Nadziejka Posted December 8, 2019 Posted December 8, 2019 Spokojnej nocy spokojnego tygodnia lapekom i paniom 1 Quote
Radek Posted December 9, 2019 Posted December 9, 2019 Dnia 6.12.2019 o 13:50, Tyś(ka) napisał: Widzę, że Gajunia polubiła się z weterynarzami :( Gajulka powinna mieć chyba jakąś kartę stałego pacjenta. Quote
Radek Posted December 11, 2019 Posted December 11, 2019 Dzisiaj Iguś pogonił Gajulkę:/ Rudy kolega pod naszą nieobecność mieszka w kennelu (tak jest przyzwyczajony od szczeniaczka, jeszcze przed dotarciem do nas). Przed wyjściem dostaje smaki i sam chętnie wchodzi do klateczki. Od niedawna dostaje konga. Uwielbia go i dostaje małpiego rozumu, gdy mu go szykuję. Dzisiaj włożyłem konga do kennelu i poszedłem zakładać buty i kurtkę. Iguś siedział jak zaczarowany i wpatrywał się w konga. Gajulka podeszła powąchać i blablador wystartował do małej mordki z paszczą i zębami:( Gajka nie pozostała dłużna i musiałem towarzystwo rozdzielić. Iguś zaliczył opieprz. Po nim spłynęło jak po kaczce, a Gaja się bardzo zdenerwowała. Do wieczora Gajulec był raczej antyigusiowy. Teraz jest ciut lepiej. Mam nadzieję, że głupolki jakoś się jednak dogadają. 1 Quote
dwbem Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 Dogadają się, chwilowa sprzeczka z młodziskiem ale Gajulka ustawi szczyla do piomu. 1 Quote
Radek Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 17 godzin temu, Aska7 napisał: Ups : / Takie małe ups, jak w reklamie ręczników papierowych;) 5 godzin temu, dwbem napisał: Dogadają się, chwilowa sprzeczka z młodziskiem ale Gajulka ustawi szczyla do piomu. Dzisiaj było już spokojniej. Gajulka dalej z lekka antyigusiowa, ale za to Iguś mniej namolny. Quote
dwbem Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 No właśnie, powiedziała mu, żeby jej nie dokuczał. 1 Quote
jotpeg Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Dnia 5.12.2019 o 23:34, Radek napisał: Wklejam zdjęcia za pośrednictwem serwisu fotosik.pl Wczytuję tam zdjęcie i wklejam odpowiedni link. Na Dogo ostatnio zdjęć wklejać się nie da:( dziękuję, udało się :) Pozdrawiam!! 1 Quote
Radek Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Dzisiaj Gajulka miała aktywny dzień. Z rana pojechała z Lepszą Połową na tropki. Po południu pojechaliśmy w jedno z ulubionych miejsc Gajki. Do mojego taty, a tam jak zwykle mizianie i smaczki. Wrażenia tak zmęczyły małą mordkę, że pod wieczór wyglądała tak. 2 Quote
Tyśka) Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Korony jej tylko brakuje i podpisu: "ciężkie jest życie królewny" :) Quote
Radek Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 7 godzin temu, Aska7 napisał: Uroczo padnięta : ) Pies zmęczony, to pies szczęśliwy;) 1 godzinę temu, Tyś(ka) napisał: Korony jej tylko brakuje i podpisu: "ciężkie jest życie królewny" :) Pewnie, że ciężkie. Ile to rzeczy trzeba było robić. Tropić ludzia, jeść smaczki, być z wizytą... Nie ma lekko. 1 Quote
Radek Posted December 17, 2019 Posted December 17, 2019 Jutro wieczorem Gajulec jedzie na badanie kontrolne oczka. Kciuki oczywiście wskazane:) A dziś pycho na spacerkach radosne. 2 Quote
Aska7 Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 7 godzin temu, Radek napisał: Jutro wieczorem Gajulec jedzie na badanie kontrolne oczka. Kciuki oczywiście wskazane:) A dziś pycho na spacerkach radosne. Pieknie radosne : ). Jak to dobrze żyć w nieświadomości. Kciuki są : ) 1 Quote
Aska7 Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 Oj Radek, dokonałeś przestępstwa w związku z RODO ; ) 1 Quote
Radek Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Kciuki są : ) Dziękujemy. 1 godzinę temu, Aska7 napisał: Oj Radek, dokonałeś przestępstwa w związku z RODO ; ) Może nikt nie zauważy;) Quote
Nadziejka Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 lPozdrawiamy lapucinki urocze dzielna malenka najdzielniejsza 1 Quote
Radek Posted December 18, 2019 Posted December 18, 2019 I jesteśmy po kontroli okulistycznej. Lewa powieka ładnie się goi, a to różowe co mnie niepokoiło to po prostu tkanka bliznowata. Dziś smarujemy oczko po raz ostatni. Drugie oczko, to z gruczolakiem, też w sumie w porządku. Na razie nic się nie dzieje. Po kolejnym zwyczajowym badaniu okresowym (czyli tak około 15 stycznia) mamy stawić się u okulisty z wynikami i umówić się na zabieg. Marzy mi się dłuższy okres bez wizyt w lecznicy, badań, konsultacji... Gajulka była u okulisty wzorcowo grzeczna, aż się pan doktor nie mógł nadziwić. Taka to wyjątkowa mała mordka. 1 Quote
Radek Posted December 19, 2019 Posted December 19, 2019 Dzielna i kochana:) Gajulec nie przepada specjalnie za przysmakami typu kurze łapki, czy uszy. Wcześniej próbowaliśmy kilka razy i nie pasowało. Po pojawieniu się Igusia postanowiliśmy sprawdzić, czy rudy będzie lubił takie przysmaki. Lubi i zjada z przyjemnością. Co ciekawe, przy Igusiu takie przysmaki pasują Gajulce. Jak Igusia nie ma (na przykład jest na swoich zajęciach), Gajka nawet na takie smaki nie spojrzy. 1 Quote
Radek Posted December 23, 2019 Posted December 23, 2019 Niektórzy się krzątają, robią zakupy, przygotowują potrawy, a Gajka spędziła większą część dnia tak: 1 Quote
Radek Posted December 24, 2019 Posted December 24, 2019 5 godzin temu, Aska7 napisał: Też bym tak chciała : ) Nie ma lekko:) Wszystkim zaglądającym do Gajulki życzymy Radosnych, rodzinnych i pogodnych (chociaż w duchu, bo za oknem brzydko) Świąt Bożego Narodzenia 1 Quote
Radek Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 I Gajulka przechodzi na dietę;) Wczoraj szczepiliśmy Gajulca, więc była okazja do sprawdzenia, jak mała mordka trzyma linię. Okazuje się, że przez około 1,5 miesiąca przybyło ponad 1,5 kg. Poprzedniej karmy nerkowej Gajka nie lubiła i jadła niedużo. Po zmianie karmy nie pilnowałem, ile nasypuję i Gajulka jadła około 50% za dużo (wczoraj sprawdzałem na wadze). Efekty pokazała waga. Od dzisiaj Gaja dostaje trochę mniej, niż sugerują na opakowaniu. Poduszkowiec pozdrawia. 1 Quote
Recommended Posts