mestudio Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Pako to bardzo przyjazny i miły pies mający około dwóch lat. Bardzo wychudzony trafił do przytuliska gdzie czekał na wywóz do schroniska w Radysach. Moja znajoma Pani Dorota znalazła mu dt, ale obie musimy zadbać o wykarmienie Pako i całe jego zaplecze - odpchlanie, odrobaczanie itd. Dt to niezamożna rodzina z trzema swoimi pieskami i trojgiem dzieci. Bardzo ładnie zajmują się psiakiem. Jedyna wada Pako to fakt, że jak tylko wejdzie do domu to siusia i nie tylko więc obecnie mieszka na zewnątrz, ma cały ogród dla siebie. Pako toleruje psy i koty. W Dt przebywa od początku czerwca. Taki Pako był wychudzony jak trafił do DT. Tu z dwiema rezydentkami. Quote
mestudio Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 Rozliczenie: 100 zł - Ziutka - zakup karmy Josera - czerwiec worek karmy 20 kg - moja znajoma - lipiec worek karmy Josera 15 kg - 100 zł - pieniądze z naszego bazarku 60 zł -MarysiaO 28.08 100 zł Gusiaczek - zakup karmy Josera za 85 zł z bazarku - 275, 20 100 zł Mattilu - lipiec 2014 82 zł - bazarek rzeczy od Pani Doroty 2015 rok luty 2015 - 205 zł - bazarek Gusiaczka 275 zł - bazarek Annaa4 200 zł bazarek Gusiaczka - maj Zakup karmy Josera 30 kg -18.12.2013 - 119 zł - sklep Haumiau, (mail screen) Zakup karmy Josera 30 kg - 19.03.2014 - 119 zł - mail z 10 marca - rachunek u Pani Marleny w DT Zakup karmy Josera-lipiec - 119 zł - rachunek jak zawsze u Pani Marleny Zakup karmy Josera 20 kg - 78 zł 14 stycznia 2015 luty 2015 - karma Josera - 123,49 zł marzec 26 - karma Josera - 82,90 zł kwiecień 27 - karma Josera Festival - 120 zł początek czerwca - karma Josera 120 zł sierpień - 79,20 karma Josera 20 kg grudzień - 20 kg karmy Josera - 78 zł marzec 23 - zakup karmy - 74 zł (potw. i faktura mailowo)W skarbonce jest 118,54 zł -23 marca 2016 - przeniesione do naszego wątku tymczasów - na ich wydatki - za zgodą Darczyńców. Quote
mysza 1 Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 Zaznaczam mojego ulubieńca, postaram się pomóc. Quote
mestudio Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='Ziutka']I ja jestem u Pako ;) Witamy Ziutkę i myszę 1. Bazarek dla Pako. http://www.dogomania.pl/forum/threads/245711-Nowe-buty-książki-bielizna-ciuszki-drobiazgi-na-półkę-4-VIII-22-00 Quote
Majkowska Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Cześć Pako, jestem u ciebie i ja. Kurcze blade, znowu psiak mój typ. Ale chudzina :( Będę się pojawiać, myśleć i trzymać kciuki. Quote
mestudio Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 [quote name='Majkowska']Cześć Pako, jestem u ciebie i ja. Kurcze blade, znowu psiak mój typ. Ale chudzina :( Będę się pojawiać, myśleć i trzymać kciuki.[/QUOTE] [quote name='(:Buńka:)']Jestem i ja u Pakusia;)[/QUOTE] Witamy nowych gości i zapraszamy do odwiedzin. Pako jest już odrobinę okrąglejszy, może uda mi się podjechać do niego w najbliższym czasie to zrobię kilka zdjęć do ogłoszeń. Quote
Leokadia Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Kurczę, wygląda jak większa wersja mojego burasa. Oby szybko znalazł domek;) Quote
mestudio Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 [quote name='leónowa']Kurczę, wygląda jak większa wersja mojego burasa. Oby szybko znalazł domek;)[/QUOTE] Witamy u Pako:-). Pako jest bardzo przyjaznym psem, cieszy się każdą chwilą spędzoną przy człowieku, lubi podawać łapkę i skakać z radości łapkami do góry. Quote
Majkowska Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Dziękuję dziewczynom żeście wpadły na zaproszenie wujka Waldemara ;) Bądźcie u Pako, on was potrzebuje. Ja też jestem. Quote
mestudio Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='leónowa']Jest jakieś zainteresowanie adopcji psiaka?[/QUOTE] Pako musi mieć lepsze zdjęcia do nowych ogłoszeń, przy najbliższej wizycie zrobię mu zdjęcia, obejrzę też budkę w jakiej mieszka obecnie bo przez swoje zapędy z brudzeniem w domu musiał zamienić się miejscami z sunią rezydentką, która jest bardzo zadowolona z zaistniałej sytuacji. Ładnie idzie nam bazarek, kupimy dla Pako worek dobrej karmy, a może 2 worki. Quote
Majkowska Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Świetnie :) A kupujecie mu jakąś specjalną dietetyczną karmę czy zwykłą? ( wybaczcie że sie powtarzam ;)) Kurcze nie mam wprawy jak o ogłoszenia chodzi, ale może bym co się przydała, co pomogła, choć kilka zawsze do przodu, tylko jakiś tekścik by się przydał i namiary jak mogę prosić. Coś popróbuję sił ;) A jak nie to pomyślimy inaczej ;) Quote
Leokadia Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Majeczka poetka, zaraz jakiś tekścik wysmaruje dla ślicznoty;) Quote
mestudio Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='Majkowska']Świetnie :) A kupujecie mu jakąś specjalną dietetyczną karmę czy zwykłą? ( wybaczcie że sie powtarzam ;)) Kurcze nie mam wprawy jak o ogłoszenia chodzi, ale może bym co się przydała, co pomogła, choć kilka zawsze do przodu, tylko jakiś tekścik by się przydał i namiary jak mogę prosić. Coś popróbuję sił ;) A jak nie to pomyślimy inaczej ;)[/QUOTE] Tylko to, na co nas stać. Ja miewam u siebie w domu czasami i 12 psów na utrzymaniu, ale się zbuntowałam i od trzech tygodni trzymam się liczby 8 + szczeniak z przytuliska + 2 psy w hotelach + Pako w dt, a dziś musiałam kupić karmę dla Iskierki - mamy szczeniaka, która jest w dt w Warszawie, a pieniądze na karmę są dopiero zbierane - koszt 165 zł. Najpierw kupiłam mu Joserę, a teraz ma karmę marketową 20 kg od Pani Doroty - musimy też pomóc w wykarmieniu pozostałych piesków bo o DT strasznie trudno. Jeśli uzbiera się jakaś fajna kwota z bazarku to znowudostanie Joserę, albo coś w tej okolicy. Quote
Buńka Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Dzień dobry Pako;) Widziałam chyba na wątku tego szczeniaczka o którym powiedziała mestudio... Uroczy:loveu: Ślicznie umaszczony na pewno domek znajdzie się w tępie ekspresowym... a Pako taż jest bardzo fajny;) Domku życzę szybciutko... A i mam pytanie:oops: Widzę że działacie z bazarkami... nie przyjęli byście kilku fantów?;) Bo po rewizji w szafie mam kilka sensownych nawet markowych rzeczy z którymi nie mam co zrobić . . . Tylko gdybyście byli chętni to dopiero w drugiej połowie sierpnia by poleciała paczuszka bo teraz jadę na wakacje i jeszcze doszły kłopoty zdrowotne... chwilowo jestem uziemiona... ale mogła bym coś jeszcze uzbierać;) Quote
Majkowska Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 [quote name='leónowa']Majeczka poetka, zaraz jakiś tekścik wysmaruje dla ślicznoty;)[/QUOTE] Nie przeceniaj mnie . SWojego czasu pisałam teksty schroniskowcom, ale nie znając pieska jest cięzko. Chyba że wierszem ;P Quote
Leokadia Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Pewnie, że wierszem, to ci dobrze wychodzi:loveu: Quote
Majkowska Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 mestudio - a wiadomo coś o jego przeszłości? Skąd się wziął, jak był traktowany itd? Nie był trzymany może na łańcuchu? Wygląda na pieska ufnego i przyjaznego ludziom. Quote
mestudio Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 [quote name='Majkowska']mestudio - a wiadomo coś o jego przeszłości? Skąd się wziął, jak był traktowany itd? Nie był trzymany może na łańcuchu? Wygląda na pieska ufnego i przyjaznego ludziom.[/QUOTE] Włóczył się gdzieś Nic więcej nie wiadomo. Pies jest przemiły, łagodny natrętnie przytulaśny. Quote
AMIGA Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 I mnie tu przyprowadził Walduś. Niestety finansowo nie za bardzo mogę w tej chwili pomóc, ale jak będzie tekst i jakieś lepsze zdjęcia, to w ogłoszeniach mogę trochę popracować :-) Quote
Recommended Posts