Bejotka Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 A co z Etną? Coś mi chyba umknęło?? Ma domek? Karmelka i Felka nie dostałam do ogłoszeń :( Resztę ogłaszam plus Raksę, Lupusa i Logana (w ogłoszeniach ciągle mu na imię Diego - może zostać, czy zmienić?) Quote
Sara2011 Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 A co z Etną? Coś mi chyba umknęło?? Ma domek? Karmelka i Felka nie dostałam do ogłoszeń :( Resztę ogłaszam plus Raksę, Lupusa i Logana (w ogłoszeniach ciągle mu na imię Diego - może zostać, czy zmienić?) Bejotko, Etna pojechała do DS dwa dni temu. Zapraszamy na wątek : http://www.dogomania.com/forum/topic/143130-etna-z-przytuliska-g-pojecha%C5%82a-do-ds-teraz-trzymamy-kciuki-za-aklimatyzacj%C4%99/page-39 A Karmelek to taki fajny psiak i jeszcze dzieciak chyba, trzeba go szybko ogłaszać żeby nie trafił przez adopcję gminną na łańcuch albo do kojca. Quote
Bonsai Posted February 28, 2015 Author Posted February 28, 2015 A co z Etną? Coś mi chyba umknęło?? Ma domek? Karmelka i Felka nie dostałam do ogłoszeń :( Resztę ogłaszam plus Raksę, Lupusa i Logana (w ogłoszeniach ciągle mu na imię Diego - może zostać, czy zmienić?) A, to dlatego Karmelek tak długo czeka. Myślałam, że znajdzie dom w try miga, bo ładny i młody, a tu cisza... Tymczasem po prostu przegapiliśmy i nie podesłaliśmy Bejotce do czarowania. ;) Tutaj są zdjęcia i opis: http://www.dogomania.com/forum/topic/131853-przytulisko-g-skrajne-zaniedbanie-i-potworna-potrzeba-miłości-uśpili-rudiego/page-145#entry15972373przy czym już waży więcej niż 8 kg. ;) Piszmy, że będzie pieskiem średniej wielkości. A Felek nie nadaje się jeszcze do ogłoszeń (to ten Rudy niewychodzący z budy). Co do Logana, niech na razie będzie Diego, a jak w końcu zrobię nowe zdjęcia, to zaktualizujemy w ogłoszeniach i imię, i tekst, ok? :) Quote
Sara2011 Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 W przytulisku są: 1. Aston (ale jutro przyjeżdża odwiedzić go Pan i jeśli polubi się z jego suczką, to ma dom) 2. Shaggy 3. Karmelek 4. Felek (jedzie na miejsce Etny) 5. Gucio (jedzie do DS) 6. Ptyś 7. Boniek czyli jeśli dobrze pójdzie, zostaną 4 psy :) Tak dobrego wyniku jeszcze nie mieliśmy :-) Quote
Mela Jakimiuk Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Cudowne wieści, tylko Shaguś nie ma szczęścia, tak długo tam siedzi Quote
Bejotka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 [URL=http://olx.pl/oferta/slodki-karmelek-CID103-ID98Ex7.html]KARMEL[/URL] olx.pl, alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl Quote
Poker Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Bejotka, ale z Ciebie rakieta !!! Karmelku , czekaj na szybki domek. Quote
Bejotka Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 :) I zdążyliśmy być w schronisku i wyjść na spacer do lasu z biednym Misiem... Boszszsz... jaki on zagubiony i biedny... Siedzi jeszcze na kwarantannie, patrzy zza krat. Serce rozpadło mi się na milion kawałków... Quote
Sara2011 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 W przytulisku są: 1. Aston (ale jutro przyjeżdża odwiedzić go Pan i jeśli polubi się z jego suczką, to ma dom) 2. Shaggy 3. Karmelek 4. Felek (jedzie na miejsce Etny) 5. Gucio (jedzie do DS) 6. Ptyś 7. Boniek czyli jeśli dobrze pójdzie, zostaną 4 psy :) Czy był Pan z wizytą zapoznawczą u Astona? Quote
Wojtek7 Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Tak, państwo przyjechali wczoraj zapoznać Astona. Wszystko ok, ale chcemy jeszcze sprawdzić, jak Aston zachowa się do ich suni, dlatego przyjadą z nią w nastepną sobotę. Quote
Poker Posted March 1, 2015 Posted March 1, 2015 Szkoda ,ze od razu jej nie zabrali .Ale i tak dobrze ,ze byli i planują kolejne działania. Mam nadzieję ,że nie ma nowych psów. Quote
Bejotka Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Tylko jakoś nie zagłówkują, że Aston kolejny tydzień będzie tkwił w przytulisku. Jestem taka przewrażliwiona, że to mi od razu rzuca cień podejrzenia na tych ludzi - trudno, tak mam... Ja bym nie mogła spać po nocach, gdybym wiedziała, że to TEN pies i kazałam mu czekać jeszcze TYDZIEŃ. Quote
Poker Posted March 2, 2015 Posted March 2, 2015 Bejotka, dokładnie mam jak Ty. O Dolarku podjęliśmy decyzję w piątek wieczorem ,a w sobotę jechaliśmy 150 km w największej tamtej zimy zawiei z prędkości 30 km / godzinę . Ale mogą być jakieś uwarunkowania ,że nie mogli wczoraj go zabrać. Staram się zawsze przyjąć pozytywny punkt widzenia dla " winnego". Quote
Bonsai Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Pamiętajcie, że my "siedzimy" w adopcjach i przez to mamy trochę inne spojrzenie na sprawę niż przeciętny człowiek. Pan przez telefon brzmiał naprawdę rozsądnie, tak ciepło mówił o swojej suni. Quote
Bonsai Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 KARMEL olx.pl, alegratka.pl, oglaszamy24.pl, lento.pl, zwierzaki.a4z.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, pethome.com, zoomia.pl, gumtree.pl Bejotka, jesteś jak błyskawica!! :) Dziękuję!!! Quote
Bonsai Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Jeszcze nie, ale to na pewno kwestia czasu. ;) Quote
Bonsai Posted March 2, 2015 Author Posted March 2, 2015 Kochani, w ramach wiosennego przeglądu moich psów robię im coroczne badania krwi i kału. W ramach poszukiwań znalazłam ciekawą promocję w jednej z warszawskich lecznic obejmującą badanie ogólne krwi – profil diagnostyczny (1. Morfologia, 2. AST - aminotransferaza asparaginianowa, 3. ALT - aminotransferaza alaninowa, 4. AP - fosfataza alkaliczna, 5. GGTP - gamma-glutamylotranspeptydaza, 6. Kinaza keratynowa, 7. Amylaza, 8. Bilirubina całkowita, 9. LDH, 10. GLDH, 11. Cholesterol, 12. Trójglicerydy, 13. Lipaza, 14. Sód, 15. Potas, 16. Chlorki, 17. Wapń, 18. Fosfor, 19. Magnez, 20. Żelazo, 21. Fruktozamina, 22. Glukoza, 23. Kreatynina. 24. Mocznik, 25. Białko całkowite, 26. Albuminy, 27. Globuliny), badanie krwi na dirofilariozę (poszukiwanie mikrofilarii metodą cienkiego rozmazu i grubej kropli krwi.), badanie szczegółowe kału oraz ogólne badanie kliniczne psa wraz z późniejszą interpretacją wyników badań dodatkowych – w cenie 145 złotych (plus Piegus badanie hormonów tarczycy ok. 60 zł). Z tego co rozeznałam się telefonicznie po lecznicach, to jest to okazja (standardowa cena takich usług to około 220 złotych). Chciałabym Loganowi zrobić też taki przegląd, tym bardziej, że nieustająco wciąż ma biegunkę i mam wrażenie, że podczas pobytu u nas nawet schudł. Plus badania krwi nie zaszkodzą przed kastracją. Niestety nie dam rady opłacić badań dla Logana. Czy ktoś może chciałby wspomóc Logana na badania krwi? Możemy oczywiście zrobić dla niego mniejszy, uboższy przegląd, wtedy będzie taniej, aczkolwiek na badaniach profilaktycznych psów nie lubię oszczędzać. Quote
Bonsai Posted March 6, 2015 Author Posted March 6, 2015 Jakość fatalna, ale pokażę pacanie Logana ;) jeżeli się dopatrzycie :D [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-Z4IFVmNZXk&feature=youtu.be[/youtube] Quote
Poker Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Mogę wpłacić 50 zł na badania Logana. Kto jeszcze coś dorzuci? Quote
Recommended Posts