Jasza Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Potwierdzam - cudownie się tak wtulić w psa ( lub psy ;-)) Zdjęcia piekne tylko niepotrzebnie się TZ tak kryguje :eviltong: Quote
maciaszek Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='3 x']oj Bazyl ma fałdki jak szarpejki ;)[/QUOTE] Im starszy, tym bardziej fałdzieje ;). [quote name='Alicja']a ja czekałam na foto aż TZ spadnie z łóżka wypchnięty ;)[/QUOTE]Ostatnio wypychana jestem tylko ja :D. [quote name='Jasza']Zdjęcia piekne tylko niepotrzebnie się TZ tak kryguje :eviltong:[/QUOTE] Też mu to mówiłam, ale się uparł ;). Bazylek mnie wczoraj nastraszył. Miał gorszy dzień. Sercowo się niezbyt czuł. I był w tym taki bezradny, taki zmęczony, taki słaby, że już naprawdę myślałam o najgorszym... Na szczęście po południu mu się poprawiło i dziś już wszystko jest ok :multi:. Quote
Jasza Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Oby tych gorszych dni było jak najmniej. I korzystajcie z pięknej pogody :p Quote
maciaszek Posted October 16, 2013 Author Posted October 16, 2013 Sęp argentyński :D [img]https://lh6.googleusercontent.com/-uEfnjxlB3vk/Ul3YvTyX0iI/AAAAAAAAE-8/hBVD9zoW3jc/s639/Kopia%2520DSC_6726.JPG[/img] Quote
3 x Posted October 16, 2013 Posted October 16, 2013 [quote name='maciaszek']Sęp argentyński :D [img]https://lh6.googleusercontent.com/-uEfnjxlB3vk/Ul3YvTyX0iI/AAAAAAAAE-8/hBVD9zoW3jc/s639/Kopia%2520DSC_6726.JPG[/img][/QUOTE] wygląda jakby się zastanawiał co ten koles robi na jego posłaniu ;) Quote
maciaszek Posted October 17, 2013 Author Posted October 17, 2013 [quote name='3 x']wygląda jakby się zastanawiał co ten koles robi na jego posłaniu ;)[/QUOTE]Takie analizy to białas przeprowadza wieczorami ;). Quote
soboz4 Posted October 17, 2013 Posted October 17, 2013 Teraz dopiero przeczytałam, Biedny Białasek, niestety ostatnie dni dla sercowców nie były dobre... Quote
maciaszek Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Na szczęście to był tylko jeden słabszy dzień. Uffff. Teraz białas czuje się dobrze. Na tyle dobrze, że już regularnie wyciąga nas co noc na spacery :D. O trzeciej, piątej, czasem szóstej. Starość chyba. Idziemy więc senni i nieprzytomni, tak samo jak on. Na zmianę, raz ja, raz TZ. W piżamach, dresach, nieuczesani, pomięci. Szybkie siku, czasem kupalon i do domu, do ciepłego łóżka. I tak day by day, a raczej night by night ;). Quote
Majkowska Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Wpadłam, bo zobaczyłam bannerek i się zakochałam. Jest piękny :) Biały cielak :) Będę was napewno śledzić ;) A wątek muszę przeczytać cały, bo fajnie tu i jest co oglądać ;) Quote
maciaszek Posted October 18, 2013 Author Posted October 18, 2013 Majkowska, witamy :)! I zapraszamy! Widzę, że jesteś posiadaczką psa rasy, którą argentyńczyki mają wśród swoich przodków ;). Quote
Majkowska Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Oooo a wiesz że nie wiedziałam że nasze psy są jakoś spokrewnione? :) Zupełnie są podobne, prawie identyczne :P Heheh,a tak serio to coś w tym jest, on jak tak leży na tym Twoim bannerku to wygląda trochę pointerowato ;) Choć ja mam takie skrzywienie że i w owczarku pointera zobaczę :D Quote
Alicja Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Bidulek Bazylek , dobrze że pogoda się unormowała i chłopakowi lepiej :cool2: Quote
maciaszek Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 [quote name='Majkowska']Oooo a wiesz że nie wiedziałam że nasze psy są jakoś spokrewnione? :)[/QUOTE] Argentyńczyki są spokrewnione z wieloma rasami. Wśród swoich przodków mają: bojowego psa z Kordoby, buldoga angielskiego, bulteriera, doga niemieckiego, pointera, doga de Bordeaux, wilczarza irlandzkiego, pirenejskiego psa górskiego, boksera, mastiffa pirenejskiego. [quote name='Majkowska']Choć ja mam takie skrzywienie że i w owczarku pointera zobaczę :D[/QUOTE]:evil_lol: [quote name='Alicja']Bidulek Bazylek , dobrze że pogoda się unormowała i chłopakowi lepiej :cool2:[/QUOTE]Lepiej, lepiej :). Dziś nawet troszkę sobie pochodziliśmy na środkowym spacerze :). Quote
3 x Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 [quote name='maciaszek']Argentyńczyki są spokrewnione z wieloma rasami. Wśród swoich przodków mają: bojowego psa z Kordoby, buldoga angielskiego, bulteriera, doga niemieckiego, pointera, doga de Bordeaux, wilczarza irlandzkiego, pirenejskiego psa górskiego, boksera, [B]mastiffa[/B] pirenejskiego. [/QUOTE] już się ucieszyłam, że mu z Prodziakiem po drodze ale spojrzałam na mapę że jecnak chyba nie do końca gdzie tybet gdzie pireneje ;) w sumie patrząć po opisywanym zachowaniu Bazyla i widzianym zachowaniu Prodziaka to odległość zdaje się jeszcze większa ;) fajnie że Bazylątko nie odczuwa jesieni :) Quote
maciaszek Posted October 20, 2013 Author Posted October 20, 2013 Biorę laptop, siadam wygodnie na łóżku. Jak spod ziemi wyrasta białas. I zaczyna się taniec-przesuwaniec, bo korzystanie z laptopa będąc przytrzaśniętą psem nie jest zbyt wygodne ;). Przemieszczam się więc o kilkanaście centymetrów. Białas też. I kilka takich powtórzeń dalej kończę na skraju łóżka, najczęściej w dziwacznej pozycji, dalekiej od mego wyobrażenia relaksu z kompem w łóżku :D. Dziś udało się zachować pozycję siedzącą podpartą :evil_lol:. [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-AYY4_GpL2dk/UmQUfcd1SXI/AAAAAAAAFAc/hpvtb_jToOg/s639/Obraz 002.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-XkJmvc4oZ3M/UmQTq0YBsCI/AAAAAAAAFAI/0ouPYLWkmgs/s640/Obraz 014.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Pk52TIylLl4/UmQTqwxW3NI/AAAAAAAAFAM/A-c80xd9QXw/s640/Obraz 022.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-UdLyR93wMZI/UmQTtZ6a6_I/AAAAAAAAFAU/YPbDIy15MJE/s640/Obraz 023.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 :lol: fantastycznie :) [url]https://lh4.googleusercontent.com/-UdLyR93wMZI/UmQTtZ6a6_I/AAAAAAAAFAU/YPbDIy15MJE/s640/Obraz%20023.jpg[/url] Quote
soboz4 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 cudne zdjęcia! Cieszę się, że Białasek w formie! Quote
Jasza Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 A widzisz - Ty:pozycja siedząca podparta, a Bazyl: absolutnie niepodparta i majta łapkami w powietrzu ;-) No, nie, faktycznie, jedną się podpiera :diabloti: Quote
maciaszek Posted October 21, 2013 Author Posted October 21, 2013 [quote name='Jasza']No, nie, faktycznie, jedną się podpiera :diabloti:[/QUOTE]I to jak wygodnie! :) Byliśmy dziś na długim spacerze. Wczoraj też porobiłam nieco zdjęć. W sumie mam ich 95, bójcie się :D. Quote
Majkowska Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 95 zdjęć?! To będzie prawdziwy rarytas ;) czekam niecierpliwie ;) Quote
soboz4 Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Cóż to jest 95 zdjęć! Kasiu gdybyś nam napisała 9500 no to może byśmy się bali... Quote
maciaszek Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Wstawię wszystkie 95, tylko o cierpliwość proszę... Quote
3 x Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 [quote name='maciaszek']Wstawię wszystkie 95, tylko o cierpliwość proszę...[/QUOTE] tja nie uwierzę dopóki nie wstawisz ;) nawet jednego na zachętę nam nie pokazałaś :placz: Quote
Recommended Posts