Ajula Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Pyrdka']Przynoszę obiecane zdjęcia z sobotnich odwiedzin w hoteliku Grzeczny Piesek. Wklejam link do galerii, bo zdjęcia duże, a nie chce mi się zmniejszać ;) KLIK /A/ nie działa :( Quote
Penny Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 [quote name='Ajula']nie działa :([/QUOTE] Niestety, są problemy z serwerem i dlatego zdjęcia nie są widoczne. Może jutro się naprawi. Quote
pikola Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Fajnie ze Dorcia ma kolege:lol:Miejmy nadzieje ze ten lek pomoze.. Ja wszystkie obejrzalam.Teo jest zjawiskowy:lol: Quote
Pyrdka Posted September 23, 2013 Author Posted September 23, 2013 Masz skutkuje i możliwe, że unikniemy amputacji końcówki ogonka Dory :) W sobotę byłyśmy w hoteliku :) Dora wygląda super, kości jeszcze wystają gdzie nie gdzie, ale gdy wspomnę sobie dzień odebrania, jak wtedy wyglądała Dora, a teraz - to jest diametralna różnica :) na plus oczywiście :) Luna mała zakręcona i szalona sunia, na widok człowieka skacze z radości, merda ogonkiem :) Cudowna suczka z niej :) Lilou bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem, mogłaby się przytulać i przytulać :) Teo - dla niego najważniejszy jest kontakt z człowiekiem. Lubi zabawy i gonitwy z innymi psami, ale jeśli jest taka możliwość, to woli cały czas siedzieć blisko człowieka :) Kilka zdjęć TEO z soboty: [IMG]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/531932_467999679974482_1394753925_n.jpg[/IMG] [url]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1238183_467999709974479_283291836_n.jpg[/url] [url]https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1237165_467999713307812_1977435641_n.jpg[/url] [url]https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/13005_467999699974480_1238478253_n.jpg[/url] Quote
Maciek777 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Dora świetnie się dogaduje z Sidnejem - nawet przy jedzeniu nie ma sprzeczek i jedzą mniej więcej w równym czasie:) Luna nabrała dużo większej pewności siebie. Jest bardzo aktywna i biega jak bajkowy Pluto:) Lilou chętnie zamienia spacer na pobyt na kolanach:) Również aktywna choć umiarkowanie. Quote
ajw Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Głaskanie na dwie ręce :) jak u mnie:razz: Quote
Panna Marple Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Jestem na zaproszenie gosiaczka:lol:-puściłam przelew 100zł na psinki. Sami zadecydujcie jak podzielić: czy równo, czy z uwzględnieniem njabardziej potrzebującego:lol: Quote
pikola Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 Pieknie tam maja Psiaki,i jaki teren do biegania:lol: A Panu na zdjeciu rak braklo:lol: Quote
Juldan Posted September 28, 2013 Posted September 28, 2013 [quote name='Panna Marple']Jestem na zaproszenie gosiaczka:lol:-puściłam przelew 100zł na psinki. Sami zadecydujcie jak podzielić: czy równo, czy z uwzględnieniem njabardziej potrzebującego:lol:[/QUOTE] Dziękujemy bardzo :Rose: kasa bardzo się przyda :) Quote
Juldan Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [FONT=century gothic]Zapraszam serdecznie na bazarki dla podopiecznych Łapy[/FONT] [FONT=century gothic]Ogłoszeniowy i Biżuteryjny[/FONT] Quote
Pyrdka Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 [h=5]Dora była w piątek na kontrolnych badaniach w lecznicy. Wyniki morfologii i biochemii są bardzo dobre Wątroba dzięki podawanym przez ten cały czas lekom - odbudowała się i zaczęła normalnie funkcjonować Jeszcze tylko przez 3 dni musi dostać jeden lek i potem koniec Pa anemii nie ma już śladu Weci bardzo zadowoleni z dotychczasowego leczenia Luna znów dostała cieczkę - nie wiedzieć dlaczego, tyle co niedawno ją przechodziła. Dlatego znów musimy przełożyć termin sterylizacji. O Lunę było jedno bardzo fajne zapytanie z ogłoszeń - niestety Pani już się ponownie nie odezwała Lilou czuje się dobrze, spragniona bardzo kontaktu z człowiekiem, uwielbia chodzić na spacery, przebywać blisko człowieka i przytulać się do niego. Teo natomiast cały czas z utęsknieniem wypatruje swojego nowego domu. Były o niego dwa zapytania z ogłoszeń, ale niestety jedna Pani uważała, że naszym obowiązkiem jest dowiezienie psa do nowego domu, czyli aż na Śląsk i to oczywiście bez zwrotów kosztów transportu, bo przecież ona mu da nowy dom, to powinniśmy się cieszyć itd... Drugi domek brzmiał super i czekałam, aż Państwo odezwą się ponownie i niestety... do tej pory drugi raz nie zadzwonili :( [/h] Quote
Gosiapk Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Dzięki za informacje. Skąd ludzie biorą takie pomysły, że ktoś ma 'obowiązek' dostarczyć psa kilkaset kilometrów za darmo?! :niewiem: Quote
Maciek777 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Pyrdka']Pani uważała, że naszym obowiązkiem jest dowiezienie psa do nowego domu, czyli aż na Śląsk i to oczywiście bez zwrotów kosztów transportu, bo przecież ona mu da nowy dom, to powinniśmy się cieszyć itd... Nieźle:diabloti: Trochę mnie nie było - urlop:roll: U wszystkich suń wszystko dobrze:) Tak jak napisała Pyrdka, Dora nie musi dostawać już leków, ale ponieważ maści na ogon jeszcze dużo to jej smarujemy:) Zwłaszcz, że ta końcówka to zawsze wyschnięta jest. Jednak już rzadko krwawi co nas bardzo cieszy:) Luna zrobiła się dość zadziorna przez siatkę:diabloti: Co najważniejsze, już nie posikuje w czasie głaskania:multi: Lilou jest bardzo wierna, wraca na każde zawołanie jak lata sobie bez smyczy:) Quote
Nutusia Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Takim domkom i takim paniom - dziękujemy. Nie odezwały się drugi raz? Ich strata. To tylko dowód na to, że wszystkie psinki będą miały jeszcze lepsze domy ;) Quote
Maciek777 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Jesienne foty:) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Maciek777 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Maciek777 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Zapomniałem jeszcze o tych fotkach Dory:) " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Maciek777 Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 U suń wszystko w najlepszym porządku. Cieszą się złotą polską jesienią, która umożliwia długie spacery:) Quote
Pyrdka Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Dobre, bardzo dobre wieści przynoszę :) Luna pojechała wczoraj ze swoją nową rodziną do domu :) Zamieszka ze wspaniałymi ludźmi, których od razu przy poznaniu w hoteliku zaakceptowała Przytulała się, kładła na plecki, Państwo super, pełni miłości do zwierząt, Luna im się bardzo spodobała. Będzie miała duuuuże podwórko do biegania (2 tys. m2), zamieszka oczywiście w domu, gdzie mam nadzieję, nie będzie sprawiała większych problemów.Rąk do głaskania na pewno nie zabraknie, gdyż Państwo mają 3 dzieci, które wczoraj bardzo fajnie się z Luną obchodziły :) Lunie trafił się taki domek, o jakim dla niej marzyliśmy. Szkoda, że takich domków nie można sklonować... Miło poznawać tak wspaniałych ludzi o wielkim sercu dla zwierząt :) A wieczorem dostaliśmy wiadomości, że Luna dość przerażona była jak zajechała do domku, nie chciała początkowo nawet zwiedzać. Jednak z godziny na godzinę zaczynała się otwierać, poszła na spacerek (oczywiście siusiu nie zrobiła), kładła się co chwilę pod nogi państwa. Za to apetyt jej nie opuścił :):):) Quote
Pyrdka Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Jeszcze teraz czas na Teo, potem sterylizacja Lilou, która zacieczkowała i wszystko się znów przesunęło i Dory i też będą mogły śmigać do swoich domków :) Teo ogłoszenia ukazują się nowe co kilka dni, niestety jakoś nikt konkretnie chłopakiem się nie zainteresował. To jeden z tych psiaków, którego poznanie osobiste = z wielką miłością :) Może wizualnie nie jest mega piękny (choć nam osobiście bardzo się podoba), ale za to charakter - chyba najlepszy z całej tej czwórki :) Są w nim wielkie pokłady spokoju, cierpliwości i MIŁOŚCI do człowieka. Quote
Pyrdka Posted October 28, 2013 Author Posted October 28, 2013 Serdecznie zapraszam http://www.dogomania.pl/forum/threads/248272-Psi-bazarek-na-podopiecznych-%C5%81APY-do-09-11-2013?p=21474396#post21474396 Quote
Recommended Posts