Mazowszanka13 Posted June 10, 2013 Author Posted June 10, 2013 [quote name='Mattilu']A to powsinogi! I Fiona i Ovo. Gusiaczku, czy Twoim zdaniem w zwiazku z tym lepiej dla Fiony szukac ludzi z mieszkaniem, zamiast z domem? (pytanie czysto teretyczne zwazywszy na zastoj w adopcjach i cisze w eterze:( )[/QUOTE] Ja też się zastanawiałam nad tym. Kto wie czy mieszkanie nie byłoby lepsze. Ją ciągnie do innych psów i do ludzi. Nawet wiejskiego włóczęgę, którego wszystkie psy obszczekują, ona wita merdając ogonem. Jeśli będzie miała właścicieli lubiących spacery, to w mieście będzie miała więcej atrakcji i bodźców. Ciągle nowe psy do zabawy i obwąchania. Masę ludzi i dzieci wokoło. Ona w ogrodzie nudzi się. [B]Nutusiu,[/B] dziękujemy za życzenia :) Quote
Gusiaczek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Mattilu']A to powsinogi! I Fiona i Ovo. Gusiaczku, czy Twoim zdaniem w zwiazku z tym lepiej dla Fiony szukac ludzi z mieszkaniem, zamiast z domem? (pytanie czysto teretyczne zwazywszy na zastoj w adopcjach i cisze w eterze:( )[/QUOTE] Mieszkanie jak najbardziej! a jeśli domek .... bardzo dobrze ogrodzony. Fiona jest, podobnie jak Ovo, niesamowicie energetyczna;) zatem dochodzi sprawa ile czasu sama będzie w domu? Ovka miała odpały, demolki - na szczęście krótko (jednakowoż jej pozostanie u nas w DS stanęło wtedy pod ogromnym znakiem zapytania Siwego ) Teraz nie mamy żadnych kłopotów - miejski, blokowy psuczek :) Przybiega na zawołanie, pilnuje się .... jedynie smakołyk w postaci kooopy odbiera jej rozum bleeeeeeeeeeeee Quote
Gusiaczek Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 [quote name='Mazowszanka']Ja też się zastanawiałam nad tym. Kto wie czy mieszkanie nie byłoby lepsze. Ją ciągnie do innych psów i do ludzi. Nawet wiejskiego włóczęgę, którego wszystkie psy obszczekują, ona wita merdając ogonem. Jeśli będzie miała właścicieli lubiących spacery, to w mieście będzie miała więcej atrakcji i bodźców. Ciągle nowe psy do zabawy i obwąchania. Masę ludzi i dzieci wokoło. [B][U]Ona w ogrodzie nudzi się.[/U][/B] [/QUOTE] i sprawa jasna ... Quote
malagos Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Małgoś, spóźnione trochę, ale serdeczne życzenia! Quote
wiosenka Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 I ode mnie dużo zdrówka :). Moja koleżanka mówi, że ważne żeby zdążyć przed północą ;). Quote
Mazowszanka13 Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 [quote name='malagos']Małgoś, spóźnione trochę, ale serdeczne życzenia![/QUOTE] [quote name='wiosenka']I ode mnie dużo zdrówka :). Moja koleżanka mówi, że ważne żeby zdążyć przed północą ;).[/QUOTE] Zdążyłyście, dziękuję bardzo :) :) Quote
Ziutka Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Mattilu']A ja nie zdazylam, ale tez zycze zdrowka :)[/QUOTE] Ja też nie zdążyłam, ale również życze dużo zdrówka i czego tylko dusza zapragnie :) Quote
mestudio Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='Mazowszanka']Na dodatek wczoraj znów dwa razy uciekła :shake: Za pierwszym razem [B]szlajała się z Kluskiem pod barem piwnym sołtysa ( centrum spotkań ludzi i psów z całej wsi).[/B] Za drugim razem stała na środku jezdni i konsumowała gnojówkę. W obu przypadkach wróciła natychmiast na zawołanie. Jak mi się uda to wstawię zdjęcia i pokażę którędy wyszła, a właściwie wyskoczyła. No akrobatka, jak nic ! Miejsce oczywiście zabezpieczone, ale (tfu,tfu) znowu coś pewnie wymyśli, bo ją ponosi.[/QUOTE] No bo jak można zabronić Fionce lansowania się w centrum wsi? A z tą gnojówką to ja mam też problem, u nas na polach używają tylko nawozy naturalne i jak jest sezon na takowe to trzeba bardzo uważać żeby psy nie skorzystały konsumując lub perfumując się dokładnie. Quote
Mazowszanka13 Posted June 11, 2013 Author Posted June 11, 2013 (edited) [quote name='Mattilu']A ja nie zdazylam, ale tez zycze zdrowka :)[/QUOTE] [quote name='Ziutka']Ja też nie zdążyłam, ale również życze dużo zdrówka i czego tylko dusza zapragnie :)[/QUOTE] Tym co nie zdążyły też bardzo dziękuję :) :) A Cioteczce Mattilu dziękuję bardzo za kolejną wpłatę na rzecz Fionki :loveu: Wpisałam ją do postu rozliczeniowego #3 Edited June 11, 2013 by Mazowszanka Quote
Mazowszanka13 Posted June 12, 2013 Author Posted June 12, 2013 Fiona znowu ucieka :-( Dzisiaj poszła do sołtysa na piwo:shake: Inna sprawa, że tam mieszka przykuty do budy Maksio, którego poszła odwiedzić. Jak przewidywałam przeskoczenie przez płot w dowolnym miejscu nie stanowi dla niej problemu. Nawet jak wracała z odwiedzin to nie skorzystała z otwartej przeze mnie furtki tylko z fasonem przeskoczyła przez płot. Ponieważ nie chcę jej zbierać z asfaltu to stosuję areszt domowy, albo przywiązuję ją smyczą do czegokolwiek w pobliżu mnie. Dołożyłam psom jeszcze jeden spacer na łąki przed snem, dodatkowo cichcem wychodzę z Fioną na smyczy w ciągu dnia. Ale dla niej to za mało, jest bardzo ciekawska i wszędzie musi zajrzeć. Dlatego mieszkanie w bloku byłoby najlepsze o ile właściciele będą przedkładać spacery i aktywność sportową nad TV. Quote
malagos Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Koniecznie te ogłoszenia trzeba wznowić.... Dziś dzwoniła w sprawie Śnieżki pani z Warszawy, ale szuka raczej psa już ułożonego, by został w domu kilka godzin, nie brudził, był towarzyszem 11-letniej córki - całym sercem poleciłam Jej Fionkę. Obiecała poszukać jej w ogłoszeniach. Quote
Mazowszanka13 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 (edited) Dziękuję malagos za pamięć :) Nie wiem jak to z tym ułożeniem Fionki. Dzisiaj znowu uciekła, tym razem poszła odwiedzić Murzyna. Swoją drogą jest bardzo odważna, bo Murzyn (ojciec Luki) to olbrzymi wilk. A ona weszła na jego teren. Tym samym moja cierpliwość się wyczerpała i do ogrodu wychodzimy na smyczy lub siedzimy w domu. A tak wygląda areszt domowy, a właściwie ogrodowy. [IMG]http://img708.imageshack.us/img708/2348/006hga.jpg[/IMG] [B]Dziewczyny, może macie pomysły na chwytliwe tytuły ogłoszeń ? Bo wszystkie tytuły, które wydawały mi się świetne jakoś nikogo za serce nie chwytają. Malagos, a z jakich portali są te zgłoszenia po Śnieżkę ?[/B] Edited June 13, 2013 by Mazowszanka Quote
mestudio Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Podejrzewam, że Fiona tak jak nasza Lady przejdzie każde ogrodzenie. Nasza wdrapuje się pionowo po ogrodzeniu, albo skacze tak wysoko aż zaczepi się o górę i wyskakuje, dlatego ma kojec z zadaszeniem po kilku występach solowych. Quote
malagos Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Nie zapytałam pani o te portale........ Wg mnie w tytule powinny byś słowa klucze: Maleńka, urocza, śliczna, domowa, niezwykła, młodziutka, radosna, przyjazna. Raczej nie akrobatka czy żywiołowa, bo to zniechęca. Quote
Mazowszanka13 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 [quote name='malagos']Nie zapytałam pani o te portale........ Wg mnie w tytule powinny byś słowa klucze: Maleńka, urocza, śliczna, domowa, niezwykła, młodziutka, radosna, przyjazna. Raczej nie akrobatka czy żywiołowa, bo to zniechęca.[/QUOTE] Dzięki malagos za podpowiedź :) Też mi się wydaje, że atuty Fiony nie są zachęcające. Zaraz pozmieniam tytuły. Quote
Mattilu Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 Rzeczywiscie zgryz z ta powsinoga :( Tylko mieszkanie i do tego rodzina lubiaca sporty lub wycieczki...Skad tu taka wziac... Quote
malagos Posted June 13, 2013 Posted June 13, 2013 a ja myślę, ze jak jutro sie ukażą nowe ogłoszenia, to w sobotę bedzie TEN telefon :) Quote
Mazowszanka13 Posted June 13, 2013 Author Posted June 13, 2013 Postaram się coś zrobić w tej sprawie, ale internet mi kiepsko chodzi :shake: Na Tablicy edytowałam ogłoszenie (zmieniłam tytuł) i znów wyskoczyło mi na pierwszą. Czy na innych portalach też tak jest ? Quote
Nutusia Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 Podobno tak. Gdzieś wczoraj przeczytałam, że warto "grzebać" przy ogłoszeniach (zmieniać trochę tekst, dodawać zdjęcia), bo wtedy też wskakują na samą górę... Na zdjęciu z aresztu Fionka nie wygląda na zachwyconą :( To głupol, no! Takie ma fajne "okoliczności przyrody" i jeszcze jej mało atrakcji. Obawiam się też, że jak tylko zniesiesz areszt choć na chwilę, to zaraz pryśnie. Trudno liczyć, że dotrze do małego łebka, że areszt był za karę i jeśli przestanie się wybierać na piesze wycieczki, będzie miała swobodny dostęp do wolności ogrodowej... Quote
Mazowszanka13 Posted June 14, 2013 Author Posted June 14, 2013 Tak było jak mówisz, Nutusiu. Wczoraj wieczorem spuściłam ją ze smyczy, bo bawiła się z Luką. Potem ładnie położyły się. Ja schyliłam się, aby zerwać chwaściora i w chwilę później Fiony już nie było. Wyszłam na drogę i gwiżdżę, a ona wybiega z gospodarstwa, z którego przed chwilą wyjechał olbrzymi traktor. Ona metodycznie odwiedza kolejne gospodarstwa. W każdym pies płci męskiej. Narzeczonego szuka czy jak ? No i dzisiaj od rana areszt ogrodowy :-( Jest mi bardzo przykro, ale co zrobić. Gdyby ona uciekała na pola i łąki nie byłoby problemu, ale ona wychodzi na ulicę. Idę grzebać w ogłoszeniach, bo na nowe nie mam siły. Tak mi wolno internet chodzi. Quote
Gusiaczek Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 [quote name='Nutusia']Jednym słowem - latawica ;)[/QUOTE] co mi przypomniało rozmowę dwóch pań: - co pani córka robi? -stiuardesom jest - ???????????? - no, lata! - co też pani mówi?!? moja też lata, a we wsi mówiom, że q .... a także Fionka uspokój się, bo cie na ozory wezmom ;) Quote
malagos Posted June 14, 2013 Posted June 14, 2013 :shiny: :haha: :megagrin: Mazowszanko, to moze wołaj suczysko "Stiuardessa, do nogi!!" bo na to drugie wołanie to może się kilka osób zlecieć :oops: Quote
Recommended Posts