Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po kroplach Galastop zanika mleczko w cycusiach Ady. Jeszcze 2 dni podawania. Nie są całkiem puste, ale znacznie "schudły". Dzięki, dziewczyny, za podpowiedź, pomogły jej bardzo. Dużo lżej jej chodzić. 

Posted

Karma dotarła przed kilkoma dniami i wtedy właśnie wpisałam ją do rozliczenia w pierwszym poście.
Adusia bardzo dziękuje za każdą, nawet najmniejszą pomoc.
Jej stan trafnie określiła Auraa - Ada jeszcze nie wierzy, że już zawsze będzie mieć pełny brzuszek i swojego ludzia, który nie kopnie tylko zagada i pomizia.
Ada jest naprawdę fantastycznym psiakiem. Nie sprawia absolutnie żadnego problemu. 

Posted

Kilka godzin temu pod bramę przyszła dziewczynka ze sczeniorkiem na rękach. Powiedziała, że ktoś porzucił dwa takie maluszki, a jej mama zgodziła się przygarnąć tylko jednego.
Maluch jest skrajnie zagłodzony - sama skóra i kosteczki, dlatego nie przeżyłby pozostawiony na pastwę losu. 

Posted

Jak widzę takie chude maleństwo wylizujące miskę do ostatniego gramika, wyć mi się chce z bezsilnej złości... Takie dzieciak głodny, przestraszony... co on zawinił jakiejś łajzie, że go tak jak śmiecia wyrzuciła:-(

Posted

Adaś dotarł do Wołomina już po 6-tej rano. Z. Szyjkę ma tak drobną, że po dorobieniu dodatkowej dziurki, obróżka przypominała dziecinną bransoletkę.
Dlatego, że istniało realne ryzyko wyswobodzenia się Adasia z luźnej obróżki, nie doszedł do skutku spacer tuż po podróży, a maluszek nie miał zamiaru czekać na jej dopasowanie, więc sioo i qpę popełnił w mieszkaniu. Mam nadzieję, że uda się jednak nauczyć go załatwiania potrzeb na spacerze. Myślę, że już dziś rano by się to udało, ale względy bezpieczeństwa na to nie pozwoliły.
Psiak niebawem odwiedzi weta, bo z całą pewnością jest zarobaczony i do obcięcia są pazurki. Zapewne nieco później przyjdzie czas na szczepienia.
Jako wyprawkę maluch otrzymał mięsne puszki i na początek 100 zł na weta oraz karmę dla szczeniąt.

Posted

Psiak nie został odrobaczony, ponieważ okazało się, że ma podwyższoną temperaturę. Do poniedziałku ma być obserwowany. Oceniony został na 3 mies., a waży 2,5 kg.
Był dziś na długim spacerze na smyczy i tylko na początku był niewielki problem. W bezpiecznym miejscu był puszczony luzem i ładnie się pilnował. Niestety, nie załatwił się na dworze, a zaraz po powrocie w domu...

Posted

[quote name='Ania-tygrysiczka']Psiak nie został odrobaczony, ponieważ okazało się, że ma podwyższoną temperaturę. Do poniedziałku ma być obserwowany. Oceniony został na 3 mies., a waży 2,5 kg.
Był dziś na długim spacerze na smyczy i tylko na początku był niewielki problem. W bezpiecznym miejscu był puszczony luzem i ładnie się pilnował. Niestety, nie załatwił się na dworze, a zaraz po powrocie w domu...[/QUOTE]

Miejmy nadzieję, że to nic poważnego i temperatura szybko minie. A załatwianie się w domu maluszka, to w końcu norma. Wszystko trzeba przynieść do domu;-)

Posted

EDIT:
Adaś dostał nowe, robocze imię Szczawik ;-). Oprócz tego, że w dalszym ciągu załatwia się w domu, wszystko jest O.K. Dziś czeka go kontrolna wizyta u weta.
Poniżej dwie fotki tego sympatycznego smyka, który według relacji DT, jest super fajnym szczeniorkiem.

s6xu.jpg

qlyb.jpg

Posted

Szkoda wielka, że gówniara nie oddała Wam od razu dwóch maluszków:-( Nawet nie chcę myśleć, co się z tym maluszkiem stało:-(

Adusia wygląda na sunię idealną do adopcji. Mam nadzieję, że od razu po sterylce szybko znajdzie swoją nową Rodzinę.

Posted

Jest problem ze szczeniorkiem...
Jego obecna opiekunka mieszka sama, a pracuje tylko na noce. Maluch pozostawiony na wiele godzin popiskuje, a ponieważ są to godzinny nocne, przeszkadza to jednej z sąsiadek, która ma "uczulenie" na tego rodzaju przypadki. Problem jest tym większy, że mieszkanie jest wynajmowane, dlatego już teraz zaczynamy szukać innego DT. Być może sytuacja się unormuje i nie będzie to konieczne, ale musimy być przygotowani na taki wariant.
Prawdopodobnie trzeba będzie założyć Adasiowi osobny wątek.

Posted

Adusia czuje się świetnie. Biega z pozostałymi psiakami, chętnie spaceruje, spi wyciągnięta na fotelu. Ma apetyt. Na razie kupiłam jej środek na odrobaczenie, a niedługo będzie szczepiona. Nie ma żadnych konfliktów między nią a stadem, dogadali się bez problemu, Ada ma b.miły charakter, jest bardzo zrównoważona.