bela51 Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 BRAK SŁÓW !!!!! WIETNAMCZYK OTWIERA LOKAL Z PSINĄ W WARSZAWIE http://my21.pl/component/content/art...ml?category=55 Czy przejdziemy nad tym do porzedku dziennego ??? Quote
Agnieszka_K Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 bela51 napisał(a):BRAK SŁÓW !!!!! WIETNAMCZYK OTWIERA LOKAL Z PSINĄ W WARSZAWIE http://my21.pl/component/content/art...ml?category=55 Czy przejdziemy nad tym do porzedku dziennego ??? ja nawet nie wiem jak to skomentować, bo tylko przeklenstwa mi sie na usta cisna. po prostu mnie zatkało jak to zobaczyłam Quote
OlaLola Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 I bądź tu tolerancyjnym.... bo sorry, ale dla takich ludzi to ja nie jestem.... Ale też zrobię off top, tyle, że hmmm bardziej optymistyczny, potrzebuje kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Piasecznie pod Warszawą, dla mojej tymczaski Zuzi ( kotek ) Jeśli ktoś może, lub może mi kogoś polecić, proszę o kontakt. Z tego wynika, że ten hotel Terrier, to jest domowy hotelik dobrze myślę?? galeria mi się nie chce otworzyć... ;/ Quote
majuska Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 To nie jest domowy hotelik, ale warunki są super, psiaki mają swoje pokoje w budynkach i dostęp do wybiegów, zawsze wymiziane, wygłasiane, byłam , hotelik jest czysty, budynki nowe, wszystko zadbane,widziałam i polecam serdecznie Quote
paulinken Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Więc na razie mamy opcje: furciaczek, psiakiGabi, hotel Terier (?) i ewentualnie można napisać do tych osób, o których napisała furciaczek. edit: zuziaM napisała mi: "Hej. U mnie tylko kojce z budkami. W tej chwili mialabym jeden wolny kojec dla niego, jesli by Wam to odpowiadalo." Quote
LILUtosi Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Jestem i Ja. Prawda jest taka że w każdym hoteliku domowym albo będzie siedział sam albo dogada się z resztą. Nikt mi nie powie że jest w stanie wszystkie psy w osobnych pomieszczeniach cały czas miziać bo się nie da. Jak pieski są razem z opiekunem to każdy dostaje porcję miziania jak to w domu. Jeśli się nie dogaduje jest zamknięty w pokoju i dostaje tych pieszczot dużo mniej a zarazem nie socjalizuje się w stadzie. Jednak biorąc pod uwagę jego wiek i schorzenia może najlepiej dla niego właśnie święty spokój. Najlepszy byłby domowy dt z jednym psem. Muszę się zastanowić czy dałabym radę u siebie. Quote
paulinken Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 LILUtosi napisał(a):Jestem i Ja. Prawda jest taka że w każdym hoteliku domowym albo będzie siedział sam albo dogada się z resztą. Nikt mi nie powie że jest w stanie wszystkie psy w osobnych pomieszczeniach cały czas miziać bo się nie da. Jak pieski są razem z opiekunem to każdy dostaje porcję miziania jak to w domu. Jeśli się nie dogaduje jest zamknięty w pokoju i dostaje tych pieszczot dużo mniej a zarazem nie socjalizuje się w stadzie. Jednak biorąc pod uwagę jego wiek i schorzenia może najlepiej dla niego właśnie święty spokój. Najlepszy byłby domowy dt z jednym psem. Muszę się zastanowić czy dałabym radę u siebie. Dzięki, że się odezwałaś :) Ja też się zgadzam, że najlepiej, jakby Misiek był jedynakiem, ale o to trudno... Quote
OlaLola Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Pamiętajmy jeszcze jedno on w schronisku siedzi sam. Misiu jest hmm... do tego przyzwyczajony, a zawsze lepiej żeby siedział sam w ciepłym domu, niż w zimnym kojcu. Ja to może inaczej napiszę... ja bym chciała, żeby on nie umierał w schronisku tylko przy boku kochającej go osoby... Quote
LILUtosi Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 OlaLola napisał(a):Pamiętajmy jeszcze jedno on w schronisku siedzi sam. Misiu jest hmm... do tego przyzwyczajony, a zawsze lepiej żeby siedział sam w ciepłym domu, niż w zimnym kojcu. Ja to może inaczej napiszę... ja bym chciała, żeby on nie umierał w schronisku tylko przy boku kochającej go osoby... Kochana nie takie staruszki odzywały w dt i żyły jeszcze długo i szczęśliwie. Jak mają człowieka i opiekę zaczynają mieć chęć do życia. Rozumiem że on musi jeść tą specjalną karmę Royala i że trzeba ją osobno kupować. Na tą karmę i tak trzeba dla niego zbierać, bo jest bardzo droga. Quote
OlaLola Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 Ja na to liczę, po cichu, że Misiol odżyje. Myślę, że w ostateczności karmę i leki pokryje Ck, na niepłatnych Dt dostarczali karmę i leki dla psiaków, więc myślę, że w tym przypadku nie powinno być problemów. Quote
LILUtosi Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Kasuje swój post do wyjaśnienia sprawy. Quote
furciaczek Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Rowniez slyszalam wiele dobrego o hoteliku w Brzysciu:p Ktos tymczasowal psiaki nie majac wlasnego psowatego...tylko kurcze kto to byl nie moge sobie przypomniec...moze akurat byloby wolne miejsce. Quote
Agnieszka_K Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 i gdzie się Misio będzie hotelikował? Quote
feliksik Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 nie mamy indywidualnego DT, bo MIsia nie możemy dać tam gdzie są inne psy - i problem nie jest rozwiązany Quote
AgnieszkaBB Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Trzymam kciuki za znalezienie Misiowego miejsca na ziemi... Wszystko jest aktualne i czeka na właściwy czas:-) Quote
fibi:) Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 no z tym bywa ciężko..... ja miałam na DT sunie która nie znosiła innych pań, kotów a i moim psom czasem manto spuściła.........:) kurcze oby jakoś się udało:( najbardziej zawsze żal mi staruszków Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 a co z polecanym hotelem terier? nie pasuje? Quote
feliksik Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 tu bardziej chodzi o DT jak mogę nazwać "osobiste", bo MIŚ nie akceptuje psów, a w hoteliku też będzie sam siedział w pomieszczeniu. jemu trzeba osoby jedynej, on tęskni, jak go przeniesiemy do hoteliku to prawie w te same warunki (tak mi się wydaje)- też nie będzie miał swojego człowieka Quote
paulinken Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 feliksik napisał(a):tu bardziej chodzi o DT jak mogę nazwać "osobiste", bo MIŚ nie akceptuje psów, a w hoteliku też będzie sam siedział w pomieszczeniu. jemu trzeba osoby jedynej, on tęskni, jak go przeniesiemy do hoteliku to prawie w te same warunki (tak mi się wydaje)- też nie będzie miał swojego człowieka Ale w hoteliku albo domowym DT jest mniej psów, niż w schronisku, każdemu się uwagę poświęca. Quote
OlaLola Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 Feliksik ma racje, dziewczyny pamiętajcie, że Cichy kąt nie wyda Misia do hoteliku, w grę wchodzą tylko warunki domowe, domowe DT. Quote
feliksik Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 chodzę i szukam też na dogo gdzie oferują się DT, ale nie ma wolnych - kurcze, taka szansa dla Misia, bo mamy pieniążki a DT nie można znaleźć Quote
paulinken Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Domowy DT prowadzi DIF, ale tam już jest małe stadko. Quote
kazik132 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 feliksik napisał(a):tu bardziej chodzi o DT jak mogę nazwać "osobiste", bo MIŚ nie akceptuje psów, a w hoteliku też będzie sam siedział w pomieszczeniu. jemu trzeba osoby jedynej, on tęskni, jak go przeniesiemy do hoteliku to prawie w te same warunki (tak mi się wydaje)- też nie będzie miał swojego człowiekaFeliksik woła,więc odmówić nie mozna!Jestem,tylko zastanawiam się,jak moge pomóc?Ja nie znam niestety zbyt wiele miejsc,a w grę wchodzi tylko domowy DT i to bez psów?Kurcze!Czy takie w ogóle są na forum?Do tej pory nie spotkałam,bo wszystkie, jeśli są,to zwykle z innymi psami. A on nie toleruje żadnych?Suk też nie? Quote
Recommended Posts