Evelynkaa Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 (edited) [quote name='toyota'] Wsparcie na transport będzie potrzebne dla obu psiaków i pojadą one razem do Wrocławia. Ulv, napisz proszę jakie są koszty transportu ? Asia wytłumacz mi dlaczego szukacie kasy na transport skoro AniaWena zaoferowała transport za darmo???Czy taka pomoc Wam nie jest potrzebna czy co??? bo nie rozumiem. Piszę tu bo na pw się nie da. Ręczę za Anię za jej transport i nawet za DT jeśli taki zaproponuje. Więc nadal nie rozumiem dlaczego nabijacie ludzi w bambuko i zbieracie kasę na transport jak można załatwić to za free......Jako forumowiczka proszę o wytłumaczenie mi tej sytyacjii... Edited May 10, 2013 by Evelynkaa Quote
toyota Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 (edited) Ania zaproponowała transport za darmo do Włocławka (100km), a psy mają jechać do Wrocławia 360 km. DT we Włocławku jest polecony przez znajomą, ale nie znam osobiście i mógłby wziąć tylko westiczkę. Natomiast we Wrocławiu jest znana wielu osobom ulvhedinn z dogo i nie odmówiła mi pomocy w podbramkowej sytuacji i weźmie 16-letniego dziadka w pakiecie z westiczką. Ulvhedinn wraca w sobotę z zawodów znad morza i mogłaby z pomocą finansową na paliwo nadrobić drogi i sama przyjechać po oba psy. Dlatego chciałabym, aby napisała ile potrzebuje na paliwo. Raz już ulv mi pomogła i jestem bardzo zadowlona ze współpracy. Ulv wzięła bardzo problemowego szczeniaka ze schronu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236560-Korek-bez-dziury-już-nie-malutki-)-MA-DOM!!!!! Z resztą myślę, że większości osób nie muszę ulv przedstawiać. Co nie znaczy, że DT we Włocławku jest zły, ale nie znam tego DT i osoba nie działa na dogo. Z tego co zrozumiałam miała debiutować w roli DT. Ale najważniejsze jest to, że i tak dziadek ma jechać do ulv do Wrocławia, bo dla niego nie ma żadnej alternatywy. Edited May 7, 2013 by toyota Quote
toyota Posted May 7, 2013 Author Posted May 7, 2013 Jeszcze jedna ważna rzecz. Koresponduję mailowo i na pw z osobą o nicku JOMAJKA zainteresowaną adopcją westiczki. Pani robi bardzo dobre wrażenie i jest z Wrocławia. Tak więc wydaje mi się, że DT we Wrocławiu będzie najlepszym wyjściem. Quote
toyota Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Ulv, potrzebuję mieć z Toba kontakt, odbierz telefon ! Tego drugiego Twojego nr nie mam zapisanego, a ten co mam - masz wyłączony ! Quote
ulvhedinn Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Sprawa wygląda tak, że nawet gdyby weściczka pojechała do innego DT, to zostaje dziadzio, który ma przyjechać do mnie do Wrocka. No bo się zwolniło miejsce- Korek poszedł do DS, a nie żyje Słowisia.... A z kolei, gdybym nie miała bodźca w postaci psów do przywiezienia, to wogóle bym się nie ruszała na drugi koniec Polski, albo w ostateczności jechała pociągiem ;) Tak więc to jest połączenie za jednym zamachem wszystkiego..... Ponieważ niejako łączę "przyjemne z pożytecznym", więc oczywiście koszt paliwa jest zdecydowanie mniejszy, niż przy specjalnym wyjeździe po psy, myślę, że zamknie się w 240 zł. Quote
Gabi79 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 [quote name='Evelynkaa']Asia wytłumacz mi dlaczego szukacie kasy na transport skoro AniaWena zaoferowała transport za darmo???Czy taka pomoc Wam nie jest potrzebna czy co??? bo nie rozumiem. Piszę tu bo na pw się nie da. Ręczę za Anię za jej transport i nawet za DT jeśli taki zaproponuje. Więc nadal nie rozumiem dlaczego nabijacie ludzi w bambuko i zbieracie kasę na transport jak można załatwić to za free......Jako forumowiczka proszę o wytłumaczenie mi tej sytyacjii... Nikt nie ma zamiaru nabijać innych w bambuko. Toyota sama jest tam na miejscu i robi dla psów naprawdę bardzo, bardzo wiele. Nieraz to wszystko zakrawa o cud. Skoro ulv zabiera 2 psiaki, to i tak trzeba by było zapłacić za transport dziadunia. Ulv zawsze nadrabia drogi i prosi tylko o zwrot części kosztów transportu. Wszystkim chodzi o dobro psiaków. Ulv, bardzo się cieszę, że weźmiesz westkę i tego dziadka:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
Evelynkaa Posted May 10, 2013 Posted May 10, 2013 toyota napisał(a):Ania zaproponowała transport za darmo do Włocławka (100km), a psy mają jechać do Wrocławia 360 km. DT we Włocławku jest polecony przez znajomą, ale nie znam osobiście i mógłby wziąć tylko westiczkę. Natomiast we Wrocławiu jest znana wielu osobom ulvhedinn z dogo i nie odmówiła mi pomocy w podbramkowej sytuacji i weźmie 16-letniego dziadka w pakiecie z westiczką. Oki rozumiem tego nie wiedziałam że są dwa DT, wystarczyło tylko jasno i wyraźnie napisać dlaczego co i jak Ani, chyba że ona czegoś nie zrozumiała... Quote
AniaWena Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 nie Ewelynka - ja nie miałam jasno tego powiedzianego, bo nie było żadnego kontaktu, były słowa "że może..." "nie wiadomo gdzie jedzie..." "trzeba to ustalić..." ale nikt nie ustalał z nadmiaru obowiązków. już po sprawie :P Quote
toyota Posted May 11, 2013 Author Posted May 11, 2013 (edited) Westusia i Dziadek jadą dzisiaj w nocy do Wrocławia do DT. Na razie Dziadek jest od wczoraj u mnie i ma biegunkę, chyba z emocji, bo wczoraj jak go odbierałam z lecznicy to normalnie się załatwił, a nic na razie nie chciał jeść. Dużo było do sprzątania :p. Na razie nie mam nawet czasu zgrać zdjęć by założyć mu wątek. Mam w tej chwili w domu 12 psów :roll:. To najwięcej ile miałam w życiu. Wczoraj bezpłatnym transportem do Warszawy pojechały 2 inne psiaki ze schroniska do DT: Beza: http://www.dogomania.pl/forum/threads/237183-Beza-pojechała-do-DT-do-Warszawy-) i Dzidzia: http://www.dogomania.pl/forum/threads/229786-TERESKA-odnaleziona-Liske-Dzidzia-pojechał-do-Warszawy-pod-opiekę-4-Dogs Musicie mi wybaczyć, ale sama nie wiedziałam do którego BDT mam wysłać westiczkę. Tak naprawdę to było mi wszystko jedno. Jeszcze ten Dziadek wyskoczył niespodziewanie w lecznicy do uśpienia. Ulv zdecydowała się wziąć oba psy. Poza tym jest sprawdzonym DT, więc to mi się wydało najlepszym rozwiązaniem. Edited May 11, 2013 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Również trzymam kciuki za spokojną podróż :kciuki: Biedny Dziadek, że też na starość go coś takiego spotkało, od domu do domu, nie ma co się dziwić, że biedak w stresie :-( Quote
kolejna kobietka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 jeszcze brakuje :bigcry:Gabi jest skarbniczka suni Quote
kolejna kobietka Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Ciężko mi się zbiera na prywatne konto na fb, tak więc ulv jak już Śnieżka będzie u ciebie, to będę potrzebowała dane lecznicy, koszt (leczenia uszu, odrobaczenia, odpchlenia i co tam jeszcze będzie potrzebne), fakturę/rachunek do wglądu i spróbuję coś bezpośrednio na konto lecznicy uzbierać. Quote
obiezyswiat75 Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 kolejna kobietka napisał(a):jeszcze brakuje :bigcry:Gabi jest skarbniczka suni Fakt, całkiem zapomniałam :oops: Quote
Gabi79 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 kolejna kobietka napisał(a):jeszcze brakuje :bigcry:Gabi jest skarbniczka suni Na koncie suni jest 100 zł kolejna kobietka napisał(a):Ciężko mi się zbiera na prywatne konto na fb, tak więc ulv jak już Śnieżka będzie u ciebie, to będę potrzebowała dane lecznicy, koszt (leczenia uszu, odrobaczenia, odpchlenia i co tam jeszcze będzie potrzebne), fakturę/rachunek do wglądu i spróbuję coś bezpośrednio na konto lecznicy uzbierać. Może faktycznie na konto lecznicy ludzie chętniej będą wpłacać. Warto spróbować Quote
terierfanka Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 ja dałam ulv obiecane 50zł na transport osobiście, można dopisać do rozliczenia a co do zbierania na konto lecznicy, to nie wiem czy taki dobry pomysł, bo kto nas będzie informował o wpływach? księgowa lecznicy? chyba, że każdy kto przeleje będzie dowód wpłaty na maila np. do Gabi wysyłał Quote
toyota Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 (edited) Tutaj na dogo możemy zbierać na konto Gabi, ale do wpłat na fb lepiej nie podawać prywatnego konta, więc albo na lecznicę, albo można znów poprosić 4 Dogs o użyczenie konta. Terierfanka, cieszę się, że poznasz westusię :). Wymyślcie jej w końcu z ulv jakieś imię ;). Westusia właśnie miała cieczkę, więc Żubr (cziłka Ulv) musiał być przywiązany w aucie. Dziadek w ogóle na nią nie reagował, chociaż nie jest wykastrowany. Wiek robi swoje. Dziękujemy za wsparcie finansowe ! Edited November 11, 2013 by toyota Quote
kolejna kobietka Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Ale ona ma już przecież imię - Śnieżka Quote
kolejna kobietka Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 terierfanka napisał(a):ja dałam ulv obiecane 50zł na transport osobiście, można dopisać do rozliczenia a co do zbierania na konto lecznicy, to nie wiem czy taki dobry pomysł, bo kto nas będzie informował o wpływach? księgowa lecznicy? chyba, że każdy kto przeleje będzie dowód wpłaty na maila np. do Gabi wysyłał Ogromnie dziękujemy!!! :loveu: A co do wpłat na konto lecznicy, to ostatnio tak robiłyśmy i nie było z tym problemu, ale jak ulv uzna, że to problem to można tak jak toyota napisała zbierać na fb na konto 4DogS o ile dziewczyny nam kolejny raz użyczą :cool3: Quote
toyota Posted May 12, 2013 Author Posted May 12, 2013 kolejna kobietka napisał(a):Ale ona ma już przecież imię - Śnieżka Oj zapomniałam :evil_lol:. Quote
Recommended Posts