Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś Pegi po raz pierwszy pokazała charakterek... Otóż na wieczornym spacerze zaczeła szczekać i wyrywać sie w kierunku psa, po raz pierwszy bo zazwyczaj była obojętna lub przyjaźnie nastawiona. Chwilke zajęło mi jej uspokojenie ale sie udało :) Teraz najważniejsze jakiś czas temu ten właśnie pies zaatakował mojego Totka. Mimo że był na smyczy złapał go i potraktował tak jak zazwyczaj duże psy (bo jest duży) traktują koty. Na szczęście reakcja moja i jego opiekuna była na tyle szybko ze nic sie nie stało po za sporą dawką stresu. Od tego czasu Toto zaczyna "popłakiwac" na jego widok, wiec dziś widząc go z daleka od razu skręciliśmy w bok a mimo to Pegi dostrzegła go no i zareagowała tak a nie inaczej. W sumie to nie wiem czy wyczuła agresywnego psa, czy może poczuwa sie do obrony swojego małego kolegi, hmm... ?

Posted

Psy wyczuwają stany emocjonalne u ludzi, więc pewnie również u psów. Może wyczuła, że kolega oraz pani jesteście troche zestresowani, a że ona ma silny charakter to na coś takiego zareagowała trochę inaczej niż ucieczką.

Posted
Posted

[quote name='Totusiowo']Tak jest tereny są super! :)
Pogoria IV i Pogoria III również
ania91sc myśle ze jeżeli spacerujesz po tych rejonach jak i kazimierzu to juz nie raz sie spotkałysmy tylko nie wiedziałyśmy ze my to my :lol:

Całkiem możliwe :)
Mam nadzieję, że kiedyś się w końcu spotkamy na tym spacerze :)
Lena chętnie by się pobawiła z Pegi i kolegą :)

• 2 weeks later...
Posted

Chwilę temu dzwoniła do mnie pani, która stwierdziła, ze możliwe, że Pegi to jej pies. W 2007 roku wyjeżdżała do Anglii i zostawiła Pegi u znajomych. Teraz wróciła i chciała adoptować jakiegoś psiaka. Przeglądając strony z psami do adopcji znalazła Pegi. Oczywiście chciałaby ją adoptować, jeśli okaże się, że to ona. Wiem, że u tych znajomych mieszkała z drugim psem. Z tego wszystkiego nawet nie zapytałam jak miała kiedyś na imie. Podałam jej numer do Martyny, pewnie jak się dowie czegoś więcej to tutaj napisze :) Pani chyba mieszka w Pszczynie