Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To nie tak, że akurat na nas, zwyczajnie pani wypatrzyła mnie na tablicy - nasze ogłoszenia i napisała maila.
Wcześniej szukała pomocy w schroniskach, organizacjach...................i jest oburzona.

Posted

Ludzie przestają ufać fundacjom jak widać i wolą walić do prywatnych ludzi, bo przynajmniej otrzymują bezinteresowną pomoc.
I co będzie z suńkami? Mają jakiś wątek? Ja wiem że to graniczy z cudem, ale ...może by się jakaś kasa uzbierała i dałoby się im jakoś pomóc...?

Posted

[quote name='Majkowska']Ludzie przestają ufać fundacjom jak widać i wolą walić do prywatnych ludzi, bo przynajmniej otrzymują bezinteresowną pomoc.
I co będzie z suńkami? Mają jakiś wątek? Ja wiem że to graniczy z cudem, ale ...może by się jakaś kasa uzbierała i dałoby się im jakoś pomóc...?[/QUOTE]

Jutro się tym zajmę, mam u siebie rodzinę w odwiedzinach od wczoraj (z daleka). Muszę się trochę dla nich poświęcić :-)

Posted

Pako dostał piękny prezent od Gusiaczka:loveu:. Na konto dotarło 100 zł i przeznaczamy je na wór karmy na październik. Kupiliśmy już i przyjechała Josera Solido 15 kg za 85 zł.

W kasie mamy 15zł na następny wór.

Powinna do Pako podjechać w weekend, musimy sprawdzić jak sytuacja z budami wygląda.

Gusiaczku bardzo pięknie Ci dziękuję:loveu:.

Posted

[quote name='Mattilu']A jak z siusianiem? Lepiej cos?[/QUOTE]

Nie wiem, nie pytałam, ale jak będę podpytam.
Z bdb wiadomości - Pani Dorota zawiozła pieskom karmę od siebie więc wór kupiony dla Pako zawieziemy w październiku.
Pani Dorota podczytuje wątek :-). Ponieważ była u psiaka, ja tylko zajrzałam przez płot jak jechałam do dwóch suń. Pako wylegiwał się niedaleko wejścia na kamykach.

Pomyślałam sobie, że czas spróbować zrobić prawo jazdy na stare lata i kupić sobie jakiś przechodzony pojazd kosmiczny, byłabym wtedy zupełnie niezależnym stworzeniem :-).
Pierwsze pieniążki odłożyłam i będę zbierała uparcie całą zimę.

Takie tam postanowienie staroroczne.

Posted

[quote name='Gusiaczek']Na zdrowie, Pako :)

Mestudio, mam prawo jazdy - nówka nieśmigana - chcesz? oddam darmo ;)[/QUOTE]

Jakbym miała jeździć po Warszawie też bym darmo przechandlowała :-).

Posted

CZeść Pako :)

To jak to jest z nim w chwili obecnej, on tam zostaje ( bo kiedyś pisałaś że tak go lubią że chcą go zostawić sobie) czy szuka dalej domu?

Oj prawo jazdy... bezcenna rzecz. Tez nie dorobiłam się jeszcze, ale mam zamiar. Okropnie jest się bujać po rodzinie żeby mnie ktoś z psem przewiózł, a potem świecić oczami za kudły na fotelach...

Posted

[quote name='Majkowska']CZeść Pako :)

[B]To jak to jest z nim w chwili obecnej, on tam zostaje ( bo kiedyś pisałaś że tak go lubią że chcą go zostawić sobie) czy szuka dalej domu?[/B]

Oj prawo jazdy... bezcenna rzecz. Tez nie dorobiłam się jeszcze, ale mam zamiar. Okropnie jest się bujać po rodzinie żeby mnie ktoś z psem przewiózł, a potem świecić oczami za kudły na fotelach...[/QUOTE]

Nic takiego nie napisałam.
Napisałam, że Pani Marlena oprócz Pako ma drugiego dużego psa znajdę i gdyby tamten znalazł dom to Pako mógłby zostać.
Pani Marlena ma razem z Pako 4 psy wszystkie znajdy i Pako z przytuliska, to bardzo dużo dla samotnej kobiety z czworgiem dzieci. Zdecydowała się dać tymczas Pako w zamian za karmę i my dotrzymujemy tego słowa.

Jeden z tych dwóch psów musi znaleźć dom.

Przy okazji paragon za karmę dla Pako.

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-ODu74p0orrk/UkAx6qlKuHI/AAAAAAAAUFc/5UtMAt1yh7o/s640/zb%20001.jpg[/img]

Posted

ah ja też tak czasem strzelę nie to co chcę dokładnie powiedzieć...
poprostu fajnie byłoby gdyby został, fajnie by było gdyby się okazało ze nie trzeba mu szukać nowego domu, bo już ma swoich kochających ludzi :) Lubię czytać że dt zakochał się w psiaku i został :loveu: Szczerze to sama bym była takim dt pewnie.

Posted

Ja wiem,że tak by było fajnie, ale sytuacja materialna tej pani nie jest dobra i w ogóle cieszę się, że dzięki Pani Dorocie pani Marlena go przyjęła do siebie. Mam sentyment do takich psiaków trochę nijakich :-).

Posted

Ukochana piosenka mojego dzieciństwa .....
Szkoda, że teraz dzieci śpiewają zgoła inne teksty :shake:
Mądry, ciepły, prosty tekst ma ogromną pedagogicznie moc sprawczą ...

Gdy był mały, to znalazłem go w ogródku
I wyglądał jak czterdzieści osiem smutków:
Taki mały, taki chudy, nie miał pana ani budy,
Więc, go wziąłem, przygarnąłem, no i jest.

Razem ze mną kundel bury
penetruje wszystkie dziury.
Kundel bury, kundel bury,
kundel bury fajny pies.

Gdy jest obiad to o kundlu najpierw myślę,
Gdy jest brudny to go latem kąpię w Wiśle.
Ma numerek na obroży i wygląda nie najgorzej,
Chociaż czasem ktoś zapyta: "co to jest?!"

Razem ze mną kundel bury
kundel bury fajny pies.

Ludzie mają różne pudle i jamniki,
Ale ja tam nie zamienię się z nikim,
Tylko mam troszeczkę żalu, że nie dadzą mu medalu,
Bo mój kundel to na medal przecież pies.

Razem ze mną kundel bury
kundel bury fajny pies.
kundel bury fajny pies.

Posted

Kundel Bury :-), ale za to jaki fajny,piosenka też czasami wraca :-).

Pani Dorota troszkę się rozchorowała, ale jak już się wykuruje to pojedziemy na objazd bezdomniaków.

Ogłosiłam ponownie Pako i dodatkowo Diabła z tego samego podwórka.

Czy wszędzie jest tak zimno??? Dosłownie czuć zimę w powietrzu, nawet ręce marzną.