Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madzia.uje93 napisał(a):
Potrafie sobie wyobrazić Thoma biegającego z Lenką- idealnie by do siebie pasowali:D

Ojjj zdecydowanie...
Ale możemy tylko pomarzyć...

Posted

Dziś Thomas był na spacerku z Kamilem ale Kamil był z Nami na spacerku więc Thomasa miałam na oku :D Chodził jak zwykle pięknie przy nodze, nie wdawał się w zaczepki Centusia no i opędzlował miskę, aż jeździła po całym parkingu :D

Posted

Chyba wszystkich wiek odstrasza... :(
W sobotę pogadam z kierowniczką (jak będzie) na temat tego, czy Thomasem nie mogłaby się zająć Fundacja dla goldenów, bo jakiś czas temu dzwonili, ale w tedy miał jeszcze kwarantannę...

Posted

Dziś Thom był na Borkach na spacerku i trochę się potaplał w wodzie :) On jest taki szczęśliwy jak może czas spędzać wśród ludzi, w ogóle jest tak grzecznym i ułożonym psiakiem, że aż się nie mogę nadziwić. Dziś Centuś zupełnie ignorował Thomasa więc ten miał spokój na spacerze. Thomas nauczył się już siadać na komendę i podawać obie łapki :)

Dziś w schronisku nie było kierowniczki ale rozmawiałam z Panią Ulą i Thomasem może zająć się Fundacja dla goldenów. Więc od razu jak otrzymaliśmy zgodę oddzwoniłam do Pani, która do mnie dzwoniła i Thomasowi szukają już "goldenowego" DT, pewnie w przyszłym tygodniu opuści schronisko :) Od razu ma iść do weterynarza na badania, aby zobaczyć, czy jest chłopak zdrowy :) No i Thom chyba nie ma 6 lat tylko 8-10 lat ale to jeszcze ten weterynarz u którego będzie badany i kastrowany na pewno potwierdzi.

Posted

To może w jego wieku nie kastrować już go, jeżeli ma słabe serce to może w w taką pogodę tego nie wytrzymać????
Wiem jak Rulon, był wykastrowany, a potem okazało się, że ma poważna wadę serca, niestety nikt go nie osłuchał przed zabiegiem, cud że nic się nie stało.

Posted

Kurcze, tak myślę o Thomasie....
Kiedyś był chyba w sosnowieckim schronie starszy goldenek, kilka razy nawet...
Podobno uciekinier...
Jak odszukać , czy to nie ten sam...
Nieststy nie pamiętam kiedy...ale coś kojarzę....

Posted

madziakato napisał(a):
Kurcze, tak myślę o Thomasie....
Kiedyś był chyba w sosnowieckim schronie starszy goldenek, kilka razy nawet...
Podobno uciekinier...
Jak odszukać , czy to nie ten sam...
Nieststy nie pamiętam kiedy...ale coś kojarzę....

Sprawdzałam w internecie, czy komuś nie zaginął golden, czy ktoś go nie szuka ale niestety z całą pewnością to nie Thomasa szukali...

Posted

A więc Thomas dziś czekał i czekał na wyjście z boksu, bo lało i lało... w końcu doczekał się i pojechał prosto do DT :D Przez tydzień będzie u naszej wolontariuszki, która udziela się też w Fundacji dla goldenów, potem jedzie do Warszawy - tam będzie miał robione wszystkie badania i będzie czekał na DS :) Cieszę się, że chłopak już nie będzie w schronisku tylko w domciu :) Bądź grzeczny Thomasie :)

Kasiu możesz Thomasa zdjąć ze strony i wpisać jako DT, a jak będę wiedzieć na kogo dać namiary to napiszę Ci pw, na razie niech zostaną na mnie :D

Posted

ania91sc napisał(a):
Kasiu możesz Thomasa zdjąć ze strony i wpisać jako DT, a jak będę wiedzieć na kogo dać namiary to napiszę Ci pw, na razie niech zostaną na mnie :D

Zrobione :).