Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jutro wysle paczke bo nie zdazylam w poniedzialek chyba sie pochlastam przy tej przeprowadzce/pisze z podlogi bez stolu i krzesla juz/
dzieki asiuniab za info i ze zajelas sie porzadnie watkiem suni:loveu:

• Replies 427
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beataczl napisał(a):
jutro wysle paczke bo nie zdazylam w poniedzialek chyba sie pochlastam przy tej przeprowadzce/pisze z podlogi bez stolu i krzesla juz/
dzieki asiuniab za info i ze zajelas sie porzadnie watkiem suni:loveu:

no własnie nie porządnie, bo mam szpital w domu i muszę się ogarnąć, to się porządnie wezmę;

Posted

dostałam wczoraj list z umową od Amadorki, jak tylko ją wypełnię natychmiast do Ciebie odsyłam;
a czy udało się z Grafi podejść do lekarza w sprawie kręcenia się kółeczko??

Posted

Byłam z sunia u lekarza dostała lek na to kręcenie-memotropil.Poza tym obecnie serduszko w porządku,wtedy trochę słabiej pracowało,ale były takie upały,że to mogło miec wpływ.Sunia bardzo lubi jeździć autem,zaraz rozsiada się na fotelu.Ogólnie jest ok,niestety sika bardzo często.

Posted

[quote name='Amadorka']Byłam z sunia u lekarza dostała lek na to kręcenie-memotropil.Poza tym obecnie serduszko w porządku,wtedy trochę słabiej pracowało,ale były takie upały,że to mogło miec wpływ.Sunia bardzo lubi jeździć autem,zaraz rozsiada się na fotelu.Ogólnie jest ok,niestety sika bardzo często.[/QUOTE]
o dziękuję za info. memotropil, hmm zobaczymy, bo On jest na lepsze ukrwienie mózgu, może pomoże?? Oby;
ufff, że z serduszkiem dobrze, a czy lekarz będzie prowadził poszukiwania przyczyny tego sikania?

Posted

[quote name='ajw']Nieśmiało przypominam, że czekam na numer konta;)[/QUOTE]
nie gniewaj się, na pewno do wszystkich porozsyłam nr konta, postaram się to zrobić jeszcze dziś wieczorem, a nie chcę robić tego na raty, żeby do tej samej osoby niechcący wysłać 2 razy:)

Posted

[quote name='asiuniab']nie gniewaj się, na pewno do wszystkich porozsyłam nr konta, postaram się to zrobić jeszcze dziś wieczorem, a nie chcę robić tego na raty, żeby do tej samej osoby niechcący wysłać 2 razy:)[/QUOTE]

Spokojnie, nie spiesz się;) tylko się przypomniałam, ale jak pamiętasz o mnie to ok:)

Posted

Podczytuję wątek, cieszę się,że zdecydowałyście się na zajęcie tą sprawą. Dziękuję Wam bo ja nie dałabym rady. Dobrze,że ma takich opiekunów jak Wy i dziękuję Ci Amadorko,że się nią zajmujesz bezpośrednio. Ja sama kiedyś brałam memotropil (to jest 'psia' wersja, czy taki dla ludzi?) myślę,że powinno być lepiej po nim (mi bylo :P). Postaram się,żeby coś Wam wysłać na nią...

Posted

[quote name='Martuchny']Podczytuję wątek, cieszę się,że zdecydowałyście się na zajęcie tą sprawą. Dziękuję Wam bo ja nie dałabym rady. Dobrze,że ma takich opiekunów jak Wy i dziękuję Ci Amadorko,że się nią zajmujesz bezpośrednio. Ja sama kiedyś brałam memotropil (to jest 'psia' wersja, czy taki dla ludzi?) myślę,że powinno być lepiej po nim (mi bylo :P). Postaram się,żeby coś Wam wysłać na nią...[/QUOTE]

Dostała ludzki lek,na razie wziełam pół opakowania i zobaczymy jak sie bedzie czuła,cena 13zł.

Posted

[quote name='Gosiapk']czy ona ma zapalenie nerek/pęcherza, że tak często siusia?[/QUOTE]
no właśnie nie wiadomo, w tym kierunku (sikania) miała robiony poziom cukru i wyszedł ok. a co do nerek i pęcherza, to nie wiem, może Amadorka jak będzie to napisze;

Posted

Witam, jakiś czas temu zapisalam wątek suni, (ale bez kasy), teraz przypomniałam sobie o niej z bazarku z piklami ;). Zgłaszam się do deklaracji stałej malutkiej 10 zł ale, właśnie ale mogę wpłacać dopiero pod koniec miesiąca, lub na początku więc oficjalnie zaczęłabym od 1 października, może tak być?

Posted

[quote name='cisowianka']Witam, jakiś czas temu zapisalam wątek suni, (ale bez kasy), teraz przypomniałam sobie o niej z bazarku z piklami ;). Zgłaszam się do deklaracji stałej malutkiej 10 zł ale, właśnie ale mogę wpłacać dopiero pod koniec miesiąca, lub na początku więc oficjalnie zaczęłabym od 1 października, może tak być?

:lilangel: :lilangel:
hip hip hura, dziękuję, kochana można z dołu z góry wpłacać, jak kto tylko może; ja i Grafi i cioteczki zaglądające do Grafi bardzo, bardzo dziękujemy
:lilangel::lilangel:
muszę się do moderatora zgłosić, żeby mi ze dwa posty udostępnił, to nas pozapisuje:)

Posted

Ciociunia i ja się melduje u suniateczka :iloveyou::buzi: i jakiś pieniążek poleci , jak dobrze Asiuniu , ze malunia pod Twoja pieczą:modla: za dużo biedaczkow stokroć za dużo na swiecie ech ...

Posted

[quote name='kamilka91']Uff, coś tu wreszcie ruszyło...[/QUOTE]
Ruszyło, ruszyło co ma nie ruszyć, tylko tch wątków i biedaków do rozruszania jest całe multum, jak wybierać:hmmmm::mdleje:, jaką bidę wspomóc groszem?????

Posted

[quote name='cisowianka']Ruszyło, ruszyło co ma nie ruszyć, tylko tch wątków i biedaków do rozruszania jest całe multum, jak wybierać:hmmmm::mdleje:, jaką bidę wspomóc groszem?????[/QUOTE]
no dokładnie, dlaczego tu na dogo nie zaglądają jacyś milionerzy, bo najgorsze są te wybory, komu pomóc bardziej, szybciej, a pod koniec miesiąca komu wogóle;

Posted (edited)

Jest duże prawdopodobieństwo,że Grafi choruje na zespół przedsionkowy.Wet nic o tej chorobie nie wspomniał?Miałam sunię starszą z tą chorobą w DT była leczona i jest bardzo dobrze.Też często oddawała mocz,podczas leczenia encortonem to się uspokoiło.Sunia jest już w DS.Jeszcze dodam,że miała podawane leki:Encorton Forte 10mg,Cavinton 10mg(na ukrwienie mózgu),Vitacon10mg(na krzepliwość).Czym szybciej Grafi będzie zdiagnozowana tym lepsze będą rezultaty leczenia i powrotu do zdrowia.
http://www.portalweterynaryjny.pl/ar...i-kotow-5.html

To Sawana z tą chorobą,ma przekrzywioną główkę na prawą stronę.

Edited by Anula