Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To tak jak ja :lol:
Bazarek zakończony, udało się uzbierać 310,00 zł :multi: :loveu: Cioteczko ewu czekamy na konto i jak wpłata dojdzie tradycyjnie prosimy o potwierdzenie na wątku :cool3::
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250405-Na-pomoc-cioteczce-ewu-do-20-lutego[/URL]

Posted

sharka napisał(a):
z tekstem to niestety - beztalencie ze mnie :/

Spróbuję TŻ-a zagonić, a Wy najwyżej coś poprawicie, tylko jeszcze ma zaległe trzy teksty do napisania, więc nie wiem kiedy Mu się uda to zrobić:shake:

Posted

paula_t napisał(a):
Spróbuję TŻ-a zagonić, a Wy najwyżej coś poprawicie, tylko jeszcze ma zaległe trzy teksty do napisania, więc nie wiem kiedy Mu się uda to zrobić:shake:

Paulinko kochana przepraszam, to ja powinnam to zrobić i do niedzieli napiszę.
Wybacz mi zwłokę ale mam w domu Meffika- tego z kalekimi łapkami. Miał usunięte piąte pazurki i był kastrowany.
Pączek go uwielbia ale waży "dwa Meffiki":) i ciągle pilnuję,żeby mu nie zerwał w zabawie opatrunków.
W piątek wet usunie szwy i kołnierz, wtedy odetchnę bo będzie wszystko wygojone.
Chłopaki strasznie rozrabiają...:Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::Dog_run::huh::huh::huh:

Posted

podobno cioteczka gluchypies umie pisać - na wątku Anji pisała, zaraz poszukam...

ciotka tak pisała do Anja2201:

gluchypies napisał(a):
Spoko, chętnie coś ułożę. Jak mam wenę, to idzie mi całkiem dobrze. Dla innych też mogę Ci coś poukładać. To czekam na fotki do soboty, mogę im potem porobić ogłoszenia sama + te z bazarku na inne województwo też wykorzystać.

Podeślij też inne psiaki do tekstów, z fotkami. Albo podaj posty na Twoim wątku drugim, to popatrzę i pomyślę.

to może ja poprsić o tekst w wolnej chwili - może Megi nie odmówi...

Posted

paula_t napisał(a):
Gluchypies zgodziła się napisać tekst, za co Jej bardzo, bardzo dziękuję:loveu: Pewnie w najbliższych dniach się pojawi;)

:) zjawiam się na wątku i go teraz przeczesuję w poszukiwaniu informacji o Megi. Fotki tylko takie macie? Czy jest coś bardziej profesjonalnego? Jak nie ma, to podeślijcie na maila, to co macie w dobrej rozdzielczości, mogę troszkę je wykadrować czy tam coś z kolorami pomieszać, żeby się bardziej rzucały w oczy :) w sensie pozytywnym Megi oczywiście.

Posted

[FONT=tahoma]Dziewczyny, nie wiem ile Maggie ma lat, to sobie tam wpiszcie. Nie wiem też (nie dałam rady przeczytać całęgo wątku), jak się zachowuje w stosunku do innych zwierząt np. kotów oraz do dzieci. To możecie dopisać, jeśli to wiecie.

Na koniec wpisałam standardową formułkę o wizycie pa i umowie oraz wyszczególniłam, że jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, wysterylizowana i ma czipa (ale nie wiem, czy ma).

Jak coś chcecie poprawiać w tym tekście, to oczywiście zróbcie to, wy ją znacie, ja nie.
Nie wiem, czy w tytule lepiej brzmi, że szuka człowieka czy domu - zdecydujcie :)[/FONT]

[FONT=verdana]Wrażliwa Maggie szuka pełnego wyrozumiałości i ciepła człowieka/domu[/FONT]
[FONT=verdana]
Jeśli jesteś wrażliwy na piękno, a zarazem masz w sobie pokłady cierpliwości i wyrozumiałości przeczytaj… Może to właśnie na Ciebie ciągle czeka Maggie…

Ta średniej wielkości (ok. 30 kg) kruczoczarna suczka przeszła w swym życiu bardzo wiele. Przebywała w schronisku, gdzie zamknęła się na świat ludzi, broniąc im dostępu do swego prawdziwego „ja”. Zaczęła się otwierać dopiero niedawno, w płatnym domu tymczasowym. Właśnie dlatego potrzebuje osoby bardzo cierpliwej, wyrozumiałej na wszelkie mogące powstać problemy i z ogromnym sercem. Przed Maggie jeszcze dużo pracy, aby w pełni zaufać człowiekowi, aby naprawić niektóre z jej zachowań, wynikających ze zła, które kiedyś jej wyrządzono. Jednak przy odpowiedzialnym, doświadczonym człowieku na pewno jej się to uda, bo taka prawdziwa, głęboka przyjaźń potrafi czynić cuda.

Maggie w stosunku do innych zwierząt jest ufna, dobrze się z nimi dogaduje, lubi się bawić i biegać. Mogłaby zamieszkać z innym, dobrze ułożonym psem, od którego mogłaby nauczyć się dużo dobrego.

Jeśli czujesz, że Maggie to pies, któremu możesz dać prawdziwy dom, skontaktuj się z jej obecnym opiekunem:

Dbamy o bezpieczne i szczęśliwe adopcje, dlatego organizujemy wizytę przed adopcyjną oraz podpisujemy umowę adopcji.

szczepienie: tak
odpchlenie: tak
odrobaczenie: tak
sterylizacja: tak
czip: tak
[/FONT]

Posted

paula_t napisał(a):
Gluchypies, dziękujemy Ci bardzo!:loveu:
Tekst jest super :)

Nie ma za co, polecam się na przyszłość :) jak będziecie miały gotowe ogłoszenia, to dajcie znać, porozsyłam na FB itp :)

Posted

Znalazłam parę dni temu dzikiego kotka w skrajnym stanie....
Walczymy....
Codziennie od rana siedzę u weta i trzymam kotka do kroplówki.
Jest malutki , skrajnie wychudzony...
Dziękuję Wam za pomoc z ogłoszeniami, mnie brakuje już doby....