobie na fotelu i się nie przejmuje:)

65836be511ec4a7c.jpg

Jedyny problem, to że ludzie budzą robieniem zdjęć;)

• Like 2
Posted

Laboratorium nam nawaliło i dziś wyniki Gajulca nie dotarły. Mają dotrzeć jutro, więc konsultacja się opóźni:/ Kolejny dzień stresu. 

Posted

Wyniki skonsultowane:) Wszystko trzyma normę. Nasza pani doktor zadowolona. Dawka leku na tarczycę od dzisiaj zmniejszona i za 6 tygodni kolejna kontrola, a 17 lutego usuwamy (to znaczy okulista usuwa) gruczolaka. 

Dziękujemy za kciuki. 

• Like 1