Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 379
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I bądź tu tolerancyjnym.... bo sorry, ale dla takich ludzi to ja nie jestem....

Ale też zrobię off top, tyle, że hmmm bardziej optymistyczny, potrzebuje kogoś do przeprowadzenia wizyty przed adopcyjnej w Piasecznie pod Warszawą, dla mojej tymczaski Zuzi ( kotek ) Jeśli ktoś może, lub może mi kogoś polecić, proszę o kontakt.

Z tego wynika, że ten hotel Terrier, to jest domowy hotelik dobrze myślę?? galeria mi się nie chce otworzyć... ;/

Posted

To nie jest domowy hotelik, ale warunki są super, psiaki mają swoje pokoje w budynkach i dostęp do wybiegów, zawsze wymiziane, wygłasiane, byłam , hotelik jest czysty, budynki nowe, wszystko zadbane,widziałam i polecam serdecznie

Posted

Więc na razie mamy opcje: furciaczek, psiakiGabi, hotel Terier (?) i ewentualnie można napisać do tych osób, o których napisała furciaczek.

edit:
zuziaM napisała mi: "Hej. U mnie tylko kojce z budkami. W tej chwili mialabym jeden wolny kojec dla niego, jesli by Wam to odpowiadalo."

Posted

Jestem i Ja. Prawda jest taka że w każdym hoteliku domowym albo będzie siedział sam albo dogada się z resztą. Nikt mi nie powie że jest w stanie wszystkie psy w osobnych pomieszczeniach cały czas miziać bo się nie da. Jak pieski są razem z opiekunem to każdy dostaje porcję miziania jak to w domu. Jeśli się nie dogaduje jest zamknięty w pokoju i dostaje tych pieszczot dużo mniej a zarazem nie socjalizuje się w stadzie. Jednak biorąc pod uwagę jego wiek i schorzenia może najlepiej dla niego właśnie święty spokój.
Najlepszy byłby domowy dt z jednym psem. Muszę się zastanowić czy dałabym radę u siebie.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Jestem i Ja. Prawda jest taka że w każdym hoteliku domowym albo będzie siedział sam albo dogada się z resztą. Nikt mi nie powie że jest w stanie wszystkie psy w osobnych pomieszczeniach cały czas miziać bo się nie da. Jak pieski są razem z opiekunem to każdy dostaje porcję miziania jak to w domu. Jeśli się nie dogaduje jest zamknięty w pokoju i dostaje tych pieszczot dużo mniej a zarazem nie socjalizuje się w stadzie. Jednak biorąc pod uwagę jego wiek i schorzenia może najlepiej dla niego właśnie święty spokój.
Najlepszy byłby domowy dt z jednym psem. Muszę się zastanowić czy dałabym radę u siebie.

Dzięki, że się odezwałaś :) Ja też się zgadzam, że najlepiej, jakby Misiek był jedynakiem, ale o to trudno...

Posted

Pamiętajmy jeszcze jedno on w schronisku siedzi sam. Misiu jest hmm... do tego przyzwyczajony, a zawsze lepiej żeby siedział sam w ciepłym domu, niż w zimnym kojcu. Ja to może inaczej napiszę... ja bym chciała, żeby on nie umierał w schronisku tylko przy boku kochającej go osoby...

Posted

OlaLola napisał(a):
Pamiętajmy jeszcze jedno on w schronisku siedzi sam. Misiu jest hmm... do tego przyzwyczajony, a zawsze lepiej żeby siedział sam w ciepłym domu, niż w zimnym kojcu. Ja to może inaczej napiszę... ja bym chciała, żeby on nie umierał w schronisku tylko przy boku kochającej go osoby...

Kochana nie takie staruszki odzywały w dt i żyły jeszcze długo i szczęśliwie. Jak mają człowieka i opiekę zaczynają mieć chęć do życia. Rozumiem że on musi jeść tą specjalną karmę Royala i że trzeba ją osobno kupować. Na tą karmę i tak trzeba dla niego zbierać, bo jest bardzo droga.

Posted

Ja na to liczę, po cichu, że Misiol odżyje. Myślę, że w ostateczności karmę i leki pokryje Ck, na niepłatnych Dt dostarczali karmę i leki dla psiaków, więc myślę, że w tym przypadku nie powinno być problemów.

Posted

no z tym bywa ciężko..... ja miałam na DT sunie która nie znosiła innych pań, kotów a i moim psom czasem manto spuściła.........:)

kurcze oby jakoś się udało:( najbardziej zawsze żal mi staruszków

Posted

tu bardziej chodzi o DT jak mogę nazwać "osobiste", bo MIŚ nie akceptuje psów, a w hoteliku też będzie sam siedział w pomieszczeniu. jemu trzeba osoby jedynej, on tęskni, jak go przeniesiemy do hoteliku to prawie w te same warunki (tak mi się wydaje)- też nie będzie miał swojego człowieka

Posted

feliksik napisał(a):
tu bardziej chodzi o DT jak mogę nazwać "osobiste", bo MIŚ nie akceptuje psów, a w hoteliku też będzie sam siedział w pomieszczeniu. jemu trzeba osoby jedynej, on tęskni, jak go przeniesiemy do hoteliku to prawie w te same warunki (tak mi się wydaje)- też nie będzie miał swojego człowieka

Ale w hoteliku albo domowym DT jest mniej psów, niż w schronisku, każdemu się uwagę poświęca.

Posted

feliksik napisał(a):
Feliksik woła,więc odmówić nie mozna!Jestem,tylko zastanawiam się,jak moge pomóc?Ja nie znam niestety zbyt wiele miejsc,a w grę wchodzi tylko domowy DT i to bez psów?Kurcze!Czy takie w ogóle są na forum?Do tej pory nie spotkałam,bo wszystkie, jeśli są,to zwykle z innymi psami.
A on nie toleruje żadnych?Suk też nie?