Jump to content
Dogomania

Akitowo - kocia galeria Ambry i Pana Kota - zapraszamy... :D

Recommended Posts

Posted

cavallo napisał(a):
Ja bardzo długo nie mogłam się przekonać do tych obrzydliwych surowych ochłapów:shake:
Jednak jak już się przekonałam, (bo Alpa się nie zastanawiała długo) to uważm, że to świetny sposób na karmienie psa. Polecam. :razz:
pozdrawiam, Agata&Alpa

Tak... tak. Tzn. ja muszę się z tym przespać i głęboko przemyśleć. Ale cena za 34 zł za kg filetu z kaczki... :roll: Nie wiedziałam, że mięso takie drogie.

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam jeszcze tylko dodać, że już sama nie wiem co począć, gdyż:
1. Ambra nie może być długo na RC Hypoallergenic, bo to głównie soja, a hodowczyni akit (duże buźki za poradnictwo telefoniczne :cool3:) przypomniała mi, że akity nie powinny jeść pokarmów z soją
2. wobec tego muszę szybko wymyślić jak będę karmić Ambrę, bo nie mogę jej wprowadzać takiej loterii raz to, a na drugi dzień tamto
3. nie mogę przedłużać zastanawiania się, bo nie chcę np. zacząć gotować, a potem wrócić do suchego, bo moja wybredna Ambra mogłaby się zbuntować :cool3:
4. mam parę wątpliwości co do tego, którą z suchych karm a możliwą dla Ambry wybrać.
5. jednym słowem: głowa mnie już boli od tego... :evil_lol: jakby ktoś chciał mi poradzić coś konstruktywnego, to proszę... :cool3:

Posted

cavallo napisał(a):
Ja już Ci poradziłam Akitko. To nie chodzi o karmienie filetami, ale korpusikami, skrzydełkami itd., a to kosztuje malutko.
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Chodzi Ci o to, że tak jak w BARF-ie?

Posted

No podobnie. Chyba nie do końca BARF, ale coś podobnego. To znaczy ja nie przestrzegam tak dokładnie wszystkiego, tylko ochłapy takie z kosteczkami razem podaję.
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Boję się Ambrze podawać takich maleńkich kosteczek, bo jak Ambra dostawała duże kości, to nie raz połknęła za duży kawałek i potem musiała go "zwrócić paszczą"... :cool1:

Posted

Ja też się obawiałam, ale jest ok. Zawsze możesz sprawdzić jak Amberek przyjmie takie żarełko. Polecam na początek szyjki indycze!:cool3:
pozdarwiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Ja też się obawiałam, ale jest ok. Zawsze możesz sprawdzić jak Amberek przyjmie takie żarełko. Polecam na początek szyjki indycze!:cool3:
pozdarwiam, Agata&Alpa

No... Od wczoraj dość dużo się zmieniło, jeśli chodzi o kwestię żywienia Ambry. Znajoma hodowczyni akit poleciła mi znakomitego specjalistę w kwestii akit, który sam miał suczkę z alergią i on jest teraz dietetykiem Ambry. :cool3: Od dziś (jeśli uda mi się zdobyć odpowiednie mięso :lol:) Ambra jest na specjalnej diecie eliminacyjnej przez 9-10 tygodni. Będę jej gotować żarełko. Myślę, że Ambra będzie zachwycona tym faktem... :cool3: Zresztą w sumie nie wiem, co jest grane, ale ostatnio mam wrażenie, że Ambra wszystko zje, co jej do miski włożę. Taki się z niej zrobił żarłoczek. Trzymajcie kciuki, żebym zdobyła mięso. W Ambry diecie uwzględniona jest konina i królik, ewentualnie kaczka. ;)

Posted

Chefrenek napisał(a):
Akitka jest jakaś sucha karma z kaczki, z tego co pamiętam eagle packa ale musiałabyś sprawdzić w ofercie.

ps. kości drobiowe są niebezpieczne dla psa.

Jest kilka karm z kaczki. Eagle Pack, Trovet (tam jest też królik i dziczyzna) oraz Hills (kaczka). Ale na razie wedle wskazań gotuję Ambrze przez najbliższe 10 tygodni. ;)

Posted

misiaczek napisał(a):
Heloł :).
Bardzo do pyszczka Ambrze w czerwieni :loveu:

Wiem, wiem... Dziękujemy za komplement. ;) Smycze i obroże Ambra ma jedynie czerwone. :cool3:

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Ambra urocza jak zawsze :loveu: :loveu: :loveu: a zdjęcia piękne!!!
A w czerwonym to bardzo jej do pysia :loveu:
Taką sama chusteczkę ma Tedzik i Chefren :p

Tedzik w tej chustce wygląda też uroczo... :loveu:

uwaga! właśnie gotuje się kaczka. upolowałam ją w ilości na najbliższe 4 dni. :cool3:

Posted

Chefrenek napisał(a):
A gdzie ją upolowałaś???

Widzę, że masz do oddania karmę. Może tej bulwie Tosi by się przydała???? Ona ma jakąś alergię???

Właśnie myślałam o Tosi, ale Tosia chyba tylko puszki wcinała. Zadzwonię do Oli i spytam.

Upolowałam w sklepie. :cool3: Nawet łatwo poszło, bo była w pierwszym sklepie. ;)

Posted

Chefrenek napisał(a):
A gdzie ją upolowałaś???

Widzę, że masz do oddania karmę. Może tej bulwie Tosi by się przydała???? Ona ma jakąś alergię???

Brawo Chefrenku za pamięć. :cool3: Jutro zawożę Tosi karmę, kołdrę i smycz z obrożą (choć nie wiem, czy będzie pasować). :lol:

Posted

Akitka napisał(a):
Brawo Chefrenku za pamięć. :cool3: Jutro zawożę Tosi karmę, kołdrę i smycz z obrożą (choć nie wiem, czy będzie pasować). :lol:

Czyli dla Tosi ta karma będzie ok?

Posted

Mada&Teodor napisał(a):
Kasia, koniecznie musisz sobie i Ambrze zakupić buldożka ;) ;) ;) One sa takie fantastyczne :evil_lol:

Myślę nad tym intensywnie... :lol: