Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma, codziennie dzwonię. Ta pani ma psa akitę, ponoć łagodną, ale Bond to nie jest dupa wołowa i pani się zastanawia, jakby to było, gdyby Bond spróbował ustawić tą akitę. Sama się zastanawiam. No może taki głupi by nie był. Poczekajmy do niedzieli, jak nie będzie wieści od pani, to może znowu będziemy próbować uzbierać na tymczas.

Posted

Ja niestety niezbyt się na tej rasie znam, więc się nie wypowiadam, ale warto byłoby spróbować choć psiaki ze sobą zapoznać, zobaczyć jak na siebie zareagują, bo nigdy nic nie wiadomo....

Posted

paula_t napisał(a):
Ja niestety niezbyt się na tej rasie znam, więc się nie wypowiadam, ale warto byłoby spróbować choć psiaki ze sobą zapoznać, zobaczyć jak na siebie zareagują, bo nigdy nic nie wiadomo....

Tez tak myslalam. Szkoda by bylo zaprzepascis taka szanse ale wszystko zalezy od tej Pani.

Posted

zamieszczenie na wydarzeniu fb informacji o szansie na płatne dt automatycznie zmniejsza do 0 szanse na dom docelowy... za to daje większe szanse na deklaracje finansowe... choć, mam takie subiektywne odczucie, deklaracje z fb są dość niestabilne na dłuższą metę

Posted

Artemida napisał(a):
eh no na dogo też ciężko o deklaracje...wszędzie jest trudno, ale jakoś próbować trzeba..żeby Bond nie został na zimę w schronie;/

wszędzie jest teraz ciężko... wakacje są.

Posted

Kikou, czemu uważasz, że to zmniejsza Bonda na ds? Przecież ogłoszenia będziemy robić normalnie? Ja ciągle jeszcze liczę na tą kobitę od akity, ona zareagowała na któreś z ogłoszeń Pauli_t. Wydaje mi się, że jednak skuteczniej jest działać na kilka frontów. Ola, która nam prowadzi tą stronę na FB (ona się zajmuje wszystkimi seniorami Psitula) ma sporą wprawę w promowaniu wątków - nie mam pojęcia o FB, więc może jakieś bzdury piszę, ale może Bond może mieć osobny wątek na FB adopcyjny?

Posted

Bjuta napisał(a):
Kikou, czemu uważasz, że to zmniejsza Bonda na ds? Przecież ogłoszenia będziemy robić normalnie? Ja ciągle jeszcze liczę na tą kobitę od akity, ona zareagowała na któreś z ogłoszeń Pauli_t.

Może się uda, choć lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować, więc ja póki co podchodzę do tego z dużą rezerwą:roll:
Jak komuś uda się sklecić tekst, to ogłoszę Bonda ponownie, bo mam jeszcze parę pakietów do zrobienia i obiecałam też sklecić jakiś tekst dla Liderka, pomimo tego, że jest w tym beznadziejna ;)

Posted

kikou napisał(a):
zamieszczenie na wydarzeniu fb informacji o szansie na płatne dt automatycznie zmniejsza do 0 szanse na dom docelowy... za to daje większe szanse na deklaracje finansowe... choć, mam takie subiektywne odczucie, deklaracje z fb są dość niestabilne na dłuższą metę

mam takie same zdanie, choć tu na dogo te deklaracje też teraz są mocno zdewaluowane jeśli chodzi o stabilność:(

Posted

No więc właśnie... Ja na tych wątkach, które prowadzę od 3 lat - a deklaracje były głównie z dogo, mam niedobory miesiąc w miesiąc ponad 50% (Mongoł, Redi) u Liderka jest OK, tam tylko jedna deklaracja przestała mi wpływać. Wydaje mi się, że Bond nie jest bez szans na dom, bo jest mały. Co prawda Liderek ma super foty i się lepiej prezentuje niż Bond, a ciągle sensownej propozycji brak (ktoś go chciał do pilnowania kiedyś).

Posted

Bjuta napisał(a):
No więc właśnie... Ja na tych wątkach, które prowadzę od 3 lat - a deklaracje były głównie z dogo, mam niedobory miesiąc w miesiąc ponad 50% (Mongoł, Redi) u Liderka jest OK, tam tylko jedna deklaracja przestała mi wpływać. Wydaje mi się, że Bond nie jest bez szans na dom, bo jest mały. Co prawda Liderek ma super foty i się lepiej prezentuje niż Bond, a ciągle sensownej propozycji brak (ktoś go chciał do pilnowania kiedyś).

U Liderka naprawdę jeśli chodzi o deklaracje jest super, bo nie dość, że zostały zebrane błyskawicznie, to jeszcze w dodatku komplet i jak na razie wszyscy (a jak się dowiedziałam przed chwilą prawie wszyscy) wpłacają regularnie, więc jest to niewątpliwie ewenement na dogo, gdzie większość psiaków albo w ogóle nie ma deklaracji albo ma ich niewiele.

Tak się nawet nad tym Liderkiem zastanawiałam i już sama nie wiem...Z jednej strony część ludzi może odstraszać to, że piszemy o tym ile lat był w schronisku (to samo tyczy się Bonda), a z drugiej strony jest pewna część ludzi, których z tego powodu może bardziej ruszyć historia psiaka ze serducho....Bjuta i dla Liderka znajdziemy domek, zobaczysz! Po prostu część psiaków czeka dłużej, część krócej, ale w końcu się uda...

Posted

Ogłoszenia jak i facebook są potrzebne, bo dzięki temu dotrze się do większej ilości odbiorców. Nie rozumiem w jaki sposób facebook ma przekreślać szanse na DS, trzeba tylko dobrze tekst sformułować. A z deklaracjami i tak bywają problemy, czy to z fejsa, czy z dogo. Na fb możemy prosić tylko o jednorazowe wpłaty( i głównie o DS), jeśli boicie się, że te regularne wpłaty szybko się wykruszą.
Jeżeli babka od Akity(swoją drogą akita nie musi zrobić Bondowi krzywdy, sama w domu mam psa, który nie powinien akceptować innych samców, bo rasa jest trudna i dominująca. W tej chwili w moim domu są 3 samce ;) ) się nie odezwie, musimy się sprężyć i szukać deklaracji, by jak najszybciej Bond trafił do Kasi na DT.
Zrobię następnym razem w schronisku Bondowi zdjęcia, jak będzie u Kasi na DT, to też będzie miał regularnie robione zdjęcia :)

Posted

Trzeba probowac wszystkiego. Napewno nie zaszkodzi a moze ktos sie nim zainteresuje . Na innym watku cioteczki ciagle popychaja wydarzenie na FB I ciagle zbieraja pieniazki na psiaka w DT a bylo juz bardzo krucho . Jednak FB pomaga jakby na to nie patrzec.

Posted

Mamy jeszcze 20 zł od Oli która prowadzi naszego schroniskowego FB psigarnij seniora

10 - asikowska
20 - Ingrid44
10 - asiuniab
10 - Kikou
20 - Bjuta
10 - Syla
10 - Aimez_moi
20 - Ola K

czyli jest 110 brakuje 140

Posted

Bjuta napisał(a):
Kikou, czemu uważasz, że to zmniejsza Bonda na ds? Przecież ogłoszenia będziemy robić normalnie? .....

nie, nie, fb oczywiście ma dużą siłę, dużo osób - wielokrotnie zwiększona możliwość uzyskania deklaracji - nie ulega wątpliwości, chodziło mi wyłącznie o to że adnotacja o dt zmniejsza szanse psiego staruszka na adopcję do ds, bo staruszka nie adoptują osoby, które szukają pieska kompana dla dzieci czy przyjaciela na rower itp tylko osoby, które chcą staruszka "uratować" dając mu dom. A zatem widząc, że piesek ma szansę na dt "idą dalej", szukając pieska w potrzebie, bo ten już "zaopiekowany".
nic złego nie miałam na myśli:no-no-no::no-no-no::no-no-no:

Posted

Myślę, że nie, bo Mysia by mi na pewno dała znać. Co prawda dziś miałam dzień poza zasięgiem, bo mi niejaki Aspen (pies ciotki) nawiał i było chodzenie po dzikim lesie i wołanie, wołanie, wołanie... Gadać nie umiem.

Kikou - masz z tym całkowitą rację! Ja też jak adaptowałam Sienę to mi nawet nie przemknęło żeby sięgnąć po psa z dt, bo i tak mają lepiej.