beataczl Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 jutro wysle paczke bo nie zdazylam w poniedzialek chyba sie pochlastam przy tej przeprowadzce/pisze z podlogi bez stolu i krzesla juz/ dzieki asiuniab za info i ze zajelas sie porzadnie watkiem suni:loveu: Quote
asiuniab Posted September 11, 2013 Posted September 11, 2013 beataczl napisał(a):jutro wysle paczke bo nie zdazylam w poniedzialek chyba sie pochlastam przy tej przeprowadzce/pisze z podlogi bez stolu i krzesla juz/ dzieki asiuniab za info i ze zajelas sie porzadnie watkiem suni:loveu: no własnie nie porządnie, bo mam szpital w domu i muszę się ogarnąć, to się porządnie wezmę; Quote
asiuniab Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 dostałam wczoraj list z umową od Amadorki, jak tylko ją wypełnię natychmiast do Ciebie odsyłam; a czy udało się z Grafi podejść do lekarza w sprawie kręcenia się kółeczko?? Quote
Amadorka Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Byłam z sunia u lekarza dostała lek na to kręcenie-memotropil.Poza tym obecnie serduszko w porządku,wtedy trochę słabiej pracowało,ale były takie upały,że to mogło miec wpływ.Sunia bardzo lubi jeździć autem,zaraz rozsiada się na fotelu.Ogólnie jest ok,niestety sika bardzo często. Quote
asiuniab Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='Amadorka']Byłam z sunia u lekarza dostała lek na to kręcenie-memotropil.Poza tym obecnie serduszko w porządku,wtedy trochę słabiej pracowało,ale były takie upały,że to mogło miec wpływ.Sunia bardzo lubi jeździć autem,zaraz rozsiada się na fotelu.Ogólnie jest ok,niestety sika bardzo często.[/QUOTE] o dziękuję za info. memotropil, hmm zobaczymy, bo On jest na lepsze ukrwienie mózgu, może pomoże?? Oby; ufff, że z serduszkiem dobrze, a czy lekarz będzie prowadził poszukiwania przyczyny tego sikania? Quote
ajw Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Nieśmiało przypominam, że czekam na numer konta;) Quote
asiuniab Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='ajw']Nieśmiało przypominam, że czekam na numer konta;)[/QUOTE] nie gniewaj się, na pewno do wszystkich porozsyłam nr konta, postaram się to zrobić jeszcze dziś wieczorem, a nie chcę robić tego na raty, żeby do tej samej osoby niechcący wysłać 2 razy:) Quote
asiuniab Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 A oto bazarek w 40% poświęcony Grafi: http://www.dogomania.pl/forum/threads/247103-Pikle-nacieraj%C4%85-a-Staruszki-zapraszaj%C4%85-%29-do-30-09-do-godz-23-00?p=21307792#post21307792 Quote
ajw Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='asiuniab']nie gniewaj się, na pewno do wszystkich porozsyłam nr konta, postaram się to zrobić jeszcze dziś wieczorem, a nie chcę robić tego na raty, żeby do tej samej osoby niechcący wysłać 2 razy:)[/QUOTE] Spokojnie, nie spiesz się;) tylko się przypomniałam, ale jak pamiętasz o mnie to ok:) Quote
Martuchny Posted September 15, 2013 Author Posted September 15, 2013 Podczytuję wątek, cieszę się,że zdecydowałyście się na zajęcie tą sprawą. Dziękuję Wam bo ja nie dałabym rady. Dobrze,że ma takich opiekunów jak Wy i dziękuję Ci Amadorko,że się nią zajmujesz bezpośrednio. Ja sama kiedyś brałam memotropil (to jest 'psia' wersja, czy taki dla ludzi?) myślę,że powinno być lepiej po nim (mi bylo :P). Postaram się,żeby coś Wam wysłać na nią... Quote
Gosiapk Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Witaj śliczna :) Miałam 2 sunie niewidome. Quote
Amadorka Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 [quote name='Martuchny']Podczytuję wątek, cieszę się,że zdecydowałyście się na zajęcie tą sprawą. Dziękuję Wam bo ja nie dałabym rady. Dobrze,że ma takich opiekunów jak Wy i dziękuję Ci Amadorko,że się nią zajmujesz bezpośrednio. Ja sama kiedyś brałam memotropil (to jest 'psia' wersja, czy taki dla ludzi?) myślę,że powinno być lepiej po nim (mi bylo :P). Postaram się,żeby coś Wam wysłać na nią...[/QUOTE] Dostała ludzki lek,na razie wziełam pół opakowania i zobaczymy jak sie bedzie czuła,cena 13zł. Quote
asiuniab Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Amadorka']Dostała ludzki lek,na razie wziełam pół opakowania i zobaczymy jak sie bedzie czuła,cena 13zł.[/QUOTE] super, oczywiście ureguluję rachunek:) Quote
Gosiapk Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 czy ona ma zapalenie nerek/pęcherza, że tak często siusia? Quote
asiuniab Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Gosiapk']czy ona ma zapalenie nerek/pęcherza, że tak często siusia?[/QUOTE] no właśnie nie wiadomo, w tym kierunku (sikania) miała robiony poziom cukru i wyszedł ok. a co do nerek i pęcherza, to nie wiem, może Amadorka jak będzie to napisze; Quote
cisowianka Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Witam, jakiś czas temu zapisalam wątek suni, (ale bez kasy), teraz przypomniałam sobie o niej z bazarku z piklami ;). Zgłaszam się do deklaracji stałej malutkiej 10 zł ale, właśnie ale mogę wpłacać dopiero pod koniec miesiąca, lub na początku więc oficjalnie zaczęłabym od 1 października, może tak być? Quote
asiuniab Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 [quote name='cisowianka']Witam, jakiś czas temu zapisalam wątek suni, (ale bez kasy), teraz przypomniałam sobie o niej z bazarku z piklami ;). Zgłaszam się do deklaracji stałej malutkiej 10 zł ale, właśnie ale mogę wpłacać dopiero pod koniec miesiąca, lub na początku więc oficjalnie zaczęłabym od 1 października, może tak być? :lilangel: :lilangel:hip hip hura, dziękuję, kochana można z dołu z góry wpłacać, jak kto tylko może; ja i Grafi i cioteczki zaglądające do Grafi bardzo, bardzo dziękujemy:lilangel::lilangel: muszę się do moderatora zgłosić, żeby mi ze dwa posty udostępnił, to nas pozapisuje:) Quote
Nadziejka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ciociunia i ja się melduje u suniateczka :iloveyou::buzi: i jakiś pieniążek poleci , jak dobrze Asiuniu , ze malunia pod Twoja pieczą:modla: za dużo biedaczkow stokroć za dużo na swiecie ech ... Quote
cisowianka Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='kamilka91']Uff, coś tu wreszcie ruszyło...[/QUOTE] Ruszyło, ruszyło co ma nie ruszyć, tylko tch wątków i biedaków do rozruszania jest całe multum, jak wybierać:hmmmm::mdleje:, jaką bidę wspomóc groszem????? Quote
asiuniab Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='cisowianka']Ruszyło, ruszyło co ma nie ruszyć, tylko tch wątków i biedaków do rozruszania jest całe multum, jak wybierać:hmmmm::mdleje:, jaką bidę wspomóc groszem?????[/QUOTE] no dokładnie, dlaczego tu na dogo nie zaglądają jacyś milionerzy, bo najgorsze są te wybory, komu pomóc bardziej, szybciej, a pod koniec miesiąca komu wogóle; Quote
Anula Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 (edited) Jest duże prawdopodobieństwo,że Grafi choruje na zespół przedsionkowy.Wet nic o tej chorobie nie wspomniał?Miałam sunię starszą z tą chorobą w DT była leczona i jest bardzo dobrze.Też często oddawała mocz,podczas leczenia encortonem to się uspokoiło.Sunia jest już w DS.Jeszcze dodam,że miała podawane leki:Encorton Forte 10mg,Cavinton 10mg(na ukrwienie mózgu),Vitacon10mg(na krzepliwość).Czym szybciej Grafi będzie zdiagnozowana tym lepsze będą rezultaty leczenia i powrotu do zdrowia. http://www.portalweterynaryjny.pl/ar...i-kotow-5.html To Sawana z tą chorobą,ma przekrzywioną główkę na prawą stronę. Edited September 18, 2013 by Anula Quote
Recommended Posts