Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 448
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miska z moją Romką na spacerku.

Jest bardzo ostrożna w nowych miejscach,ruszyła do biegu i oglądania nowych miejsc dopiero jak przekonała się,że przyszliśmy na spacer.Wcześniej siedziała przy mnie i uważnie wszystko analizowała.Kiedy zobaczyła radosną Romkę ruszyła do zabawy.

Posted

Na tym zdjęciu nosi ogonek jak prawdziwy west:

Dziś będzie strzyżenie,trzeba małej ściąć brzydką,zniszczoną sierść i dać szansę ,żeby pięknie porosła nową.Mała jest już zaszczepiona przeciwko wściekliźnie;

a po kąpieli będzie zakroplona przeciw kleszczowo.Nadal otrzymuje leki osłonowe na wątrobę oraz lek regulujący pracę nadnerczy.Kąpiel w szamponie leczniczym 1 raz w tygodniu.

Na niedzielę zamówiłam fotografa:lol: będą super zdjęcia Misi.:lol:

Posted (edited)

Misia wygląda teraz tak:

...mnie się BARDZO PODOBA!:lol:

Dziś oprócz fryzjera,było czyszczenie uszu.Wieczorem będzie kąpiel w szamponie leczniczym,2 dni po kąpieli zakroplimy Misię advantixem.Zamówiłam u p.doktor kolejny szampon.Będzie nowa faktura...

Edited by Romka
błąd
Posted (edited)

Widoczne zmiany!:multi: Pięknieje Misiunia, chociaż pycholek i tak był słodki a jej sen taki spokojny, szczęśliwy...Dzięki Romka, wielkie dzięki za Misiaczkę!!!:loveu:

Edited by zachary
Posted

[quote name='Poker']Rozrabiara całą mordką. A jak z jej finansami?[/QUOTE]

Pierwsze leki czyli pierwszy zentonil i zdjęcie szwów zapłaciłam ja.Pozostałe:strzyżenie,advantix,kolejny zentonil,szampon i ketakonazol oraz szczepienie przeciw wściekliźnie będzie płacone ze zbiórki ,którą przeprowadziła Fundacja MONDO CANE.Po zaplaceniu faktury w klinice,Misia ma 285 zł.Są jeszcze wpływy z ostatniego bazarku i to...chyba wszystko.Jutro ustalę ile tego jest.

Nie mam jeszcze informacji na temat leków,które będzie otrzymywała Misia w związku z chorą tarczycą,cierpliwie czekam na informację z kliniki(urlopy) .Nie wiem też przez jak długi czas Misia będzie te leki otrzymywać.Ale jestem dobrej myśli co do finansów,mam nadzieję,że wystarczy.

Misia nie opanowała jeszcze psich zwyczajów w moim domu.

Wychodzimy na podwórko:rano,popołudniu i wieczorem.Kiedy jesteśmy na podwórku Misia chciałaby się bawić i... zapomina zrobić siusiu.Więc z panną Misią muszę schodzić kilka razy ,żeby był efekt...:roll:.Czasami ,po powrocie z pracy siusiu jest już zrobione...Dziś obudziła się 4 20,no to ja też wstałam,żeby zdążyć znieść małą na podwórko.Moje pozostałe psiaki spały,więc o 6 30 ponownie byłam na podwórku z Romką i Pako.I tak jest prawie codziennie...:roll: Kiedy jestem w domu w sobotę czy w niedzielę nie ma problemu ale kiedy idę do pracy...problem jest.

Posted

Zachwycamy się, Romko, jak się nie zachwycać?... Cierpliwie stoi w tej kąpieli, wie, że to dla jej dobra...Gdzie ona była do tej pory, że ma problem z czystością, czyli siusiu?....Na podwórku, w budzie?......

Posted

Nie wiem,moja Romka załapała od ręki.Pako też a był jednym z 30 psiaków.Lucek(już nie żyjący)mieszkał w garażu i też nie było problemu.A Misia była przed chwilą na wieczornym siusiu i...nic.Pójdziemy jeszcze raz,może się uda.Jak nie bankowo budzę się po 4 00...

Posted

[quote name='zachary']A może problem pęcherzowo-nerkowy? Takie długie trzymanie siusiu?....Co najmniej dziwne...Co weterynarz na to?[/QUOTE]

Obserwuję ją jeszcze...Dziś nie zrobiła siusiu bo na podwórku bawiły się dzieci sąsiadki,innym razem bo za bramą sąsiadów są inni niż zwykle ludzie.Rano kiedy wiem na pewno,że chce bardzo siusiu, nic jej nie rozprasza.Siusiu jest bez problemu.Chwalę oczywiście wylewnie za każde siusiu i coopę na podwórku.