gosia7 Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 kochana laleczka:loveu:, ogon urywa się z radości Quote
Ewa Marta Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 A ten łepek przekrzywiony, jakby chciała lepiej zrozumieć:-) Adusia jest urocza, naprawdę wyjątkowa!!! Quote
Tigraa Posted July 9, 2013 Author Posted July 9, 2013 Po kroplach Galastop zanika mleczko w cycusiach Ady. Jeszcze 2 dni podawania. Nie są całkiem puste, ale znacznie "schudły". Dzięki, dziewczyny, za podpowiedź, pomogły jej bardzo. Dużo lżej jej chodzić. Quote
malagos Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Cudna dziewczynka! Jak dobrze, ze ją zauważyłaś, Aniu! Quote
auraa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 ona wdalszym ciagu nie wierzy, ze jest dobrze,,,, Quote
Ewa Marta Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Aniu, czy karma dotarła? Pytam, bo muszę wystawić komentarz:-) Jak się miewa Adusia? Quote
Tigraa Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Karma dotarła przed kilkoma dniami i wtedy właśnie wpisałam ją do rozliczenia w pierwszym poście. Adusia bardzo dziękuje za każdą, nawet najmniejszą pomoc. Jej stan trafnie określiła Auraa - Ada jeszcze nie wierzy, że już zawsze będzie mieć pełny brzuszek i swojego ludzia, który nie kopnie tylko zagada i pomizia. Ada jest naprawdę fantastycznym psiakiem. Nie sprawia absolutnie żadnego problemu. Quote
Tigraa Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 Kilka godzin temu pod bramę przyszła dziewczynka ze sczeniorkiem na rękach. Powiedziała, że ktoś porzucił dwa takie maluszki, a jej mama zgodziła się przygarnąć tylko jednego. Maluch jest skrajnie zagłodzony - sama skóra i kosteczki, dlatego nie przeżyłby pozostawiony na pastwę losu. Quote
Ewa Marta Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Jak widzę takie chude maleństwo wylizujące miskę do ostatniego gramika, wyć mi się chce z bezsilnej złości... Takie dzieciak głodny, przestraszony... co on zawinił jakiejś łajzie, że go tak jak śmiecia wyrzuciła:-( Quote
Tigraa Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Adaś dotarł do Wołomina już po 6-tej rano. Z. Szyjkę ma tak drobną, że po dorobieniu dodatkowej dziurki, obróżka przypominała dziecinną bransoletkę. Dlatego, że istniało realne ryzyko wyswobodzenia się Adasia z luźnej obróżki, nie doszedł do skutku spacer tuż po podróży, a maluszek nie miał zamiaru czekać na jej dopasowanie, więc sioo i qpę popełnił w mieszkaniu. Mam nadzieję, że uda się jednak nauczyć go załatwiania potrzeb na spacerze. Myślę, że już dziś rano by się to udało, ale względy bezpieczeństwa na to nie pozwoliły. Psiak niebawem odwiedzi weta, bo z całą pewnością jest zarobaczony i do obcięcia są pazurki. Zapewne nieco później przyjdzie czas na szczepienia. Jako wyprawkę maluch otrzymał mięsne puszki i na początek 100 zł na weta oraz karmę dla szczeniąt. Quote
Tigraa Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Psiak nie został odrobaczony, ponieważ okazało się, że ma podwyższoną temperaturę. Do poniedziałku ma być obserwowany. Oceniony został na 3 mies., a waży 2,5 kg. Był dziś na długim spacerze na smyczy i tylko na początku był niewielki problem. W bezpiecznym miejscu był puszczony luzem i ładnie się pilnował. Niestety, nie załatwił się na dworze, a zaraz po powrocie w domu... Quote
Ewa Marta Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 [quote name='Ania-tygrysiczka']Psiak nie został odrobaczony, ponieważ okazało się, że ma podwyższoną temperaturę. Do poniedziałku ma być obserwowany. Oceniony został na 3 mies., a waży 2,5 kg. Był dziś na długim spacerze na smyczy i tylko na początku był niewielki problem. W bezpiecznym miejscu był puszczony luzem i ładnie się pilnował. Niestety, nie załatwił się na dworze, a zaraz po powrocie w domu...[/QUOTE] Miejmy nadzieję, że to nic poważnego i temperatura szybko minie. A załatwianie się w domu maluszka, to w końcu norma. Wszystko trzeba przynieść do domu;-) Quote
Tigraa Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 EDIT: Adaś dostał nowe, robocze imię Szczawik ;-). Oprócz tego, że w dalszym ciągu załatwia się w domu, wszystko jest O.K. Dziś czeka go kontrolna wizyta u weta. Poniżej dwie fotki tego sympatycznego smyka, który według relacji DT, jest super fajnym szczeniorkiem. Quote
Ewa Marta Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Szkoda wielka, że gówniara nie oddała Wam od razu dwóch maluszków:-( Nawet nie chcę myśleć, co się z tym maluszkiem stało:-( Adusia wygląda na sunię idealną do adopcji. Mam nadzieję, że od razu po sterylce szybko znajdzie swoją nową Rodzinę. Quote
Tigraa Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Jest problem ze szczeniorkiem... Jego obecna opiekunka mieszka sama, a pracuje tylko na noce. Maluch pozostawiony na wiele godzin popiskuje, a ponieważ są to godzinny nocne, przeszkadza to jednej z sąsiadek, która ma "uczulenie" na tego rodzaju przypadki. Problem jest tym większy, że mieszkanie jest wynajmowane, dlatego już teraz zaczynamy szukać innego DT. Być może sytuacja się unormuje i nie będzie to konieczne, ale musimy być przygotowani na taki wariant. Prawdopodobnie trzeba będzie założyć Adasiowi osobny wątek. Quote
Ellig Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Witam, caly czas czytam i mam informacje od Ewuni. Quote
Macia Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Na pewno sie maluchowi przyda watek. Na oglaszanie jest jeszcze chyba za wczesnie? Quote
Ewa Marta Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 O masz:-( Skąd nagle wytrzasnąć DT:-( Maluszek się pewnie boi być sam. To taka malizna jest:-( Quote
Tigraa Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Adusia czuje się świetnie. Biega z pozostałymi psiakami, chętnie spaceruje, spi wyciągnięta na fotelu. Ma apetyt. Na razie kupiłam jej środek na odrobaczenie, a niedługo będzie szczepiona. Nie ma żadnych konfliktów między nią a stadem, dogadali się bez problemu, Ada ma b.miły charakter, jest bardzo zrównoważona. Quote
malagos Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Aniu, dziękowałam na wątku Greyki, ale i tu podziękuję: za Galastop! Dziękuję! Pomaga, działa, a to najważniejsze! Quote
Tigraa Posted July 25, 2013 Author Posted July 25, 2013 Malagos, nie ma za co, jeśli mogliśmy pomóc, to bardzo się cieszymy. Adusi też pomógł, a to, co zostało pomogło kolejnej sunieczce. Quote
malagos Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 Jeśli jakoś będę mogła się odwdzięczyć, to pisz śmiało! Quote
Recommended Posts