Mazowszanka13 Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 [quote name='Mattilu']Ja chyba nie chce, zeby z Fiony byli [COLOR=#ff0000][B]ludzie ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] No dobrze, zostawimy jak jest :lol: Ziutka Kochana, dziękuję Ci bardzo za ogłoszenia :loveu: Wierzę w Twoją szczęśliwą rękę :) Widziałam je wczoraj wieczorem na gmailu do aktywacji, ale była burza i nie mogłam nic zrobić. Myślałam, że mnie szlag trafi. Dlatego dzisiaj wstałam wcześnie, aby Fiona załapała się na poranne przeglądanie przy kawie. Chyba nie wszystkie trzeba aktywować ? Bo na gmailu jest ich mniej. Quote
Ziutka Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Nie Małgoś, nie wszystkie, bo na niektórych stronach loguje mnie automatycznie i jest aktywacja z mojego loginu :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 [quote name='Ziutka']Nie Małgoś, nie wszystkie, bo na niektórych stronach loguje mnie automatycznie i jest aktywacja z mojego loginu :) [/QUOTE] Dziekuję :) No to czekamy ! A ja jeszcze takie zdjęcie cyknęłam dziś rano. Przy okazji gmerania w ogłoszeniach dorzucę. [IMG]http://img823.imageshack.us/img823/7984/jddd.jpg[/IMG] Quote
Ellig Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 [url]http://img823.imageshack.us/img823/7984/jddd.jpg[/url] Fiona juz zaczęla weekendowy wypoczynek:) Quote
Mazowszanka13 Posted June 22, 2013 Author Posted June 22, 2013 Całkiem niezły ten odpoczynek :) [video=youtube_share;xjTmh0UNHwo]http://youtu.be/xjTmh0UNHwo[/video] Quote
Ellig Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Cudny film, jeszcze placze ze smiechu. Plywaja jakby mialy pletwy, klap, klap, klap:multi: Quote
malagos Posted June 22, 2013 Posted June 22, 2013 Luka tak normalnie pływa, a Fionka rzeczywiście, tak jakoś po żabiemu :) goopol kochany, a ile to radosci!! Quote
malagos Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Mazowszanka,zyjecie? Jam net Wam chodzi? Czasem to zycie na zadupiu nie jest takie różowe, jak się wydaje, nie? Quote
Mazowszanka13 Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 [quote name='malagos']Mazowszanka,zyjecie? Jam net Wam chodzi? Czasem to zycie na zadupiu nie jest takie różowe, jak się wydaje, nie?[/QUOTE] Wasze zadupie w porównaniu z naszym to metropolia: macie chodniki, autobus, sklepy, pocztę, lekarzy, bibliotekę. Wszystko co trzeba. Ja na moim nie przeżyłabym zimy, już w listopadzie "obwiesiłabym się" z deprechy. Już odliczam dni (dwa tygodnie), kiedy pojadę z Fionką do Warszawy. Kto chce zobaczyć ją na żywo, moge umówić się na spacer. A net chodzi jak chce, raz lepiej, raz gorzej. I to jest najbardziej wkurzające. Bo nie zna się dnia, ani godziny. Kokosy wpadły mi do spamu i nie dają się aktywować. Wyskakuje mi: nie odnaleziono serwera. Też tak masz ? Quote
malagos Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Nie, jakoś kokosy mi nigdzie nie wpadły :), to znaczy miałam je w spamach, ale bez problemu aktywowałam. a po co jedziesz z Fionką do Warszawy? Quote
Mazowszanka13 Posted June 23, 2013 Author Posted June 23, 2013 [quote name='malagos']Nie, jakoś kokosy mi nigdzie nie wpadły :), to znaczy miałam je w spamach, ale bez problemu aktywowałam. a po co jedziesz z Fionką do Warszawy?[/QUOTE] Kokosy wystepują w moim komputerze jako złośliwa strona i są odrzucane. No trudno. Jedziemy, nie do DS-u, niestety. Do Warszawy jadę odpocząć trochę od wiochy. Moje psy zostawiam z moim synem i jego licznym towarzystwem. Jeszcze nie wiedzą biedacy, że przy psach nie odpoczną, bo będą rano budzeni :evil_lol: A dla młodzieży rano trwa do 12-ej ! A Fionę biorę ze sobą, bo boję się, że jej nie upilnują. Polansujemy się trochę w stolicy i przetestujemy życie miejskie. Przy okazji zaczipuję ją na siebie, bo jak wyjeżdżałyśmy pod koniec kwietnia to czipów jeszcze nie było. I plakatów jeszcze trochę porozwieszam. Quote
Ziutka Posted June 23, 2013 Posted June 23, 2013 Zapraszam na mój bazarek, pyszny naturalny sok z aloesu itp ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244610[/URL] Quote
Nutusia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Jaka z niej damessa na tym zdjęciu fotelowym :) Nadaje się do stolicy! ;) A z Ciebie jednak jest miejskie zwierzę, Mazowszanko. Bo jeśli o mnie chodzi, to im dalej jest cywilizacja, tym lepiej. No i jeszcze żeby sąsiadów nie było... ;) Quote
Mazowszanka13 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Wczoraj Fiona zrobiła mnie znów w bambuko. Wracałyśmy ze spaceru, jak zwykle jako pierwsza wbiegła na posesję. Ja stanęłam przy furtce, aby poczekać na pozostałe psy, a Fiona wyskoczyła przez płot i chodu w stronę wsi. Ja za nią, pozostawiając pozostałą dwójkę na pastwę losu. Dobiegła prawie do samego końca wsi, a ja za nią w kaloszach (idealne do biegania !). Wpadła do wielkiego gospodarstwa, i natychmiast wypadła, bo pogoniły ją tamtejsze psy. Po drodze wyskoczył w jej stronę wilk Murzyn. Nie miała więc wyjścia tylko wpaść w moje ramiona. [B]Ona chyba nie męża, ale guza szuka ! Adrenaliny jej brakuje ?![/B] Quote
inka33 Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Adrenalinę to kto inny będzie miał, jak jej się w końcu kiedyś zechce dokładniej uciec... :( Żarty żartami, ale ja się martwię, nic na to nie poradzę. :shake: Przepraszam... :oops: PS. Co do lip, to owszem, ładnie pachną, ale jak już zaczynaja brzęczeć, to... :scared: Quote
Nutusia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Matko - oddać ją do adopcji i drżeć kiedy nawieje - koszmar! :( Quote
Mazowszanka13 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 Dlatego ona nie nadaje się do domu z ogrodem tylko do miasta. Tam będzie miała do woli psiego towarzystwa oraz różnorodność bodźców jako dodatkowa atrakcja. Ja w Warszawie chodzę z moimi psami na spacery w różne miejsca, żeby się nie nudziły. A ja w tym czasie chudnę ! Zależy mi na zaczipowaniu Fiony, bo przy takim ciekawym świata psie to podstawa. Quote
mestudio Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 Ja tak czytam sobie i widzę, że panna Fiona się rozkręca. Quote
Nutusia Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 No ja nie wiem czy temu "Egzemplarzowi" Warszawa wystarczy. Zdałaby się jakaś większa metropolia... Taki co najmniej NYC ;) Quote
Mazowszanka13 Posted June 24, 2013 Author Posted June 24, 2013 [quote name='Nutusia']No ja nie wiem czy temu "Egzemplarzowi" Warszawa wystarczy. Zdałaby się jakaś większa metropolia... Taki co najmniej NYC ;)[/QUOTE] Może być i NYC ( o ile podróż nie na mój koszt), byleby najdalej ode mnie ! Quote
Mattilu Posted June 24, 2013 Posted June 24, 2013 [quote name='Mazowszanka']Może być i NYC ( o ile podróż nie na mój koszt), byleby najdalej ode mnie ![/QUOTE] I z przerejestrowanym na nowego wlasciciela czipem ;) Mazowszanko oczyma duszy widze jak biegniesz przez wies w kaloszach - bezcenne :evil_lol: Quote
Nutusia Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='Mazowszanka'] byleby najdalej ode mnie ![/QUOTE] Aha, już Ci wierzę! ;) Quote
Mazowszanka13 Posted June 25, 2013 Author Posted June 25, 2013 Dostałam odpowiedź od Keria, właścicielki pokazanej w którymś ze wcześniejszych postów psiej akrobatki. Keria nie jeździ już na zawody, bo przeniosła się na wieś. Ale nadal ma kontakty z osobami zajmującymi się psimi sportami.I prosiła o namiary na wydarzenie Fiony na fb. Wydarzenia Fiona chyba nie ma, ale pamiętam, że kcd (którą gdzieś wywiało) robiła jej na fb albumik czy jak to się nazywa. Idę zatem szukać namiarów we wcześniejszych postach. Jeśli któraś z Was pamięta gdzie to jest napisane to proszę o podpowiedź. Quote
Recommended Posts