Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mattilu']A to powsinogi! I Fiona i Ovo. Gusiaczku, czy Twoim zdaniem w zwiazku z tym lepiej dla Fiony szukac ludzi z mieszkaniem, zamiast z domem? (pytanie czysto teretyczne zwazywszy na zastoj w adopcjach i cisze w eterze:( )[/QUOTE]

Ja też się zastanawiałam nad tym. Kto wie czy mieszkanie nie byłoby lepsze.
Ją ciągnie do innych psów i do ludzi.
Nawet wiejskiego włóczęgę, którego wszystkie psy obszczekują, ona wita merdając ogonem.
Jeśli będzie miała właścicieli lubiących spacery, to w mieście będzie miała więcej atrakcji i bodźców.
Ciągle nowe psy do zabawy i obwąchania. Masę ludzi i dzieci wokoło.
Ona w ogrodzie nudzi się.

[B]Nutusiu,[/B] dziękujemy za życzenia :)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mattilu']A to powsinogi! I Fiona i Ovo. Gusiaczku, czy Twoim zdaniem w zwiazku z tym lepiej dla Fiony szukac ludzi z mieszkaniem, zamiast z domem? (pytanie czysto teretyczne zwazywszy na zastoj w adopcjach i cisze w eterze:( )[/QUOTE]

Mieszkanie jak najbardziej! a jeśli domek .... bardzo dobrze ogrodzony.
Fiona jest, podobnie jak Ovo, niesamowicie energetyczna;) zatem dochodzi sprawa
ile czasu sama będzie w domu? Ovka miała odpały, demolki - na szczęście krótko
(jednakowoż jej pozostanie u nas w DS stanęło wtedy pod ogromnym
znakiem zapytania Siwego )
Teraz nie mamy żadnych kłopotów - miejski, blokowy psuczek :)
Przybiega na zawołanie, pilnuje się ....
jedynie smakołyk w postaci kooopy odbiera jej rozum
bleeeeeeeeeeeee

Posted

[quote name='Mazowszanka']Ja też się zastanawiałam nad tym. Kto wie czy mieszkanie nie byłoby lepsze.
Ją ciągnie do innych psów i do ludzi.
Nawet wiejskiego włóczęgę, którego wszystkie psy obszczekują, ona wita merdając ogonem.
Jeśli będzie miała właścicieli lubiących spacery, to w mieście będzie miała więcej atrakcji i bodźców.
Ciągle nowe psy do zabawy i obwąchania. Masę ludzi i dzieci wokoło.
[B][U]Ona w ogrodzie nudzi się.[/U][/B]

[/QUOTE]

i sprawa jasna ...

Posted

[quote name='malagos']Małgoś, spóźnione trochę, ale serdeczne życzenia![/QUOTE]

[quote name='wiosenka']I ode mnie dużo zdrówka :). Moja koleżanka mówi, że ważne żeby zdążyć przed północą ;).[/QUOTE]

Zdążyłyście, dziękuję bardzo :) :)

Posted

[quote name='Mattilu']A ja nie zdazylam, ale tez zycze zdrowka :)[/QUOTE]
Ja też nie zdążyłam, ale również życze dużo zdrówka i czego tylko dusza zapragnie :)

Posted

[quote name='Mazowszanka']Na dodatek wczoraj znów dwa razy uciekła :shake:
Za pierwszym razem [B]szlajała się z Kluskiem pod barem piwnym sołtysa ( centrum spotkań ludzi i psów z całej wsi).[/B]
Za drugim razem stała na środku jezdni i konsumowała gnojówkę.
W obu przypadkach wróciła natychmiast na zawołanie.
Jak mi się uda to wstawię zdjęcia i pokażę którędy wyszła, a właściwie wyskoczyła. No akrobatka, jak nic !
Miejsce oczywiście zabezpieczone, ale (tfu,tfu) znowu coś pewnie wymyśli, bo ją ponosi.[/QUOTE]

No bo jak można zabronić Fionce lansowania się w centrum wsi?
A z tą gnojówką to ja mam też problem, u nas na polach używają tylko nawozy naturalne i jak jest sezon na takowe to trzeba bardzo uważać żeby psy nie skorzystały konsumując lub perfumując się dokładnie.

Posted (edited)

[quote name='Mattilu']A ja nie zdazylam, ale tez zycze zdrowka :)[/QUOTE]

[quote name='Ziutka']Ja też nie zdążyłam, ale również życze dużo zdrówka i czego tylko dusza zapragnie :)[/QUOTE]

Tym co nie zdążyły też bardzo dziękuję :) :)

A Cioteczce Mattilu dziękuję bardzo za kolejną wpłatę na rzecz Fionki :loveu:
Wpisałam ją do postu rozliczeniowego #3

Edited by Mazowszanka
Posted

Fiona znowu ucieka :-( Dzisiaj poszła do sołtysa na piwo:shake:
Inna sprawa, że tam mieszka przykuty do budy Maksio, którego poszła odwiedzić.
Jak przewidywałam przeskoczenie przez płot w dowolnym miejscu nie stanowi dla niej problemu.
Nawet jak wracała z odwiedzin to nie skorzystała z otwartej przeze mnie furtki tylko z fasonem przeskoczyła przez płot.

Ponieważ nie chcę jej zbierać z asfaltu to stosuję areszt domowy, albo przywiązuję ją smyczą do czegokolwiek w pobliżu mnie.
Dołożyłam psom jeszcze jeden spacer na łąki przed snem, dodatkowo cichcem wychodzę z Fioną na smyczy w ciągu dnia.
Ale dla niej to za mało, jest bardzo ciekawska i wszędzie musi zajrzeć.

Dlatego mieszkanie w bloku byłoby najlepsze o ile właściciele będą przedkładać spacery i aktywność sportową nad TV.

Posted

Koniecznie te ogłoszenia trzeba wznowić....
Dziś dzwoniła w sprawie Śnieżki pani z Warszawy, ale szuka raczej psa już ułożonego, by został w domu kilka godzin, nie brudził, był towarzyszem 11-letniej córki - całym sercem poleciłam Jej Fionkę. Obiecała poszukać jej w ogłoszeniach.

Posted (edited)

Dziękuję malagos za pamięć :)
Nie wiem jak to z tym ułożeniem Fionki.
Dzisiaj znowu uciekła, tym razem poszła odwiedzić Murzyna.
Swoją drogą jest bardzo odważna, bo Murzyn (ojciec Luki) to olbrzymi wilk. A ona weszła na jego teren.

Tym samym moja cierpliwość się wyczerpała i do ogrodu wychodzimy na smyczy lub siedzimy w domu.

A tak wygląda areszt domowy, a właściwie ogrodowy.

[IMG]http://img708.imageshack.us/img708/2348/006hga.jpg[/IMG]

[B]Dziewczyny, może macie pomysły na chwytliwe tytuły ogłoszeń ?
Bo wszystkie tytuły, które wydawały mi się świetne jakoś nikogo za serce nie chwytają.
Malagos, a z jakich portali są te zgłoszenia po Śnieżkę ?[/B]

Edited by Mazowszanka
Posted

Podejrzewam, że Fiona tak jak nasza Lady przejdzie każde ogrodzenie. Nasza wdrapuje się pionowo po ogrodzeniu, albo skacze tak wysoko aż zaczepi się o górę i wyskakuje, dlatego ma kojec z zadaszeniem po kilku występach solowych.

Posted

Nie zapytałam pani o te portale........
Wg mnie w tytule powinny byś słowa klucze: Maleńka, urocza, śliczna, domowa, niezwykła, młodziutka, radosna, przyjazna. Raczej nie akrobatka czy żywiołowa, bo to zniechęca.

Posted

[quote name='malagos']Nie zapytałam pani o te portale........
Wg mnie w tytule powinny byś słowa klucze: Maleńka, urocza, śliczna, domowa, niezwykła, młodziutka, radosna, przyjazna. Raczej nie akrobatka czy żywiołowa, bo to zniechęca.[/QUOTE]

Dzięki malagos za podpowiedź :)
Też mi się wydaje, że atuty Fiony nie są zachęcające. Zaraz pozmieniam tytuły.

Posted

Postaram się coś zrobić w tej sprawie, ale internet mi kiepsko chodzi :shake:
Na Tablicy edytowałam ogłoszenie (zmieniłam tytuł) i znów wyskoczyło mi na pierwszą.
Czy na innych portalach też tak jest ?

Posted

Podobno tak. Gdzieś wczoraj przeczytałam, że warto "grzebać" przy ogłoszeniach (zmieniać trochę tekst, dodawać zdjęcia), bo wtedy też wskakują na samą górę...

Na zdjęciu z aresztu Fionka nie wygląda na zachwyconą :( To głupol, no! Takie ma fajne "okoliczności przyrody" i jeszcze jej mało atrakcji. Obawiam się też, że jak tylko zniesiesz areszt choć na chwilę, to zaraz pryśnie. Trudno liczyć, że dotrze do małego łebka, że areszt był za karę i jeśli przestanie się wybierać na piesze wycieczki, będzie miała swobodny dostęp do wolności ogrodowej...

Posted

Tak było jak mówisz, Nutusiu.
Wczoraj wieczorem spuściłam ją ze smyczy, bo bawiła się z Luką.
Potem ładnie położyły się. Ja schyliłam się, aby zerwać chwaściora i w chwilę później Fiony już nie było.
Wyszłam na drogę i gwiżdżę, a ona wybiega z gospodarstwa, z którego przed chwilą wyjechał olbrzymi traktor.
Ona metodycznie odwiedza kolejne gospodarstwa. W każdym pies płci męskiej. Narzeczonego szuka czy jak ?
No i dzisiaj od rana areszt ogrodowy :-(
Jest mi bardzo przykro, ale co zrobić. Gdyby ona uciekała na pola i łąki nie byłoby problemu, ale ona wychodzi na ulicę.

Idę grzebać w ogłoszeniach, bo na nowe nie mam siły. Tak mi wolno internet chodzi.

Posted

[quote name='Nutusia']Jednym słowem - latawica ;)[/QUOTE]

co mi przypomniało rozmowę dwóch pań:
- co pani córka robi?
-stiuardesom jest
- ????????????
- no, lata!
- co też pani mówi?!? moja też lata, a we wsi mówiom, że q .... a

także Fionka uspokój się, bo cie na ozory wezmom ;)

Posted

:shiny: :haha: :megagrin:

Mazowszanko, to moze wołaj suczysko "Stiuardessa, do nogi!!" bo na to drugie wołanie to może się kilka osób zlecieć :oops: