Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulka18']W ostatniej chwili Kundelek Ptys-Ruediger zostal adoptowany,biedaczek ma raka jader :shake: Bedzie operowany w czwartek. [B][COLOR=red][/COLOR][/B]
[/quote]
Ptysiu, myślimy o tobie i trzymamy MOCNO kciuki:happy1::happy1::happy1:!

Posted

[quote name='Ulka18'][B]Camara[/B], a ten domek gdzie jest dla Jontka? Moze by polaczyc transport Jontka z przewozem Ery? To byloby na koniec wrzesnia.
[/quote]

Wygląda na to, że Era nie pojedzie pod koniec września, Iwonka pisała, że remontów nie widać końca :shake:

Posted

Takie podrośnięte dziecko czyli siostrę ma chłopak Yoko, ona była w schronisku jak malowaliśmy płot, bo bardzo chce pieska. Może poszłaby przetestować podhalana? Tylko za zgodą rodziców!

Posted

[QUOTE]Rüdiger ist wieder da. Da der Tumor sich auch auf den anderen Hoden ausgebreitet hatte, mußten beide weg. Drei Zähne mußten auch raus. Einer war abgebrochen, einer war verfault und bei einem lag der halbe Zahnhals frei. Die Krallen sind auch gestutzt.Alles in allem: einmal großer Kundendienst. [/QUOTE]Kundelek Ptys juz po operacji, jadra zostaly usuniete. Oraz 3 zęby jak równiez oczyszczone z kamienia. Pazurki obcięte. Full serwis.

Posted

[quote name='Ulka18']Kundelek Ptys juz po operacji, jadra zostaly usuniete. Oraz 3 zęby jak równiez oczyszczone z kamienia. Pazurki obcięte. Full serwis.[/quote]
Ufff! Dobrze, że już po wszystkim, teraz niech dochodzi do siebie po tych wszystkich zabiegach i zdrowieje.

Posted

Przesłałam Pani z Gliwic wszystko, co mi powiedziałyście o Jontku i czekam na info zwrotne. Ale jutro ma dzwonić do schroniska Pani z Opola (sprawdzony kontakt) - mam nadzieję, że ktoś jej tam opowie o Jontku?

Posted

Wszyscy co wyjechali to farciarze, a nasz Pico- Zyzio jaki słodki. Z całej trójki ze 149 został tylko Dyzio a wcześniej tyle lat w schronie i nic. Dzięki dziewczyny:Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Camara']Przesłałam Pani z Gliwic wszystko, co mi powiedziałyście o Jontku i czekam na info zwrotne. Ale jutro ma dzwonić do schroniska Pani z Opola (sprawdzony kontakt) - mam nadzieję, że ktoś jej tam opowie o Jontku?[/quote] Camara, jakas Pani, ale nie wiem czy to ta Twoja pisala 2 razy do schroniska. Skrot adresu maila : M.N. Ma zamiar przyjechac do schroniska w niedziele. [QUOTE]Pytam poniewaz nie jestem z Mielca a byc moze bede w poblizu za pare dni i chcialam odwiedzic Jontka. [/QUOTE] Nas w niedziele nie bedzie, jestesmy w schronisku z Halcia w sobote do poludnia. Kierownik o niedzielnej wizycie jest juz powiadomiony.

Posted

Ciekawe jak tam mały Ptys dzisiaj....mysle jak sie biedakowi pofarciło.Jak wydobrzeje po zabiegu,będzie duzo radosci i w jego domku i dla nas.I Smailikiem sie ciesze:multi:

Posted

Ja mam pytanie, czy to ta Kolusia ma jechac w sobotę ze Smajlem?
[url=http://www.mielec.bezdomne.com/galeria.php?ad=0&p=4&pk=P&str=1&sort=data%20DESC&pid=2340]Schronisko dla zwierząt bezdomnych w Mielcu[/url]
Mam ją na allegro, to bym podmieniła na innego psiaka.

Posted

[quote name='Ulka18']Camara, jakas Pani, ale nie wiem czy to ta Twoja pisala 2 razy do schroniska. Skrot adresu maila : M.N. Ma zamiar przyjechac do schroniska w niedziele. Nas w niedziele nie bedzie, jestesmy w schronisku z Halcia w sobote do poludnia. Kierownik o niedzielnej wizycie jest juz powiadomiony.[/quote]

To jest ta Pani z Gliwic, dla której ważne są relacje z dzieckiem.
Pani z Opola ma dzwonić dziś. Tak naprawdę to chciałabym, żeby Pani z Opola wzięła Jontka (bo ona chciała OP) a Pani z Gliwic... Gazdę (bo dla niej nie ważne jest czy to OP czy mixmixów ;) - byle duży i trochę przypominał OP. A co wyjdzie... :niewiem:
Oba domy - polecone przez znajomych, takie w których były już OP.

Posted

[quote name='halcia']Ciekawe jak tam mały Ptys dzisiaj....mysle jak sie biedakowi pofarciło.Jak wydobrzeje po zabiegu,będzie duzo radosci i w jego domku i dla nas.[/quote]
:lol::lol::lol: Prawda, że miał jednak "strasznie dużo szczęścia w tym nieszczęściu"? :lol:Trzymajmy kciuki za biedaka:happy1:

Posted

"Moja " ONka Wika czy inna Wika?To dzien dobrych wiadomosci?Kolusia,podhalany,Smail,Rotka z Milanówka....Filipki,nie wiem czy bedzie kogo pytac,bo Kiero chyba będzie w podróży ze Smailem.

Posted

[B]Filipki[/B], wiadomosc nt. Filippa wkladalam na ten watek. Albo zostal adoptowany albo umarl, sa tylko 2 mozliwosci. Przeslalam maila.

[B]Suczka boksera Anastazja ma sie wysmienicie. Jest bardzo kochana i przylepna i dogaduje sie z kotem.[/B]
[B][QUOTE][/B] Temat: Anastazja
Od: "Anja"
Data: Cz Września 17 2009, 11:46 pm

[B]heisst jetzt Anna und es ist alles bestens dort. Sie ist sehr lieb, anhänglich und verschmust und mit der Katze klappt es auch.[/B]
[B][/QUOTE][/B]

Posted

Mam cichą nadzieję, że wyjechał. Chyba w marcu jechało kilka takich czarnych, małych kudłaczków i jeden był z 37. Mnie się wydawało, że to on choć po zdjęciach z różnych lat trudno poznać. Nawet sobie zapisałam, że na stronie Fundacji figurował jako Ranftchen. Wtedy jechało dużo psów i nie chciałam zawracać głowy sprawdzaniem czy to on. Wolę myśleć , że wyjechał nasz filip. Zresztą mało prawdopodobne, żeby w jednym boksie były prawie identyczne psy . Dzięki za wiadomośc, a wieczorem wybierzemy nowe wirtualne, bo został nam jeden, właściwie to już wybraliśmy.