Jump to content
Dogomania

Akitowo - kocia galeria Ambry i Pana Kota - zapraszamy... :D

Recommended Posts

Posted

cavallo napisał(a):
No oczywiście!!! To znaczy, że Wasze pieski mają cudowne domki i wspaniałe życie!!!:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Oj to miło usłyszeć... ;) Zazwyczaj słyszy się komplementy o urodzie naszych psów. :cool3:

• Replies 568
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Komplementy o urodzie psów to chyba w tym przypadku NORMA!!!:loveu:
A masz już jakieś wyniki od veta? Już wiesz na co Amberek jest uczulona?
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

cavallo napisał(a):
Komplementy o urodzie psów to chyba w tym przypadku NORMA!!!:loveu:
A masz już jakieś wyniki od veta? Już wiesz na co Amberek jest uczulona?
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Jeszcze nie mam, ale myślę, że pojawią się na początku najbliższego tygodnia. Napiszę tutaj, jak tylko coś będę wiedzieć... :cool3:

Posted

Akitka napisał(a):

Ambra chciała pogonić bokserkę, która przywitała się z Moresem. :evil_lol:

bokserki to jest chyba to co rude lubią najbardziej...moja Anata uważa, że każda pręgowana bokserka jest do zjedzenia.. :diabloti: :diabloti:

zjęcia świetne.. wyszedł morderczy charakterek Moresa.. a tak niepozornie wygląda :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Agappe napisał(a):
bokserki to jest chyba to co rude lubią najbardziej...moja Anata uważa, że każda pręgowana bokserka jest do zjedzenia.. :diabloti: :diabloti:

To była drugie spotkanie z tą bokserką. :diabloti: Za pierwszym razem Ambra tylko ostrzegawczo na nią warknęła, zasłaniając przed nią Moresa, a tym razem trzymałam ją z boku aż bokserka sobie pójdzie. Chyba faktycznie jakoś te rasy się nie umieją dogadać. :roll: Kiedyś ja szłam sobie z Ambrą spokojnie, a parę metrów od nas bokser lub bokserka nieomalże przewróciła swoją panią ciągnąc ją do Ambry. Bokser ten był nieźle rozzłoszczony. Naprawdę właścicielka miało problem z utrzymaniem. A o dziwo Ambra kompletna olewka... Nawet się trochę nie zjeżyła. :p

Agappe napisał(a):

zjęcia świetne.. wyszedł morderczy charakterek Moresa.. a tak niepozornie wygląda :evil_lol: :evil_lol:

tak... on wygląda niepozornie, ale to jest mały agresorek... :evil_lol:

Posted

Mada&Teodor napisał(a):

Ale masa cudnych zdjęć. Co jedno, to piękniejsze :loveu: :loveu: :loveu:
A Ambra to ma niezłe te pozycie do leżenia :loveu:
Cudna jest jak zawsze :loveu:

Dzięki Mada za komplementy... :loveu: Oj, Ambra i owszem ma niezły pozy, jak się zaczyna wylegiwać... :cool3:

Posted

Akitka napisał(a):
To była drugie spotkanie z tą bokserką. :diabloti: Za pierwszym razem Ambra tylko ostrzegawczo na nią warknęła, zasłaniając przed nią Moresa, a tym razem trzymałam ją z boku aż bokserka sobie pójdzie. Chyba faktycznie jakoś te rasy się nie umieją dogadać. :roll: Kiedyś ja szłam sobie z Ambrą spokojnie, a parę metrów od nas bokser lub bokserka nieomalże przewróciła swoją panią ciągnąc ją do Ambry. Bokser ten był nieźle rozzłoszczony. Naprawdę właścicielka miało problem z utrzymaniem. A o dziwo Ambra kompletna olewka... Nawet się trochę nie zjeżyła. :p

tak... on wygląda niepozornie, ale to jest mały agresorek... :evil_lol:

Anata z bokserkami to sie już kłóciła z 15 razy minimum... najpoważniejsze skończyło się 10 szwami u bokserki..
ale Anata atakuje tylko ciemne pręgowane.. brązowych nie tyka.. tyle ze w bloku sa 2 takie.. jedna bogu ducha winna, a druga agresor.. tej pierwszej dostaje sie chyba tylko za to, ze jest podobna do tej agresorki.. i to nie tylko od Anaty, ale też od znajomej dobremanki:shake: :shake: :shake:

kiedyś mój tata wychodził z Rudą na spacer.. jechali windą. Ruda na smyczy.. zatrzymali się na 8 czy 7 piętrze.. drzwi sie otwierają bokserka wyskakuje szybkie spięcie / obie na smyczach/ szybkie rozerwanie, winda sie zamyka.. bokserka czeka na następną winde..
a komentarz mojego taty: one pałają do siebie taką czystą, wrodzoną nienawiścią..

są psy, których Anata nie lubi i jak jest na smyczy to je mijamy lekko najeżone, jak jest bez smyczy to i tak przyjdzie na moje zawołanie.. za to jak zobaczy ciemną pręgowaną bokserke mój Anioł zamienia się w diabła :angryy: :angryy: jak jest bez smyczy wołać sobie moge długo, ale ona głuchnie :shake: :shake: :shake: i musze za nią biec.. a jak jest na smyczy dusi się, skacze, wyrywa, rzuca i chce zjeść bokserke...

ale fakt faktem, że facet bokser też sie nie raz rzucił na Anate bez powodu.. jest tylko jedna bokserka (niska, brązowa), którą Anata toleruje, ba nawet sie razem bawią....

przepraszam za tą długą "bokserkową" dygresje :)

Posted

Aż nie mogę w to uwierzyć, bo Alpa też niecierpi bokserów!!! Rude, pręgowane, po prostu boksery wzbudzają jej agresję...Chyba to rzeczywiście wrodzona nienawiść....:mad:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Posted

Heh... Może to już tak ma być, że te rasy się nie lubią? ;) Jedna bokserka, z którą Ambra była zapoznawana, posikała się na jej widok. :evil_lol: Ambra miała wtedy rok, a ta bokserka gdzieś z 3 lata. I jak kiedyś ta sama bokserka spotkała Moresa to go napadła. Ciekawe, co? :cool3:

Posted

czyli moze coś w tym jest.. :roll: :roll: :roll:

ale swoją drogą to bardzo ciekawe jak to psy jednej rasy mogą być uprzedzone do psów innej rasy.. zadziwiające..:roll: :roll:

Posted

cavallo napisał(a):
Oj, ale sie gorąco zrobiło! Pewnie Amberek też odmawia spacerków...:roll:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Byłyśmy dziś 2 razy tylko. Rano i o 13. I to była raczej tylko toaleta. Wyjdziemy wieczorkiem na coś dłuższego. Póki co Ambra odmówiła współpracy. :cool3:

Posted

cavallo napisał(a):
No całkiem Amberkowi do twarzy (do mordki) w tej czerwonej chusteczce!!!:loveu:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Prawda? :cool3: :loveu:

Posted

Otrzymałam dziś wyniki badań Ambry w kierunku alergii pokarmowej. Może najpierw zaprezentuje wyniki, a potem to skomentuje... :evil_lol:

alergeny pokarmowe: (IgE) (IgG)
wołowina RK 4 RK 3
wieprzowina RK 0 RK 2
jagnięcina RK 2 RK 2
kaczka RK 0 RK 0
kurczak RK 0 RK 3
indyk RK 0 RK 0
pszenica RK 0 RK 0
soja RK 0 RK 0
jęczmień RK 0 RK 0
ryż RK 0 RK 0
ziemniak RK 0 RK 0
kukurydza RK 0 RK 0
owies RK 0 RK 0
mleko RK 2 RK 1
jajo RK 0 RK 3
ryba RK 0 RK 3

Komentarz: jedyne mięso jakim bym mogła karmić Ambrę to indyk i kaczka... Ale dostaliśmy dziś od lekarza Royal Canin Hypoallergenic. I muszę przyznać, że po nasypaniu do miski Ambra z wielką chęcią zjadła od razu całą porcję. Tylko mam nadzieję, że później nie będzie wybrzydzać. :cool3:

A co jest najlepsze... Karmiłam Ambrę przez rok karmami z jagnięciną myśląc, że jest uczulona na kurczaka. Okazuje się, że na jagnięcinę też jednak jest uczulona. Super co? :p

Posted

caroolcia napisał(a):
No no to dobrze, że zrobiliscie badania, alergia to nie żarty...
zdjęcia piekne i jak ładnie prezentuje się w tej czerwonej apaszce ;)

Oczywiście, że dobrze, że testy zrobiliśmy. Ale nie do końca zgadzam się z weterynarzem, że najlepsze wyjście to Royal Hypoallergenic. Tam jest tylko soja i ryż. I co? I moja Ambra ma zostać wegetarianką? Coś mi się to niezbyt podoba. Słyszeliście o dietach weterynaryjnych TROVET? Tam dla alergików mają karmę z kaczką, z królikiem i dzikiem. Chyba to będzie lepsze, co?

Posted

naczytałam się ostatio, że białko z soji jest niewystarczające dla psa i musi miec diete bogatą w białko pochodzenia zwierzęcego, nie ma karm z indykiem albo kaczką?

...... sprawdziłam jest karma puriny z indykiem

Posted

caroolcia napisał(a):
naczytałam się ostatio, że białko z soji jest niewystarczające dla psa i musi miec diete bogatą w białko pochodzenia zwierzęcego, nie ma karm z indykiem albo kaczką?

...... sprawdziłam jest karma puriny z indykiem

jest?:cool3:

Posted

cavallo napisał(a):
To dobrze, ze juz masz wyniki i wiesz co i jak. A nie chcesz surowym indyczkiem, albo kaczuszką? :razz:
Pozdrawiam, Agata&Alpa

Szczerze wolałabym, żeby Ambra była na gotowej karmie... Rozważam póki co parę opcji.

Posted

Ja bardzo długo nie mogłam się przekonać do tych obrzydliwych surowych ochłapów:shake:
Jednak jak już się przekonałam, (bo Alpa się nie zastanawiała długo) to uważm, że to świetny sposób na karmienie psa. Polecam. :razz:
pozdrawiam, Agata&Alpa