JO Posted May 7, 2007 Posted May 7, 2007 Tak to caly czas ja, ta co dzwonila do schroniska, ta co napisala ci E-Mail i ta co zna Asia P. i Irenke. Dalam rozglos , gdzie moglam, tez wydrukowalam zdjecia Sarenki. Musialam sie wczesniej zorientowac, co i jak, zeby byc w kazdej chwili przygotowanym. Trzeba odczekac, mam nadzieje ze na pozytywne wiesci.:thumbs: Quote
Dea Posted May 8, 2007 Author Posted May 8, 2007 JO no to czekamy i dzięki za pomoc. W razie czego wszystko będzie gotowe na wyjazd Sarenki, papiery w najbliższych dniach będą;) Quote
Dea Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Oj a mnie ten wątek gdzieś zginął, nie mogłam go znaleźć:angryy: Nie ma co ukrywać, Sarenka w coraz gorszej kondycji:placz: i psychicznej i fizycznej:-( Quote
martasuwałki Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Dea napisał(a):Oj a mnie ten wątek gdzieś zginął, nie mogłam go znaleźć:angryy: Nie ma co ukrywać, Sarenka w coraz gorszej kondycji:placz: i psychicznej i fizycznej:-( A jak się sprawy mają z potencjalnym domkien za granicą?:shake: Quote
martasuwałki Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Sarenka - piękna pińczerka PROSI O POMOC!!!! Quote
Dea Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Nie widziałam jej, tylko pytałam telefonicznie pracownika schroniska, co z nią, powiedział, że nie najlepiej:-( Quote
auraa Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 czy pinczeromaniacy są nią zainteresowani? dziwne, że rasowy pies nie może znaleźć domu. ona w tym schronie zginie:-( Quote
Dea Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 auraa ja myślę, że pinczeromaniaczki, które włączyły się tutaj na wątku robią wszystko, żeby coś znaleźć, widocznie nie jest łatwo:-( JO szuka DT w Niemczech... Mam nadzieję, że coś się szybko znajdzie! Quote
dusje Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Sluchajcie, czy istnieje mozliwosc znalezienia odplatnego tymczasu lub hotelu? Dotarlam tutaj na prosbe znajomej i moze damy rade zalatwic jej cos w NL, w kazdym razie beda rozeslane wici, byleby ja wyciagnac i przede wszystkim odkarmic. W tym stanie ona nie nadaje sie na sterylke i lekarz ktory podjalby sie wykonania zabiegu bylby naprawde nieodpowiedzialny Quote
JO Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Nie bylo mnie 4 dni w domu (bylam w Polsce i myslalm ze tez sie ktos zglosi i ja przywioze), ale nikt tez sie nie zglaszal na nasze ogloszenia http://www.schnauzer-portal.de/anzeigen/showad.php?adid=2057 , jestem bezradna, dalam tez znajomej pinczeromaniace z Holandii info, tez dziala.:placz: Quote
pajunia Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Dusje mnie na ten watek skierowala. Jesli chcecie, moge Sarenke na moich stronach poumieszczac. Jesli sie zgodzicie, to Jo, czy moge Twoj tekst " ukrasc"? Quote
pajunia Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Dusje mnie na ten watek skierowala. Jesli chcecie, moge Sarenke na moich stronach poumieszczac. Jesli sie zgodzicie, to Jo, czy moge Twoj tekst " ukrasc"? Quote
dusje Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 pajuniu, wielkie dzieki za expresowy odzew:loveu: Dozgonnie wdzieczna pozostaje. Pomalenku tworzy sie lancuszek dobrych serc na rzecz Sarenki i w PL i na obczyznie. Ja wysylam juz jutro maila do redakcji polskiej gazety w NL z prosba o opublikowanie tekstu o Sarence i mam cichutka nadzieje ze otrzymam zgode. Pan Birlet wlasciciel gazety okazal niezwykla uprzejmosc i zrozumienie w przypadku Zabuni z Gdyni, wiec moze i tym razem rowniez zechce nam pomoc. Sarenko, trzymaj sie malenka Quote
dusje Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Bede wdzieczna za blizsze okreslenie problemow skornych u Sarenki. Jesli zaistnieje mozliwosc ogloszenia jej w gazecie w NL to oczywiscie musze w tekscie zamiescic wzmianke o koniecznosci ewentualnego leczenia i kazdy szczegol jest tutaj bardzo istotny. Czy moze ktos podac ile sarenka ma w klebie, jak sie zachowuje itd.? Dziekuje za wszelkie informacje:lol: Quote
JO Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Tekst nie jest moj, wymyslila go i zamiesciala zaprzyjazniona hodowczyni z Niemiec. Ale mozesz go sobie ukrasc, mysle ze nie bedzie bedzie z tym problemu. Najwazniejsze , zeby dla malej znalazl sie dobry nowy domek.:kciuki: Quote
Dea Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 dusje napisał(a):Bede wdzieczna za blizsze okreslenie problemow skornych u Sarenki. Jesli zaistnieje mozliwosc ogloszenia jej w gazecie w NL to oczywiscie musze w tekscie zamiescic wzmianke o koniecznosci ewentualnego leczenia i kazdy szczegol jest tutaj bardzo istotny. Czy moze ktos podac ile sarenka ma w klebie, jak sie zachowuje itd.? Dziekuje za wszelkie informacje:lol: Dusje ja dysponuję tylko zdjęciami w miarę jako takim zbliżeniu, żeby było widać stan skóry. Wet w schronie w ogóle się nie wypowiedział (on tam nie jest na stałe niestety). Poproszę w schronisku żeby jak będzie, jeszcze raz ją dokładnie obejrzał. Ona zachowuje się bardzo spokojnie, jest cichutka i bardzo delikatna, tak jakby mówiła "mnie tu nie ma". Jest u nas niedaleko hotelik, ale mnie nie stać na to, żeby ją tam utrzymać:-( Quote
Recommended Posts