Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hej.. mam nadzieje ,ze Baffi zazna tam wiecej szczescia..
bAFFI2 TYLKO JEDNa bardzo wazna uwaga( wbrew pozorom.. ale istotna) Paietaj aby bron oże wprowadzac baffiego na podwórko kiedy tam bedą tamtejsze psy i bokser..to może sie skonczyc psią walką i powrotem baffiego do Ciebie. Niech pani wyprowadzi boksia.. na teren neutralny troche dalej niz zasięg furtki i tam sie zapoznaja z baffim..na wspolnym spacerze. a dopiero potem jak sie poznaja razem powrót do gospodarstwa..

Mówie to z własnego doswiadczenia..

Posted

Aha, dzieki za rade...
Czyli że najpierw wprowadzić na podwórko Baffiego jak pani wyprowadzi boksera, i zapoznać ich poza terenem tej pani, czy najpierw wogóle nie wprowadzać Baffiego tylko od razu isc na spacer zapoznać 2 psy...???:oops::lol:

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Najpierw zapoznać 2 psy na spacerze ;) Tak zrozumiałam, ale Elcia to ekspert, więc pisz do Niej PW, na pewno wszystko Ci wyjaśni.

nieprzesadzaj juz z ekspertem... poprostu wyslałam kiedys psa pod poznań do domu w którym tez był samiec pies -ponoć niesamowicie łagodny do innych samców.. -na dzien dobry tak sie poząrły w progu ,ze jeszce tego samego dnia musiałam jechac z wawy zabierc psa... a dopiero potem dowiedziałam sie ,że to naturalne zachowanie dwoch samców wtakiej sytuacji i nalezy psy zapoznac gdzies z dala od domu... dopiero jak sie zpoznaja to wrócić z obojgiem do domu.

Posted

niestety transport się nie powiódł!:placz: jest przełożony na jutro... Słuchajcie, bardzo potrzebne są kciuki za jutrzejszy dzień! Mam nadzieję że jutro się już uda, bo dla Baffiego każdy dzień jest cierpieniem... Kciuki, kciuki...:cool3:

Posted

Mój ojciec już pojechał po Baffiego!:multi::multi::multi::multi::multi: Niedługo przywiezie go do Wawy (to bedą najszczęśliwsze chwile mojego życia:loveu:) A jutro rano Baffi wyruszy w swoją życiową podróż:loveu::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Straaaaasznie się cieszę:lol::loveu::loveu:

Posted

lada chwila piesek będzie już u mnie, więc pewnie nie bedę mogła pisać... Już porozmawiałam z tą panią, wszystko jest OK:multi: Baffi już jutro będzie w nowym domku:loveu: lece jeszcze do sklepu...

Posted

Baffi właśnie leży na ręczniku w moim pokoju:loveu::loveu: A jutro nad ranem (ok. 4) jedzie już do Paprotni k. Konina:multi: Mam nadzieję że wszystko dobrze pójdzie tylko że Baffi ma chorobę lokomocyjną... I mam do was pytanie: ile tabletek aviomarinu mam mu podać???:razz:

Posted

Baffi już od rana jest w domku:loveu: Wyjechał o 4 w nocy i dojechał na 6 rano, dałam mu 2 tabletki aviomarinu:lol:
A oto wiadomość którą przesłała mi jego nowa właścicielka na GG:

WItam:) Bafii jest prześliczny, zjadł juz sniadanko i siedzi z naszym bokserkiem w kojcu. na razie ma smutną minke ale mam nadzieje ze szybko sie przyzwyczai.
za kilka dni przesle ci kilka zdjęć żebyś była o niego spokojna no i postaram sie przekazywac ci na bieżąco pierwsze dni Baffiego u nas.
na pewno strasznie za Toba tęskni bo Twoj Tato mówił że był do Ciebie przywiązany...
wieczoram bede na gg wiec możemy pogadać
papa

:multi::multi: Baffusiu przyzwyczajaj się szybko do nowej właścicielki:loveu:
Tęsknię za nim... Te 8 godzin które Baffi spędził u mnie były najszcześliwszymi godzinami:loveu::-(

Posted

Bardzo się cieszę :) Na pewno będzie mu tam dobrze - mam nadzieję, że się zaprzyjaźni z boksiem, ale skoro już siedzą razem w jednym boksie, to znaczy że w miarę się dogadują ;) Czekamy na wieści z nowego domu :)