Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wkleję tu tekst napisany na podstawie informacji na stronie lecznicy, z którym "brzydulek" był ogłaszany. Może się przyda:)

[QUOTE][B]Gimli wiele już w życiu przeszedł. Teraz czeka na dom.[/B]
Gimli to psi staruszek po przejściach. Ma ok. 10 lat, stare blizny po pogryzieniach na ciele oraz zdeformowaną żuchwę. Jest niezwykle oryginalnie umaszczony. Gimli jest bardzo łagodny i ma niezwykłą mądrość w spojrzeniu.
Jest wykastrowany, zaszczepiony i czeka na kogoś kto pokocha takiego "pieknego brzydala. Grozi mu wywózka do schroniska.
Pieska nie oddamy na łańcuch. Przed wydaniem organizujemy wizytę wolontariuszki w nowym domu.
[/QUOTE]

Posted

Jestem na wołanie paula_t.

Widziałam już kiedyś taką brzydote - u koleżanki z pracy. Kiedy zobaczyła psa, to po prostu tak jej serducho zawaliło, ze pojechała po pracy do schroniska i zabrała psa do domu (wypatrzyła go w gazecie). A swojemu męzowi powiedizła, ze psa znalazła pod pracą uwiązanego do drzewa i go zabrała , bo jej żal było.

Facet uwierzył. Inna rzecz, ze u mnie pod pracą nie ma drzew, ale najwazniejszy było to, ze został odniosiony sukces....

Niestety koleżanka nie weźmie drugiego psa, a szkoda,. bo ten jest odbiciem tego, którego ma w domu......

Czy moze mi ktos w kilku słowach napisać co z psem, gdzie jest, i jakiej pomocy potrzeba (niestety nie mam DT, za to mam tonę deklaracji, których jeszcze w tym miesiacu nie popłaciłam....)

Jeśli potrzeba pieniędzy, a pewnie tylko finansowo będę mogła pomóc, to poproszę konto na pw, coś tam jednorazowo podeślę.

Posted

Przyszłam na zaproszenie,A mnie przypomina mistrza Yodę z Gwiezdnych Wojen - takie mądre spojrzenie
Jak wszyscy na dogo jestem bez kasy,ale w sierpniu coś wrzuce,tylko przypomnijcie ,bo z pamiecią cos słabo - Alzheimer atakuje,czy co ?

Posted

[quote name='paula_t']To co, asiuniab, może przynajmniej spróbujemy go ogłosić? Tylko wypadałoby coś na jego temat wiedzieć więcej....:roll:[/QUOTE]

Pauluś_t myślę, że już możemy zacząć nic to nam nie szkodzi, mam wykupione pakiety z bazarku, więc się tam zgłoszę, bo Ty i tak masz co robić:) a tekst na razie myślę, że weźmiemy ten, co znalazła Marysia O., bo do póki np. hotelik nam nic więcej o Nim nie powie, to i tak nic nie wymyślę;

[quote name='Marysia O.']Wkleję tu tekst napisany na podstawie informacji na stronie lecznicy, z którym "brzydulek" był ogłaszany. Może się przyda:)[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Jestem na wołanie paula_t.

Widziałam już kiedyś taką brzydote - u koleżanki z pracy. Kiedy zobaczyła psa, to po prostu tak jej serducho zawaliło, ze pojechała po pracy do schroniska i zabrała psa do domu (wypatrzyła go w gazecie). A swojemu męzowi powiedizła, ze psa znalazła pod pracą uwiązanego do drzewa i go zabrała , bo jej żal było.

Facet uwierzył. Inna rzecz, ze u mnie pod pracą nie ma drzew, ale najwazniejszy było to, ze został odniosiony sukces....

Niestety koleżanka nie weźmie drugiego psa, a szkoda,. bo ten jest odbiciem tego, którego ma w domu......

Czy moze mi ktos w kilku słowach napisać co z psem, gdzie jest, i jakiej pomocy potrzeba (niestety nie mam DT, za to mam tonę deklaracji, których jeszcze w tym miesiacu nie popłaciłam....)

Jeśli potrzeba pieniędzy, a pewnie tylko finansowo będę mogła pomóc, to poproszę konto na pw, coś tam jednorazowo podeślę.[/QUOTE]

Malwa, kochana ciociu, jesteś zasiedziałą dogomaniaczką to i masz tonę deklaracji;) i pewnie kupę psów u siebie lub na utrzymaniu, to też do nas podobne:)
jeśli mimo to jakąś złotóweczkę podeślesz dziadziuś i ja się tym weselej będziemy uśmiechać:) dziękuję;

[quote name='cancer43']Przyszłam na zaproszenie,A mnie przypomina mistrza Yodę z Gwiezdnych Wojen - takie mądre spojrzenie
Jak wszyscy na dogo jestem bez kasy,ale w sierpniu coś wrzuce,tylko przypomnijcie ,bo z pamiecią cos słabo - Alzheimer atakuje,czy co ?[/QUOTE]
no to jest chyba strzał w dziesiątkę Mistrz Yoda, muszę to sprzedać mojemu tz:)
[quote name='Malgoska']śliczny dziadziuś :)[/QUOTE]
tak to prawda, jest nieziemsko ujmujący:)

Posted

[quote name='romenka']Jaki kochany!!!!!!!!!!!!
Czy on ma wydarzenie na FB?[/QUOTE]
no właśnie nie, ma, ale ma mieć, bo w tej dosłownie chwili siadam, żeby coś napisać, tylko z weną kruchutko, gdyby można było coś na bazarku kupić to bym z 1kg poprosiła:)

Posted

[quote name='asiuniab']no właśnie nie, ma, ale ma mieć, bo w tej dosłownie chwili siadam, żeby coś napisać, tylko z weną kruchutko, gdyby można było coś na bazarku kupić to bym z 1kg poprosiła:)[/QUOTE]

Może bazarek cegikełkowy ?

Na cegiełkowym zawsze coś sie uzbiera.

Nieraz dostaję dziennie po 10 zaproszeń, w tym kilka na cegiełkowe, i sama na wszystkie nie wchodzę, ale tu może akurat ktoś zajrzy i pomoże.

Ponawiam pytanie co z psem, gdzie jest i gdzie ma ewentualnie trafić.

Mogę wpłacić grosz, ale chcę wiedzieć dokładnie na jaki cel.

Posted

Moze by mu zmienic imie z Gimli na Yoda....? Gumli ladne ale Yoda zastanawiajace wiec dla takiej bidy to wieksza szansa ze ktos wejdzie zobaczyc ogloszenia. ...[quote name='Marysia O.']Wkleję tu tekst napisany na podstawie informacji na stronie lecznicy, z którym "brzydulek" był ogłaszany. Może się przyda:)[/QUOTE]

[quote name='cancer43']Przyszłam na zaproszenie,A mnie przypomina mistrza Yodę z Gwiezdnych Wojen - takie mądre spojrzenie
Jak wszyscy na dogo jestem bez kasy,ale w sierpniu coś wrzuce,tylko przypomnijcie ,bo z pamiecią cos słabo - Alzheimer atakuje,czy co ?[/QUOTE]

Posted

[quote name='MALWA']Może bazarek cegikełkowy ?

Na cegiełkowym zawsze coś sie uzbiera.

Nieraz dostaję dziennie po 10 zaproszeń, w tym kilka na cegiełkowe, i sama na wszystkie nie wchodzę, ale tu może akurat ktoś zajrzy i pomoże.

Ponawiam pytanie co z psem, gdzie jest i gdzie ma ewentualnie trafić.

Mogę wpłacić grosz, ale chcę wiedzieć dokładnie na jaki cel.[/QUOTE]
przepraszam, że nie odpowiedziałam, nie specjalnie, piesek teraz do końca tygodnia przebywa w kozienickiej "przechowalni"
tu jest wątek kozienicki:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239708-Miejskie-przytulisko-Kozienice-ZNOWU-OGROMNE-PRZEPE%C5%81NIENIE%21%21%21/page106"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/239708-Miejskie-przytulisko-Kozienice-ZNOWU-OGROMNE-PRZEPE%C5%81NIENIE%21%21%21/page106[/URL]
tam pieski trafiają są kastrowane, szczepione i mają ok 14 dni na znalezienie domu, inaczej jadą do Radys:(
szukam hoteliku/dt
[quote name='krakowianka.fr']Moze by mu zmienic imie z Gimli na Yoda....? Gumli ladne ale Yoda zastanawiajace wiec dla takiej bidy to wieksza szansa ze ktos wejdzie zobaczyc ogloszenia. ...[/QUOTE]
tak masz rację, to może zadziałać, choć chciałam tym imieniem Queck Step złagodzić pierwsze wrażenie i zachęcić do wglądu wewnątrz psiej duszy, co w Niej gra....
Ale nie ukrywam, że Yoda jest łapiące i podoba mi się;

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Za Paulą przyszłam , jak to zwykle .
W tym miesiącu nie mam jak pomóc , ale w sierpniu dorzucę grosika . Niestety póki mam Ramzesa na utrzymaniu nie podejmę się dodatkowych deklaracji :([/QUOTE]
dziękujemy z całego serca:) i witamy:)

Posted

Asiu, ja go mogę ogłosić, to naprawdę nie jest problem, a pakiet wykorzystaj sobie na inne bidy. Tylko nie wiem na kogo kontakt....?
Mi się też imię Yoda podoba, bo pasuje do niego:)

Posted

zrobiłam wydarzenie, bardzo proszę o udostępnianie, no i proszę o info kogo mam zrobić administratorem, wydarzenie jest "robocze" mogę zmienić tekst, tylko proszę o sugestie :-)

[url]https://www.facebook.com/events/222272391255334/?context=create#[/url]