Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='3 x']oj
Bazyl ma fałdki jak szarpejki ;)[/QUOTE]
Im starszy, tym bardziej fałdzieje ;).

[quote name='Alicja']a ja czekałam na foto aż TZ spadnie z łóżka wypchnięty ;)[/QUOTE]Ostatnio wypychana jestem tylko ja :D.

[quote name='Jasza']Zdjęcia piekne tylko niepotrzebnie się TZ tak kryguje :eviltong:[/QUOTE]
Też mu to mówiłam, ale się uparł ;).

Bazylek mnie wczoraj nastraszył.
Miał gorszy dzień. Sercowo się niezbyt czuł. I był w tym taki bezradny, taki zmęczony, taki słaby, że już naprawdę myślałam o najgorszym... Na szczęście po południu mu się poprawiło i dziś już wszystko jest ok :multi:.

Posted

[quote name='maciaszek']Sęp argentyński :D

[img]https://lh6.googleusercontent.com/-uEfnjxlB3vk/Ul3YvTyX0iI/AAAAAAAAE-8/hBVD9zoW3jc/s639/Kopia%2520DSC_6726.JPG[/img][/QUOTE]

wygląda jakby się zastanawiał co ten koles robi na jego posłaniu ;)

Posted

Na szczęście to był tylko jeden słabszy dzień. Uffff.
Teraz białas czuje się dobrze. Na tyle dobrze, że już regularnie wyciąga nas co noc na spacery :D. O trzeciej, piątej, czasem szóstej. Starość chyba. Idziemy więc senni i nieprzytomni, tak samo jak on. Na zmianę, raz ja, raz TZ. W piżamach, dresach, nieuczesani, pomięci. Szybkie siku, czasem kupalon i do domu, do ciepłego łóżka. I tak day by day, a raczej night by night ;).

Posted

Wpadłam, bo zobaczyłam bannerek i się zakochałam.
Jest piękny :) Biały cielak :)
Będę was napewno śledzić ;) A wątek muszę przeczytać cały, bo fajnie tu i jest co oglądać ;)

Posted

Oooo a wiesz że nie wiedziałam że nasze psy są jakoś spokrewnione? :)
Zupełnie są podobne, prawie identyczne :P
Heheh,a tak serio to coś w tym jest, on jak tak leży na tym Twoim bannerku to wygląda trochę pointerowato ;) Choć ja mam takie skrzywienie że i w owczarku pointera zobaczę :D

Posted

[quote name='Majkowska']Oooo a wiesz że nie wiedziałam że nasze psy są jakoś spokrewnione? :)[/QUOTE]
Argentyńczyki są spokrewnione z wieloma rasami. Wśród swoich przodków mają: bojowego psa z Kordoby, buldoga angielskiego, bulteriera, doga niemieckiego, pointera, doga de Bordeaux, wilczarza irlandzkiego, pirenejskiego psa górskiego, boksera, mastiffa pirenejskiego.

[quote name='Majkowska']Choć ja mam takie skrzywienie że i w owczarku pointera zobaczę :D[/QUOTE]:evil_lol:

[quote name='Alicja']Bidulek Bazylek , dobrze że pogoda się unormowała i chłopakowi lepiej :cool2:[/QUOTE]Lepiej, lepiej :). Dziś nawet troszkę sobie pochodziliśmy na środkowym spacerze :).

Posted

[quote name='maciaszek']Argentyńczyki są spokrewnione z wieloma rasami. Wśród swoich przodków mają: bojowego psa z Kordoby, buldoga angielskiego, bulteriera, doga niemieckiego, pointera, doga de Bordeaux, wilczarza irlandzkiego, pirenejskiego psa górskiego, boksera, [B]mastiffa[/B] pirenejskiego.
[/QUOTE]

już się ucieszyłam, że mu z Prodziakiem po drodze
ale spojrzałam na mapę
że jecnak chyba nie do końca gdzie tybet gdzie pireneje ;)
w sumie patrząć po opisywanym zachowaniu Bazyla i widzianym zachowaniu Prodziaka to odległość zdaje się jeszcze większa ;)

fajnie że Bazylątko nie odczuwa jesieni :)

Posted

Biorę laptop, siadam wygodnie na łóżku. Jak spod ziemi wyrasta białas. I zaczyna się taniec-przesuwaniec, bo korzystanie z laptopa będąc przytrzaśniętą psem nie jest zbyt wygodne ;). Przemieszczam się więc o kilkanaście centymetrów. Białas też. I kilka takich powtórzeń dalej kończę na skraju łóżka, najczęściej w dziwacznej pozycji, dalekiej od mego wyobrażenia relaksu z kompem w łóżku :D.

Dziś udało się zachować pozycję siedzącą podpartą :evil_lol:.

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-AYY4_GpL2dk/UmQUfcd1SXI/AAAAAAAAFAc/hpvtb_jToOg/s639/Obraz 002.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-XkJmvc4oZ3M/UmQTq0YBsCI/AAAAAAAAFAI/0ouPYLWkmgs/s640/Obraz 014.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Pk52TIylLl4/UmQTqwxW3NI/AAAAAAAAFAM/A-c80xd9QXw/s640/Obraz 022.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-UdLyR93wMZI/UmQTtZ6a6_I/AAAAAAAAFAU/YPbDIy15MJE/s640/Obraz 023.jpg[/IMG]

Posted

A widzisz - Ty:pozycja siedząca podparta, a Bazyl: absolutnie niepodparta i majta łapkami w powietrzu ;-)
No, nie, faktycznie, jedną się podpiera :diabloti:

Posted

[quote name='Jasza']No, nie, faktycznie, jedną się podpiera :diabloti:[/QUOTE]I to jak wygodnie! :)

Byliśmy dziś na długim spacerze. Wczoraj też porobiłam nieco zdjęć. W sumie mam ich 95, bójcie się :D.

Posted

[quote name='maciaszek']Wstawię wszystkie 95, tylko o cierpliwość proszę...[/QUOTE]

tja
nie uwierzę dopóki nie wstawisz ;)
nawet jednego na zachętę nam nie pokazałaś :placz: