Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

baffi2 napisał(a):
A co myślicie o ogłoszeniu do MP za 75 zl (zdjecie, 3 linijki tekstu) ???? Dać to ogłoszenie czy się nie opłaca? Bo to prawie tyle co miesiąc dla Baffiego u met... (to co kiedyś pisałam że nie mogę wpłacić pieniedzy to byłą wielka pomyłka...)

daj, może akurat się uda

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jest duża szansa dla Baffiego! zadzwoniła do mnie dziś jakaś pani i powiedziała że chciałaby przygarnąć Baffiego, ale niestety byłam w szkole gdzie jest taki hałas że musiałam ją 5 razy prosić żeby powtórzyła bo nic nie rozumiałam... ma do mnie zadzwonić za pół godziny to się dogadamy:multi: ale ona mieszka w Koninie a to trochę daleko (280km) ... Mam jednak nadzieję że się uda. Trzymajcie kciuki!

Posted

[quote name='DuDziaczek']bafii podyiwiam cie ja to bym po miesiacu zbierania nie miala 75 zl... :diabloti: :cool1::evil_lol:[/quote]
A ja jakoś zebrałam i to sporo ale duuużo dłużej niż miesiąc zbierałam...;)
Pilnuję telefonu:diabloti:

Posted

słuchajcie! ta pani co do mnie dzwoniła zdecydowała się wziąć Baffiego!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::lol:
ona mieszka na wsi koło Konina, miała psa podobnego do Baffiego i bardzo jej się takie psiaki podobają... Warunki więc byłyby dla Baffiego dobre
proszę pomóżcie mi szukać transportu Warszawa-Konin na trasie Warszawa-Poznań:lol::lol: Helga proszę napisz o potrzebie transportu w 1 poscie i jak mozesz to i temacie:cool3: Ja prawie skacze z radości:evil_lol:

Posted

[quote name='ewatonieja']ale zanim baffi pojedzie to chyba wypadłaoby przeprowadzić wizyte przedadopcyjna?
Pani powinna podpisac umowe adopcyjna ,że w razie niepowodzenia adopcji nie odda psa do schroniska[/quote]
no wypadałoby przeprowadzić wizyte ale obawiam sie że nikogo chętnego z Konina nie znajdę... A z kąd mogę pobrać tą umowę??

Posted

potrzebny transport?:>my mozemy go zawiesc na pierzynki w nowym domu i przy okazji wziac umowe w lape i dac pani do podpisania i zobaczyc jak to tam jest w tym domku porobic fotki itd i odeslac umowe (mamy wprawe w dowozeniu zwierzakow do nowych domkow;) ) tylko ze my z poznania to wyjdzie troche kasy za paliwo...ale jak co to mrowaautobus gotowy np na niedziele;)

Posted

[quote name='mrowa23']potrzebny transport?:>my mozemy go zawiesc na pierzynki w nowym domu i przy okazji wziac umowe w lape i dac pani do podpisania i zobaczyc jak to tam jest w tym domku porobic fotki itd i odeslac umowe (mamy wprawe w dowozeniu zwierzakow do nowych domkow;) ) tylko ze my z poznania to wyjdzie troche kasy za paliwo...ale jak co to mrowaautobus gotowy np na niedziele;)[/quote]

WOW SUPER! Jestem gotowa sporo zapłacić;) A ile w przybliżeniu wyniusłby koszt? Z Poznania to tak średnio... Bo psiaka trzeba jeszcze z Węgrowa do Wawy przewieźć ale pokombinuję coś:lol:

Posted

[quote name='mrowa23']a gdzie to wegrowo? jak tylko internet pozwoli to rzuce okiem na mape a koszt to by bylo ok 200 zl[/quote]

węgrów !:eviltong: a właściwie to wieś koło węgrowa - Liw, to 75 km na północny wschód od warszawy, ale może dałoby się przewieźć psiaka do warszawy wcześniej... A 200 zł to jestem w stanie poświęcić dla Baffiego:loveu:
Te miejscowości sobie najlepiej sprawdź na: mapa.szukacz.pl
Pozdr.

Posted

[quote name='DuDziaczek']baffi podziam cie!!!!!
super tylko trabspotr!!![/quote]

za co mnie podziwiasz?? to nic wielkiego... a zrobiłabym dużo więcej aby Baffi trafił do nowego dobrego domku... ;)

Posted

Edyta_D_R a czy może ty lub ktoś z twoich znajomych nie wybiera się z Węgrowa do Wawy i mógłby zabrać psiaka???:razz::razz:
Jeśli się transport do wawy nie znajdzie, to mrowa chyba będziesz musiała jechać dalej... A to w obie strony 150 km + z poznania do wawy ... Wtedy jaki by był koszt?:razz:

Posted

[quote name='mrowa23']to o 50 zl wiecej wtedy[/quote]
okey. A czy dysponujesz może specjalną matą samochodową dla psów??? Bo niechciałabym żeby cos się stało twoim siedzeniom... Ja w razie czego dysponuję stara grubą zasłonką którą można rozłożyć:evil_lol:... I czy podróżujesz z osobą towarzyszącą? I na kiedy jesteś gotowa jechać, na niedzielę?:lol:

Posted

[quote name='Agata69']może najpierw ktoś by sprawdził czy pies nietrafi znowu na łańcuch[/quote]

Czy sądzisz że osoba która gotowa jest zapłacić za psiaka, chce zrobić to tylko po to aby go uczepic na łańcuch...? A pozatym mrowa jak będzie go dowozić, to wybada sprawę... A masz jakieś inne rozwiązanie? Bo ja myśle że lepiej spróbować niż czekać aż Baffi zdechnie u mojej ciotki...
Pozdrawiam

Posted

[quote name='baffi2']okey. A czy dysponujesz może specjalną matą samochodową dla psów??? Bo niechciałabym żeby cos się stało twoim siedzeniom... Ja w razie czego dysponuję stara grubą zasłonką którą można rozłożyć:evil_lol:... I czy podróżujesz z osobą towarzyszącą? I na kiedy jesteś gotowa jechać, na niedzielę?:lol:[/quote]

mate mam do samochodu choc bez niej wyglada tak samo jak z nia czyli ekhm jak samochod dogomaniaka ekstra zafutrzonego...ale mozna powiedziec ze to jezdzace muzeum ktore kiedys posprzatam ;)
ja moge hmmm kiedy ja moge w poniedzialek? a czy osoba towarzyszaca bedzie to nie wiem musze zagadac co i jak porabiaja dobre duszyczki z poznania;)

Posted

[quote name='baffi2']Czy sądzisz że osoba która gotowa jest zapłacić za psiaka, chce zrobić to tylko po to aby go uczepic na łańcuch...? A pozatym mrowa jak będzie go dowozić, to wybada sprawę... A masz jakieś inne rozwiązanie? Bo ja myśle że lepiej spróbować niż czekać aż Baffi zdechnie u mojej ciotki...
Pozdrawiam[/quote]
Baffi zdecydowanie trzeba by najpierw dokonac wizyty przed-adopcyjnej w nowym domku. To że ktos chce zapłacic za psa nie jest jednoznaczne z tym ,ze nie przeznaczy go na smalec..oczewiscie zartuje z tym smalcem ale nie jest to zadnym wyznacznikiem ,ze beda sie nim dobrze opiekowac. i jeszce jedno..poniewaz pies ma wedrowac na wies... tak sobie mysle aby niepowtórzył sie problem z ganianiem kur..(.. juz niewiem czy sie gubie w wątkach.. ale to chyba tutaj czytałam ,ze on kury ganiał???)
no w kazdym bądx razie dobrze by było aby przyszły opiekun wiedział o takich poczynaniach psa zanim Baffik przejedzie pół Polski..może sie okazac ,że to będzie powodem zwrotu psa (oczewiście tfu tfu!! odpukac w niemlowane;-)

Posted

oswiecio mnie:D podaj mi baff adres tej pani i czy wyrqaza zgode na moja wizytee ja bede niedlugo w tych okolicach to moze uda sie zgrac zebysmy sie spotkaly i popatrze pogadam tylko najpierw przebrne przez ten watek i dowiem sie co nieco o psiaku;)