Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dalszym ciągu czekamy aż przyjdzie stent.

Coś mi się wydaje, że w tym roku się nie uda :(

Pepe dalej bardzo rozpacza jak wychodzę z domu.

Ten wyjazd do lecznicy bardzo się odbił na psychice Pepinka

Nawet nie chcę myśleć, że znowu będzie musiał tam jechać choć doskonale wiem, że to dla jego dobra. Szkoda tylko, że jemu tego nie mogę wytłumaczyć  :-(

Posted

Chyba jeszcze nie jestem spóźniona;)

Kochane, chciałabym Wam życzyć zdrowych, radosnych, pogodnych i ciepłych Świąt Bożego Narodzenia.

Dużo wytrwałości i siły w Nowym Roku w ratowaniu kolejnych psich istnień, a naszym wszystkim podopiecznym nowych, wspaniałych domów, na które zasługują:)

• 2 weeks later...
Posted

Pepe w dalszym ciągu czeka na zabieg :(

Nie mam pojęcia jak długo jeszcze trzeba czekać.

Całe szczęści, że Pepe czuje się dobrze. Od czasu do czasu pokaszluje, ale nie ma większych ataków kaszlu.

Posted

Pepe może się poczuć jak w naszej służbie zdrowia, zamiast zdrowieć, wiecznie się czeka i czeka i czeka;

dobrze, że może czekać u Makili:)

dziadeczku trzymam kciuki, żeby operacja odbyła się możliwie szybko, biedaczku;

• 1 month later...
Posted

Leki dla Pepinka kosztowały 55zł
Nie wiem dlaczego tak dziwnie jest wystawiona faktura.

2yvlbn5.jpg

dziwnie wystawiona jest bo dotyczy innego psa Suzi, który został poddany eutanazji, jak wynika z opisu;
może powinnaś to wyjaśnić z lekarzem, jeśli nie dotyczy ona psa z Twojego hotelu;
Posted

Nie przejmuj się tak moimi finansami:)

Za Pepe płacę na spółkę z Jolą i Olą i w sam raz w październiku płaciłam za leczenie Pepinka.

Nie zauważyłam nawet tego i podziwiam Twoją dociekliwość ,że właśnie dzisiaj chciało Ci się przeglądać cały wątek Pepe żeby to znaleźć :)

Bardzo dziękuję za" troskliwość"..... :)

Posted

To zbiorcza faktura: 50 zł kosztowała eutanazja Suzi a 55 zł lek Pepinka.

Wet  wypisał: towar 55zł i usługa :( 50 zł.

Wszystko jest w porządku jedynie opis jest nieprecyzyjny ale tak to weci często robią.

Ja nie mam z tym problemu ani Jola i Ola:), jeśli Ty masz to poproszę o zmianę żebyś mogła spać spokojnie i nie zamartwiała się o moje 55zł :)

Posted

A tak na marginesie to  może  byłoby miło żebyś spytała o zdrowie Pepe a nie wertowała wątek w poszukiwaniu faktur tym bardziej,że raczej nie wpłaciłaś na dziadunia ani jednej złotówki...

Przykro mi Malgoska ,że tak się zachowujesz, czemu to ma służyć, z pewnością nie Pepinkowi...

Ja Ci nie wadzę , nie śledzę Twoich działań,szanuję , nie dokuczam i proszę o wzajemność. 

Posted

To zbiorcza faktura: 50 zł kosztowała eutanazja Suzi a 55 zł lek Pepinka.

Wet  wypisał: towar 55zł i usługa :( 50 zł.

Wszystko jest w porządku jedynie opis jest nieprecyzyjny ale tak to weci często robią.

Ja nie mam z tym problemu ani Jola i Ola:), jeśli Ty masz to poproszę o zmianę żebyś mogła spać spokojnie i nie zamartwiała się o moje 55zł :)

nie, nie jest w porządku

faktura jest poprawnie wystawiona jesli chodzi o eutanazje (ma być produkt - z którego potem lekarz powinien się rozliczyć oraz usługa wykonania) i dotyczy Suzi;

nie martwię się o Twoje finanse; martwię się o reputację lekarza, którego poczynania są poddawane do publicznej wiadomości.

Przy eutanazji lekarz nie ma prawa podać nieprecyzyjnego opisu. Bo rozlicza go z tego izba lekarska.

Posted

Dobrze ,że trzymasz rękę "na pulsie"...bezcenne:)

Zawiadomię weta o jego niewłaściwym opisie faktury i z pewnością dopilnuję,żeby to poprawił.

Posted

Dobrze ,że trzymasz rękę "na pulsie"...bezcenne:)

Zawiadomię weta o jego niewłaściwym opisie faktury i z pewnością dopilnuję,żeby to poprawił.

to forum publiczne weź to pod uwagę, 

macie jego zgodę na wklejanie jego danych dotyczących pracy, usypiania psów, stosowanych leków?

A co do Twoich finansów, faktura jest na hotel nie na Ciebie, więc to hotel poniósł te koszty nie Ty.

Posted

Dyskusję uważam za zbyteczną. Nie mam powodu żeby się tłumaczyć .

Na dogomanii jestem po to żeby pomagać zwierzętom , jeżeli jesteś na wątku Pepe żeby mu kibicować to bardzo miło z Twojej strony.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za cenne uwagi.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z wetem z kliniki w Dębicy, w poniedziałek mają być stenty, będziemy potwierdzać i mam nadzieję w niedługim czasie Pepe będzie mógł mieć przeprowadzony zabieg. Trzymajcie kciuki :-)

Posted

Oj to dobrze, one chyba z Marsa jechały :):) :)

Dzięki kochane Dziewczyny:)

Byłam wczoraj odwiedzić Pepinka.

Pepe dziarski i wesoły, bardzo się cieszył :)

Usiłowałyśmy zrobić zdjęcia , no ale to to była przesada.

Był bardzo niezadowolony i robił grymasy pt" nie dam sobie zrobić fotki, może to jakiś podstęp...":)

Coś tam pstryknęłyśmy ale Pepe generalnie bał się aparatu.

Poza tym inne psiaki właziły w kadr, szczególnie Kaja , mała pieszczocha:)

Posted

Pepe naprawdę świetnie się trzyma, jest zadowolonym, starszym panem, który nie odstępuje Anety.

Widać jak bardzo Ją kocha.

Drepcze sobie na tych króciutkich nóżkach i gdyby nie konieczność zabiegu nie byłoby powodu do zmartwień.

Boziu żeby już było po tym zabiegu.

Posted

Dzisiaj rozmawiałam z wetem z kliniki w Dębicy, w poniedziałek mają być stenty, będziemy potwierdzać i mam nadzieję w niedługim czasie Pepe będzie mógł mieć przeprowadzony zabieg. Trzymajcie kciuki :smile:

Będziemy mocno, mocno trzymać....Matko, oby wszystko poszło dobrze....:(

• 3 weeks later...
Posted

Byłam u Pepinka.
Dziadzio w formie:)
Niestety tak się wiercił i cieszył ,że wszystkie fotki nieostre.
Wkleję te na , których coś widać:)