Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='furciaczek']sliiiicznie:loveu:
http://images6.fotosik.pl/485/2de404999fe74af7.jpgPrawda? Też mi się bardzo podoba. Gdyby pogoda była wtedy bardziej sprzyjająca to pewnie byśmy tam chwilę dłużej zostali...

[quote name='Alicja']:razz:jaki romantyczny :loveu:
http://images8.fotosik.pl/43/821ddf99294ac2fa.jpg
Szczerze mówiąc to przegalopował przez te kwiaty mało romantycznie... :evil_lol:.

Posted

[quote name='maciaszek']

Szczerze mówiąc to przegalopował przez te kwiaty mało romantycznie... :evil_lol:.

:roll: nie wymagaj medytacji :evil_lol::evil_lol:

Posted

w takim razie glut tez powinien być w formie linka jako zdjęcie drastyczne :evil_lol:

fuuuj okropni padlinożercy :ekmm::lol:

a Bazylek jak zwykle piękny :loveu:

Posted

rufusowa napisał(a):
w takim razie glut tez powinien być w formie linka jako zdjęcie drastyczne :evil_lol:
Drastyczny to jest moment, w którym glut ląduje np. na ludzkiej twarzy :evil_lol:

fuuuj okropni padlinożercy :ekmm::lol:
Wstrętne, prawda? Nie podejrzewałam, że pomrówy zajadają się mięskiem...

a Bazylek jak zwykle piękny :loveu:
Zgadzam się :loveu:.

Dzisiejsza relacja będzie bezbazylkowa, bo Bazylek przez ostatnie dni siedział w domu, a wstrętni państwo wojażowali po Polsce.

W Szczyrku znaleźliśmy (TZ wypatrzył, wiedząc już, że zwracam uwagę na takie rzeczy :evil_lol:) automat w którym można kupić całą szczękę albo np. jeden ząb. Najgorsze, że nie można sobie samemu wybrać, artykuł otrzymuje się droga losowania.

Tutaj górna szczęka dziecięca:

Tutaj tylko 1, nadpsuty, ząb:

A tutaj wyjaśnienie całości:

Niestety dzieci to kupują... :roll:.

Potem zatrzymaliśmy się na chwilkę przy skoczni w Szczyrku,

gdzie kupiłam dobre domowe ciasto z rabarbarem i gdzie popodgladaliśmy jak trenuje polska młodzież:

Posted

Pojechaliśmy dalej i dotarliśmy do Wisły, gdzie oglądnęliśmy sobie nowiutką skocznię zbudowaną w dość dziwnym miejscu.

Tam dołem, pod budynkiem, a w zasadzie przez budynek, przejeżdżają samochody, bo przechodzi tamtędy zwykła jezdnia...
Sama skocznia jest ogromna i nowoczesna.
Chcieliśmy się przejechać kolejką, ale akurat w ten dzień była nieczynna i tylko pan pracownik sobie jeździł. Wrrrr...

Następny przystanek zrobiliśmy w Brennej, gdzie bardzo pożałowałam, że nie wzięłam stroju kąpielowego...

W drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w dość uroczym miejscu, żeby coś zjeść. Miejsce świetnie zagospodarowane i naprawdę ładne, jedzenie niestety nie dorastało mu do pięt...

Posted

Był tam też fajnisty kociamber, którego oczywiście poczęstowałam rybą, którą zamówiłam o który głośnym miauczeniem dopominał się o jeszcze ;).

Wcześniej, w innym miejscu, zadawałam się z innym kotem, którego prawie chciałam ukraść, bo był zaniedbany i chudy :(. Zostawił na moim ubraniu dosłownie tonę kłaków... A kłaki miał brzydkie i matowe... Długo się integrowaliśmy, choć w zad też dostał, jak w pewnym momencie postanowił przyciągnąć moją rękę (drapiąc mnie przy okazji do krwi) i ugryźć (nie zdążył, bo pacnęłam dziada).

Taki to był pierwszy dzionek. Białas spał w domu jak zabity, bo kiepsko znosi wysokie temperatury, a u nas w mieszkaniu, w upały są one naprawdę wysokie... Zaledwie 27-28 stopni.
Jak wróciliśmy poszedł z TZ na krótki spacer, który i tak go porządnie zmęczył, po czym szczęśliwy przytulił się do pani. Tylko wciąż nie wiem czy chodziło o mnie czy o wiatrak, który chłodził miejsce, w którym leżałam... ;).

Posted

Drugiego dnia pojechaliśmy do Cieszyna, gdzie znaleźliśmy między innymi atrakcyjne centrum handlowe ;).

Poza centrum handlowym w Cieszynie jest też ogromny, piękny, stary cmentarz. Polecam, warto tam wejść i się przespacerować wśród starych nagrobków.

Potem pojechaliśmy dalej, przemierzając polskie wsie i tu niestety nastąpił średnio fajny moment.
Wsi anielska, wsi wesoła :angryy:.
TZ jako pierwszy zauważył biegającego luzem psa. I nie byłoby w tym nic dziwnego, na wsiach większość psów biega luzem, gdyby nie to, że pies wyglądał na zdezorientowanego i był mocno wychudzony. Oczywiście się zatrzymaliśmy. Cielak najpierw uciekł, a potem podszedł do mnie. Cudne psisko. Molosowate, mieszaniec doga niemieckiego, ale mocno dogowaty. Bardzo chudy, Jeszcze nie szkielet, ale kości wystawały mu mocno. Dał się wymiziać i poszedł położyć się w cień. Zasięgnęliśmy języka. Myśleliśmy, że to bezpańskie, zagubione psisko, ale okazało się, że ma właściciela. I to - jak powiedziała mi pani w domu, w którym nalewałam do butelek zimną wodę, żeby napoić psa - bardzo dobrego pana :angryy:. Już prawie chciałam ukraść boroka (tylko co bym z nim potem zrobiła?), ale uciekł jak wróciłam z wodą i zniknął z pola widzenia.
Nie cierpię takich sytuacji... Do teraz biję się z myślami :placz:. A może trzeba było go gonić. A może trzeba było pójść do tego pseudowłaściciela i jakoś z nim pogadać... Już sama nie wiem...
A może Wy macie jakiś pomysł?
Z tego wszystkiego nawet nie zrobiłam zdjęć :shake:.

W dalszej drodze zatrzymaliśmy się w sklepie, żeby kupić coś do jedzenia i na szafce zobaczyliśmy coś, co przypominało taki pasztet w bloku, do krojenia, tylko było ciemniejsze i u góry miało coś. Zapytaliśmy cóż to jest. Pani odrzekła: "Skwarki". Oboje pomyśleliśmy, że to dla ludzi, do okraszania np. ziemniaków, ale zanim skończyliśmy myśl, pani dodała: "dla psów". :angryy: Wyszliśmy.
I dziwić się, że tamten dogocielak był wychudzony...

Na koniec wojaży zatrzymaliśmy się nad Wisłą, zafundowaliśmy sobie kąpiel i opalanie. Ja oczywiście cały czas dumając nad losem biednego wiejskiego psa...

A potem wróciliśmy do domu, do białasa, który znowu przespał cały dzień, znowu zmęczył się na krótkim spacerem i znowu zaległ z panią na łóżku.

Lubię te wyjazdy z TZtem do pracy ;).

Posted

Cześć maciaszku;)
Zatęskniło mi się za wami to wpadłam w odwiedziny.Dobrze, że się macie dobrze.Jak tam serce Bazyla ?(bo tylko od 260 strony poczytałam wstecz, za to trafiłam na opowieść o Henryku i uśmiałam się szczerze, szczególnie z tych rozterek twoich w czyjej paszczy ma skończyć Henio)
A ja ostatnio znalazłam na pół zdechłego kotka....no i musiałam go wziąść bo nikogo innego aż tak głupiego żeby brać zaropiałego sierściucha akurat nie było w pobliżu:evil_lol:. Na szczęście udało mi się go oddać po 2 tygodniach do dobrego domu inaczej pisałabym już z miłego pomieszczenia bez klamek i z gumowymi ścianami. Więc i ty nie dumaj za długo o tym wiejskim psie, bo ja już zwątpiłam czy jest różnica pomiędzy dobrym sercem a głupotą...Aj waj:shake:. Pozdrawiam serdecznie.

Posted

no....to co do wniosków, to dobrze podsumowała VitisVini :lol:

rozumiem Kasiu rozterki i z pewnością miałabym podobnie ale cóż.. wszystkich bid nie uratujemy niestety....

co do relacji zdjęciowo-wycieczkowej, to bardzo mi się podoba mimo ze bez Bazylka ;)

fajna rzeczka, fajny kotek, fajny skalniak i fajny odcisk stopy ;)

tylko szczęki niefajne :shake::lol:

Posted

Vitis, miło Cie widzieć :multi:. Widzę, że Tora nie chciała zeżreć sierściucha. Czy też sierściuch był dobrze ukryty przed białą morderczynią ;)?

Rufusowa, cieszę się, że relacja się spodobała :). I wiem, wiem, że wszystkich bid nie uratuję... Aczkolwiek ciężko mi czasami z myślą, że tej jednej mogłam życie polepszyć...