Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 402
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

szukam kogoś z Konina lub kogoś kto będzie przejeżdżał przez Konin, ale niestety narazie nikogo nie znalazłam...:placz: pisałam na mapie pomocy, na transportowym dgm i na miau... :shake:
nie ma na dogo nikogo z Konina???

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Na pewno sa, ale nie kazdy czyta wszytki ewatki-poszukaj prze wyszuliwarke dogomaniaków z konina i wyslij im pw z prosba o pomoc sprawdzenia domu. Moze ktos pomoże.

dzięki za rade, nawet nie wiedziałam że jest możliwość wyszukania względem miejsca zamieszkania:oops:
już napisałam do 7 osób ale niestety większości z nich nie było na dogo od dawien dawna....
to tych których się da wyślę jeszcze emaile. może jednak się uda:roll:

Posted

Aarionne napisał(a):
Ja moge podjechać do Konina, ale dopiero w następny weekend (1 grudnia). Jesli sprawa nadal bedzie aktualna to dajcie znać na priv :)

z nieba spadasz:loveu: ale czy trzeba będzie płacić Ci za paliwo???
Jednak mam nadzieję że do tego czasu problem będzie już rozwiązany...

Posted

baffi2 napisał(a):
z nieba spadasz:loveu: ale czy trzeba będzie płacić Ci za paliwo???

Powiedzmy, że zrobie to w ramach wolontariatu :) Tak naprawdę bedę miała do Konina niecałe 30 km, moja mama tam mieszka, bedę do niej jechała w przyszły weekend.
Ale tez liczę, że sprawa wyjaśni się szybciej :)

Posted

Aarionne napisał(a):
Powiedzmy, że zrobie to w ramach wolontariatu :) Tak naprawdę bedę miała do Konina niecałe 30 km, moja mama tam mieszka, bedę do niej jechała w przyszły weekend.
Ale tez liczę, że sprawa wyjaśni się szybciej :)

jak będziesz jechać od strony wawy to będzie jeszcze bliżej bo Baffi znajduje się we wsi Paprotnia, 15km od Konina w stronę Wawy :)
nikt z konina mi nie odpisał...:cool1:

Posted

No to faktycznie jeszcze bliżej, do Paprotni będę jechała 10 minut :) Jeśli nikt się nie zgłosi to musimy się dogadać w przyszłym tygodniu dokładnie. Wyślę Ci wtedy mój numer telefonu na priv i wszystko uzgodnimy :)

Posted

No dobra, właśnie przeczytałam cały bafiowy wątek i gdyby nie to, że ktoś wystawił mu aukcję na allegro nie widziałabym żadnych zdjęć :( Nie wiem czemu nie widzę zdjęć na pierwszej stronie, ale nic to. Już wiem jak Baffi wygląda i jesli Państwo, którzy go zaadoptowali się zgodzą to pojadę do niego w następną sobotę.
A teraz idę spać :)

Posted

no właśnie, dlaczego fotki z pierwszej strony zniknęły?????:razz:
odpisała mi jedna osoba z Konina, mogłaby tam pojechać...
im szybciej tym lepiej.
to może ja fotki wstawie:

Posted

OK, może umówmy się tak: jeśli do przyszłego czwartku ktoś już odwiedzi Baffiego to super, a jeśli nie to wyslij mi wtedy na priv numer telefonu do tych ludzi, którzy go zaadoptowali, ja do nich zadzwonię i umówię się na wizytę poadopcyjną :)

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
Ponawiam pytanie Dea: czy byla podpisywana umowa adopcyjna?
Baffi?

nie:placz::placz::placz:
umowe przygotowałam, wydrukowałam ale mój ojciec jej nie wziął...

Posted

baffi2 napisał(a):
nie:placz::placz::placz:
umowe przygotowałam, wydrukowałam ale mój ojciec jej nie wziął...

no to trzymajmy kciuki zeby Ci ludzie wogole pozwolili obejrzec psa, aha i osoba ktora bedzie sprawdzac dom , musi w takim razie wziac ze soba umowe adopcyjna.Pamietaj Baffi o tym.

Posted

Baffi, zadzwoń do nich z jakiegoś numeru telefonu. Nie muszą go znać. Zapytaj. Martwię się zawsz takimi sytuacjami. Myślę, że nawet jeśli się nie zgodzą, to ktoś powinien chociaż "zza płotu" zajrzeć i sprzwdzić czy Baffi jest.

Posted

Edyta_D_R napisał(a):
no to trzymajmy kciuki zeby Ci ludzie wogole pozwolili obejrzec psa, aha i osoba ktora bedzie sprawdzac dom , musi w takim razie wziac ze soba umowe adopcyjna.Pamietaj Baffi o tym.

ale jest problem bo w umowie adopcyjnej jeden punkt dottyczy kastracji, a państwo nie zgodzili się na kastrakcje:placz:

Posted

Wilejkaros napisał(a):
Baffi, zadzwoń do nich z jakiegoś numeru telefonu. Nie muszą go znać. Zapytaj. Martwię się zawsz takimi sytuacjami. Myślę, że nawet jeśli się nie zgodzą, to ktoś powinien chociaż "zza płotu" zajrzeć i sprzwdzić czy Baffi jest.

właśnie o tym myślałam.
zadzwonię jak juz bedzie wiadomo kto pojedzie.

Posted

To ja jestem z Konina. Mogłabym umówić sie i pojechać tam zobaczyć co z psem. Jednak ja nie jestem pełnoletnia więc nie wiem czy mogę podpisać z nimi tę umowę. Bo tam będzie pewnie potrzebny i mój podpis. Punkt o kastracji zawsze można usunąć, bo umowę można stworzyć własną na podstawie jakiegoś wzoru. Jednak to wszystko musiałabyś uzgodnić Ty Baffy z nowymi opiekunami zwierzaka gdyż to Ty go oddawałaś. W tej sytuacji oni też mogą stawiać warunki, gdyż pies jest u nich, a umowa nie była wcześniej zawarta.

Baffy- musisz się do nich dodzwonić! Edyta ma racje, oni mogą nie pozwolić obejrzeć psa bo wcześniej tego nie uzgadnialiście. Dzwoń choćby co pół godziny!!

Posted

Jestem wściekła.:angryy: Skontaktowałam się z właścicielami i o to co usłyszałam:

Bafi z naszym bokserem 3 dni temu poszły gdzies w nocy i do tej pory nie wróciły
szukamy juz ich od 2 dni

Jak mam to rozumieć?!?
:placz::placz::placz:

Posted

baffi2 napisał(a):
Jestem wściekła.:angryy: Skontaktowałam się z właścicielami i o to co usłyszałam:

Jak mam to rozumieć?!?
:placz::placz::placz:

Oj nie jest dobrze, to chyba niezbyt odpowiedzialni ludzie, nie wiem sama co myslec. Koniecznie trzeba to "dyskretnie" sprawdzic. Bo za chwile moze sie okazac ze bokser wrocil, a Baffi nie- to jest bardzo podejrzana sprawa.
Z drugiej strony Baffi z tego co pisalas wczesniej mial taki zywiol ze lubil wycieczki po wsi, wiec moze po prostu go niedopilnowali. Co nie zmienia faktu , ze trzeba sprawdzic ta rodzine.

Posted

Baffi,
a może namów tatę i jedź sparwdzić? Czy był tam ktokolwiek przed adopcją? Widział warunki? Wcale nie informujcie o wizycie, tylko niech ktoś popatrzy zza płotu.
Kolejna podejrzana sprawa.