Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super wiadomosci Dea, Jo ufam, ze Ty przejmiesz paleczke agitowania pinczeromaniakow i nie tylko w zbiorce pieniedzy dla Sarenki, co za radosc czytac Dea posty, jestes Wielka!!! a mozesz zapewnic DT ze wikt z kapielami bedziemy Sarence oplacac. ,ja zatem znowu przesylam na Twoje konto nastepna pule pieniedzy. Wymiziaj od nas Sarenke

• Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!

Dopiero dzisiaj moge wziac udzial w dyskusji. Ciesze sie, ze Sarenka juz ma sie o kogo troszczyc :) ale aby mogla sie cieszyc wolnoscia musi miec swoje kieszonkowe :) i tu moja prosba ...przeszukuje i przeszukuje i nie moge znalezc nr konta :) pomozcie i powtorzcie :) czekam z niecierpliwoscia...

Pinczeromaniak

Posted

A moze pinczero wielbicielki napisza tutaj nieco o charakterze tych pieknych psiakow, przyzwyczajeniach,zasadach postepowania i pielegnacji itd.?:lol: Przyznaje szczerze, nie posiadam wiedzy w tym temacie a jesli beda reakcje na artykul w Nl to warto znac wiecej szczegolow. Osoba do kontaktu w sprawie adopcji Sarenki pozostaje kochana Ewa:loveu: Ewuniu, dziekuje serdecznie; ja rowniez ale dopiero po 28 Maja.
Sluze wiedza o sznaucach i bouvierach, rowniez terierach zwlaszcza tych "made in Poland":evil_lol:

Posted

Dziekuje Pinczeromaniakom za zameldowanie sie an apel.:loveu:
Baberku/Aniu W. wysle Ci E-Mailem nr. konta Dei.
Pinczer sredniak to pies latwy w pielegnacji, ale wrazliwy ze wzgledu na krotka siersc na zimno. Moja Emma spi pod kocykiem nawet w lecie, tzn. sama sie tam zakopuje. Charakterek uparciuch, bardzo madry, szybko sie uczy, potrafi wykiwac, super aktor. Potrzebuje kontaktu z ludzmi, bardzo bliskiego towarzystwa. Super pies dla rodziny, moze raczej dla wiekszych dzieci. Dla malych dzieci i obcych osob raczej nieufny ale szybko sie przyzwyczaja. Nie szczeka , a jak juz to robi musi miec powazny powod. Dobrze pilnuje domu. Po prostu ideal. :fadein:Jesli cos zapomnialam to prosze innych o uzupelnienie.

Posted

Oj dusje, ale dalas mi lekcje do odrobienia a ja w tej materi analfabeta-nie umiem wklejac fotek wiec=:multi: pomozecie?/wysle ci na maila/
oj juz za pare dni bede sciskac Twoje 3 urwizy:crazyeye:

Posted

http://imageshack.us/

Droga Majko, pusc na maila zdjecia Milki a ja wkleje. Na miejscu pokaze ci jak to robic, to bardzo latwe ale opis ho ho ho skomplikowany. Najlepiej spojrzec jak to zrobic i gotowe:lol: Zatem daj zdjecia na magdalena.zalewskimalpahotmail.com

Posted

:lol:

Mikuniu, serduszko ty moje, tak bardzo sie ciesze ze powracasz do zdrowia malenka. Eeeh, takiej Panci jak Maja to ze swieca szukac a szukanie z latarka i halogenem tez nie znajdzie drugiej Majki:lol:

Kobitki,posluchalybscie kiedykiolwiek jak to Holandia do dziecka przemawia, he he Cytuje
Corenko ty moja, mamusia juz do ciebie idzie itd......a ta mala `paskuda`he he w pelni szczescia... Ewunia tez ma teksty....wydaej sie ze wszystkie jestesmy zwariowane na tle naszych kochanych dzieciakow i bardzo dobrze...

Ej Majka nie obrazilas sie chyba, bo wlasnie za to cie uwielbiam

Posted

Świra mówicie?:lol: Moja Dea dobermanka ma dzisiaj urodziny, i co myślicie robiłam rano? Życzenia jej składałam:evil_lol: Później prezent dostała - nową zabawkę, i kość wielką:loveu:
Byłam dzisiaj na chwilkę u małej, dowieźć torebki papierowe na odchody i szczotkę. Zadzwoniłam, nic, żadnego szczekania, wchodzę, w przedpokoju nie stoi...myślę co jest, moja to leci mało nóg nie połamie. A Sarenka sobie spokojniutko idzie przez pokój, zagląda, i dopiero przyśpieszyła, jak zobaczyła, że to ja:lol: Ale się cieszyła:loveu: Trochę mnie martwi to, że niestety przez to schronisko jej się całkiem pomyliło, gdzie się załatwia, i na spacerach nic, a ledwo do domu wróci zaraz siku i kupa:shake: Wiecie, w kojcu i mieszkała, i jadła, i sikała i tak dalej, więc trochę może potrwać pprzestawienie jej. Ale na szczęście Pani Jadzia i Darek na razie nie krzyczą:razz:

Posted

A teraz kochane cioteczki rozliczenie finansowe:cool3:
WPŁYWY:
50 złotych od "anonima"
150 złotych od Maji z Holandii
200 złotych od Ewy z Holandii
BARDZO DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY!!!
WYDATKI
- kąpiel lecznicza 20 złotych
- zastrzyk na nużycę 20 złotych
- witaminy kupione u weta 10 złotych
- szczotka 8 złotych
- zakupy (smycz, obróżka, szelki, kaganiec, sucha karma Purina, pudełko ciasteczek, 2 uszy wapnowane, miski, 3 zabawki) razem 137,40 złotych
W SUMIE 195,40 złotych.
Czyli mamy na koncie dla Sarenki 204,60 złotych!!!:loveu:

Posted

Jeszcze dodam, że tych 50 złotych, które zapłaciłam w schronie na razie nie liczę, bo jeśli znajdą się te papiery ze szczepień, to zostaną oddane.
Powiedziałam Pani Jadzi, że w czwartek jak przyjadę po Sarenkę na zastrzyk i szczepienie to zostawię jakieś pieniądze na ewentualne pilne potrzeby, lub zakupy dodatkowe, bo ona chce jej też gotować. Pieniędzy za mieszkanie Sarenki w DT nie chce wziąść.
Planowane wydatki w najbliższym czasie to na pewno jeszcze 160 złotych na leczenie (liczę 4 razy kąpiel + zastrzyk). A co inne wyskoczy to zobaczymy:razz:

Posted

A tutaj zdenerwowała się moim ciągłym chodzeniem za nią z aparatem i postanowiła zejść z łóżka dla świętego spokoju:razz: