Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agappe napisał(a):
szczegółów?? eh nie chce wiedzieś z jakich krajów, w jakich klasach, jakiej płci, itp. tylko ile (nawet mniej więcej) i czy w ogóle.. qrcze ta wiedza przecież nie może nikomu "zaszkodzić":roll::shake:

Specjalnie napisałam 'szczegolow' - dla nas moze to nie jest szczegol, ale dla nich tak. Widzisz, chodzi mi o to, ze 'wyłapanie' tych zagranicznych rodzynkow moze byc juz klopotem. Jednak ja bym probowała, ale dopiero jakies 1-2 przed wystawa, wtedy juz powinno byc wszystko uporzadkowane i dopiete na ostatni guzik.

Posted

Savannah napisał(a):
tak po prostu jest. I to nie tylko w oddziale Poznanskim !!!

Przecież przed wystawami są rozpiski ... jaki pies do jakiej klasy.Zawsze tydzień przed sprawdzam kto z nami w klasie.

Posted

palma napisał(a):
Przecież przed wystawami są rozpiski ... jaki pies do jakiej klasy.Zawsze tydzień przed sprawdzam kto z nami w klasie.

eee palma odpowiedz sobie na pytanie czy przed wszystkimi wystawami????? np przed Wrocławiem, który jest w ten weekend owszem podali stawke ilościową, ale bez nazw poszczególnych psów.. niektóre oddziały nawet planów sędziowania nie publikują.

Posted

palma napisał(a):

Nie przed wszystkimi ! Dlatego zaznaczylam ze Oddział Poznan nie jest jedyny!

Posted

Poza tym trzeba dodac ważną rzecz...żaden oddział nie jest zobowiązany do takich informacji.
Tak naprawde ujawnianie stawki jest regulaminowo niedopuszczalne.

pozdr.

Posted

Blaira - to nie do końca tak.
Regulamin był pisany dawno temu, gdy nie było Internetu. Tak więc obecnie można różnie interpretować zawarte w nim zapisy.

Jeżeli chodzi o podawanie stawek,to przecież znamy stawki ilościowe (i to nie jest ŻADNA tajemnica). Oraz mamy stawki imienne - i to jest dla Oddziałów prawdziwą zmorą...

I nie chodzi tutaj o istnienie obowiązku Oddziałów lub nieistnienie tego obowiązku , tylko o różną interpretację zapisów w regulaminie.
Ot, i wszystko.

Moim zdaniem, podkreślam, moim - trzeba iść z duchem czasów i jeżeli jest takie coś, co się nazywa Internet, które ułatwia nam życie, to jaki problem podawać stawki ilościowe...?
Pzdr.

Posted

Ja jestem zdania że powinno się umieszczać ilościówkę i spis wystawców, to w niczym nie szkodzi. Termin zgłaszania był bardzo wczesny jak zresztą zawsze w Poznaniu a info dopiero na sam koniec, coś się słabo wyrabiacie. Przez telefon nie mogłam się skontaktować przez kilka dni. Na szczęście sprawa już się wyjaśniła.
I mam drugie pytanie. Co w sytuacji kiedy przelałam za duż pieniążków przez pomyłkę?

Posted

karolka napisał(a):
Co w sytuacji kiedy przelałam za duż pieniążków przez pomyłkę?

Na wystawie udaj sie do organizatorow i sprecyzuj im zaistniala sytuacje, pokaz dowod wplaty, powinni Ci bez problemu oddac pieniadze.

Posted

Stawka ilościowa to po prostu plan sędziowania. I stad moga wynikac nieporozumienia. Dla jednej osoby stawka - to własnie plan sędziowania z podziałem na klasy, a dla innej stawka to o dokładne dane psów - jaki pies w jakiej klasie, lub też spis wystawców z nazwą psa, rasa i klasa do jakiej został zgłoszony.

Sam plan sędziowania jest przez wiekszośc oddziałów poblikowany na stronie (chociaz nie zawsze z podziałem na klasy).

Posted

W Szczecinie sporo przed wystawą na stronie był wykaz wystawców ( rasa, imie psa, nazwisko własciciela).Tak sobie pomyslałam że jak w Szczecinie na miedzynarodowej jest to podane to w Poznaniu na miedzynarodowej o puchar tym bardziej będzie.
No ale jak tajemnica to tajemnica, będzie niespodzianka na miejscu ;)

Posted

Ewaf spotkamy się na miejscu wystawy? Pewnie koło borderów będziesz z małą :diabloti: :eviltong: ;)

No ja liczę na takie piękne fotki jak w zeszłym roku :evil_lol: :eviltong: ;) Fotografów na DGM mamy cudownych ;) :loveu: :razz:

Pozdrawiam.

Posted

Pewnie będe koło borderów :cool3: o ile mi Nona jakiegoś numeru nie wytnie :evil_lol: Potwierdziłam telefonicznie że zgłoszenie doszło.
Zdjecia tez będe robić chyba że znowu zgłupieje :lol: ale jak będzie bardzo kiepskie oświetlenie to wtedy moze mi nie sięgac, ostrośc będzie skopana i zdjecia będą do **** :mad: kiepski fotograf ze mnie :oops:

Posted

panienkabubu napisał(a):
Wystawa jest tam gdzie światówka prawda? :cool3: kurczę, tam słabo jakościowo zdjęcia.... Czy będę mogła zamówić bernardyny?:cool3:

Tak, tam gdzie zawsze - na Miedzynarodowych Targach Poznanskich

Posted

Ania z Petitką napisał(a):
Już się nie mogę doczekać...
Czy myślicie, że potwierdzenia przyjdą tydzień przed, czy jest szansa, że wcześniej???

Poznań wysyła duuuużo wcześniej, ok 2 tygodni przed wystawą powinnaś miec potwierdzenie w domu.