Xxxxxxxxxxxx Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 (edited) Witamy u Sedana!!! Sedan to roczny pies średniej wielkości (ok. 39cm w kłębie). Jak na swój wiek przystało jest bardzo żywiołowy i ciekawski. W stosunku do ludzi jest przyjazny. Z psami na ogół się dogaduje, ale jest małym dominantem. Uwielbia się gonić i bawić zabawkami. Żarłok z niego niesamowity, za parówki zrobi wszystko. Szybko się uczy, potrafi siadać, podawać łapę, warować. Bez problemu można go brać na ręce. Niewybiegany ciągnie na smyczy, ale pracujemy nad tym. Jest bardzo energiczny i fajnie daje sobie radę na agility. Ma krótką, łatwą w pielęgnacji sierść. Powinien trafić do domu, który zapewni mu odpowiednią dawkę ruchu, miłości i cierpliwości. Kontakt do opiekuna: [email protected] tel. 698-025-925 proszę o telefony po 19 Edited June 23, 2013 by go|denk@! Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 20, 2013 Author Posted April 20, 2013 (edited) Małego rozpiera energia co widać na poniższych zdjęciach Edited June 23, 2013 by go|denk@! Quote
kimiji Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Zapisuję wątek. Prześliczne to ostatnie zdjęcie, pasują mu stojące uszy :D Quote
MagdaB Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Sedan z piłeczką, która póżniej Drako zepsuł. Do domu doniósł tylko piłke, o sznurku już zapomnieliśmy :P. Quote
maciaszek Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Jestem i ja. Zaraz dodam Sedana na katowicki wątek. Nową kartę na stronie schroniska już ma :). Quote
Pysia Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Sedan to chyba męska wersja mojej tymczasowiczki z ADHD - Nany :evil_lol: Wiek podobny, wzrost podobny ;) Skoczność jak widać podobna :evil_lol: Więcej proszę o jego zachowaniu i charakterze. Bo dwa domy chętne na Nane. Moze oba są super? Wtedy można podrzucić jednemu domkowi Sedana ;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 22, 2013 Author Posted April 22, 2013 [quote name='MagdaB']Sedan z piłeczką, która póżniej Drako zepsuł. Do domu doniósł tylko piłke, o sznurku już zapomnieliśmy :P. No to teraz Drako przynajmniej fajną piłeczkę ma ;P [quote name='"maciaszek"']Zaraz dodam Sedana na katowicki wątek. Nową kartę na stronie schroniska już ma Dziękujemy bardzo :) [quote name='Pysia']Sedan to chyba męska wersja mojej tymczasowiczki z ADHD - Nany :evil_lol: Wiek podobny, wzrost podobny ;) Skoczność jak widać podobna :evil_lol: Więcej proszę o jego zachowaniu i charakterze. Bo dwa domy chętne na Nane. Moze oba są super? Wtedy można podrzucić jednemu domkowi Sedana ;) Haha no skoki i szaleńcza radość w oczach taka sama ;D Sedan nie jest typem psa-pieszczocha, owszem lubi jak go się podrapie za uszkiem, po szyjce, ale jednak większą radość mu sprawia zabawa z opiekunem. W napływie radości skacze na wszystkich (chociaż już jest z tym coraz lepiej) i lekko łapie zębami za ręce, co może być uciążliwe zwłaszcza jak w domu będą małe dzieci. Jak idze na spacerek w grupie strasznie wyrywa się na przód, od tak czuje się przewodnikiem, jak jest na przodzie to już tak nie szarpie. ADHD w konkretnym stopniu, po naszej około 5 godzinnej akcji na Dolinie Trzech Stawów w ogóle nie okazywał zmęczenia, baa on by sobie z chęcią jeszcze pobiegał. Uczy się szybko, bardzo pojętny jest - podczas jednej sesji załapał o co chodzi z daj łapę i obrót, to samo z przepieganiem przez tunel i skakaniem przez hopki. Ale takie sesje długie być nie mogą bo szybko się nudzi. Jak narazie tylko tyle mogę powidzieć ;) Quote
Pysia Posted April 22, 2013 Posted April 22, 2013 Mamy jakiś obraz. Przy czym Nana pieszczoch ielki i obu domkom to sie podoba. Ale w pamięci zostawiamy Sedana i jakby coś to... ;) Podaj go na forum agility ;) Jest takie. Wpisz w wyszukiwarce. Może tam? Byłoby świetnie! Quote
MagdaB Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 Pysiu, może poleciłabyś Flawie? Ona wyglądem się nie wyróżnia z tłumu, nikt nie zauważa jej w schronisku, z ogłoszeń też nikt nie dzwoni. Ona akurat jest pieszczochem i lgnie bardzi do człowieka. http://www.dogomania.pl/forum/threads/237889-Flawia-mały-ale-kochany-urwis-szuka-swojego-człowieka Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 Na dzisiejszym spacerku Sedan bardzo ładnie się zachowywał. Przybiegał na zawołanie, aportował piłeczkę (pięknie pod nogami ją zostawiał i czekał aż mu się rzuci), trochę poćwiczyliśmy komendy. Po zabawie uspokoił się jeśli chodzi o ciągnięcie na smyczy, ale na terenie schroniska znowu mu odbiło i szarpał. No rzuć mi to w końcu! Quote
choba Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 śliczne zdjęcia ślicznego psiaka :) widziałam dzisiaj jak ładnie biegał za piłeczką :) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 25, 2013 Author Posted April 25, 2013 chwila odpoczynku, dosłownie chwila... ok 3s ;P a potem znalazł patyk adekwatny do swojej wielkości I teraz byle do soboty ;) Quote
ania91sc Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 Też widziałam jak pięknie aportował piłeczkę :) A jaki wpatrzony w opiekunkę... :) Quote
saphira18 Posted April 25, 2013 Posted April 25, 2013 jeszcze nie dotarłam więc zapisuje, piękne zdjęcia! Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Dziękujemy :loveu: Niech chłopak szybko idzie do domu, bo naprawdę fajne psisko z niego. Dzisiaj dłuugi spacer na Borkach, tak żeśmy się zasiedzieli, że przegapiliśmy szkolenie :oops: Ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że trochę komend poćwiczyliśmy na Borkach. Ładnie się zachowywał, trochę do wody przekonany nie był, ale za piłką czy patykiem wskakiwał. Przychodził na zawołanie (w większości przypadków), coraz lepiej jeśli chodzi o jego szarpanie na smyczy. Quote
choba Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Sedan był bardzo grzeczny :) Szkoda tylko, że jego piłeczka odpłynęła... A tu Sedan jako pies tropiący ;) Quote
Xxxxxxxxxxxx Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 Sedanowi się nie chciało po nią pójść to jego problem :diabloti: http://imageshack.us/a/img854/5171/dsc0106ut.jpg tu nawet widać jak ta piłka odpływa, po lewej stronie jest :P Wszystko było piękne tylko szkoda, że biegał jak oszalały i wszystkich linką podcinał Quote
ania91sc Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Jemu do szczęścia potrzeba chyba tylko wspaniałego domku no i oczywiście piłeczki :D Quote
Recommended Posts