Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie skarbie nie zajmuje sie adopcjami za granica, czasami tylko sluze transportem, gdybym miala taka mozliwosc napewno bym starala sie o adopcje dla Bafiego. Sprobuj napisac PW z linkiem do ewatonieja, jak tylko bedzie mogla napewno pomoze.

Posted

ahhha... napisałam do ewatonieja , odpisała że postara się pomóc:roll:
ale Baffi nadal strasznie cierpi:-( nie był spuszczany z łańcucha już tak długo:placz:
hmm a może by go ulokować w hotelu??:razz: co wy na to??

Posted

a czy jestes w stanie sama oplacic koszty hotelowe, bo jezeli nie to najpierw musisz sie zorientowac czy znjada sie chetni zeby cie wesprzec finansowo a to i tak jest rozwiazanie na krotki okres czasu bo na dluzsza mete beda to koszty nie do pokrycia. Jest na dogo jeszcze osoba o nicku "met" ktora wlasnie prowadzi hotel dla psow ale to tez musisz sama sie z nia skontaktowac najlepiej na PW.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
a czy jestes w stanie sama oplacic koszty hotelowe, bo jezeli nie to najpierw musisz sie zorientowac czy znjada sie chetni zeby cie wesprzec finansowo a to i tak jest rozwiazanie na krotki okres czasu bo na dluzsza mete beda to koszty nie do pokrycia. Jest na dogo jeszcze osoba o nicku "met" ktora wlasnie prowadzi hotel dla psow ale to tez musisz sama sie z nia skontaktowac najlepiej na PW.

a w jakiej miejscowości znajduje się ten hotel?
jestem gotowa sama pokryc koszt ok. 4-5 miesięcy, a na dalszy ciąg potrzebowałabym pomocy finansowej
zaraz napiszę do ''met''
czy może znacie jakis dosyć tani hotel dla psiaków w okolicy Warszawy??

Posted

U met bedzie chyba najtaniej a jej hotelik jest niestety troche daleko od Ciebie bo kolo Krakowa. Tylko jak oddasz Bafiego do met o ile sie dogadacie to i tak musisz mu dalej domku szukac, bo met daje DT odplatnie co nie znaczy ze pies moze tam zostac na zawsze. Ale to juz uzgodnisz z met.

Posted

Oczywiscie ze to troche daleko tylko czy blizej znajdzie sie cos w cenie ktora mozna zaakceptowac? Poza tym jest jeszcze watek transportowy i moze akurat transport moze byc darmowy lub po niewielkich kosztach.

Posted

Wedlug ciebie Helga nie powinno sie wyciagac psow z opresji bo co bedzie jak nie znajdzie sie nowy wlasciel? To dlaczego tyle psow wyciaga sie z roznych opresji do hotelu czy tez DT platnych i jakos nikt nie mysli ze pies nie znajdzie nowego wlasciela. Jezeli tak bedziemy myslec to zadnego psa nie mozna by wyciagac do hotelu czy tez DT. Jestes pesymistka i z gory zakladasz ze psa moze nikt nie zechce? Ja usilnie wierze ze pies znajdzie nowy domek, naturalnie jak ktos usilnie bedzie szukal a nie tylko podnosil w gore, bo to napewno za malo przedewszystkim powinna sie strac o znalezienie domku baffi ale wszyscy mozemy jej w tym pomoc, kazdy na swoja miare. Takim stwierdzeniem napewno jej nie pomagasz.

Posted

nie nie, ja jestem optymistka, tylko ten wątek jest już od maja i jak na razie domku nie ma. Oczywiście podczas pobytu psa w hoteliku może znaleźć się domek i bardzo na to liczę, ale może też stać się inaczej, co wtedy? Trzeba myśleć na przód.

Posted

oczywiście ze nie tylko na dogo! Baffi ma swojego bloga, jest ogłoszony na forum psy.pl, psiaki.pl mjpupil.pl i jeszcze na jakims innym, a pozatym są porzwieszne ogłoszenia np. Kagra porozwieszała w prószkowie i gdzies tam indziej, moja znajoma w poznaniu, ja porozwieszałam w warszawie...
I zgłosiło sie kilka osób ale się rozmysliły...:-(
A co do hotelu to nzalazłam jakiś 30 km od Warszawy, i płaci się tylko 16-17 zł za dobę. Muszę tam zadzwonić i sie dokładnie wypytać, może dadzą znizke dla Baffiego... A pozatym znalazłam dużo hotelów w Warszawie ale to już troche droższe... Jest ich dużo więc jeśli ktoś by mógł to proszę o pomoc w wydzwanianiu do hotelów, są na stronie: http://psiaczek.pl/hotele.php
tylko zapisujcie do którego już ewentualnie zadzwonicie. Pytajcie o
-cenę (uwzględniając skróconą sytuację Baffiego !)
-na ile mógłby zostać
-od kiedy mógłby tam ''zamieszkać''
-warunki (czy to w mieszkaniu czy na dworzu itp.)

z góry dzieki jeśli ktoś z was zadzwoni i się dowie...:cool3:

Posted

no nie... najtaniej ze wszystkich hoteli które obdzwoniłam to jest hotel w wawie na poborzańskiej ale 15 zł za dobę... czyli 450 za miesiąc:shake: z takimi kosztami to mi starczy pieniędzy na góra 2 miesiące:placz::placz:
A ''met'' mi nieodpisuje w sprawie jej/jego hotelu...:-(
Bardzo proszę jeśli ktoś z was ma konto to niech zrobi dla Baffiego allegro! [SIZE=2]ja niestety nie mam tam konta, nie jestem zorientowana...
i proszę pomóżcie mi znalezc tani hotel w mazowieckim najlepiej....

Posted

Szukajcie hotelu. A może przytulisko w Zielonce, możnaby za niego płacić i intensywnie szukać mu domu. zawsze będzie miał lepiej tam niż u tych ludzi.
W razie potrzeby dorzucę grosz.

Posted

ewatonieja bardzo bardzo dziekuję za allegro:loveu:

Agata69 przytulisko w Zielonce przymuje psy na płatne tymczasy?????? I ile płatne??? Powiedz cos więcej na ten temat pliss

Posted

Zaglądam tu jak się sprawy mają, trzymam kciuki bo nie wiele moge pomóc. Ale wiesz Baffi dzielny dzieciak z ciebie, rodzice powinni być dumni z takiej córki.Może jednak zamiast hoteliku, zastanowić się jeszcze nad ciocią i z niej zrobić DT tzn np dawać jej połowę kwoty jaką zapłaciła byś za hotelik w zamian za lepsza opiekę nad piesem.Znalezienie dobrego domu nie ukrywam bedzie trudne i może długo trwać, nie dasz rady finansowo:shake:

Posted

jestem :)

juz pisalam Baffi na pw.
moge go wziac.
aktualnie mam 4 psiaki, z czego szczenior w najblizszym czasie chyba pojedzie do nowego domu.
wirtualna adopcja to 100zl.
jestem 50km na polnocny-wschod od krakowa, wojslawice, gmina kazimierza wielka.
jak bedziecie zaitneresowani, nie ma problemu.

Posted

met napisał(a):
jestem :)

juz pisalam Baffi na pw.
moge go wziac.
aktualnie mam 4 psiaki, z czego szczenior w najblizszym czasie chyba pojedzie do nowego domu.
wirtualna adopcja to 100zl.
jestem 50km na polnocny-wschod od krakowa, wojslawice, gmina kazimierza wielka.
jak bedziecie zaitneresowani, nie ma problemu.

100 zł... Nawet tanio:lol: To starczyło by mi na jakieś 6 miesięcy...
I jeszcze kwestia transportu...
Obdzwonię jeszcze kilka przytulisk lub hotelów jeśli nie znajdę nic tańszego to chyba się zdecyduję na ten hotelik...