Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wet do którego jeżdżę z psami powiedział ,że Pepe kwalifikuje się na taki zabieg.

Leczenie farmakologiczne nie wchodzi w grę.

Tchawica Pepe w miejscu zapadnięcia ma szerokość 1mm.

Koszt stentu (bez narzutu weta) to 1500zł. Mój wet powiedział, że zabieg zrobi za darmo, więc różnica w cenie jest spora.

To połowa ceny. Ustalony jest już termin zabiegu?

Posted

Rozmawiałyśmy z kliniką weterynaryjną Therios w Myślenicach. Mają doświadczenie w robieniu takich zabiegów. Skoro Pepe czuje się coraz gorzej nie ma na co czekać. Z bazarku dla Pepe wylicytowane zostały fanty na kwotę ok. 1000 zł. Wpłaty na nasze subkonto na zabieg Pepe to 200 zł. W niedzielę 2 listopada ruszamy z kolejną edycją bazarku dla Pepe. Kochani zapraszamy.Zajrzyjcie do nas https://www.facebook.com/events/437331479707013/ . Jak będziemy czekać do grudnia to okaże się że jest za późno. Zwłaszcza, ze nie wiadomo chyba którego grudnia dotrze do weta z Wieliczki aparatura do zabiegu. 

Posted

Rozmawiałyśmy z kliniką weterynaryjną Therios w Myślenicach. Mają doświadczenie w robieniu takich zabiegów. Skoro Pepe czuje się coraz gorzej nie ma na co czekać. Z bazarku dla Pepe wylicytowane zostały fanty na kwotę ok. 1000 zł. Wpłaty na nasze subkonto na zabieg Pepe to 200 zł. W niedzielę 2 listopada ruszamy z kolejną edycją bazarku dla Pepe. Kochani zapraszamy.Zajrzyjcie do nas https://www.facebook.com/events/437331479707013/ . Jak będziemy czekać do grudnia to okaże się że jest za późno. Zwłaszcza, ze nie wiadomo chyba którego grudnia dotrze do weta z Wieliczki aparatura do zabiegu. 

Do grudnia nie można czekać. Pepe ma bardzo zaawansowane zapadnięcie tchawicy. Mnie też wetka z Theriosa zapewniała, że robią takie zabiegi od kilku lat i mają doświadczenie. Na dogo można zebrać jakąś kwotę, ale trzeba wysyłać prośby, robić bazarki. 

Posted

Pepe będzie miał prawdopodobnie zabieg w Dębicy.

Nie znam kosztów ani nazwy lecznicy bo tym zajmują się OlaJola.

Wyniki badań zostały wysłane do tej lecznicy i czekamy na decyzję.

Posted

We czwartek operacja Pepe.

Ząbki też wymagają wyczyszczenia.

Pan doktor odkrył też śrut u Pepunia, co ten biedak przeszedł:(

Wiolakontaktogłoszenia dziękuję za transport i opiekę nad Pepinkiem w Dębicy :calus: :calus: :calus: :calus: :calus:

Posted

Witam,wczoraj zawiozłam Pepe do Dębicy do lecznicy w której będzie operacja. Dzisiaj byłam z samego rana u psiaczka z ciepłym kurczaczkiem ale nie mógł nic jeść bo czekał na badania. Wzięłam go na spacerek,pochodził i siku było chyba z dziesięć razy :) po południu pojechałam drugi raz ale Pepe po badaniu jeszcze się nie obudził. Zawiozłam mu ciepły kocyk i jedzenie w puszkach bo tam pieski dostają tylko suchą karmę a z tego co Anetka mówiła to Pepe nie je suchego.Jutro pojadę tam znowu,nakarmię i wezmę na spacerek...Biedna Pepinka jest taki wystraszony i nie wie co się dzieje :(

Posted

Serce mi pęka jak myślę, że siedzi w tej lecznicy sam zamknięty w klatce.

Mam nadzieję, że zabieg będzie jeszcze w tym tygodniu i Pepuś szybcitko do mnie wróci.

Posted

Witam,wczoraj zawiozłam Pepe do Dębicy do lecznicy w której będzie operacja. Dzisiaj byłam z samego rana u psiaczka z ciepłym kurczaczkiem ale nie mógł nic jeść bo czekał na badania. Wzięłam go na spacerek,pochodził i siku było chyba z dziesięć razy :) po południu pojechałam drugi raz ale Pepe po badaniu jeszcze się nie obudził. Zawiozłam mu ciepły kocyk i jedzenie w puszkach bo tam pieski dostają tylko suchą karmę a z tego co Anetka mówiła to Pepe nie je suchego.Jutro pojadę tam znowu,nakarmię i wezmę na spacerek...Biedna Pepinka jest taki wystraszony i nie wie co się dzieje :(

Dzięki Wiolu, jak dobrze,że tam czuwasz nad dziaduniem.

Posted

Jestem u Pepe codziennie ,podkarmiam gotowanym kurczaczkiem i biorę na spacerki ...chyba mnie poznaje bo cieszy się na mój widok :). Zabieg dopiero w poniedziałek,myślałam że Pepe będzie mógł weekend spędzić u mnie w domku ale dostaje specjalne leki które przygotowują go do zabiegu i jest ryzyko zapadnięcia tchawicy więc nie mogłam ryzykować zdrowia i życia Pepcia...Dziadziunio jest taki słodki!!!!

Posted

Wiolu dziękuję :calus: :calus: :calus: :calus:

Dzwonimy z Anetą do siebie codziennie i martwimy się o dziadunia.

Dzisiaj miał być zabieg ale podobno nie jest to jeszcze pewne.

Pepuniu trzymaj się kochany.

Posted

Paulinko ciągle nie przychodzi ten stent,

Przyszedł niewłaściwy i dalej trzeba czekać.

Pepe bardzo podupadł psychicznie, dzisiaj Aneta pojechała go zabrać.

Nie można było patrzeć spokojnie jak się dziadek załamywał.

Wiola codziennie go odwiedzała, był coraz smutniejszy:(

Pepe jest znowu w domu, jak stent przyjdzie to go Aneta zawiezie do lecznicy.

Pepe nie odstępuje Anety na krok, jak mu znika z pola widzenia strasznie rozpacza.

Bardzo przeżył ten pobyt w lecznicy.

Niestety lekarze nie wiedzą kiedy stent dotrze, codziennie byli przygotowani do operacji.

Jakiś pech temu towarzyszył.