Elisabeta Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Ech... Alu, ci znajomi to albo zapsieni albo wygodniccy... :( "Bo z psem to trzeba na spacery wychodzic"... Ostatnio w Rodzinie porażka... Brat chciał ze Swoimi wziąc do domu psa... Chciałam pomóc. Czyli "wcisnąc" Im jakiegoś Bezdomniaczka... Właśnie w ten weekend dowiedziałam się, że piesek już jest... Szczeniaczek... "Yorkuś"... Skąd, nie wnikam... Tak to jest. :( Brata się nie wybiera. ;) I dobrze, że ma się też takiego, co przygarnął Sonię Szczebrzeszyniankę. :) I do dzisiaj mi dziękuje, że Im sunię "pokazałam". :) Quote
ala123 Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 Ech... Alu, ci znajomi to albo zapsieni albo wygodniccy... :( "Bo z psem to trzeba na spacery wychodzic"... Ostatnio w Rodzinie porażka... Brat chciał ze Swoimi wziąc do domu psa... Chciałam pomóc. Czyli "wcisnąc" Im jakiegoś Bezdomniaczka... Właśnie w ten weekend dowiedziałam się, że piesek już jest... Szczeniaczek... "Yorkuś"... Skąd, nie wnikam... Tak to jest. :( Brata się nie wybiera. ;) I dobrze, że ma się też takiego, co przygarnął Sonię Szczebrzeszyniankę. :) I do dzisiaj mi dziękuje, że Im sunię "pokazałam". :) Oj,wiem jak to jest . Cieszymy się wszystkie tutaj,że Soni znalazłaś dom,chwała Ci za to :) Pewnie,że chciałabym,aby i Pucek miał tyle szczęścia,ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy. Quote
agat21 Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Ale Pucek szaleje z koleżanką :) Świetny chłopak. Quote
Murka Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Za minus za lipiec i sierpień wpłaciła Fundacja ZEA, razem 468,80 zł. Rozliczenie za październik: -372 zł hotelowanie -8 zł Fiprex Razem: -380 zł A co do fotek to dzisiaj dostałam lustrzankę Canona :) Więc będę szaleć jak ją rozpracuję :) Quote
Elisabeta Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Murko, to czekamy na fotki Pucusia z lustrzanką. :) :) Quote
ala123 Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Za minus za lipiec i sierpień wpłaciła Fundacja ZEA, razem 468,80 zł. Rozliczenie za październik: -372 zł hotelowanie -8 zł Fiprex Razem: -380 zł A co do fotek to dzisiaj dostałam lustrzankę Canona :) Więc będę szaleć jak ją rozpracuję :) Dziękuję Fundacji ZEA za pokrycie kosztów :smile: Quote
Elisabeta Posted November 9, 2014 Posted November 9, 2014 W niedzielny poranek do Pucusia zajrzę. :) Quote
Elisabeta Posted November 23, 2014 Posted November 23, 2014 Ja tylko tak... Spojrzec na poczciwą mordkę Pucka. :) :) Quote
Murka Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 Wygląda na to, że PUCEK MA DOM :) Trochę pokrętną drogą, ale trafił do domu z ogrodem ok. 4 km od nas. Mieszka tam od prawie dwóch tygodni, ale nie chcieliśmy zapeszać. Dzisiaj była tam bianka0 i zrobiła fachową niezapowiedzianą wizytę poadopcyjną. No i mogę wreszcie napisać, że Pucek doczekał się domku :) Więcej napiszę później. Quote
ala123 Posted November 28, 2014 Author Posted November 28, 2014 Wygląda na to, że PUCEK MA DOM :) Trochę pokrętną drogą, ale trafił do domu z ogrodem ok. 4 km od nas. Mieszka tam od prawie dwóch tygodni, ale nie chcieliśmy zapeszać. Dzisiaj była tam bianka0 i zrobiła fachową niezapowiedzianą wizytę poadopcyjną. No i mogę wreszcie napisać, że Pucek doczekał się domku :) Więcej napiszę później. To jest ta wiadomość,na którą czekamy wszyscy od samego początku,od kiedy Pucek trafił do hoteliku :). Przyznaję się,że nie wierzyłam,że Pucek będzie miał tyle szczęścia i doczeka się domu. Super!!!! Oby tylko nie zapeszyć. Jesteśmy z Murką w kontakcie telefonicznym, od kilkunastu więc dni wiem, co się święciło,ale uznałyśmy, że dopóki nie będzie pewności, nie ma się co cieszyć. Bądź Pucku szczęśliwy w domku :) :):) A biance0 dziękuję za fachową wizytę :) Quote
jotpeg Posted November 28, 2014 Posted November 28, 2014 co za wiadomość!!! Nie mogła być lepsza! Pucku, długiego, dobrego, zdrowego, radosnego życia w nowym domu!!! :laola: :laola: Quote
Ingrid44 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Cudowna wiadomosc. Duzo szczescia Pucusiu na nowej drodze zycia :) :) :) Quote
Elisabeta Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Bardzo, bardzo się cieszę! Pucuś, wszystkiego dobrego we WŁASNYM DOMKU! :iloveyou: Najpiękniejsza wiadomośc. :smile: Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Alu, jak to dobrze, że Pucek przyszedł po pomoc do Ciebie... Wtedy, 24 czerwca 2013r... :kiss_2: Quote
bela51 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Super wiadomosc ! Bardzo sie ciesze z powodu Pucka. Ale jak to na dogo, dzisiaj przeczytałam o chorobie Marka i jest radosc przez łzy... Quote
DORA1020 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Moze beda jakies zdjecia z nowego domku...jak to blisko...Pucus..mordko jedna...jak to dobrze,ze znalazles dom... :)i,ze stanales na drodze ali123.. :) miales szczescie... :) Quote
Murka Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Miałam zamiar sama tam pojechać i porobić zdjęcia, ale potem jednak doszłam do wniosku, że to za szybko, że Pucek jak nas zobaczy będzie tęsknił. W każdym razie Pucek jest tam w swoim żywiole, ma do dyspozycji boks z bardzo ciepłą budką i duże zadbane podwórko. Mieszkają tam ludzie starsi (bardzo sprawni, bo samochodem jeżdżą) i w drugim domu młode małżeństwo (któreś z wnuczków). Młodzi wyjechali teraz za granicę, ale normalnie tętni tam życie, przychodzą dzieci itd. Świadomość odnośnie opieki nad psem bardzo duża, wiedzą co to weterynarz, że trzeba szczepić, odrobaczać itd. Z poprzednim psem ojeździli się po weterynarz i wydali kupę kasy, bo jako szczeniak miał krzywicę i inne problemy. Pisałam o pokrętnej drodze, ponieważ młodzi zanim wyjechali za granicę wzięli dużą sunię w podobnym wieku co Pucek. Po dwóch tygodniach dziadkowie ją odwieźli, ponieważ okazało się, że jak młodzi pojechali to sunia zaczęła przeskakiwać bramę (a posesja jest przy głównej drodze krajowej) i bali się, że skończy tragicznie. Ludzie zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie, niby wsiowi, ale szczerzy i stanęli na wysokości zadania, nie machnęli ręką, że suka uciekła, ale chodzili jej szukać. Zaproponowałam innego mniejszego pieska i tak padło na Pucka. Gorąca linia z alą123 i decyzja: dajemy szansę ludziom i Puckowi. W razie czego blisko to można pojechać i Pucka zabrać. No i tak czekaliśmy z alą123, żeby móc napisać na wątku dobrą wiadomość :) Quote
DORA1020 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 No wlasnie,Pucus bedzie blisko,bedzie mozna tam zajrzec.Mial szczescie ,ze znalazl dom,wazne,zeby go tam kochali,glaskali,a bedzie dobrze... :) Quote
agat21 Posted November 29, 2014 Posted November 29, 2014 Jak się cieszę, że Pucuś ma domek! Wiedziałam, że on też już niedługo się doczeka :jumpie: Quote
mdk8 Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 http://www.dogomania.com/forum/topic/144208-domowa-spi%C5%BCarnia-dla-wielu-ps%C3%B3w-do-21122014/page-9 Quote
Murka Posted November 30, 2014 Posted November 30, 2014 Zapomniałam napisać, że Fundacja ZEA wpłaciła należność za wrzesień i październik (750 zł). Także ostatnie rozliczenie :)Rozliczenie za listopad:-204 zł hotelowanie 1-17.11.2014 Razem: -204 zł Quote
Elisabeta Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Pucuś, jak żyjesz?... :smile: Przyzwyczajasz się? Nie tęsknisz już za Murką? Dobrze Ci we własnym Domku?... :calus: Quote
Elisabeta Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Alu, masz jakieś wieści z Domku Pucka? Napisz choc słówko... :mellow: Quote
Elisabeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 DOBREGO ROKU DLA PUCKA I JEGO DOMKU! Quote
agat21 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 No właśnie - jak tam Pucunio? Od dawna nie mano nowych wieści.. Quote
Recommended Posts