Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ulaa napisał(a):

10-letni pies ma takie ładne białe, nie starte ząbki??
Ciotki raczą żartować... :razz:

może on nie ma tych 10-ciu latek-tak mogę gdybać-ja osobiście Pajączka nie widziałam-te zęby to piękne ma:loveu: -ale czym dłużej w schronisku tym gorzej dla nich no i dla Pajączka oczywiście:-( :placz:
P.S. ale ma siwy pysiolek

Posted

Pyszczki siwieją ze stresu. Suczka naszych sąsiadów osiwiała momentalnie w wieku 1,5 roku gdy uwiązali ją zimą do budy i widziała ludzi tylko do karmienia.
Z kolei moja Sonia wzięta ze schronu była siwa na pyszczku i na główce, po kilku miesiącach większość siwizny zniknęła :lol:

Jeśli odjęłoby mu się tych kilka lat, miałby większą Szansę...

Posted

Przejrzałam wątek Pajaczka i nie miał odnowionego allegro. Jutro mu zrobię i postaram sie ułożyć dla niego jakiś tekst do ogłoszeń. Nie wiem tylko na kogo podac kontakt
Ogłoszę go na allegro i alegratka.
Mam tylko nadzieje, że nie będzie mi tak wywalał net jak dzisiaj bo szlag mnie trafi.

Posted

Wiem, że w Łodzi udziela się JuliaZuzanna-może warto do niej priv wysłac z zapytaniem o dodatkowe namiary-bo na pewno dac łódzkiego schronu i jakiegoś wolontariusza od Pajączka.

Posted

Ogłosiłam Pajączka na allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=216167083

I na ale.gratka

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/614376_pajaczek_czeka_na_pomoc.html

Tekst do ogłoszeń dla chętnych do wystawiania psiaka

W dniu 12 lutego 2007 r. do łódzkiego schroniska trafił mały chudziutki piesek o długich, cieniutkich nóżkach . Wiek pieska został został określony na ok. 10 lat. Jednak oglądając jego bielutkie, niewytarte ząbki można przypuszczać, że jest o wiele młodszy."
Pomimo, że w kartotece schroniska figuruje jako Chuderlak, przez wolontariuszki został czule nazwany Spiderkiem (Pajączkiem).
Nic nie wiadomo o przeszłości tej biduni, ale z całą pewnością nie miał łatwego życia, skoro tak wychudzony trafił do schroniska.
Od samego początku było widać, że piesek pragnie kontaktu z człowiekiem. Na jego widok głośno szczeka próbując za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Biedna psina nie daje sobie rady. Mimo, że przytył od tamtej pory, stał się silniejszy nie może konkurować z większymi od siebie psiakami.
Cierpi coraz bardziej. Gdy widzi człowieka ze szczekiem biegnie w kierunku krat, wpatrując się nań swoimi wielkimi, przerażonymi oczkami. Stara się wtedy bezskutecznie przecisnąć między prętami. Tęskni z każdym dniem coraz bardziej.
Ktoś , kto go zobaczy może powiedzieć mały, „szczekliwy psiak”. To prawda, ale psiak swoim szczekaniem dodaje sobie odwagi, jakby chciał pokazać, że jest silniejszy, że się nie boi. Jest mu to potrzebne do walki o przetrwanie, tym bardziej, że towarzysz z boksu nie jest do niego przyjaźnie nastawiony.
Schronisko z każdym dniem wywiera swoje piętno na psychice Pajączka. Z każdym dniem jest coraz bardziej przerażony , a przecież zasługuje jak każde żywe stworzenie na miłość , szacunek , opiekę i poczucie bezpieczeństwa.
Ten mały piesek nie potrzebuje zbyt wiele. Wystarczy kochający domek, cieplutki kocyk i pełna miseczka. Czy psinka wytrzyma stres? Czy doczeka czasów, gdy bezpiecznie położy główkę na kolanach swojego pana i poczuje ciepło ludzkiej dłoni? Dłoni, która nie uderzy, nie szarpnie, ale czule pogłaszcze i ukoi skołatane psie serduszko.
Nie ukrywamy, że jesteśmy zaniepokojeni losem Pajączka. Psinka jak najszybciej powinna opuścić schronisko i znaleźć prawdziwy, kochający domek . Kto z państwa usłyszy wołanie Pajączka, o pomoc?

Pajączek posiada aktualna książeczkę zdrowia i jest zachipowany. Kontakt w sprawie adopcji :
wolontariusz - Natalia 503759557 [email protected]

Natalko nie wiedziałam na kogo podać kontakt , więc znów podałam na ciebie. Tylko nie bij!

Posted

Szajbus,fajnie napisałeś to ogłoszenie,mam nadzieję że to pomoże w końcu Pajączkowi,On już tyle czasu czeka.
Tylko szkoda trochę,że nie udało Go się troszeczkę odmłodzić;),jakiś rok-dwa,tym bardziej,że ma ładne ząbki,więc kto wie pewnie faktycznie jest młodszy,a to mały i śliczny piesek,takie psy szybko znajdują domki,tylko pewnie ten wiek dla ludzi jest przeszkodą....och gdyby miał w tej kartotece 8 lat pewnie byłoby Mu łatwiej....

Posted

hihihi jestem babą nie facetem

Dobra, dopisałam po zdaniu, ze jego wiek okreslono na 1o lat "Jednak oglądając jego bielutkie, niewytarte ząbki można przypuszczać, że jest o wiele młodszy."

Posted

To przepraszam Szajbus,że tak napisałam:oops:ale masz taki bajerancki pseudonim,no fajny ,taki że jak ktoś Cię nie zna,to nie wie....i może wpaść jak ja....
Fajnie,że dodałeś,że może być młodszy...Nie wiem,ale w naszym schronie też chętniej"dodają"pieskom lat w kartotekach zamiast"odejmować troszeczkę:-("