Mazowszanka13 Posted December 30, 2013 Author Posted December 30, 2013 Dziękuję serdecznie Mattilu i wiosence za wspaniale spędzone dwie godziny w Starbucksie :) :) Quote
wiosenka Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Ja też dziękuję :). Było bardzo miło :). Quote
konfirm13 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 No, to kciuki będę zaciskać ponownie, jak przyjdzie na to pora. Co do pechowego roku 2013 - w 100% zgadzam się z Nutusią. Niech ten rok wreszcie sczeźnie. A tak kiedyś lubiłam trzynastki - stale obecne w moim życiu. Quote
inka33 Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 [quote name='Mazowszanka2'][B]Znoszenie jaj wstrzymane !! Poganiana przez inkę, męża i własną niecierpliwość zadzwoniłam do Pana. [/B] I....szukamy dalej. Panu Fiona bardzo się podoba, bo jest typem sportowca ( rolki, rower, jogging). Ale żona wolałaby bardziej kanapową przytulankę. Zdają sobie sprawę, że Fionie przydałby sie kompan do zabaw. Nie wykluczają co prawda wzięcia dwóch małych psów, ale nie są pewni czy są gotowi wziąć dwa psy w tym samym czasie. Powiedziałam Panu, aby nie wyrzucał naszych telefonów, bo może ktoś ze znajomych byłby zainteresowany Fioną. Pan powiedział, że kto wie czy kiedyś nasze drogi nie skrzyżują się ( powiedział to dwukrotnie). Nie wiem jak to rozumieć, ale oby oznaczało to coś dobrego dla psów.[/QUOTE] Jakoś mam takie dziwne wrażenie (nadzieja? intuicja?), że może Pan liczy na to, że znajdą przytulankę dla Pani i wtedy ją namówi na Fionę do towarzystwa... Bo Fionka przytulanką ogromną nie jest, tylko bywa. Tzn. oczywiście łasi się do każdego, kto zwróci na nią uwagę na ulicy i czasem przychodzi po głaski w domu, np. na kolanka (pamiętacie, jak daaaawno temu pisałam, że Fionka czuje się niepewnie na kolanach...?), ale dość szybko sobie idzie (za ciepło? niewygodnie?), więc to troszkę za mało dla Pani... No i być może jeszcze dochodzi Państwa ewentualna obawa (to moje podejrzenie, nie wiedza), że Fionka może młodszą (10 m-cy) córeczkę traktować jak... maskotkę, a nie żywe stworzonko... Pańswto ponadto rozważają również (oprócz dwóch niedużych psinek domowych dla siebie) tymczasowanie kojcowe psa/psów, bo mają możliwości (po byłym właścicielu posesji). :) [quote name='Nutusia']Powiem tak - niech się wreszcie ten pechowy 2013 rok skończy [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG] Chcą mieć i przytulankę i fiśniętego sportowca? Mogę jedynie polecić moją własną Lili [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE] No właśnie Państwo (nie pamiętam, czy jedno z nich, czy oboje ale jeszcze osobno...) są po-bokserowi... ;) Ale nie chcą obecnie jednego dużego psa, jak doradzają im znajomi/rodzina, ale wolą dwa małe. Nawet się zgodzili ze mną, że przecież Fionka ma osobowość boksera, tyle, że jest delikatniejsza ze względu na mniejszą masę. :p Quote
Mazowszanka13 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 [COLOR=#000080][SIZE=3][B]Witam Wszystkich w Nowym, oczywiście lepszym Roku :)[/B][/SIZE][/COLOR] [COLOR=#4b0082][B]A domków życzę tyle, aby psów zabrakło ![/B][/COLOR] Quote
Mattilu Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Dziękuję serdecznie Mattilu i wiosence za wspaniale spędzone dwie godziny w Starbucksie :) :)[/QUOTE] [quote name='wiosenka']Ja też dziękuję :). Było bardzo miło :).[/QUOTE] z opoznieniem (internet na karte mi padl), ale tez dziekuje za mile spotkanie i wszystkie fanty i gratisiki :) Suszone owoce schowalam na droge, ale mus jablkowy juz zjedzony, Zocha chodzi w spodnicy bazarkowej i dziekuje za pana Kuleczke :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 [quote name='Mattilu']z opoznieniem (internet na karte mi padl), ale tez dziekuje za mile spotkanie i wszystkie fanty i gratisiki :) Suszone owoce schowalam na droge, ale mus jablkowy juz zjedzony, Zocha chodzi w spodnicy bazarkowej i dziekuje za pana Kuleczke :)[/QUOTE] To trzymaj suszone owoce w szklanych szczelnych słoikach, bo zwilgotnieją i będą gumiaste. Choć są tacy co i gumiaste lubią ;) Quote
Mattilu Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 [quote name='Mazowszanka2']To trzymaj suszone owoce w szklanych szczelnych słoikach, bo zwilgotnieją i będą gumiaste. Choć są tacy co i gumiaste lubią ;)[/QUOTE] Gumiaste tez lubia :) Quote
Xibalba Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Witam wszystkich :) jaka fajna ta Fiona, wygląda na sympatyczną psinę. Na pewno jest ktoś, kto da jej dobry dom. Trzymam kciuki@ Quote
malagos Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Pewnie, ze fajna, i ładna, i młoda. Powiedzcie, ze te nasze psy znajda domy w roku 2014........ proszę....... Quote
inka33 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='malagos']Pewnie, ze fajna, i ładna, i młoda. Powiedzcie, ze te nasze psy znajda domy w roku 2014........ proszę.......[/QUOTE] Jak "nasze" to nie muszą. ;) Ale tymczasowe niech znajdą! :modla: Quote
Mazowszanka13 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='malagos']Pewnie, ze fajna, i ładna, i młoda. Powiedzcie, ze te nasze psy znajda domy w roku 2014........ proszę.......[/QUOTE] MUSZĄ ! Bo jak Fiona nie znajdzie domu (tfu,tfu, odpukać) to nie wiem czy latem odważę się na następnego psa. Quote
konfirm13 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Mazowszanka2']MUSZĄ ! Bo jak Fiona nie znajdzie domu (tfu,tfu, odpukać) to nie wiem czy latem odważę się na następnego psa.[/QUOTE] [IMG]http://2.bp.blogspot.com/-JmAy7iklzjQ/T3NOWdqDSKI/AAAAAAAAMgo/yMA-jUgiLbo/s1600/1.png[/IMG] [B]No, to pukam(w niemalowane drewno!), aż mnie od tego pukania paluszki bolą :)[/B] Quote
inka33 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Ciociu Konfirm, wstawiłaś olbrzymiaste zdjęcie... :roll: [URL]http://2.bp.blogspot.com/-JmAy7iklzjQ/T3NOWdqDSKI/AAAAAAAAMgo/yMA-jUgiLbo/s1600/1.png[/URL] Quote
Mazowszanka13 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 Napisałam o Fionie na takim wątku: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/131067-Nowe-czasopismo-Dog-Sport[/url] A jak Fionella zniosła sylwestrowe wystrzały ? Quote
Nutusia Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 W 2014?... Ja trzymam za domki w I kwartale ;) Quote
malagos Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Nutusia']W 2014?... Ja trzymam za domki w I kwartale ;)[/QUOTE] Cholerka, to gdzie mój optymizm?........ W pierwszy kwartał nie wierzę, w drugi też..... Quote
inka33 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Nutusia']W 2014?... Ja trzymam za domki w I kwartale ;-)[/QUOTE] To ja zaklepuję trzymanie w II kwartale. Kto trzyma w następnych...? :p Quote
Mazowszanka13 Posted January 3, 2014 Author Posted January 3, 2014 [quote name='inka33']To ja zaklepuję trzymanie w II kwartale. Kto trzyma w następnych...? :p[/QUOTE] Ani mi się śni!!!!! Skończymy w pierwszym !! Quote
inka33 Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 [quote name='Nutusia']W 2014?... [B]Ja trzymam za domki w I kwartale[/B] ;)[/QUOTE] [quote name='inka33']To ja zaklepuję trzymanie w II kwartale. Kto trzyma w następnych...? :p[/QUOTE] [quote name='Mazowszanka2']Ani mi się śni!!!!! Skończymy w pierwszym !![/QUOTE] Ja tam będę trzymać za domki do końca świata i o jeden dzień dłużej! :p Quote
ulvhedinn Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Przyszłam po lince :cool3: Fajna ta psia sportówka, szkoda, ze tak daleko chętnie bym ją poznała ;) Quote
Mazowszanka13 Posted January 4, 2014 Author Posted January 4, 2014 [quote name='ulvhedinn']Przyszłam po lince :cool3: Fajna ta psia sportówka, szkoda, ze tak daleko chętnie bym ją poznała ;)[/QUOTE] Witaj na wątku :) Już jednego psa do Wrocławia ( Świdnicy) wyeksportowałam ;-) Quote
Nutusia Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 Po starej znajomości ;) zapraszam na bazarek książkowy z mojego podpisu :) Quote
Recommended Posts