Kaaasia Posted April 9, 2013 Posted April 9, 2013 Ja jakoś nie przestrzegam tego że pies wchodzi/wychodzi za mną. Często włazi pierwszy bo jest mi tak wygodniej ;). Na szczęście nie pcha się na siłę i jak ma czekać to czeka ;) Quote
darunia-puma Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 proszę zerknijcie :placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241933-Nico-pies-u%C5%9Bmiercony-przez-swoje-w%C5%82a%C5%9Bcicielki Quote
Bolsbokser Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Kaaasia']Ja jakoś nie przestrzegam tego że pies wchodzi/wychodzi za mną. Często włazi pierwszy bo jest mi tak wygodniej ;). Na szczęście nie pcha się na siłę i jak ma czekać to czeka ;)[/QUOTE] Wiesz co, jeśli nie masz psa, który ma skłonności do dominacji, bo taki ma temperament, albo wynika to z cech rasy, to nie masz większej potrzeby tak postępować i uczyć tego psa :eviltong: Możan mu pozwolić na prawie wszystko. Ale Psy, zwłaszcza samce o silnych charakterze, trzeba zdominować. Takie przełażenie przez drzwi pierwszemu, to też próba dominacji nad człowiekiem. Trening taki ułatwia w zdominowaniu psa. Natomiast inna kwestia, kiedy oznacza to pewnego rodzaju rozsądek, bo za drzwiami nie wiadomo, kto stoi, a może dziecko, pies etc. I lepiej, kiedy właściciel przechodzi pierwszy. Poprzedniego boksera tez tego uczyłam i miałam kilka sytuacji, kiedy sprawdziło się to w życiu codziennym. Jak pierwsza przechodziłam przez drzwi, miałam większą kontrolę nad psem i sytuacją, która była za drzwiami :evil_lol: Quote
BBeta Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='darunia-puma']proszę zerknijcie :placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241933-Nico-pies-u%C5%9Bmiercony-przez-swoje-w%C5%82a%C5%9Bcicielki Zerknęłam, zaje***ty lincz :) http://img823.imageshack.us/img823/1826/img1466dg.jpg Psiak świetny, ale tego tytułowego chrapania nie zazdroszczę :diabloti: Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='darunia-puma']proszę zerknijcie :placz: http://www.dogomania.pl/forum/threads/241933-Nico-pies-uśmiercony-przez-swoje-właścicielki Ci ludzie już umarli według niektórych... ale fakt, że postąpili podle...nigdy bym nie uśpiła swojego psa, bo wyjeżdżam za granicę...już schronisko byłoby chyba lepszym rozwiązaniem... Quote
BBeta Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Rinuś']ale fakt, że postąpili podle...nigdy bym nie uśpiła swojego psa, bo wyjeżdżam za granicę...już schronisko byłoby chyba lepszym rozwiązaniem...[/QUOTE] Ja też nie pozbyłabym się swoich zwierząt z powodu wyjazdu za granice, ale szczerze mówiąc, wolałabym uśpić psa, niż skazać go na zgnicie w schroniskowym boksie, taki ze mnie potwór nie człowiek :) Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='BBeta']Ja też nie pozbyłabym się swoich zwierząt z powodu wyjazdu za granice, ale szczerze mówiąc, wolałabym uśpić psa, niż skazać go na zgnicie w schroniskowym boksie, taki ze mnie potwór nie człowiek :)[/QUOTE] Ale nie jest powiedziane, że on by tam zgnił. Gdyby naprawdę chcieli znaleźć psu nowy dom to oprócz napisania prośby do Fundacji AST wysililiby się ciut bardziej i umieścili ogłoszenia na forach chociażby. Quote
BBeta Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Rinuś']Ale nie jest powiedziane, że on by tam zgnił. Gdyby naprawdę chcieli znaleźć psu nowy dom to oprócz napisania prośby do Fundacji AST wysililiby się ciut bardziej i umieścili ogłoszenia na forach chociażby.[/QUOTE] Tak, na pewno znalazłoby się mnóstwo odpowiedzialnych ludzi chcących zaadoptować prawie 9 letniego agresywnego Amstaffa :eviltong: Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Nie wiem czy agresywny jest dobrym stwierdzeniem, nie tolerował innych psów,a sporo jest takich zwierząt na świecie i się ich nie usypia. Gdyby poszukiwania tego domu były większe może byłaby szansa. Jest na dogo mnóstwo naprawdę agresywnych psów, które dogo ciotki wsadzają do hotelików i zbierają w kółko na nie pieniądze mimo,że te psy i tak nie mają szans na dom. A Ten pies raczej je miał, bo nie był agresywny w stosunku do ludzi tylko innych psów.To jest tragizm tej sytuacji, że właściciele nie zadali sobie jakiegoś wielkiego trudu aby znaleźć mu dom i dać szansę. Quote
Amber Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 Heh, ja też miałam propozycję wyjazdu do Anglii ale z niej nie skorzystałam między innymi ze względu na psy. No ale wiadomo, że są różni ludzie i różne sytuacje... Dlatego ten "banał" mówiący o tym, że pies to obowiązek na mniej więcej 10 lat albo i dłużej powinno się częściej wbijać do główki. Quote
BBeta Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Rinuś']Nie wiem czy agresywny jest dobrym stwierdzeniem, nie tolerował innych psów,a sporo jest takich zwierząt na świecie i się ich nie usypia. Gdyby poszukiwania tego domu były większe może byłaby szansa. Jest na dogo mnóstwo naprawdę agresywnych psów, które dogo ciotki wsadzają do hotelików i zbierają w kółko na nie pieniądze mimo,że te psy i tak nie mają szans na dom. A Ten pies raczej je miał, bo nie był agresywny w stosunku do ludzi tylko innych psów.To jest tragizm tej sytuacji, że właściciele nie zadali sobie jakiegoś wielkiego trudu aby znaleźć mu dom i dać szansę.[/QUOTE] Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem :) Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem takiej sytuacji jest zabranie psa ze sobą, tyle ;) Quote
Rinuś Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='BBeta'] Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem takiej sytuacji jest zabranie psa ze sobą, tyle ;)[/QUOTE] No tego nawet nie trzeba pisać chyba tutaj :eviltong: bo ja bez psa też bym nie wyjechała... Quote
Aleks89 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='BBeta']Ja też nie pozbyłabym się swoich zwierząt z powodu wyjazdu za granice, ale szczerze mówiąc, wolałabym uśpić psa, niż skazać go na zgnicie w schroniskowym boksie, taki ze mnie potwór nie człowiek :)[/QUOTE] Dokładnie i szczerze nie widzę w tym nic nagannego.Lepiej gdyby wywalili go w lesie?No w sumie fundacje miałyby wtedy kesz ,o dt nie wspomnę.I gdybym miał jakąś chorą syt.życiową ,musiał chcąc czy nie chcąc wyjechać bez możliwości zabrania psów to i owszem idą pod igłę tzn. Lucas ,Kaja do dziadków.I tyle dla psa to zastrzyk ,a dla mnie spokojniejsze sumienie. Quote
*Magda* Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='BBeta'] Dla mnie jedynym sensownym rozwiązaniem takiej sytuacji jest zabranie psa ze sobą, tyle ;)[/QUOTE] Jeśli dobrze kojarzę, to do Anglii tego psa nie mogli by zabrać :shake: Quote
Aleks89 Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='magdabroy']Jeśli dobrze kojarzę, to do Anglii tego psa nie mogli by zabrać :shake:[/QUOTE] No ,ale nawet gdyby lepiej ,żeby gnił w schronie:loveu:Bulowate przecież tak dobrze znoszą schroniskowe warunki i jest ich tak malutko:loveu: Quote
*Magda* Posted April 10, 2013 Posted April 10, 2013 [quote name='Aleks89']No ,ale nawet gdyby lepiej ,żeby gnił w schronie:loveu:Bulowate przecież tak dobrze znoszą schroniskowe warunki i jest ich tak malutko:loveu:[/QUOTE] Nie wiem co byłoby lepsze ;) Szczerze to sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła :niewiem: Quote
wedara Posted April 10, 2013 Author Posted April 10, 2013 Ja na 100 % wiem, oddałabym na przechowanie dla mamy :loveu::loveu: Ona zawsze chętna :diabloti: A tak ogólnie to nie chciałabym aby mój pies trafił do schronu, nie mogłabym po nocach spać myśląc ,że on tama siedzi sam w tym boksie i zamyka się w sobie, marnieje :placz: Quote
zaba14 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 Z takimi rasami jest trudniej niestety :(( szczerze nie wyobrazam sobie abym mogla oddac swojego psa.. Gdyby cos sie stalo i musialabym wrocic do PL to nawet mojemu TZtowi bym jej nie zostawila :))) mimo ze on dobrze by sie nia zajal ;)) jedynie moja mama bylaby nie zadowolona gdybym wrocila z psem :))) Quote
Aleks89 Posted April 11, 2013 Posted April 11, 2013 [quote name='zaba14']Z takimi rasami jest trudniej niestety :(( szczerze nie wyobrazam sobie abym mogla oddac swojego psa.. Gdyby cos sie stalo i musialabym wrocic do PL to nawet mojemu TZtowi bym jej nie zostawila :))) mimo ze on dobrze by sie nia zajal ;)) jedynie moja mama bylaby nie zadowolona gdybym wrocila z psem :))) Tia :diabloti:Przez 15min:evil_lol:Za to tatuś byłby zadowolony i chodził rzucać jej piłeczkę:evil_lol:Kaja zrobiła z niego wyrzutnię w 5min:diabloti: Quote
wedara Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 (edited) [quote name='Aleks89']Tia :diabloti:Przez 15min:evil_lol:Za to tatuś byłby zadowolony i chodził rzucać jej piłeczkę:evil_lol:Kaja zrobiła z niego wyrzutnię w 5min:diabloti: Trochę ruchu jeszcze nikomu nie zaszkodziło :diabloti::eviltong: Z dzisiaj.... u nas słoneczko owszem się pojawiło ale było bardzo dużo błota na polach, śnieg również można było znaleźć Jakieś take brzydkie zdjęcia mi wyszły ...:placz: A pies jak zawsze w ślinie :diabloti: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited April 13, 2013 by wedara Quote
Leokadia Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Uwielbiam patrzeć na te jego mięśnie:loveu: Quote
wedara Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [quote name='leónowa']Uwielbiam patrzeć na te jego mięśnie:loveu:[/QUOTE] Poczekaj do lata w tedy to będzie cudo :loveu: Dzisiaj myślałam, że stracę psa.. Jak zwykle zwiedzamy nasze puste pola a z jakiejś nory wskakuje zając, Dibo - myśliwy - instynkt go poniósł wołałam a on jakby był głuchy, pierwszy raz mi się to przydarzyło, że pies mnie tak olał :mad: na szczęście zając znikną a on zaczepił się i zarył łbem prosto w błoto :diabloti: i szybciutko do mnie wracał - bokiem oglądał się jeszcze mając chyba nadzieje, że a nuż coś wyskoczy a on będzie mógł kontynuować swoją zabawę .. Chyba muszę zacząć pracować na jego instynktem tylko zastanawiam się co zrobić aby mnie zauważył, ponieważ wołanie, lekki bieg w drugą stronę , wydawanie różnych śmiesznych dźwięków nic nie dawało :shake: Quote
wedara Posted April 13, 2013 Author Posted April 13, 2013 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/199/img2534d.jpg/][IMG]http://img199.imageshack.us/img199/9868/img2534d.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/img2543bt.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/6677/img2543bt.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL] Quote
Recommended Posts