madzia.uje93 Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Potrafie sobie wyobrazić Thoma biegającego z Lenką- idealnie by do siebie pasowali:D Quote
ania91sc Posted June 26, 2013 Author Posted June 26, 2013 madzia.uje93 napisał(a):Potrafie sobie wyobrazić Thoma biegającego z Lenką- idealnie by do siebie pasowali:D Ojjj zdecydowanie... Ale możemy tylko pomarzyć... Quote
ania91sc Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Dziś Thomas był na spacerku z Kamilem ale Kamil był z Nami na spacerku więc Thomasa miałam na oku :D Chodził jak zwykle pięknie przy nodze, nie wdawał się w zaczepki Centusia no i opędzlował miskę, aż jeździła po całym parkingu :D Quote
madzia.uje93 Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Jak chowałam Tinę to podeszłam na chwilkę "po sąsiedzku" do Thoma, ale szczekał mi prawie prosto w twarz:evil_lol: Quote
ania91sc Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 On jak jest w boksie to prawie cały czas szczeka :) Quote
MagdaB Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Ja dziś też przywitałam się z przystojniakiem, kochany jest. Co on jeszcze robi w schronie? Quote
ania91sc Posted June 27, 2013 Author Posted June 27, 2013 Chyba wszystkich wiek odstrasza... :( W sobotę pogadam z kierowniczką (jak będzie) na temat tego, czy Thomasem nie mogłaby się zająć Fundacja dla goldenów, bo jakiś czas temu dzwonili, ale w tedy miał jeszcze kwarantannę... Quote
ania91sc Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Dziś Thom był na Borkach na spacerku i trochę się potaplał w wodzie :) On jest taki szczęśliwy jak może czas spędzać wśród ludzi, w ogóle jest tak grzecznym i ułożonym psiakiem, że aż się nie mogę nadziwić. Dziś Centuś zupełnie ignorował Thomasa więc ten miał spokój na spacerze. Thomas nauczył się już siadać na komendę i podawać obie łapki :) Dziś w schronisku nie było kierowniczki ale rozmawiałam z Panią Ulą i Thomasem może zająć się Fundacja dla goldenów. Więc od razu jak otrzymaliśmy zgodę oddzwoniłam do Pani, która do mnie dzwoniła i Thomasowi szukają już "goldenowego" DT, pewnie w przyszłym tygodniu opuści schronisko :) Od razu ma iść do weterynarza na badania, aby zobaczyć, czy jest chłopak zdrowy :) No i Thom chyba nie ma 6 lat tylko 8-10 lat ale to jeszcze ten weterynarz u którego będzie badany i kastrowany na pewno potwierdzi. Quote
maciaszek Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Tak mi się właśnie wydawało, że on starszy jest ;). Quote
madzia.uje93 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 No to oby Thom szybciutko opuścił schron, trafił do DT a potem DS:D Trzymam kciuki za Psi ideał:) Quote
soboz4 Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 To może w jego wieku nie kastrować już go, jeżeli ma słabe serce to może w w taką pogodę tego nie wytrzymać???? Wiem jak Rulon, był wykastrowany, a potem okazało się, że ma poważna wadę serca, niestety nikt go nie osłuchał przed zabiegiem, cud że nic się nie stało. Quote
ania91sc Posted June 29, 2013 Author Posted June 29, 2013 Na pewno wcześniej będzie zbadany, bo z tego co mi Pani mówiła z Fundacji to każdy pies ma od razu robiony komplet badań :) Quote
madziakato Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Kurcze, tak myślę o Thomasie.... Kiedyś był chyba w sosnowieckim schronie starszy goldenek, kilka razy nawet... Podobno uciekinier... Jak odszukać , czy to nie ten sam... Nieststy nie pamiętam kiedy...ale coś kojarzę.... Quote
ania91sc Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 madziakato napisał(a):Kurcze, tak myślę o Thomasie.... Kiedyś był chyba w sosnowieckim schronie starszy goldenek, kilka razy nawet... Podobno uciekinier... Jak odszukać , czy to nie ten sam... Nieststy nie pamiętam kiedy...ale coś kojarzę.... Sprawdzałam w internecie, czy komuś nie zaginął golden, czy ktoś go nie szuka ale niestety z całą pewnością to nie Thomasa szukali... Quote
ania91sc Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 A więc jeśli wszystko pójdzie jak ma pójść to w sobotę albo w niedzielę Thomas pojedzie do domu tymczasowego :) Quote
Basiura Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 http://www.dogomania.pl/forum/threads/244952-Dwie-sunie-poszukuj%C4%85-kochaj%C4%85cych-domk%C3%B3w Quote
madzia.uje93 Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 Super! Trzymam kciuki za Thoma, żeby szybko znalazł DS:D Quote
ania91sc Posted July 4, 2013 Author Posted July 4, 2013 A więc Thomas dziś czekał i czekał na wyjście z boksu, bo lało i lało... w końcu doczekał się i pojechał prosto do DT :D Przez tydzień będzie u naszej wolontariuszki, która udziela się też w Fundacji dla goldenów, potem jedzie do Warszawy - tam będzie miał robione wszystkie badania i będzie czekał na DS :) Cieszę się, że chłopak już nie będzie w schronisku tylko w domciu :) Bądź grzeczny Thomasie :) Kasiu możesz Thomasa zdjąć ze strony i wpisać jako DT, a jak będę wiedzieć na kogo dać namiary to napiszę Ci pw, na razie niech zostaną na mnie :D Quote
choba Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Dobrze, że Thomas nie musi już siedzieć w schronisku :) Quote
maciaszek Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 ania91sc napisał(a):Kasiu możesz Thomasa zdjąć ze strony i wpisać jako DT, a jak będę wiedzieć na kogo dać namiary to napiszę Ci pw, na razie niech zostaną na mnie :D Zrobione :). Quote
Recommended Posts