Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 676
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękuje wszytskim za przybycie. Szczególnie dziękuje cioteczce za rozyłanie watku. Szukam dla chłopaka BDT za karmę i weta.Oczywiście zostanie zaszczepiony,odrobaczony i wykastrowany przed zmianą miejsca zamiszkania. W tej chwili nie jest to możliwe. Jestem sceptycznie nastawiona do ogłaszania chłopaka ponieważ wiem jak zachowuje się w domu pies który tyle czasu spędził na łańcuchu i czesto ludzią mięknie serce a później pies wraca z adopcji.

Posted

[quote name='Elza22']Bardzo dziękuje wszytskim za przybycie. Szczególnie dziękuje cioteczce za rozyłanie watku. Szukam dla chłopaka BDT za karmę i weta.Oczywiście zostanie zaszczepiony,odrobaczony i wykastrowany przed zmianą miejsca zamiszkania. W tej chwili nie jest to możliwe. Jestem sceptycznie nastawiona do ogłaszania chłopaka ponieważ wiem jak zachowuje się w domu pies który tyle czasu spędził na łańcuchu i czesto ludzią mięknie serce a później pies wraca z adopcji.[/QUOTE]

no nic, może się znajdzie w końcu ten bdt
mam nadzieję, że rozsyłanie przyniesie jakieś rozwiązanie, wątek już odwiedziło sporo dogomaniaków, zainteresowanych losem psa

Posted

[quote name='ewakrakow']no nic, może się znajdzie w końcu ten bdt
mam nadzieję, że rozsyłanie przyniesie jakieś rozwiązanie, wątek już odwiedziło sporo dogomaniaków, zainteresowanych losem psa[/QUOTE]

Może uda się znaleźć jakiś tani DT udało mi się kiedyś załatwić DT za karmę i weta plus 100zł

Posted

[quote name='Elza22']Może uda się znaleźć jakiś tani DT udało mi się kiedyś załatwić DT za karmę i weta plus 100zł[/QUOTE]

jakby ktoś miał jakieś info lub pomysły to piszcie proszę

dziękuję wszystkim za obecność i dobre słowo

Posted

Witam
Myślę, że najlepszym wyjściem z sytuacji jest powiadomienie TOZ-u, Pogotowia dla Zwierząt, Straży dla Zwierząt, Eko-Straży lub inne organizacji pro zwierzęcej o sytuacji psa z prośbą o interwencję. Może skończy się na mandacie (ku przestrodze), a na pewno na pouczeniu i zobowiązaniu właścicieli do poprawienia psu warunków (ocieplona buda, jedzenie, czysta woda, spuszczanie psa z łańcucha i te sprawy).A o to przecież chodzi, żeby psiak żył w godnych warunkach. Dziewczyno (Elza22) weź się w garść i zacznij działać, jeśli chcesz pomóc psu! Życzę powodzenia i wytrwałości.

Posted

[quote name='ASTRA 126']Witam
Myślę, że najlepszym wyjściem z sytuacji jest powiadomienie TOZ-u, Pogotowia dla Zwierząt, Straży dla Zwierząt, Eko-Straży lub inne organizacji pro zwierzęcej o sytuacji psa z prośbą o interwencję. Może skończy się na mandacie (ku przestrodze), a na pewno na pouczeniu i zobowiązaniu właścicieli do poprawienia psu warunków (ocieplona buda, jedzenie, czysta woda, spuszczanie psa z łańcucha i te sprawy).A o to przecież chodzi, żeby psiak żył w godnych warunkach. Dziewczyno (Elza22) weź się w garść i zacznij działać, jeśli chcesz pomóc psu! Życzę
powodzenia i wytrwałości.[/QUOTE]

W teorii to faktycznie pięknie wygląda nic prostrzego a w praktyce po takiej interwencji pozbyli by się psa. Po co ponosić dodatkowe koszty na zmianę warunków jego życia??? Już takie coś przerabiałam.

Posted

[quote name='dexterka']jestem na prośbę beataczl . niestety ja w bdt nie mam miejsca, a nawet mam kolejkę. :([/QUOTE]

a hotelowe? Ile by kosztowało miejsce dla takiego malucha?

Posted

[quote name='__Lara']Elza22, a oni oddadzą psiaka jak się już znajdzie dt?[/QUOTE]

Tak padła tu na wątku prpopozycja DT kontaktowałam się z nimi i się zgodzili niestety nic z tego nie wyszło właściciel mieszkania się nie zgodził na psa.

Posted

[quote name='LILUtosi']U mnie hotel 300zł

A przy okazji zapraszam na bazarek - link w moim podpisie - Dziś ostatni dzień pierwszej tury.[/QUOTE]

Dziękuje za odpowiedź to 300zł plus karma? I to jest miejsce w kojcu rozumiem?