Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czesc Bazylkowcy :loveu: wrocilismy wreszcie aktywnie na dogo - galerie
no i pedzimy prosto do Was ...
a tu czytam ze Bazylek zle znosi upały i troche niedomaga ..
oj trzymamy kciuki i łapy za zdrowie białaska :thumbs:

Posted

Nie dziękujemy za kciuków i łap trzymanie, żeby nie zapeszyć...
Chyba zaczynam się robić przesądna i wierzyć zacznę w pecha. Zwłaszcza wtorkowego albo przynoszonego przeze mnie (jedno z dwojga). Dziś był 4 z rzędu wtorek, w który coś się schrzaniło. Tym razem (znowu) samochód, który na środku autostrady odmówił przełączenia z gazu (który się skończył) na benzynę. Rozkraczył się dziad i powiedział, że dalej nie jedzie. Na szczęście źle wybrał miejsce i zdechł koło robotników, którzy podholowali nas bocznymi drogami (bo autostradą w sumie nie wolno) do najbliższej stacji, gdzie wepchaliśmy w dziada gaz i już jechać musiał!

A zanim nam zdechł był, zaliczyliśmy śmietnik koło rybnickiego cmentarza (gdyby nie czas, zadzwoniłabym Alicjo do Ciebie, wydobywszy uprzednio Twój numer od Tengusi ;), celem krótkiego spotkania).

Śmietnik dość ciekawy, bo ulokowany przy bramie głównej, pod napisem:

Z tego wnoszę, iż "co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie" ;) Z prywatnych posesji ze śmieciami won od naszego śmietnika, ale nasze, cmentarne śmieci są ok i mogą zalegać ślicznymi stertami... :evil_lol:

A wśród śmieci wypatrzyłam taką oto ciekawostkę

Świeże jak ta lala... :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Byliśmy też w przepięknym parku obok zespołu klasztorno-pałacowego w Rudach. Gorąco polecam, bo warto pojechać tam na spacer. Pięknie i odludnie.

A w kibelku koło kościoła znalazłam taką perełkę :evil_lol:.

Posted

:roflt: kurcze ty zawsze coś ciekawego wypatrzysz :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Było dzwonić , bo całkiem możliwe że byłam w tym czasie też w bliskiej okolicy :razz:polecam się na przyszłość :p

Co do parku przy zespole klasztorno-pałacowym w Rudach to owszem urokliwe miejsce ale odkąd włada tam kościół jest kategoryczny zakaz wstępu z czworonogami :angryy:... kilka lat temu jeździliśmy tam sobie jeszcze za czasów Harleyka i szczenięctwa Ozzulka , chyba zakaz jest od jakiś 4 lat

Posted

[quote name='Alicja']:roflt: kurcze ty zawsze coś ciekawego wypatrzysz :evil_lol::evil_lol::evil_lol:Staram się :evil_lol:.[quote name='Alicja']polecam się na przyszłość :pZapamiętam :diabloti:.
[quote name='Alicja']Co do parku przy zespole klasztorno-pałacowym w Rudach to owszem urokliwe miejsce ale odkąd włada tam kościół jest kategoryczny zakaz wstępu z czworonogami :angryy:... No tak... przecież pies to nie stworzenie boże.. ech... :shake: Ale jednak czasami komuś uda się tam "wedrzeć" z czworonogiem. Widzieliśmy pana z jamniorkiem staruszkiem. I pan bynajmniej nie był księdzem.

Dziś zrobiliśmy sobie spacer po zespole pałacowo-parkowym w Kokoszycach, dzielnicy Wodzisławia Śląskiego. Ciekawe miejsce, ale (moim zdaniem) mniej atrakcyjne niż Rudy. Choć warto zobaczyć choćby dla drzew.

I koni :loveu:.

Oczywiście czyje to, czyje? Kościelne...

A w drodze tam czy z powrotem, nie pomnę już, zainteresował mnie przydomowy ogródek. A właściwie przedposesjowy, przedpłotowy. Ładny. Zadbany. Kompozycyjnie przemyślany. Z bardzo interesującymi roślinami.

Oto zbliżenie tej najciekawszej :evil_lol:.

Posted

Kokoszyce też znam ;)w dzieciństwie jeździłam tam do koleżanki

Co do Parku w Rudach ... może być tak że w tygodniu sie nie czepiają , my też czasem od doopy strony wchodziliśmy , bo bywaliśmy tam często u lekarza z synem , i żeby Ozzy sie nie nudził TZ właził i w razie czego mówił ze nie widział znaku :p
Zachęcam jednak na spacer tam ale z wejściem w głąb , przejsciem przez rzeczkę ...tam sa na łące piękne dęby ... znaczy były 2 lata temu :razz:

A Bazylek czekał ;)
:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
http://images6.fotosik.pl/518/28d3fee27712823d.jpg

Posted

Mam prośbę do wszystkich, którzy tu zaglądają o zaglądnięcie na wątek Perełki, suczki z katowickiego schroniska: Perełka, mała pudelkowata, już w dt, jest chora, potrzebuje funduszy na leczenie!!!! Perełka ma zaawansowany kaszel kenelowy i zapalenie oskrzeli. Jest osłabiona i pani wet powiedziała, że nie wiadomo czy przeżyje... Dodatkowo najprawdopodobniej chora będzie suka Wiewiórki, bo sunie obcowały ze sobą ponad dobę... I tu wielka prośba do wszystkich! Zaglądajcie na ten wątek, ściągnijcie tam innych dogomaniaków. Pomóżcie bazarkami. Każdy grosz się liczy, bo każdy dzień leczenia Perełki to 30 zł. A nie wiadomo czy i rezydentki leczyć nie trzeba będzie :-(, koszty mogą się powiększyć...

Posted

[quote name='sandrulka']http://images6.fotosik.pl/519/166fd7d48c6b38cf.jpg
a co to za roślinka?Nożycznik pospolity :evil_lol:.

W niedzielne popołudnie wita Was Bazyli balkonowo-relaksujący się.

Poza fotkami mam też prośbę. Zaglądnijcie na ten wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/2-ltnia-sunia-doga-argentynskiego-szuka-domku-144092/ Młoda argentynka, wciąż u właściciela idioty, chodzący szkielet. Trzeba jej jak najszybciej znaleźć dt!
Zobaczcie: http://www.dogomania.pl/forum/f1155/2-ltnia-sunia-doga-argentynskiego-szuka-domku-144092/

Posted

maciaszek napisał(a):
A tak sobie wrzucę, choć nikt nie zagląda...

Jak nikt... a ja to co ? :cool3: W milczeniu i skupieniu podziwiam fotki białaska...
Pozdrawiam