takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Ok... nie ma sprawy !! tylko niech się pojawi do końca lipca, bo z początkiem sierpnia wyjeżdżam do Wrocławia żeby tam złożyć dokumenty kompletne już w szkole i wszystko pozałatwiać, także sierpień to trudny miesiąc [dlatego nie mogę wziąć Spiderka wcześniej :(] muszę zdążyć żeby we wrześniu nie było bieganiny ;/ no i przeprowadzka :) trzeba wszystko przygotować do nowych warunków :) Powiedz tylko kiedy, to podam Ci moje namiary [wyslę na prv lub na kome ] i godziny w których można mnie zastać :) [bo pracuję] pzdr :* Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Ok.pogadam z Monią.Ona mieszka 25km.od Ciebie i nie ma auta,czy wyszłabyś na dworzec po nią?? Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Oczywiście, tylko kiedy i gdzie :) ps. wysłałam zdjęcia mojej suńki i ogródka do ewatonieja mam nadzieję że doszły :) Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 TakaRadosna(a w ogóle świetne pseudo;))już Ci na pw. wysyłam namiary Moniki,Ona się zgadza:multi: Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Spiderek za kratami jest strasznyyyy Spiderek podczas bezposredniego kontaktu jest przemiły i lubi sie głaskać ja nie widze potrzeby wizyty przedadopcyjnej, powinnismy być wdzięczni za zainteresowanie, a ja poogladałam sobie zdjęcia i nie mam żadnych zastrzeżeń co do tej adopcji,tylko szkoda ze jeszcze musi Spiderek poczekać :( Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 A ktoś tu mówił o braku wdzięczności?? Jesteśmy wdzięczne,po prostu ktoś wcześniej wspominał o sprawdzeniu domku,a Takaradosna wspomniała,że mieszka daleko,więc odpisałam,że mam koleżankę(dogomankę),która mieszka blisko jej,więc mogłyby się wtedy poznać,pogadać,spotkać (może nawet potem z pieskami),same zainteresowane nie miały nic przeciwko temu.... Quote
grinajs Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 sorkas,ze wchodzę z buciorami tu ale kurcze ewatonieja-co w TYM złego? takaradosna wyraza zgode na to a ja już takie wizyty mam za sobą.Mnie też ktoś sprawdzał ja kogos.na tym to polega.Cieszmy sie wszyscy,że spiderek bedzie miał domcio.Ja z chęcią poznam takąradosną bo na pewno jest wspaniałą osoba kochajacą zwierzęta a po za tym to moja sasiadka z za płota:evil_lol: Mam zabi skok do Niej. Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Yhhhh :( Amelko, gdybyś mi jeszcze powiedziała GDZIE się sprawdza te PW bo kurna szukam i nie wiem gdzie mam szukać ;/ w razie co to moj mail jest : [email protected] lub [email protected] A co do wizyty przed- czy po-adopcyjnej :D to nie mam nic przeciwko :) Nawet chciałabym Was poznać !! :multi: wiadomo że ludzie kochający psiaki są normalni :lol: a takich dzisiaj trudno znaleźć :/ ewatonieja jeśli chcesz, możesz załączyć zdjątka :D [bo ja nie wiem jak] tylko sie nie śmiejcie, bo byłam tam jeszcze dzieckiem :mad: i teraz wyglądam troszkę inaczej :):):) jak znajde jakieś bardziej aktualne to wyślę ;) aha.... i nie piszcie wciąż że jestem dobrą osobą o wielkim sercu :eviltong: bo choć to miłe jest, to chyba każdy zrobiłby tak samo jak ja, gdyby tylko mógł... a poza tym jak to czytam to łapię buraka ze szczęścia i dzieci za oknem się ze mnie śmieją:evil_lol: PS. DZIęKUJę za zdjęcia nowe Spiderka... wiecie co? on nie jest agresywny... on się po prostu bardzo boi... moja suńka też mocno szczeka i pokazuje zęby a przy tym merda ogonem - czego pies nie robi jeśli szczekanie jest wynikiem agresji ! Marszczenie pyska i machanie kitą to dwa sprzeczne sygnały . Biedna Kruszynka :( Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 czytajta co pisze!! ja nie widze potrzeby i nie wymagam a jesli macie ochote to prosze bardzo,przeciez nie mam nic przeciwko ,jestem w kontakcie mejlowym widziałam fotki troche sobie poczytałam co pisze takaradosna i jestem bardzo zadowolona z takiej perspektywy dla Pajaczka powtórzę jesli chodzi o łodź to nie potrzebujemy wizyty bo juz nam sie takaradosna bardzo podoba i tyle miałam do powiedzenia w tym temacie jako sprostowanie Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Oczywiście TakaRadosna,że Pajączek nie jest agresywny,ja też wiele psów wyadoptowałam ale ze szczecińskiego schroniska i wiem,że te szczerzenie ząbków,szczekanie to nie agresja,to....przeraźliwe wołanie o pomoc,strach,zachwiane poczucie bezpieczeństwa....ale potem takie pieski po przejściach i to te najwrażliwsze,o najsłabszej psychice,są najwdzięczniejsze. Ja już stara baba jestem a dalej przy każdej mojej adopcji(są to zawsze niepozorne kundelki o nikłych szansach)ryczę ze szczęścia. I też z wszystkimi właścicielami"moich"piesków jestem w bardzo dobrym kontakcie,z niektórymi(tymi ze Szczecina)to się wręcz zaprzyjaźniłam,nawzajem się odwiedzamy i oni też tego nie odbierają jako"kontrolę"tylko są nawet wdzięczni,że los tych piesków,nawet po roku nie jest mi obcy;)więc tak do siebie jeździmy,dzwonimy,och ..tylko potem ten wieczny brak czasu..... Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 jesli o mnie chodzi to brak agresji oczywistym nie był, nie odwazyłam sie wsadzic reki za kraty ,dopiero dzisiaj widziałam jak Spiderek reaguje na człowieka-pielegniarza i to mnie przekonało do wejścia do boksu,mam juz pewne doświadczenie (niemiłe) z psem,który był bardzo zestresowany,skakał szczekał i gryzł ,uspokoił się dopiero jak przyszedł ktoś po niego ,w gabinecie było juz ok Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 no właśnie ewatonieja powiedz mi jak możesz, jak on reaguje na człowieka? bo że nie najlepiej - to wiem [przynajmniej przez kraty], ale konkretnie chodzi mi o to jak to się zmieniało u niego, bo z tego co piszecie, to dopiero po czasie się taki zrobił... ps. Mój chłopak powiedział że z góry [zdjęcie grzbietu] bardzo ładnie wygląda:P :loveu: Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 na poczatku wcale nie szczekał jak salony nie szczerzył kłów,był spokojny a raczej wystraszony,trzymał sie na uboczu,ostatnio w jego boksie był agresor ,który mu życ nie dawał, stad to szczekanie ,tak sobie myśle ze chciał pokazac ze ma zęby i skrzywdzic sie nie da, dzisiaj specjalnie obserwowałam jak pielegnairz otwiera "spacerniak" i wpusczał psy do boksu, Spiderek wszedł razem z innymi psami w "kupie" nie unikał kontaktu fiz z pielegniarzem,nie okazywał strachu,nie było zębów,szczekania, a jak wezłam to nawet mnie powachał dał sie pogłaskać nie było problemów zadnej agresji mnóstwo psów reaguje "agresywnie" na ludzi przy kratach np Lisek Khan przygladasz sie to warczy sczezka szczerzy kły wygląda bardzo groźnie, wsadzisz reke do klatki macha ogonkiem uspokaja się daje sie pogłaskac acz jest cały czas uważny to się zdarza bardzo często Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 oto krótki filmik niestety z moim głosem w tle :/ http://ewatonieja.wrzuta.pl/film/lGJL4cTvGT/spiderek_z_lodzkiego_schroniska Quote
ewatonieja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 oktawia jak by na Ciebie wszystkie psy w ilości ok 8 wskakiwały to bys nakrecił dłuższy?:cool3: Quote
takaradosna Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 a ja dziękuje za filmik :* i tak raz jeszcze zapytam :P czy mojej Kruszynce bułanej już ktoś zakomunikował, że niedługo pojedzie do domku ? :):) ps. wizyta przed-adopcyjna już umówiona :cool1: Quote
ewatonieja Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 jeszcze mu nie mówiłam ale jak tylko tam wpadnę to mu pokaże na migi albo powiem do ucha,niech tam strace (ucho :) Quote
Ulaa Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Jak ogromne, desperackie przerażenie jest o oczkach tego pieska :-o:placz: Jak można było doprowadzić go do takiego skrajnego histerycznego lęku??? Oj, miłości mu potrzeba mnóstwo :razz: I spokoju... Quote
amelka0 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Oj, miłości mu potrzeba mnóstwo :razz: I spokoju...[/quote] I teraz będzie to teraz miał:lol: Quote
takaradosna Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 jak to nie widać :D no przecież się uśmiecha :):):):):) moje malutkie bojaźliwe biedactwo :* oj od miłości, to się będzie musiał odpędzać :) chyba go z ramion nie wypuszczę :P hehe jeszcze będzie miał dosyć :P Quote
amelka0 Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Oj nie będzie miał Cię dosyć,na pewno nie;) A kto wie,jak tak ładnie ząbki pokazuje,to może go do raklamy Colget zatrudnią jeszcze:evil_lol:kto wie....? Quote
takaradosna Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 oj chyba się nie nadaje, bo jednego zębolka nie ma - przednia lewa dwójka :eviltong: ale do kochania nadaje się za to znakomicie :loveu: a czy mógłby mi ktoś powiedzieć jakiej on wielkości w kłębie jest ?? bo chyba niedoczytałam... przed kolano czy wyższy?? i jakiej długości, bo nie wiem jakie mu posłanko zamówić, a chcę to zrobić teraz, żeby mi się fundusze nie rozpłynęły ;) [baaardzo lubię słodycze hehe] i jeszcze jedno... znacie jakieś dobre [lepsiejsze] firmy co produkują psie jedzonko?? poza tymi znanymi jak chapie pedegree i te inne tam :) chodzi mi wiecie o jakie :) pieseczek jest wyczerpany i bardzo dobre jedzonko dobrze mu zrobi :) słyszałam coś o jakiejś PURINIE ale nie wiem czy to akurat dla psów było? dzięki za odp i pozdrawiam :* Quote
Recommended Posts