Dorothy Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Przepraszam Was ale mialam tu spore zawirowania. Aniz djec Klusia, ani odpowiedzi na Wasze posty :oops: wszystko nadrobie jutro. obiecuje. Matusz ode mnie do Andrychowa jest sporo kilometrow. I kompletnie go nie znam. Nie ma kogos blizej? Jesli bedzie trzeba to ok, postaram sie, ale dla mnie moim smokiem ropopijem to wyzwanie:shake: Laluna muchy zabijam preparatem do opryskow K-Othrine, moge Ci podac link. Nieszkodliwe dla ludzi, pryska sie stajnie i okoliczne miejsca. Ale plyty na obornik nie spryskam, samego obornika tez nie, wiec wiesz, g... to daje najczesciej, jak sie cieplo zrobi :-( juz myslalam ze zrobie wykop nie plyte, tzn dol, na obornik, i bede porzykrywac porzadna budowlana folia. Czekam na kopare zeby mi wykopala, mam tu gline jak kamien i nie bede robic wylewki. Wiekszosc trocin ze stajni i tak idzie na plac, na plyte same kupy. Jakos se trzeba radzic, ale ponoc lipiec ma byc upalny i az sie boje... Idziemy z Mordzia spac, do jutra! Quote
LALUNA Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 samego obornika tez nie, wiec wiesz, g... to daje najczesciej, jak sie cieplo zrobi :-( A jakby tak wapnem? No wiesz jak i tak to ma pojść potem na ogródek?:razz: Quote
Czarodziejka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Niestety uroki wiejskiej sielanki latem skutecznie podsmradzają muszyska i komary. Ja mam taką klapkę, może się również skusisz, Dorothy? Kosztuje 1 zł :razz: Wiem, że przy stadach insektów się nie sprawdza....:evil_lol: Quote
Dorothy Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 ja mam 5 lapek na muchy, dostalam w prezencie :p w ksztalcie serduszka, z dziurka w srodku taka wieksza a wokol dziurki napis " daj mi szanse":crazyeye: porozkladane w calej chalupie, tylko ja tego bydlactwa utrafic nie umiem:placz: Laluna no moze trzeba wapnem? A;le nie znam sie, a jak cos skopie i potem mi zezre rosliny? Masz jakies dane jak to tym wapnem sie robi czesto i jak duzo? Quote
Czarodziejka Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Ja już trafiam. Zatłukę nawet w locie. Mucha nie ma szans, nawet ten humanitarny napis na mnie nie działa. Nie wszystkie rośliny lubią wapno. Quote
BIANKA1 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 A ja mam kota do łapania much :evil_lol: Świetnie jej to idzie :lol: Quote
LALUNA Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Laluna no moze trzeba wapnem? A;le nie znam sie, a jak cos skopie i potem mi zezre rosliny? Masz jakies dane jak to tym wapnem sie robi czesto i jak duzo? To jest moj patent ale jeszcze nie sprawdzony. Nie wiem jak zadziała, na ryzyko. A co do wapna to przecież sie sypie na trawniki, coby mchu nie było. I tak bedziesz to wywozic na jesień, wiec przez zimę sie wymiesza.Spróbuj tylko troche posypać z wierzchu. Quote
hankag Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Laluna .....z nieba mi spadlaś ...wapnem na mchy mówisz .....ja sobie własnie z mchem nie moge poradzic na dzialce na Mazurach cała trawe mi zagłusza ....prosze o ratunek i wytyczne jesli mozna na pw :loveu: Quote
Dorothy Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 no to trudno bede eksperymentowac. Ale nie wiem, czy to zniecheci muchy...:shake: A Mordzia znow dzis rano przy przestawianiu pastwiska wytarzala sie w konskiej koo i teraz lezy pod krzeslem zadowolona jak nie wiem co, a ja tu pietro wyzej czyli na krzesle :ekmm::ekmm::ekmm: Quote
LALUNA Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 [quote name='hankag']Laluna .....z nieba mi spadlaś ...wapnem na mchy mówisz .....ja sobie własnie z mchem nie moge poradzic na dzialce na Mazurach cała trawe mi zagłusza ....prosze o ratunek i wytyczne jesli mozna na pw :loveu: Chyba załoze porady ogrodnicze :evil_lol: http://www.agro-jg.com.pl/www/oferta/zadbaj_o_swj_trawnik_ju_dzi.html Tylko nie lubię kopać, grabić i inne takie co sie robią odciski na łapkach:diabloti: Quote
hankag Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dzięki ...jestes jak błyskawica ...szybsza od wiatru :loveu: :loveu: Quote
LALUNA Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 [quote name='hankag']Dzięki ...jestes jak błyskawica ...szybsza od wiatru :loveu: :loveu: Tylko nie każ mi kopać ;) Tu macie jeszcze jedna fajną stronke wraz z chemia i UWAGA : jak zabezpieczyć się przed pasożytem roślin - psem :diabloti: http://www.szkolkazosi.com.pl/content/view/53/62/ Quote
LALUNA Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 [quote name='Dorothy']no to trudno bede eksperymentowac. Ale nie wiem, czy to zniecheci muchy...:shake: A Mordzia znow dzis rano przy przestawianiu pastwiska wytarzala sie w konskiej koo i teraz lezy pod krzeslem zadowolona jak nie wiem co, a ja tu pietro wyzej czyli na krzesle :ekmm::ekmm::ekmm: Zawsze mozesz sie tez wytarzac w tym samym, wtedy nie powinno Ci to przeszkadzać.:evil_lol: A przy okazji, niedowiarku gdyby było wiecej jak Ty toby nikt nic nie wynalazł. Specjalnie dla Ciebie: patrz mleko wapienne http://www.trojszyk.com/ciek.php :eviltong: Quote
Matusz Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dorothy, ty jestes z Bielsko Białej ?? jak tak to, czy w razie cuś przeprowadzisz wizytę przedadopcyjną w Andrychowie ??? Quote
BIANKA1 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dorotka albo wapnuje , albo zaczadziała :diabloti: Hop , hop :cool3: Quote
Matusz Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Dorothy, ty jestes z Bielsko Białej ?? jak tak to, czy w razie cuś przeprowadzisz wizytę przedadopcyjną w Andrychowie ?? Quote
Dorothy Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Matusz ode mnie do Andrychowa jest sporo kilometrow. I kompletnie go nie znam. Nie ma kogos blizej Andrychowa kto moglby pojechac ? ? Jesli bedzie trzeba to ok, postaram sie pojechac, ale dla mnie moim smokiem ropopijem co pali 12 litrow to wyzwanie:shake: Quote
Matusz Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 jeśli mogłabyś to załatwić to byłbym bardzo wdzięczny, nie znam nikogo z dogo z tamtych okolic Quote
aldona_b Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Andrychow jest chyba niedaleko Krakowa poproscie dziewczyny z Krakowa Quote
Dorothy Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 dla mnie wycieczka do Andrychowa to 100 km, moj samochod pali 12 l na sto, wiec musialabym wydac 50 zł ponadto mam zimowe opony i nie mam przegladu, bo nie mam kasy, sterylka Morgan jest wazniejsza i zbieram na nia. Ajak nie mam przegladu kazda wycieczka samochodem moze skonczyc sie smutno, bo wtedy nie dzialaja ubezpieczenia. Przykro mi taka jest prawda i dlatego do Andrychowa nie pojade. Poszukajcie kogos innego. A Mordzia pozdrawia wszystkich z samego ranka i kazala przekazac, ze od dwoch dni ladnie zjada miseczke mieska co wieczor bez marudzenia :-) D Quote
LALUNA Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 A mi sie marzy domek na wsi, konik i stado owieczek i cobym nie musiała przy tym robić przez cały dzień i nie musiała jezdzić na zimowych oponach i nie martwić się ze trzeba kupić owies :diabloti: Moze w sobote mi się uda coś wygrać w totka to wtedy sobie cos zafunduje z tych marzeń. I jakie życie byłoby prostrze. I tym optymistycznym akcentem zaczynamy dzisiejszy dzionek. Pogoda raczej sprzyjajaca i blisko jest weekend przynajmniej dla niektórych bedzie to dzień leniuchowania, bo Ci co mają inwentarz niech zapomną:evil_lol: Quote
Dorothy Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 właśnie :evil_lol: nie ma to jak nabijac sie z bliznich :angryy::angryy: uwazasz ciotka ze jak bedziesz miala ten konik domek i owieczka to nie bedziesz miala nic do roboty ?? No to zobaczymy:evil_lol: Quote
LALUNA Posted May 31, 2007 Author Posted May 31, 2007 Dorothy napisał(a): uwazasz ciotka ze jak bedziesz miala ten konik domek i owieczka to nie bedziesz miala nic do roboty ?? No to zobaczymy:evil_lol: Jak bede miała konika i stadko owieczek to ze dwa miliony beda mi sie mnozyć na koncie a jeden bede miec na drobne wydatki :eviltong: Wtedy osiodłanie konia, nakarmienie go i owieczek bedzie miłym zajeciem urozmacajace zajmujace dylamaty czy niebieska bluzeczka bedzie pasować do granatowych bucików i czy dzisiaj wziasc prysznic czy kapiel z masażem wodnym.:p Czy ktos nie ma na zbyciu jednego małego miliona? :razz: Moge sie nim zaopiekować od zaraz Quote
Recommended Posts