Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wygląda bosko!  

Oryginalna :)... drugiej takiej nie ma ;) a gdy zmieni ubranko na zimowe, uniesie przepiękną kitę do góry :)

tylko ten brak proporcji, ta wysokość, długość trochę mnie martwi...bardzo narażona na skręt jelit, choroby układ krążenia/serca  i układu kostno/stawowego. Jak u dogów

Posted

Też piękności...Tylko dlaczego tak się zasiedziały w tym dt?....Dobrze im, wiem...ha,ha...

Ładne, inteligentne panienki ale każda z nich ma swego focha i znaleźć odpowiedniego opiekuna jest problem...

Mela do obcych z dystansem, płochliwa...a to sympatyczna, grzeczna/czysta panienka...komunikatywna, wesoła, lubi przebywać z człowiekiem, wylegiwać się obok...pychol zawsze skory do rozdawania buziaków, języczek do lizania...jest tylko jedno ale...nie lubi konkurencji i podstępnie, jak nikt nie patrzy atakuje/na poważnie inne zwierzaki...wielkość psa nie ma znaczenia, głowy nie dam jak zachowa się w stosunku do małych dzieci.

Julka już jest piękna...jak nabierze masy, zmężnieje będzie cudna...tylko te gabaryty ;)...długi ogon, wiecznie w ruchu zmiata wszystko w swoim zasięgu, silna, szybka, zwinna, ciekawska, zaborcza - dla małego dziecka może stanowić zagrożenie...pozostałe psy toleruje bo musi ale potrafi pogonić, oszczekać/przestraszyć - nie zostawiamy bez kontroli z maluchami. Bardzo szczekliwa/głośna, pyskata skalę dźwięków ma ogromną. To kawał psa...teraz głowa jej rośnie...będzie miała chyba niezły saganik ;).

Jessi... opanowana, bardzo kontaktowa, posłuszna, inteligentna, podejmuje decyzje w ułamkach sekund, błyskawicznie ocenia sytuację. W stosunku do obcych nieufna, ostrzegawczo zaszczeka, warknie i obserwuje, nie ucieka. W stosunku do innych zwierząt przyjacielska/opiekuńcza, nie wszczyna awantur wręcz gasi je w zarodku. Uwielbia kontakt z człowiekiem...jedynie jej umiejętność pokonywania ogrodzeń...

Posted

Każda z nich ma wiecej zalet niż wad. Melka jakby była jedynym psem w rodzinie przestanie konkurować o względy....nie będzie musiała, Julce trzeba znaleźć dom z dorosłymi ludźmi, aby nie miała możliwości zgnieść ogonem słabszego a Jessi przy człowieku nie wychodzi za ogrodzenie, wiec najlepiej dom spokojnych emerytów, którzy zawsze są w domu , a na czas ewentualnego  wyjścia opiekuna zostawianie Jessi w domu i tyle. Ale sie pomądrzyłam prawda................wiem , że  znaleźć dom nie jest łatwo.

Posted

Każda z nich ma wiecej zalet niż wad. Melka jakby była jedynym psem w rodzinie przestanie konkurować o względy....nie będzie musiała, Julce trzeba znaleźć dom z dorosłymi ludźmi, aby nie miała możliwości zgnieść ogonem słabszego a Jessi przy człowieku nie wychodzi za ogrodzenie, wiec najlepiej dom spokojnych emerytów, którzy zawsze są w domu , a na czas ewentualnego  wyjścia opiekuna zostawianie Jessi w domu i tyle. Ale sie pomądrzyłam prawda................wiem , że  znaleźć dom nie jest łatwo.

Dokładnie...takich domków potrzebują panienki....znajdą tak jak Łezka niestety wymaga to czasu....

Posted

Masakra. Będzie jazda tak jak z Venus.

Venusik była bardziej opanowana, starsza i znacznie niższa...z Julci to kawał suni ;) Aron może swobodnie jej pod brzuchem przechodzić nie po nosie mu, nie honor ;) ich drogi rozchodzą się...liczę na to...

Panna nie wie co się dzieje, hormony buzują...aktywność wzrosła na szczęście Jessi i Dianka dotrzymują jej kroku ;)

Posted

A wiecie, że Jessi już z Wami na dniach będzie rok ? ;)

Jula początku stycznia tego roku, a Mela... Mela od marca 2014r. 

Dzięki za super opisy panienek, powstawiałam w wydarzenia na fb :). 

Posted

A wiecie, że Jessi już z Wami na dniach będzie rok ? ;)

Jula początku stycznia tego roku, a Mela... Mela od marca 2014r. 

Dzięki za super opisy panienek, powstawiałam w wydarzenia na fb :). 

Jessi jest u nas od 10 marca 2015 roku...

zdecydowanie za dużo masz obowiązków...psów pod opieką ;)

Jessi pięknieje :)...jakie futro jej rośnie fiu, fiu

Łakomczucha biega/przeskakuje do kociego klanu za płot i myje miseczki ;)...koty w jej towarzystwie są bezpieczne :)

jak wraca to po wyrazie mordki wiadomo że już coś przeskrobała ;)...wiemy że u sąsiada od razu bo Julka leci, szczeka i prowadzi pod ogrodzenie...kabel z niej że strach, mądra sunia ;)

Posted

Mocno, mocno zaciskajcie kciuki dla Jessi :) :)

telefon na który tak czekałam zadzwonił :), kolejna sunia od nas ma szansę zostać kanapową Warszawianką ;)

Posted

Mocno, mocno zaciskajcie kciuki dla Jessi :) :)

telefon na który tak czekałam zadzwonił :), kolejna sunia od nas ma szansę zostać kanapową Warszawianką ;)

Matko kochana....to ja rzucam robotę siadam, zaciskam kciuki i siedzę i czekam na dalszy rozwój sytuacji......

Posted

Matko kochana....to ja rzucam robotę siadam, zaciskam kciuki i siedzę i czekam na dalszy rozwój sytuacji......

Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej  w Warszawie dla oneczki Jessi

Posted

Nooo, rozmowy przeprowadzone, akcja rozpoczęta :) , mam nadzieję, że wizyta wkrotce.

Faktycznie, wyd. na FB załozyłam 11 marca, źle spojrzałam... A już myślałam, że ten czas goni jak oszalały.

Co do psów pod opieką, to troche tego jest ;) , ale Wy macie więcej i trzymacie rękę na pulsie :) .

Posted

Nooo, rozmowy przeprowadzone, akcja rozpoczęta :) , mam nadzieję, że wizyta wkrotce.

Faktycznie, wyd. na FB załozyłam 11 marca, źle spojrzałam... A już myślałam, że ten czas goni jak oszalały.

Co do psów pod opieką, to troche tego jest ;) , ale Wy macie więcej i trzymacie rękę na pulsie :) .

Staramy się ogarnąć, zapanować nad stadem...różnie z tym bywa ;)

Nasze skarbusie nabierają masy, hodują tłuszczyk, porastają gęstym futerkiem...

Maniuś, domowy koci przepowiadacz pogody mówi że zima będzie mroźna...

Wczoraj widziałam/słyszałam gęsi tworzące klucze na niebie...oj chyba coś z tego będzie...

Posted

Hura hura hura wizyta przedadopcyjna wypadła mega pozytywnie. Teraz zostało dograć szczegóły podróży. Jessi zostanie warszawianką :)

zamieszka w bloku, będzie miała psią koleżankę. Z łańcucha przy budzie na kanapę ;)

UlaFeta ślicznie dziękujemy za przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnej :)

Posted

5zp7ql3jp3yf_t.jpg

6dh37hpz10hs_t.jpg

Przyjechała dziś karma  70 kg + witaminy 2 opakowania dla Meli, Juli i Jessi + sucha karma dla kotów 18 kg - z bazarku na fb od dreag :)

W rozliczeniu post 255