Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szamanek jest teraz w hoteliku w Obornikach Wielkopolskich. Siedzi w oddzielnym boksie i czeka na sobotę... Jutro wyrusza do Zgorzelca, gdzie spotka się ze swoją przyszłą Panią. Noc z soboty na niedzielę spędzi już we własnym domku. Najpóźniej w poniedziałek mamy dostać zdjęcia z nowego domku...

Posted

Dwie godziny temu Szaman dojechał do nowego domku.
Kiedy rozmawiałam z panią Iloną, zmęczony długą podróżą, spał już spokojnie...
Spośród wszystkich psów, które pani Ilona dzisiaj wiozła, a było ich 10, Szaman był najspokojniejszym i... najsmutniejszym psem...
Rzeczywiście, życie chyba go nie rozpieszczało...

Cóż... teraz będzie już tylko lepiej.
Zdjęcia pani obiecała przesłać w połowie tygodnia...

Posted

przy najbliższym telefonie poproś panią Ilonę, żeby go ode mnie pogłaskała po tych miękkich uszkach :loveu:

Szaman, takie życie, jakie będziesz maił teraz, naprawdę Ci się należało!

Posted

a ja przesyłam wielkie ukłony dla Yony, mrówy, Marka, Oli, za wszystko co zrobiliście, by Szaman znalazł się w nowym domu.:Rose:

Co za emocje...

Wprawdzie początki nie są łatwe, bo podróż Szaman zniósł nienajlepiej i dzisiaj od rana słabo się czuł, ale teraz apetyt i samopoczucie powolutku wracają, a pani Ilona jest bardzo troskliwa, spodziewam się, że jutro będzie jeszcze lepiej.

Posted

azzie5 napisał(a):
a ja przesyłam wielkie ukłony dla Yony, mrówy, Marka, Oli, za wszystko co zrobiliście, by Szaman znalazł się w nowym domu.:Rose:

Co za emocje...

Wprawdzie początki nie są łatwe, bo podróż Szaman zniósł nienajlepiej i dzisiaj od rana słabo się czuł, ale teraz apetyt i samopoczucie powolutku wracają, a pani Ilona jest bardzo troskliwa, spodziewam się, że jutro będzie jeszcze lepiej.

Tak, tak... pani Ilona jest bardzo troskliwa...
Jutro Szaman idzie do lekarza. Pani na pewno szybciutko postawi chłopczyka na nogi :)

Posted

stan Szamana niestety się pogorszył, weterynarz mówi, że jest to najprawdopodobniej silna infekcja, którą musiał złapać po opuszczeniu schroniska, które opuszczał jako zdrowy w opinii weta pies. Dostał leki, zastrzyki, solidną kroplówkę, ale nie jest dobrze, stan bardzo poważny. Kolejną kroplówkę dostanie dzisiaj w nocy, mamy nadzieję, że jutro mimo wszystko mu się poprawi, już tak bardzo wiele przeszedł.

Posted

To teraz wszystko jasne...
Pani Ilona mówila mi, że w czasie podróży jakiś pies przeszedł po Szamanie, a on w ogóle nawet nie poruszył się, ZERO reakcji. Pani sądziła, że on taki spokojny, a on... chory...

Po przyjeździe do domku wszystkie psy były ożywione, tylko on nie...

Posted

Ja się absolutnie nie zgadzam...............to nie może się żle skończyć. Składam oficjalny protest do tych co zarządzają psim losem tam na górze.....może już wystarczy co?

Posted

Szaman wracaj do zdrowia prędko!!

nie wiem jak to się stało, że tyle przeszedł, a gdy pojawiła się szansa, on... zachorował... :(

czy infekcja jest poważna?

Posted

Rozmawiałam z panią Iloną i oto czego się dowiedziałam.
Szaman jeszcze wczoraj był w takim stanie, że lekarz nie wiedział, czy pies przeżyje. Nie reagował zupełnie na nic, nie ruszał się...
Dostaje antybiotyki, leki wzmacniające i raz dziennie porządną kroplówkę.
Dzisiaj widać poprawę. Widać, że jest trochę silniejszy. Nawet zrobił kilka kroków, jak poszedł na sioo (tzn jak mąż pani Ilony wyniósł go na sioo).

Lekarz stwierdził, że Szaman jest "prastary", organizm ma tak zniszczony, że dziw, że w ogóle żyje. A co do infekcji, którą złapał, to przy tak wyniszczonym organizmie, byle wirusik może być bardzo groźny. W każdym bądź razie nie zaraża innych psów. Pani Ilona zrobiła mu posłanie w swojej sypialni i ciągle do nie mówi (w nocy ponoć też, więc dwie noce nie spała).
Miejmy nadzieję, że Szaman czuje, że je jest kochany i ma dla kogo żyć...