baster i lusi Posted November 26, 2013 Posted November 26, 2013 [quote name='baster i lusi']Jeśli chcecie to mam wolny pakiet ogłoszeniowy.Tylko niech ktoś podeśle na wątek i napisze że ode mnie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248316-Rozliczamy-ogłoszeniowy/page11[/URL][/QUOTE] [quote name='mestudio']Dzięki bardzo, skorzystam z przyjemnością. [/QUOTE] Proszę podeślij Farta do ogłoszeń bo bazarek zakończony i czekają na dane do ogłoszeń. Quote
TZmestudio Posted November 27, 2013 Posted November 27, 2013 mestudio - tytuł wątku przydałby się uaktualnić. TZ Quote
Murka Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 I dołują... ale co zrobić. Farcik wychodzi teraz na teren przy boksach, gdzie mam go na oku. Na początku był trochę z tego powodu niekontentny, wciąż podłaził pod bramę i sprawdzał czy nie ma takiej fajnej wajchy jak ta wyjazdowa. Zachodził też z innej strony itd. Od jakichś dwóch dni już wydaje się, że powoli zaczyna "zapominać" o tej nieszczęsnej bramie. Zwiedza resztę terenu, bawi się z namolną koleżanką, a główną uwagę skupia na mnie (staram się go za każdym razem trochę zmęczyć zabawami). Z zabawek bardzo lubi piłeczki i gumowe "łatwo się mamlające", nie lubi tych z twardej gumy. Bardzo lubi się bawić w przeciąganie i szarpanie (zabawek oczywiście), puszcza na komendę. Farcik wydaje się całkowicie pozbawiony charakteru, ale jednak mimo wszystko coś tam w nim siedzi, bo zdarzyło się już dwa razy, że jak był w boksie to przez kraty pokazał mi klawiaturę i to nie były żarty. Za pierwszym razem nie wiedziałam za bardzo co go tak rozzłościło, dopiero za drugim razem się kapnęłam: podeszłam pod jego boks i sięgałam do góry, żeby sprawdzić czy moje zabezpieczenie przed wyłażeniem górą się dobrze trzyma (bo się dziwnym trafem trochę obsunęło) - Fart odebrał to jako zamach na niego. Co ciekawe reaguje tak tylko kiedy jest w boksie i dzieli nas krata, czyli jest asekuracja. Jak wchodzę do boksu, to wówczas się wycofuje, włazi np. do budy, ale powarkuje i już mniej pewnie podciąga warę. Teraz po prostu uważam, żeby nie podnosić kończyn do góry przed kratami i nie ma problemu, jemu można w misce grzebać, a on ogonem mieli :) Quote
zozola77 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 pewnie nei chce zeby go za ciape uwazac i od czasu do czasu musi posuszyć ząbki ;) Quote
baster i lusi Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Mestudio proszę podeślij Farta na wątek ogłoszeniowy. Quote
supergoga Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Piękny pies z niego - pozostaje mieć nadzieję, że odpowiedzialny człek sie na nim pozna. Quote
mestudio Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Dane do ogłoszeń wstawiłam. Zdecydowanie muszę zmniejszyć ilość psów, za które jestem odpowiedzialna, najwyższy czas. Fart zmykaj do domu. Quote
mestudio Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 U Farcika cisza bo w sumie co tu pisać. Z ogłoszeń w piątek zadzwoniła do mnie pani z Ząbek (jedno ogłoszenie ma mój numer telefonu). W czasie rozmowy wszystko ładnie, pięknie. Poinformowałam o lęku separacyjnym, ucieczkach, ewentualnym niszczeniu - pani twierdzi, że jest najczęściej w domu, a tylko mąż pracuje. Zapytałam czy mąż się zgadza - oczywiście zgadza się. Z wizytą pa było już gorzej, ale po wyjaśnieniu celu wizyty pani zrozumiała o co chodzi. Dałam pani czas do poniedziałku na przemyślenie i zadzwoniłam wczoraj - efekt - pani nie miała czasu ze mną rozmawiać......zaoferowała, że oddzwoni dziś. Szczerze wątpię i podejrzewam, że pomysł z psem to jej widzimisię i mąż nic nie wie. Nie wiem po co ludzie marnują nasz czas, po co dzwonią po nocach (w tym wypadku 23) i po co zmuszają nas swoimi bezsensownymi kłamstwami do szukania osób z innych miast na wizyty pa. Tak sobie pomarudziłam trochę bo myślę, że pani nie zadzwoni, a ja i tak jestem już źle nastawiona. Pięknie dziękuję stałym darczyńcom Farcika za wpłaty - (uzupełnię potem wpłaty) niestrudzonej pani Oli, przemiłej Mattilu i wiernie wpłacających zozola77, moca35, Agnieszka103. Quote
aida Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Ja dzisiaj też do Murki zapłaciłam 400 zł. Cały czas pamiętam o Farciku Quote
Murka Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 Ja też dziś miałam telefon w sprawie Farta. Pan już ma sunię astkę z Fundacji AST. Pan ma się zastanowić, skonsultować z drugą połówką i ewentualnie się odezwać. Quote
Ellig Posted December 10, 2013 Posted December 10, 2013 [quote name='aida']Ja dzisiaj też do Murki zapłaciłam 400 zł. Cały czas pamiętam o Farciku[/QUOTE] [quote name='Murka']Ja też dziś miałam telefon w sprawie Farta. Pan już ma sunię astkę z Fundacji AST. Pan ma się zastanowić, skonsultować z drugą połówką i ewentualnie się odezwać.[/QUOTE] Wspaniale i trzymam kciuki. Quote
mestudio Posted December 10, 2013 Author Posted December 10, 2013 [quote name='aida']Ja dzisiaj też do Murki zapłaciłam 400 zł. Cały czas pamiętam o Farciku[/QUOTE] Aida, nie wiem jak Tobie dziękować za tak ogromną pomoc, gdyby nie Twoje wpłaty miałabym straszny problem aby uzbierać fundusze na utrzymanie Farta, mam zbyt wiele piesków w hotelach i dt, o swoim domu już nawet nie wspomnę. Pięknie Ci dziękuję :-). Quote
Murka Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 (edited) Niestety pan zrezygnował głównie ze względu na odległość (myślał, że pies jest w W-wie i że będzie mógł go zapoznać ze swoją sunią na kilku spacerach, bo ma charakterną pannicę), ale też faktem, że po 8 godzin nie ma go w domu, więc trochę się obawia lęku separacyjnego. Możliwe, że jakby miał drugiego psa to by nie grandził, ale gwarancji nie ma. Czas na rozliczenie; tak jak pisałam pierwszy miesiąc jest bezpłatny, tzn. liczymy tylko karmę w postaci 60 zł: [B]Wpłaty:[/B] +400 zł Bożena K. +400 zł Bożena K. [B]Razem: +800 zł[/B] [B]Koszty:[/B] -60 zł karma -10 zł odrobaczenie [B]Razem: -70 zł[/B] +800 zł - 70 zł = +730 zł [COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 10 grudnia wynosi +730 zł.[/B][/COLOR] Edited December 11, 2013 by Murka Quote
Ellig Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Farcie trzymam za domek dla ciebie kciuki. Quote
zozola77 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 były światełka i znikły...ide wpłacić moją wierną stałą ;):lol: Quote
Ellig Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [COLOR=#006400][SIZE=3][B]BAZAREK- zapraszamy![/B][/SIZE][/COLOR] [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249581-B%C5%82yskawiczny-bi%C5%BCuteryjny-bazarek-%C5%9Bwi%C4%85teczny-do-18-grudnia[/url]! Quote
from_wonderland Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Także odwiedzam chłopaka, może coś nowego u niego? :) Quote
Murka Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Farcik jest grzeczny; ma nową koleżankę do zabawy, która wzięła go pod pantofel i nawet zabawki mu z pyska zabiera :) Miałam dziś kolejny telefon, ale znów pan z Warszawy i chciał osobiście się z Fartem zapoznać. Quote
Mattilu Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Farcik Pantoflarz :crazyeye::cool3::evil_lol: Quote
Gusiaczek Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Fart czekamy tu wszyscy na Twój Domek .... Quote
Recommended Posts