Akitka Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 cavallo napisał(a):Ja bardzo długo nie mogłam się przekonać do tych obrzydliwych surowych ochłapów:shake: Jednak jak już się przekonałam, (bo Alpa się nie zastanawiała długo) to uważm, że to świetny sposób na karmienie psa. Polecam. :razz: pozdrawiam, Agata&Alpa Tak... tak. Tzn. ja muszę się z tym przespać i głęboko przemyśleć. Ale cena za 34 zł za kg filetu z kaczki... :roll: Nie wiedziałam, że mięso takie drogie. Quote
Akitka Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Chciałam jeszcze tylko dodać, że już sama nie wiem co począć, gdyż: 1. Ambra nie może być długo na RC Hypoallergenic, bo to głównie soja, a hodowczyni akit (duże buźki za poradnictwo telefoniczne :cool3:) przypomniała mi, że akity nie powinny jeść pokarmów z soją 2. wobec tego muszę szybko wymyślić jak będę karmić Ambrę, bo nie mogę jej wprowadzać takiej loterii raz to, a na drugi dzień tamto 3. nie mogę przedłużać zastanawiania się, bo nie chcę np. zacząć gotować, a potem wrócić do suchego, bo moja wybredna Ambra mogłaby się zbuntować :cool3: 4. mam parę wątpliwości co do tego, którą z suchych karm a możliwą dla Ambry wybrać. 5. jednym słowem: głowa mnie już boli od tego... :evil_lol: jakby ktoś chciał mi poradzić coś konstruktywnego, to proszę... :cool3: Quote
cavallo Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ja już Ci poradziłam Akitko. To nie chodzi o karmienie filetami, ale korpusikami, skrzydełkami itd., a to kosztuje malutko. Pozdrawiam, Agata&Alpa Quote
Akitka Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 cavallo napisał(a):Ja już Ci poradziłam Akitko. To nie chodzi o karmienie filetami, ale korpusikami, skrzydełkami itd., a to kosztuje malutko. Pozdrawiam, Agata&Alpa Chodzi Ci o to, że tak jak w BARF-ie? Quote
cavallo Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 No podobnie. Chyba nie do końca BARF, ale coś podobnego. To znaczy ja nie przestrzegam tak dokładnie wszystkiego, tylko ochłapy takie z kosteczkami razem podaję. Pozdrawiam, Agata&Alpa Quote
Akitka Posted May 22, 2007 Author Posted May 22, 2007 Boję się Ambrze podawać takich maleńkich kosteczek, bo jak Ambra dostawała duże kości, to nie raz połknęła za duży kawałek i potem musiała go "zwrócić paszczą"... :cool1: Quote
cavallo Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ja też się obawiałam, ale jest ok. Zawsze możesz sprawdzić jak Amberek przyjmie takie żarełko. Polecam na początek szyjki indycze!:cool3: pozdarwiam, Agata&Alpa Quote
Chefrenek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Akitka jest jakaś sucha karma z kaczki, z tego co pamiętam eagle packa ale musiałabyś sprawdzić w ofercie. ps. kości drobiowe są niebezpieczne dla psa. Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 cavallo napisał(a):Ja też się obawiałam, ale jest ok. Zawsze możesz sprawdzić jak Amberek przyjmie takie żarełko. Polecam na początek szyjki indycze!:cool3: pozdarwiam, Agata&Alpa No... Od wczoraj dość dużo się zmieniło, jeśli chodzi o kwestię żywienia Ambry. Znajoma hodowczyni akit poleciła mi znakomitego specjalistę w kwestii akit, który sam miał suczkę z alergią i on jest teraz dietetykiem Ambry. :cool3: Od dziś (jeśli uda mi się zdobyć odpowiednie mięso :lol:) Ambra jest na specjalnej diecie eliminacyjnej przez 9-10 tygodni. Będę jej gotować żarełko. Myślę, że Ambra będzie zachwycona tym faktem... :cool3: Zresztą w sumie nie wiem, co jest grane, ale ostatnio mam wrażenie, że Ambra wszystko zje, co jej do miski włożę. Taki się z niej zrobił żarłoczek. Trzymajcie kciuki, żebym zdobyła mięso. W Ambry diecie uwzględniona jest konina i królik, ewentualnie kaczka. ;) Quote
Chefrenek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 to ta karma http://www.petfoodworld.com.pl/EP%20Holistic%20Select%20Duck%20&%20Rice%20with%20Oatmeal.htm O kurczę koń i królik, nie dałabym :( Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a):Akitka jest jakaś sucha karma z kaczki, z tego co pamiętam eagle packa ale musiałabyś sprawdzić w ofercie. ps. kości drobiowe są niebezpieczne dla psa. Jest kilka karm z kaczki. Eagle Pack, Trovet (tam jest też królik i dziczyzna) oraz Hills (kaczka). Ale na razie wedle wskazań gotuję Ambrze przez najbliższe 10 tygodni. ;) Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a): O kurczę koń i królik, nie dałabym :( Niestety muszę dla dobra mojej Ambry. Quote
misiaczek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='Akitka']Ambra w apaszce, którą kupiłyśmy na dogomaniackim bazarku na aukcji dla Połamanego z Ostrowii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=64036. :cool3: Heloł :). Bardzo do pyszczka Ambrze w czerwieni :loveu: Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 misiaczek napisał(a):Heloł :). Bardzo do pyszczka Ambrze w czerwieni :loveu: Wiem, wiem... Dziękujemy za komplement. ;) Smycze i obroże Ambra ma jedynie czerwone. :cool3: Quote
Mada&Teodor Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ambra urocza jak zawsze :loveu: :loveu: :loveu: a zdjęcia piękne!!! A w czerwonym to bardzo jej do pysia :loveu: Taką sama chusteczkę ma Tedzik i Chefren :p Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Mada&Teodor napisał(a):Ambra urocza jak zawsze :loveu: :loveu: :loveu: a zdjęcia piękne!!! A w czerwonym to bardzo jej do pysia :loveu: Taką sama chusteczkę ma Tedzik i Chefren :p Tedzik w tej chustce wygląda też uroczo... :loveu: uwaga! właśnie gotuje się kaczka. upolowałam ją w ilości na najbliższe 4 dni. :cool3: Quote
Chefrenek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 A gdzie ją upolowałaś??? Widzę, że masz do oddania karmę. Może tej bulwie Tosi by się przydała???? Ona ma jakąś alergię??? Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a):A gdzie ją upolowałaś??? Widzę, że masz do oddania karmę. Może tej bulwie Tosi by się przydała???? Ona ma jakąś alergię??? Właśnie myślałam o Tosi, ale Tosia chyba tylko puszki wcinała. Zadzwonię do Oli i spytam. Upolowałam w sklepie. :cool3: Nawet łatwo poszło, bo była w pierwszym sklepie. ;) Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a):A gdzie ją upolowałaś??? Widzę, że masz do oddania karmę. Może tej bulwie Tosi by się przydała???? Ona ma jakąś alergię??? Brawo Chefrenku za pamięć. :cool3: Jutro zawożę Tosi karmę, kołdrę i smycz z obrożą (choć nie wiem, czy będzie pasować). :lol: Quote
Chefrenek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Akitka napisał(a):Brawo Chefrenku za pamięć. :cool3: Jutro zawożę Tosi karmę, kołdrę i smycz z obrożą (choć nie wiem, czy będzie pasować). :lol: Czyli dla Tosi ta karma będzie ok? Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a):Czyli dla Tosi ta karma będzie ok? Tak dla Tosi będzie w porządku. :cool3: Quote
Chefrenek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Akitka napisał(a):Tak dla Tosi będzie w porządku. :cool3: To super :multi: Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Chefrenek napisał(a):To super :multi: Też mnie to cieszy, uwielbiam Tosieńkę. :loveu: Quote
Mada&Teodor Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Kasia, koniecznie musisz sobie i Ambrze zakupić buldożka ;) ;) ;) One sa takie fantastyczne :evil_lol: Quote
Akitka Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Mada&Teodor napisał(a):Kasia, koniecznie musisz sobie i Ambrze zakupić buldożka ;) ;) ;) One sa takie fantastyczne :evil_lol: Myślę nad tym intensywnie... :lol: Quote
Recommended Posts