Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak to caly czas ja, ta co dzwonila do schroniska, ta co napisala ci E-Mail i ta co zna Asia P. i Irenke. Dalam rozglos , gdzie moglam, tez wydrukowalam zdjecia Sarenki. Musialam sie wczesniej zorientowac, co i jak, zeby byc w kazdej chwili przygotowanym. Trzeba odczekac, mam nadzieje ze na pozytywne wiesci.:thumbs:

• Replies 605
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

JO no to czekamy i dzięki za pomoc. W razie czego wszystko będzie gotowe na wyjazd Sarenki, papiery w najbliższych dniach będą;)

Posted

Oj a mnie ten wątek gdzieś zginął, nie mogłam go znaleźć:angryy: Nie ma co ukrywać, Sarenka w coraz gorszej kondycji:placz: i psychicznej i fizycznej:-(

Posted

Dea napisał(a):
Oj a mnie ten wątek gdzieś zginął, nie mogłam go znaleźć:angryy: Nie ma co ukrywać, Sarenka w coraz gorszej kondycji:placz: i psychicznej i fizycznej:-(

A jak się sprawy mają z potencjalnym domkien za granicą?:shake:

Posted

czy pinczeromaniacy są nią zainteresowani? dziwne, że rasowy pies nie może znaleźć domu. ona w tym schronie zginie:-(

Posted

auraa ja myślę, że pinczeromaniaczki, które włączyły się tutaj na wątku robią wszystko, żeby coś znaleźć, widocznie nie jest łatwo:-( JO szuka DT w Niemczech... Mam nadzieję, że coś się szybko znajdzie!

Posted

Sluchajcie, czy istnieje mozliwosc znalezienia odplatnego tymczasu lub hotelu? Dotarlam tutaj na prosbe znajomej i moze damy rade zalatwic jej cos w NL, w kazdym razie beda rozeslane wici, byleby ja wyciagnac i przede wszystkim odkarmic. W tym stanie ona nie nadaje sie na sterylke i lekarz ktory podjalby sie wykonania zabiegu bylby naprawde nieodpowiedzialny

Posted

pajuniu, wielkie dzieki za expresowy odzew:loveu: Dozgonnie wdzieczna pozostaje. Pomalenku tworzy sie lancuszek dobrych serc na rzecz Sarenki i w PL i na obczyznie.
Ja wysylam juz jutro maila do redakcji polskiej gazety w NL z prosba o opublikowanie tekstu o Sarence i mam cichutka nadzieje ze otrzymam zgode. Pan Birlet wlasciciel gazety okazal niezwykla uprzejmosc i zrozumienie w przypadku Zabuni z Gdyni, wiec moze i tym razem rowniez zechce nam pomoc.
Sarenko, trzymaj sie malenka

Posted

Bede wdzieczna za blizsze okreslenie problemow skornych u Sarenki. Jesli zaistnieje mozliwosc ogloszenia jej w gazecie w NL to oczywiscie musze w tekscie zamiescic wzmianke o koniecznosci ewentualnego leczenia i kazdy szczegol jest tutaj bardzo istotny. Czy moze ktos podac ile sarenka ma w klebie, jak sie zachowuje itd.? Dziekuje za wszelkie informacje:lol:

Posted

Tekst nie jest moj, wymyslila go i zamiesciala zaprzyjazniona hodowczyni z Niemiec. Ale mozesz go sobie ukrasc, mysle ze nie bedzie bedzie z tym problemu. Najwazniejsze , zeby dla malej znalazl sie dobry nowy domek.:kciuki:

Posted

dusje napisał(a):
Bede wdzieczna za blizsze okreslenie problemow skornych u Sarenki. Jesli zaistnieje mozliwosc ogloszenia jej w gazecie w NL to oczywiscie musze w tekscie zamiescic wzmianke o koniecznosci ewentualnego leczenia i kazdy szczegol jest tutaj bardzo istotny. Czy moze ktos podac ile sarenka ma w klebie, jak sie zachowuje itd.? Dziekuje za wszelkie informacje:lol:

Dusje ja dysponuję tylko zdjęciami w miarę jako takim zbliżeniu, żeby było widać stan skóry. Wet w schronie w ogóle się nie wypowiedział (on tam nie jest na stałe niestety). Poproszę w schronisku żeby jak będzie, jeszcze raz ją dokładnie obejrzał. Ona zachowuje się bardzo spokojnie, jest cichutka i bardzo delikatna, tak jakby mówiła "mnie tu nie ma".

Jest u nas niedaleko hotelik, ale mnie nie stać na to, żeby ją tam utrzymać:-(