Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pako to bardzo przyjazny i miły pies mający około dwóch lat. Bardzo wychudzony trafił do przytuliska gdzie czekał na wywóz do schroniska w Radysach. Moja znajoma Pani Dorota znalazła mu dt, ale obie musimy zadbać o wykarmienie Pako i całe jego zaplecze - odpchlanie, odrobaczanie itd. Dt to niezamożna rodzina z trzema swoimi pieskami i trojgiem dzieci. Bardzo ładnie zajmują się psiakiem.
Jedyna wada Pako to fakt, że jak tylko wejdzie do domu to siusia i nie tylko więc obecnie mieszka na zewnątrz, ma cały ogród dla siebie.
Pako toleruje psy i koty.

W Dt przebywa od początku czerwca.

Taki Pako był wychudzony jak trafił do DT.
r8%2520020.jpg

Tu z dwiema rezydentkami.
r8%2520023.jpg

r8%2520016.jpg

Posted

Rozliczenie:
100 zł - Ziutka - zakup karmy Josera - czerwiec
worek karmy 20 kg - moja znajoma - lipiec
worek karmy Josera 15 kg - 100 zł - pieniądze z naszego bazarku

60 zł -MarysiaO 28.08
100 zł Gusiaczek - zakup karmy Josera za 85 zł

z bazarku - 275, 20
100 zł Mattilu - lipiec 2014
82 zł - bazarek rzeczy od Pani Doroty

2015 rok
luty 2015 -
205 zł - bazarek Gusiaczka
275 zł - bazarek Annaa4
200 zł bazarek Gusiaczka - maj 

Zakup karmy Josera 30 kg -18.12.2013 - 119 zł - sklep Haumiau, (mail screen)
Zakup karmy Josera 30 kg - 19.03.2014 - 119 zł - mail z 10 marca - rachunek u Pani Marleny w DT
Zakup karmy Josera-lipiec - 119 zł - rachunek jak zawsze u Pani Marleny
Zakup karmy Josera 20 kg - 78 zł 14 stycznia 2015 
luty 2015 - karma Josera - 123,49 zł
marzec 26 - karma Josera - 82,90 zł
kwiecień 27 - karma Josera Festival - 120 zł
początek czerwca - karma Josera 120 zł
sierpień - 79,20 karma Josera 20 kg
grudzień - 20 kg karmy Josera - 78 zł

marzec 23 - zakup karmy - 74 zł (potw. i faktura mailowo)
W skarbonce jest 118,54 zł -23 marca 2016 - przeniesione do naszego wątku tymczasów - na ich wydatki - za zgodą Darczyńców.

Posted

[quote name='Majkowska']Cześć Pako, jestem u ciebie i ja.
Kurcze blade, znowu psiak mój typ. Ale chudzina :(
Będę się pojawiać, myśleć i trzymać kciuki.[/QUOTE]

[quote name='(:Buńka:)']Jestem i ja u Pakusia;)[/QUOTE]

Witamy nowych gości i zapraszamy do odwiedzin.

Pako jest już odrobinę okrąglejszy, może uda mi się podjechać do niego w najbliższym czasie to zrobię kilka zdjęć do ogłoszeń.

Posted

[quote name='leónowa']Kurczę, wygląda jak większa wersja mojego burasa. Oby szybko znalazł domek;)[/QUOTE]

Witamy u Pako:-).
Pako jest bardzo przyjaznym psem, cieszy się każdą chwilą spędzoną przy człowieku, lubi podawać łapkę i skakać z radości łapkami do góry.

Posted

[quote name='leónowa']Jest jakieś zainteresowanie adopcji psiaka?[/QUOTE]

Pako musi mieć lepsze zdjęcia do nowych ogłoszeń, przy najbliższej wizycie zrobię mu zdjęcia, obejrzę też budkę w jakiej mieszka obecnie bo przez swoje zapędy z brudzeniem w domu musiał zamienić się miejscami z sunią rezydentką, która jest bardzo zadowolona z zaistniałej sytuacji.

Ładnie idzie nam bazarek, kupimy dla Pako worek dobrej karmy, a może 2 worki.

Posted

Świetnie :)
A kupujecie mu jakąś specjalną dietetyczną karmę czy zwykłą? ( wybaczcie że sie powtarzam ;))

Kurcze nie mam wprawy jak o ogłoszenia chodzi, ale może bym co się przydała, co pomogła, choć kilka zawsze do przodu, tylko jakiś tekścik by się przydał i namiary jak mogę prosić. Coś popróbuję sił ;) A jak nie to pomyślimy inaczej ;)

Posted

[quote name='Majkowska']Świetnie :)
A kupujecie mu jakąś specjalną dietetyczną karmę czy zwykłą? ( wybaczcie że sie powtarzam ;))

Kurcze nie mam wprawy jak o ogłoszenia chodzi, ale może bym co się przydała, co pomogła, choć kilka zawsze do przodu, tylko jakiś tekścik by się przydał i namiary jak mogę prosić. Coś popróbuję sił ;) A jak nie to pomyślimy inaczej ;)[/QUOTE]

Tylko to, na co nas stać. Ja miewam u siebie w domu czasami i 12 psów na utrzymaniu, ale się zbuntowałam i od trzech tygodni trzymam się liczby 8 + szczeniak z przytuliska + 2 psy w hotelach + Pako w dt, a dziś musiałam kupić karmę dla Iskierki - mamy szczeniaka, która jest w dt w Warszawie, a pieniądze na karmę są dopiero zbierane - koszt 165 zł.
Najpierw kupiłam mu Joserę, a teraz ma karmę marketową 20 kg od Pani Doroty - musimy też pomóc w wykarmieniu pozostałych piesków bo o DT strasznie trudno.
Jeśli uzbiera się jakaś fajna kwota z bazarku to znowudostanie Joserę, albo coś w tej okolicy.

Posted

Dzień dobry Pako;)
Widziałam chyba na wątku tego szczeniaczka o którym powiedziała mestudio... Uroczy:loveu:
Ślicznie umaszczony na pewno domek znajdzie się w tępie ekspresowym... a Pako taż jest bardzo fajny;)
Domku życzę szybciutko...
A i mam pytanie:oops:
Widzę że działacie z bazarkami... nie przyjęli byście kilku fantów?;) Bo po rewizji w szafie mam kilka sensownych nawet markowych rzeczy z którymi nie mam co zrobić . . .
Tylko gdybyście byli chętni to dopiero w drugiej połowie sierpnia by poleciała paczuszka bo teraz jadę na wakacje i jeszcze doszły kłopoty zdrowotne... chwilowo jestem uziemiona... ale mogła bym coś jeszcze uzbierać;)

Posted

[quote name='leónowa']Majeczka poetka, zaraz jakiś tekścik wysmaruje dla ślicznoty;)[/QUOTE]
Nie przeceniaj mnie . SWojego czasu pisałam teksty schroniskowcom, ale nie znając pieska jest cięzko.
Chyba że wierszem ;P

Posted

mestudio - a wiadomo coś o jego przeszłości? Skąd się wziął, jak był traktowany itd?
Nie był trzymany może na łańcuchu? Wygląda na pieska ufnego i przyjaznego ludziom.

Posted

[quote name='Majkowska']mestudio - a wiadomo coś o jego przeszłości? Skąd się wziął, jak był traktowany itd?
Nie był trzymany może na łańcuchu? Wygląda na pieska ufnego i przyjaznego ludziom.[/QUOTE]

Włóczył się gdzieś Nic więcej nie wiadomo.
Pies jest przemiły, łagodny natrętnie przytulaśny.

Posted

I mnie tu przyprowadził Walduś. Niestety finansowo nie za bardzo mogę w tej chwili pomóc, ale jak będzie tekst i jakieś lepsze zdjęcia, to w ogłoszeniach mogę trochę popracować :-)