Jo37 Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Skoro jest sponsor to może pojechałby do hotelu u ZuziM . Tam jest kilka staruszków głównie suczek. Może zaprzyjaźniłby sie tam z jakąś sunią. Teraz w sobotę jest transport bo jedzie sunia z Tych. Quote
OlaLola Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 [quote name='feliksik']jeszcze jeden bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/207552-robi-si%C4%99...... to co kupujemy? kupujemy, ale poprosiłam CatAngel o numer konta, jak tylko mi prześle to przekaże dalej, postaram się wchodzić na dogo częściej, mam niestety masakrę... ktoś mi koty, którym pomagam krzywdzi. Wczoraj wieczorem jeszcze ratowałam kotkę z połamaną nogą.... ja nie wiem co się dzieję, to już drugi przypadek w ciągu 2 tygodni i 4 w ciągu roku.... :( Quote
feliksik Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 cholera by wzięła tych ludzi, co im zwierzęta przeszkadzają - oby w przyszłym wcieleniu muchą byli, to zobaczą co to znaczy zagrożenie ze strony ludzi Quote
OlaLola Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Masakra jest po prostu... najgorsze jest to też to, że ja już nie mam gdzie tych kotów dawać, kotka co jutro przyjdzie będzie w klatce w przedpokoju, bo na razie mam wolny tylko przedpokój i piwnice.... wszędzie koty i to nie takie co "zaraz" pójdą do adopcji.... u mnie jeden 3 latek, trudny do adopcji bo tylko nas akceptuje innych ludzi się boi, dwa 11 miesięczne z czego jeden ma kk ( odseparowany) po wyleczeniu kk, zajmiemy się skórą ( ma duże wyłysienia) drugi zdrowy, i 7 tygodniowy malec, którego nikt nie chce... I jutro jeszcze pół dziczka przyjdzie.... :( Wysłałam już Agnieszce BB nr konta od CatAngel Quote
OlaLola Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Hehe, no chyba jej zrobię, do piwnicy żaden nie pójdzie nie martwcie się :) tam pajączki hoduje, muszą mieć spokój i ciszę ;) Oj Misiolek biedny, lato się zbliża teraz upały mam nadzieję, że da sobie radę :) Quote
OlaLola Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Za niedługo ruszamy z ogłoszeniami, czekamy na wieści od CatAngel czy doszły pieniążki na ogłoszenia. ja napiszę tekst w weekend. Najnowsze wieści odnośnie Misia są z wczoraj, u Misia dobrze, dzielnie się trzyma. Nie było czasu na gadanie, więc tylko tyle się dowiedziałam. :) Ważne, że wieści są pozytywne;) Quote
OlaLola Posted May 16, 2011 Author Posted May 16, 2011 Mam, mam, mam tekst dla Misia do ogłoszeń. Zaraz wszystko wyślę, catangel :) Misiu ma 13 lat, jeśli jest za stary nie czytaj dalej. Misiu od 11 lat jest w schronisku, jeśli to za długo, nie czytaj dalej. Misiu cierpi na silną nie wydolność nerki, jeśli jest „za chory” nie czytaj dalej. Dlaczego więc ogłaszać takiego psa, starego i chorego. Powód jest prosty, żeby nie umierał w schronisku… Misiu to bardzo kontaktowy, pogodny psiak, mimo, iż w jego życiu wydarzyła się tragedia… Powiesz tak ta tragedia to oddanie do schroniska, może wiek, czy choroba. To jednak nie to, Misiu kilka miesięcy temu stracił przyjaciółkę, psią miłość z tego samego kojca. Zwierzaki były bardzo ze sobą zżyte, do adopcji mogły iść tylko razem. Teraz kiedy Normy już nie ma, Misiu został sam i sam czeka aż uśmiechnie się do niego los. Powiesz co za problem, można dać mu inną suczkę, ale czy miłością da się zastąpić tęsknotę? Szukamy dla Misia zarówno domu stałego jak i tymczasowego. Misiu znajduje się w schronisku „Cichy kąt” w Tarnowskich Górach. Quote
OlaLola Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 dziękuje, mam nadzieję, że kogoś chwyci za serce historia Misia i Miś jeszcze się dowie, co to znaczy być kochanym i być czyiś. Quote
OlaLola Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 W imieniu swoim, oraz Misia i Normy chciałam wszystkim serdecznie podziękować za wsparcie, siłę i obecność jaką darzyliście naszą ukochaną parę. Niestety los bywa okrutny dla ludzi i zwierząt. Misia z nami już nie ma. Biega też sobie szczęśliwy i patrzy na nas z góry. Jeśli ktoś wierzy w niebo, te ludzkie lub psie, niech sobie wyobrazi, że Miś i Norma znów się połączyli, tym razie jednak na zawsze. Chciałam bardzo podziękować Agnieszce BB, feliksik, dineh i wszystkim, którzy tu byli, wspierali, czytali, wierzyli....Bardzo Wam wszystkim dziękuje. Quote
CatAngel Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 :( :( :( :( :( :( :(:( :( :( :( :( :( :(:( :( :( :( :( :( :( co się stało edit: ja nie jestem na bieżąco na wątku :( Quote
AgnieszkaBB Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Nie wierze!!! Co się stało???:placz::placz::placz: OlaLola napisał(a):W imieniu swoim, oraz Misia i Normy chciałam wszystkim serdecznie podziękować za wsparcie, siłę i obecność jaką darzyliście naszą ukochaną parę. Niestety los bywa okrutny dla ludzi i zwierząt. Misia z nami już nie ma. Biega też sobie szczęśliwy i patrzy na nas z góry. Jeśli ktoś wierzy w niebo, te ludzkie lub psie, niech sobie wyobrazi, że Miś i Norma znów się połączyli, tym razie jednak na zawsze. Chciałam bardzo podziękować Agnieszce BB, feliksik, dineh i wszystkim, którzy tu byli, wspierali, czytali, wierzyli....Bardzo Wam wszystkim dziękuje. Quote
furciaczek Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Ehhh strasznie ciezko czyta sie takie wiesci... :( Quote
Agnieszka_K Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Tak strasznie mi przykro i głupio, że tyle tu nic nie pisałam, ale myślałam o Misiu...:( tekst do ogłoszeń niesamowity, jeden z najpiękniejszych jakie czytałam - jak historia Misia - zanoszę się właśnie na głos :placz: dlaczego nie zdążył doczekać, aż ktoś go przeczytał, wypatrzył...:( nie było mu dane zaznać ludzkiej miłości....teraz przynajmniej jest znów ze swoją psią miłością Misiu biegaj szczęśliwy ze swoją Normą, już nigdy nic Was nie rozdzieli [*] Quote
azalia Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Biedny MIsiulek,najbardziej mi żal,ż umierał w schronisku,ż nie zaaznał miłości,mam nadzieję że teraz jest już szczęśliwy. Quote
OlaLola Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 Agnieszka_K napisał(a): tekst do ogłoszeń niesamowity, jeden z najpiękniejszych jakie czytałam - jak historia Misia - zanoszę się właśnie na głos :placz: dziękuje, zawsze do usług :) Misiowi podobno się pogorszyło, podjęto decyzje o uśpieniu Misia. :-( Quote
ihabe Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 straszny smutek:-( straszny:-( Odpoczywaj kochany pieseczku:-( Quote
OlaLola Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 paulinken napisał(a):Co się stało? Misiu :( Misiowi podobno się pogorszyło, podjęto decyzje o uśpieniu Misia. :-( dziewczyny Misiu jeszcze nie miał ogłoszeń porobionych, więc pieniążki na ogłoszenia mogą pójść na innego zwierzaka... Ja osobiście zaproponowałabym moje kociaki piwniczne, które są u mnie na tymczasie, lub Fruzie połamaną kotkę, która obecnie niestety poważnie zachorowała i na razie do adopcji iść nie może, ale jak będzie mogła to na pewno ogłoszenia jej by się przydały, ale decyzja należy do Was ( Agnieszki BB i Pana który zasponsorował ogłoszenia Misia) czy chce zwrot czy można ogłosić innego zwierzaczka.... Nie wiem też czy ogłoszenia kotów są w tej samej cenie... Quote
AgnieszkaBB Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Wykorzystaj pieniądze jak uważasz. Jesli trzeba dopłacić do ogłoszeń kaciaków - pisz. Coś się załatwi:-) OlaLola napisał(a):Misiowi podobno się pogorszyło, podjęto decyzje o uśpieniu Misia. :-( dziewczyny Misiu jeszcze nie miał ogłoszeń porobionych, więc pieniążki na ogłoszenia mogą pójść na innego zwierzaka... Ja osobiście zaproponowałabym moje kociaki piwniczne, które są u mnie na tymczasie, lub Fruzie połamaną kotkę, która obecnie niestety poważnie zachorowała i na razie do adopcji iść nie może, ale jak będzie mogła to na pewno ogłoszenia jej by się przydały, ale decyzja należy do Was ( Agnieszki BB i Pana który zasponsorował ogłoszenia Misia) czy chce zwrot czy można ogłosić innego zwierzaczka.... Nie wiem też czy ogłoszenia kotów są w tej samej cenie... Quote
Recommended Posts