Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pajączek bardzo potrzebuje Dt,juz wiem czemu on tak strasznie szczeka, ciągle zębami atakuje go inny pies,Chuderlaczek musi nieustannie szczekac i pokazywac zęby inaczej grozi mu atak ze strony tamtego agresora

Posted

Miałem podobny przypadek jak Pajączek, nasz pies Pepino stres wyładowywał agresją (szczekaniem i ciągłym bieganiem po mieszkaniu w wielkim przerażeniu), nawet muchy się bał.
Sytuacja się zmieniła gdy do swojego domu zabrałem jego brata bliźniaka Borysa.
Przedtem wyglądało to tak:
szef towarzystwa jamnik Fred "olewał" wszystko, więc w hierarchii był na samej górze niepodważalnie o 2 miejsce bili się bliźniacy 30 kg "owczarek belgijski" i 10 kg bliźniak "miniaturka owczarka belgijskiego". Nie było żadnych co prawda bójek ale ale była dziwna atmosfera pewnej nerwowości. Mniejszy pies był totalnym histerykiem, spacery pełna agresja do wszystkiego co się rusza. Rozwiązaniem tego było zabranie większego psa.
Histeryk się uspokoił po 2 tygodniach spacery rewelacja cieszy się do wszystkiego co się rusza, już nie szczeka na wszystko. Poprzednio wyglądał jak chodzący szkielet teraz przybrał na wadze 2 kg.
No i ma swojego ukochanego "właściciela", o którego zabiega i nie musi się z nikim dzielić - jamnika.
Poblem piesków pokroju Pajączka i Pepina jest taki że one muszą mieć jasną sytuację swojego miejsca w hierarhii.

Posted

[quote name='Moriaaa']Chuderlak wygląda jak pająk...drobniutki na bardzo chudych dłuuugich nóżkach, przerażony schroniskiem. Siedzi w boksie ze staruszkami bo sam ma ponad 10 lat. Jest malutki, ale długonożny..i pomimo karmienia, strasznie chudy. Czy zdołamy mu pomóc?

Wzywamy pomocy,on jest psychicznie wykończony, codziennie musi walczyc o życie!!!!!