Helga&Ares Posted October 1, 2007 Author Posted October 1, 2007 baffi2 napisał(a):A co myślicie o ogłoszeniu do MP za 75 zl (zdjecie, 3 linijki tekstu) ???? Dać to ogłoszenie czy się nie opłaca? Bo to prawie tyle co miesiąc dla Baffiego u met... (to co kiedyś pisałam że nie mogę wpłacić pieniedzy to byłą wielka pomyłka...) daj, może akurat się uda Quote
DuDziaczek Posted October 1, 2007 Posted October 1, 2007 bafii podyiwiam cie ja to bym po miesiacu zbierania nie miala 75 zl... :diabloti: :cool1::evil_lol: Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Jest duża szansa dla Baffiego! zadzwoniła do mnie dziś jakaś pani i powiedziała że chciałaby przygarnąć Baffiego, ale niestety byłam w szkole gdzie jest taki hałas że musiałam ją 5 razy prosić żeby powtórzyła bo nic nie rozumiałam... ma do mnie zadzwonić za pół godziny to się dogadamy:multi: ale ona mieszka w Koninie a to trochę daleko (280km) ... Mam jednak nadzieję że się uda. Trzymajcie kciuki! Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='DuDziaczek']bafii podyiwiam cie ja to bym po miesiacu zbierania nie miala 75 zl... :diabloti: :cool1::evil_lol:[/quote] A ja jakoś zebrałam i to sporo ale duuużo dłużej niż miesiąc zbierałam...;) Pilnuję telefonu:diabloti: Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 słuchajcie! ta pani co do mnie dzwoniła zdecydowała się wziąć Baffiego!!:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::lol: ona mieszka na wsi koło Konina, miała psa podobnego do Baffiego i bardzo jej się takie psiaki podobają... Warunki więc byłyby dla Baffiego dobre proszę pomóżcie mi szukać transportu Warszawa-Konin na trasie Warszawa-Poznań:lol::lol: Helga proszę napisz o potrzebie transportu w 1 poscie i jak mozesz to i temacie:cool3: Ja prawie skacze z radości:evil_lol: Quote
ewatonieja Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 ale zanim baffi pojedzie to chyba wypadłaoby przeprowadzić wizyte przedadopcyjna? Pani powinna podpisac umowe adopcyjna ,że w razie niepowodzenia adopcji nie odda psa do schroniska Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='ewatonieja']ale zanim baffi pojedzie to chyba wypadłaoby przeprowadzić wizyte przedadopcyjna? Pani powinna podpisac umowe adopcyjna ,że w razie niepowodzenia adopcji nie odda psa do schroniska[/quote] no wypadałoby przeprowadzić wizyte ale obawiam sie że nikogo chętnego z Konina nie znajdę... A z kąd mogę pobrać tą umowę?? Quote
mrowa23 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 potrzebny transport?:>my mozemy go zawiesc na pierzynki w nowym domu i przy okazji wziac umowe w lape i dac pani do podpisania i zobaczyc jak to tam jest w tym domku porobic fotki itd i odeslac umowe (mamy wprawe w dowozeniu zwierzakow do nowych domkow;) ) tylko ze my z poznania to wyjdzie troche kasy za paliwo...ale jak co to mrowaautobus gotowy np na niedziele;) Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='mrowa23']potrzebny transport?:>my mozemy go zawiesc na pierzynki w nowym domu i przy okazji wziac umowe w lape i dac pani do podpisania i zobaczyc jak to tam jest w tym domku porobic fotki itd i odeslac umowe (mamy wprawe w dowozeniu zwierzakow do nowych domkow;) ) tylko ze my z poznania to wyjdzie troche kasy za paliwo...ale jak co to mrowaautobus gotowy np na niedziele;)[/quote] WOW SUPER! Jestem gotowa sporo zapłacić;) A ile w przybliżeniu wyniusłby koszt? Z Poznania to tak średnio... Bo psiaka trzeba jeszcze z Węgrowa do Wawy przewieźć ale pokombinuję coś:lol: Quote
mrowa23 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 a gdzie to wegrowo? jak tylko internet pozwoli to rzuce okiem na mape a koszt to by bylo ok 200 zl Quote
DuDziaczek Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 baffi podziam cie!!!!! super tylko trabspotr!!! Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='mrowa23']a gdzie to wegrowo? jak tylko internet pozwoli to rzuce okiem na mape a koszt to by bylo ok 200 zl[/quote] węgrów !:eviltong: a właściwie to wieś koło węgrowa - Liw, to 75 km na północny wschód od warszawy, ale może dałoby się przewieźć psiaka do warszawy wcześniej... A 200 zł to jestem w stanie poświęcić dla Baffiego:loveu: Te miejscowości sobie najlepiej sprawdź na: mapa.szukacz.pl Pozdr. Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 [quote name='DuDziaczek']baffi podziam cie!!!!! super tylko trabspotr!!![/quote] za co mnie podziwiasz?? to nic wielkiego... a zrobiłabym dużo więcej aby Baffi trafił do nowego dobrego domku... ;) Quote
Edyta_D_R Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 oby wszystko sie udalo:) Trzymam kciuki. A co na to ciocia:diabloti: Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 no właśnie ciocia mrowa odezwij się!:cool3: co w końcu z tym transportem?:razz: Quote
mrowa23 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 no ja jestem za :) powiedzcie keidy i czy do wawy go dowieziecie jak nei to moge jechac dalej ale to znowu koszty sa... Quote
baffi2 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Edyta_D_R a czy może ty lub ktoś z twoich znajomych nie wybiera się z Węgrowa do Wawy i mógłby zabrać psiaka???:razz::razz: Jeśli się transport do wawy nie znajdzie, to mrowa chyba będziesz musiała jechać dalej... A to w obie strony 150 km + z poznania do wawy ... Wtedy jaki by był koszt?:razz: Quote
baffi2 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='mrowa23']to o 50 zl wiecej wtedy[/quote] okey. A czy dysponujesz może specjalną matą samochodową dla psów??? Bo niechciałabym żeby cos się stało twoim siedzeniom... Ja w razie czego dysponuję stara grubą zasłonką którą można rozłożyć:evil_lol:... I czy podróżujesz z osobą towarzyszącą? I na kiedy jesteś gotowa jechać, na niedzielę?:lol: Quote
Agata69 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 może najpierw ktoś by sprawdził czy pies nietrafi znowu na łańcuch Quote
baffi2 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='Agata69']może najpierw ktoś by sprawdził czy pies nietrafi znowu na łańcuch[/quote] Czy sądzisz że osoba która gotowa jest zapłacić za psiaka, chce zrobić to tylko po to aby go uczepic na łańcuch...? A pozatym mrowa jak będzie go dowozić, to wybada sprawę... A masz jakieś inne rozwiązanie? Bo ja myśle że lepiej spróbować niż czekać aż Baffi zdechnie u mojej ciotki... Pozdrawiam Quote
mrowa23 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='baffi2']okey. A czy dysponujesz może specjalną matą samochodową dla psów??? Bo niechciałabym żeby cos się stało twoim siedzeniom... Ja w razie czego dysponuję stara grubą zasłonką którą można rozłożyć:evil_lol:... I czy podróżujesz z osobą towarzyszącą? I na kiedy jesteś gotowa jechać, na niedzielę?:lol:[/quote] mate mam do samochodu choc bez niej wyglada tak samo jak z nia czyli ekhm jak samochod dogomaniaka ekstra zafutrzonego...ale mozna powiedziec ze to jezdzace muzeum ktore kiedys posprzatam ;) ja moge hmmm kiedy ja moge w poniedzialek? a czy osoba towarzyszaca bedzie to nie wiem musze zagadac co i jak porabiaja dobre duszyczki z poznania;) Quote
elainfo Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 [quote name='baffi2']Czy sądzisz że osoba która gotowa jest zapłacić za psiaka, chce zrobić to tylko po to aby go uczepic na łańcuch...? A pozatym mrowa jak będzie go dowozić, to wybada sprawę... A masz jakieś inne rozwiązanie? Bo ja myśle że lepiej spróbować niż czekać aż Baffi zdechnie u mojej ciotki... Pozdrawiam[/quote] Baffi zdecydowanie trzeba by najpierw dokonac wizyty przed-adopcyjnej w nowym domku. To że ktos chce zapłacic za psa nie jest jednoznaczne z tym ,ze nie przeznaczy go na smalec..oczewiscie zartuje z tym smalcem ale nie jest to zadnym wyznacznikiem ,ze beda sie nim dobrze opiekowac. i jeszce jedno..poniewaz pies ma wedrowac na wies... tak sobie mysle aby niepowtórzył sie problem z ganianiem kur..(.. juz niewiem czy sie gubie w wątkach.. ale to chyba tutaj czytałam ,ze on kury ganiał???) no w kazdym bądx razie dobrze by było aby przyszły opiekun wiedział o takich poczynaniach psa zanim Baffik przejedzie pół Polski..może sie okazac ,że to będzie powodem zwrotu psa (oczewiście tfu tfu!! odpukac w niemlowane;-) Quote
mrowa23 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 oswiecio mnie:D podaj mi baff adres tej pani i czy wyrqaza zgode na moja wizytee ja bede niedlugo w tych okolicach to moze uda sie zgrac zebysmy sie spotkaly i popatrze pogadam tylko najpierw przebrne przez ten watek i dowiem sie co nieco o psiaku;) Quote
Edyta_D_R Posted October 4, 2007 Posted October 4, 2007 popytam sie i dam znak jesli ktos by jechal , ja niestety nie jade . Quote
Recommended Posts