Ada-jeje Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='Malgoska']Jak to jest, że piwy akceptuja programy bezdomnosci gdzie jest wpisany jego schron???[/QUOTE] to jest budowa nowego schronu nie w Ol ale w pow. olkuskim. Quote
Ada-jeje Posted June 3, 2013 Posted June 3, 2013 [quote name='missiaa']A kobieta z gminy powinna być natychmiast dyscyplinarnie zwolniona za swoje zachowanie!!!! Urzędniczka, która ma być pomocna dla ludzi!!! Pffff...[/QUOTE] O co chodzi z ta urzedniczka, napisz prosze na PW. Sprawy gonia sprawy, i jakos nie mam kiedy nadac bieg sprawie ug KS. Wielki i Zielonki, te pojda na pierwszy ogien. Quote
Mortes Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 (edited) Kobitki jestem dopiero teraz :) z przygodami ...mam wgnieciony zderzak i tablicę rejestracyjną okręconą taśma klejącą ;) i ból szyi i tylnej czesci czaszki - nie z mojej winy ... Tak jak tu szybciutko przeczytałam to juz co nieco wiecie . Wczoraj w nocy długo rozmawiałam z misią która zobrazowała mi sytuacje w Olkuszu :( Resztę nocy praktycznie z nerwów nie przespałam i rano szybka akcja pożyczenia kasy i decyzja _ jadę ! Jechałam z nastawieniem bojowym że jak zastanę psa w Książu Wielkim na stacji to wzywam policje , bo to przeciez by było wyłudzenie gminnych pieniędzy !!! Zajezdżam - psiaka nie ma . Pytam pana ze stacji a pan potwierdza że psa wziął jego pracownik który jest jego szwagrem ! No to jadę do Słomnik pod adres który podstępem wyrwała missiaa z nastawieniem że jak nie będzie psa albo bedzie na łańcuchu to też wzywam policję . Nerwy w postronkach ...wchodzę na podwórko a pan z mina też bojową mówi że pies jest jego i co ja tu chcę . Dojrzałam malucha pod krzaczkiem w cieniu i trochę się uspokoiłam . Zaczęłam grzecznie z panem rozmawiać i tłumaczyć całą tą sytuacje . Pan powiedział że cały czas , od kilku tygodni namawiał żonę na tego psiaka i jak opowiedział jej jak drastycznie piesio był odławiany i jak dowiedział sie jak jest w Olkuszu to zapadła decyzja o wzięciu psiaka z Olkusza . Powiedziałam panu że jak go nie chce to moge go wziąc w bezpieczne miejsce ale pan powiedział że absolutnie. Arge pozwala się dotykać tylko temu panu , chodzi za nim krok w krok , ma nowe miski , byl dzis u weta , ma założona książeczke ( mam zdjęcia ale to jutro ...) Posłanie ma w korytarzu za gankiem . żona pana zakupiła mu szampon i szczotkę ale na razie nie będa go kąpali bo psiak w dużym stresie ... Arge dostał imię Misiu. żona pana potwierdziła to co mówil pan . Powiedziałam panu że tym sposobem najszybciej jak sie dało daliśmy zarobić hyclowi prawie 2 tys. Arge został zabrany z Olkusza przez pana bez książeczki, szczepień itd...dosłownie przez te 4 dni nie miał robione nic czyli kasa została w kieszeni hycla ... to wręcz tragikomedia !!! Farsa jakaś !!! Zostawiłam panu mój nr tel i powiedziałam że jeżeli piesio z jakiś przyczyn by sie nie zaklimatyzował lub nie spełnił ich oczekiwań to niech dzwonia a ja natychmiast po psiaka pojadę ... Na dzień dzisiejszy wszystko wygląda dobrze ale ja jestem niedowiarkiem i na pewno odwiedzę psiaka jak będę kiedyś jechała do krakowa ...i lepiej żeby on tam był a nie np. ...uciekl ... A panu hyclowi to chetnie nasłałabym jakąs kontrol bo to co tam w Olkuszu zobaczyłam to woła o pomste do nieba !!! W maleńkim boksiku np. stłoczonych 6 psów ...psy poranione , pogryzione , wychudzone . Wyciągałam dziś dla dziewczyn amstafka i szczeniaka i tez nie dostałam książeczek ani umów . Jakis młokos podsunął mi do podpisania jakis jeden papier na szczeniaka a astka kazał mi sobie wziąc bez niczego . Juz nie wspomne że bał sie wejśc do kojca .... Astek i szczeniak bezpiecznie dowiezione do wskazanego przez dziewczyny hoteliku :) Astek wygląda okropnie ...jakby całe swoje około roczne życie walczył z psami ...:( Zrobiłam dziś moja "niezawodna żółtą strzałą" prawie 400 km . Wydałam na paliwo 170 zł . Pani z hoteliku przekazała mi 70 zł na paliwo . Ponieważ jestem w beznadziejnej sytuacji finansowej to bardzo dziekuję cioteczkom chętnym do dorzucenia sie do benzyny w tym szalonym dzisiejszym dniu . Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy ... Powtórze to co kiedyś napisałam : bez Was mogłabym sobie , co najwyżej ... w nosie pogrzebać ;) DZIĘKUJĘ :loveu: Zdjecia wkleje jutro bo ja tego nie potrafie robic i musze kogoś uprosic . Teraz znikam bo padam na twarz ...gdybyście miały jeszcze jakies pytania to jutro na spokojnie odpowiem na wszystko :) Dzieki za ogromne wsparcie :) Pa :) Edited June 4, 2013 by Mortes Quote
malagos Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Jednym tchem przeczytałam i nie mam słów uznania. Mortes, szacun!! Quote
ania68 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Iza, chylę czoło przed Tobą. Prześlij nr konta, wpłacę jakiś grosik. Szkoda, że nie udało nam się wczoraj spotkać ale myślę, że jeszcze kiedyś będziemy miały okazję..... Quote
PaSja Hera Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='malagos']Jednym tchem przeczytałam i nie mam słów uznania. Mortes, szacun!![/QUOTE] Dokładnie.Szacun wielki dla Mortes,która jeszcze nigdy nie zostawiła nikogo w potrzebie bez pomocy.Mortes bez Ciebie woj.,świętokrzyskie i jak widać nie tylko byłoby ...ehhh brak słów. Quote
figamaga Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Jezu, toż ja całą noc nie spałam przez ten wątek! Czytam: psiak jest na stacji - nie ma go! Znajduje się w Olkuszu - nagle znika!!! Mało zawału nie dostałam! I pół nocy myślałam, jak on nagle wrócił do pana ze stacji...Dobrze, że wszystko się wyjaśniło. I też poproszę nr konta. Dorzucę się do paliwa. (ja w ciągu dwóch dni zrobiłam prawie 300 km na interwencjach; a zaraz mnie czeka ok. 100 kolejnych km :/) Quote
missiaa Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 To ja tylko zrobię małą poprawkę.Przez telefon rozmawiałaś z mamą missii :P A na forum pod tym nickiem pisze jej córka- czyli ja:D Quote
ceris Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='ceris']Ja wpłacę to co deklarowałam wcześniej na hotelik. Niech będzie na paliwo :-) Mortes - kochanieńka, daj nr konta.[/QUOTE] Ponawiam prośbę :-) i składam wielkie dzięki za takie waleczne serce Mortes :loveu: Takich ludzi trzeba klonować. Quote
ewu Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='ceris']Ponawiam prośbę :-) i składam wielkie dzięki za takie waleczne serce Mortes :loveu: Takich ludzi trzeba klonować. Mortes w pracy , mam Jej konto, podeślę Ci:) Quote
ania68 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='ewu']Mortes w pracy , mam Jej konto, podeślę Ci:) ja też poproszę:fadein: Quote
Mortes Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 (edited) Przepraszam że ja dopiero teraz ...:/ zawoziłam po pracy zaciążona sunię na sterylke ...:( ( na mój ostatni wyżebrany talon ) Beztroska ludzi mnie rozbraja :( Pani nie widziała nic złego w tym że sunia jest w ciąży ... Co do Argusia to nie wiedziałam że ma tyle fanek ;) Dzięki dziewczyny za pomoc finansową ...:) To dla mnie bardzo dużo znaczy ...koszty paliwa mnie zabijaja :( Wiem że Wam sie nie przelewa i macie pewnie masę deklaracji więc tym bardziej doceniam Waszą pomoc :) Obiecuje że każdy grosik przeznaczę na paliwo w psich sprawach ...choć jutro czeka mnie też kocia sprawa ...:( A tu Arguś na swoim podwórku ...Niestety nie dał sie do siebie zbliżyć ... W tle nowe miseczki ( widziałam jeszcze ceny) Książeczka Argusia ( Misia) Z wiadomych względów zamazałam nazwisko i adres Edited June 4, 2013 by Mortes Quote
mdk8 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Ada-jeje']to jest budowa nowego schronu nie w Ol ale w pow. olkuskim.[/QUOTE] a kto buduje ten schron i kto nim będzie zarządzał? Czyżby to był koniec tego sk....na? Quote
Mortes Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 [quote name='missiaa']A kobieta z gminy powinna być natychmiast dyscyplinarnie zwolniona za swoje zachowanie!!!! Urzędniczka, która ma być pomocna dla ludzi!!! Pffff...[/QUOTE] Dokładnie missiaa tak jak piszesz ...pani najczęściej wydawała z siebie odgłos podobny do ...pfffff... Cóż za kompetencja :( Quote
Ada-jeje Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='mdk8']a kto buduje ten schron i kto nim będzie zarządzał? Czyżby to był koniec tego sk....na? http://proanimals.org/doniesienia/162-doniesienia-medialne-2011 Quote
mdk8 Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 [quote name='Ada-jeje']http://proanimals.org/doniesienia/162-doniesienia-medialne-2011 przeczytałam. A miałam nadzieję, że ten schron to ktoś "normalny" buduje.:shake: Quote
figamaga Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Mortes']figamaga masz zapchana skrzynkę ;)[/QUOTE] Już oczyszczona, więc ślij nr konta :) Quote
ewunian Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 [quote name='Ada-jeje']http://proanimals.org/doniesienia/162-doniesienia-medialne-2011 Bielsko już nie przyjmuje psów z O. Dwie epidemie przywleczone przez psy pana P. wystarczająco spustoszyły schronisko. Ale nawet teraz, 1,5 roku po zerwaniu umowy około 5% bielskich psów jest z O. Quote
Mortes Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Niestety nie mam do Pana telefonu ale przy najblizszej okazji gdy będę jechała do Krakowa to zajrzę do niego :) Quote
Recommended Posts