szajbus Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Pajączku, jazda na górę, musi sie w końcu znaleźć ten domek! Quote
mulinka Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 [quote name='Moriaaa']Chuderlak potrzebny pilnie domek Quote
szajbus Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Pajaczku, niech no ktoś cię wreszcie pokocha ! Quote
szajbus Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Pajączkowi potrzebny choćby tymczas. On nie wytrzyma w tym stresie. Quote
ewatonieja Posted July 17, 2007 Posted July 17, 2007 Spiderek na skraju wytrzymałości :placz::placz: Quote
szajbus Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Zastraszony i znerwicowany Pajączek czeka na człowieka, ktory zabierze go do domku. Quote
ewatonieja Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 miałam telefonmejl i smsy w sprawie Spiderka,ktoś jest chętny ale może go wziąc dopiero we wrzesniu, dziewczyna ma dom z ogrodem,przenosi ise do niego we wrzesniu, a Spiderek jest bardzo podobny do jej zmarłej suni :) będe z nią w kontakcie więc jest jakas nadzieja dla pajączka :) Quote
szajbus Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Czy uda mu sie wytrzymać do tej pory? On tak cierpi Quote
takaradosna Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 ewatonieja napisał(a):miałam telefonmejl i smsy w sprawie Spiderka,ktoś jest chętny ale może go wziąc dopiero we wrzesniu, dziewczyna ma dom z ogrodem,przenosi ise do niego we wrzesniu, a Spiderek jest bardzo podobny do jej zmarłej suni :) będe z nią w kontakcie więc jest jakas nadzieja dla pajączka :) ekhm :) witam serdecznie!! To ja jestem tą dziewczyną i musiałam aż się zalogować, żeby sprostować jedną małą WIELKĄ pomyłkę :) nie, nie - nie rezygnuję z adopcji maluszka :) tylko zaznaczam, że moja suńka ŻYJE :P i oby jak najdłużej :) co nie zmienia faktu że mam duże serduszko i zmieszczą się w nim 2 pieseczki :) a co do Spiderka, to nie ma obawy - jeśli wszystko pójdzie gładko - tzn dostanę pracę we Wrocku [a z tym nie ma problemu] to zabieram go we wrześniu do Sobótki, pod Wrocławiem :) Przeglądałam różne ogłoszenia o psiakach, ale jak zobaczyłam tego maluszka to od razu wyobraziłam sobie że to moja Kropeczka jest taka chuda!!! Bo on istotnie wygląda jak moja sunia... tylko jest trochę bardziej jasny i kościsty :( Poza tym ma takie ujmujące oczęta i taki jest smutny :(:(:(:( złapał mnie za serducho swoim pyszczorkiem, a zwłaszcza jedną minką :) taką samą jaką robi moja suńka jak jest hmm po szczekaniu :P Jak już będzie u mnie to będzie spał ze mną [ w końcu ktoś musi bronić mnie przed ciemnościami nie? :D ] no chyba że nie spodobam mu się, to dostanie ciepłe posłanie w kąciku koło łóżka :D będziemy chodzić na "Janosa" i wygrzewać się w słonku na trawce :) a po powrocie zawsze będzie czekała miseczka pełna dobrego jedzonka :):):):):) no i dość spory ogródek ;) w końcu kto będzie te wróble przeganiał ??? a wierzę, że chęci do ganiania znajdzie sporo - już ja się o to postaram Pozdrawiam Was serdecznie i czekam do września :D Quote
szajbus Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Kobitki, a może uda nam sie go gdzieś umieścić do września? Domek widzę zdecydowany, a psisko ledwie zipie ze strachu w schronie. Moze znajdzie sie jakis tymczas, hotelik, nie wiem .... Quote
takaradosna Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 A ja mam już obróżkę dla Spiderka :D taka ładna w kolorze ciemnego brązu - będzie się ładnie komponowała z jego sierściuchą :D tak się zastanawiam.... czy mu zmieniać imię ? nie wiem czy reaguje na Pajączka lub Spiderka... a sama nie mam pomysłu na lepsze dla tego chudzielca :) więc chyba tak zostanie... aha mam jedno pytanie... wyczytałam cały jego wątek... ktoś wspomniał o chorobie nerek... o co dokładnie chodzi ?? [nie zmienię zdania przez te nerki] mówcie bez obaw, bo jak coś to będę do lekarza gnała po przyjeździe :) byle do września Kruszynko :* Quote
ewatonieja Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 Spiderek nie reaguje na imie bo nikt sie tak do niego nei zwraca te nerki to było tylko takie podejrzenie ,ze może jest chudy bo ma coś z nerkami, jak widac trochę ciałka nabrał wiec możemy o tych chorobach zapomniec,tylko o jego stanie psychicznym nie możemy DT Pilne zmieńmy temat!!!!!! Quote
takaradosna Posted July 18, 2007 Posted July 18, 2007 http://www.kuchniapupila.pl/pies/akcesoria/legowiska1/saxon_budka,p423334079 sami powiedzcie, czy nie ładna ?? mam nadzieję że mu się spodoba :) jeszcze nie zamawiam bo czekam na bardziej hmmmm "rudy" kolorek :D ps. co do mojej przyszłej kruszynki, która po obejrzeniu nowych zdjęć wygląda serio jak serdelek :) doszłam do wniosku, że zamówię większy rozmiar budki na to ciałko, którego pewnie jeszcze nabierze :D mam nadzieję że znajdzie jakiś domek zastępczy na okres tego miesiąca.... i jeszczejedno ważne pytanie!!!! Czytałam o tych czarnych kwiatkach itp... i wyczytałam coś takiego jak "dobrowolna zgoda na kastracje" chodzi tylko o psy ras z predyspozycjami obronnymi, czy ten zabieg tyczy się każdego adoptowanego pieseczka?? Moja suńka we wrześniu kończy 15 latek i tak ją pilnowaliśmy, że żadnej ciąży nie było... więc nie wiem, czy Spiderka wykastrować muszę czy to się jego tyczyć nie musi. Oczywiście żadnego sprzeciwu z mojej strony nie będzie - jeśli taki jest wymóg adopcji - to będzie kastratem :) Jeśli jednak ten zabieg nie jest potrzebny Spiderkowi, to jeszcze lepiej :):):):):) pozdrawiam :* byle do września Kruszynko :*:loveu: Quote
asiak Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 ale fantastyczna wiadomość :multi: Pajączku jeszcze troszeczke musisz wytrzymać... gdyby tak tymczasik się znalazł do września było by cudownie... PILNIE POTRZEBNY DT DO WRZEŚNIA DLA PAJĄCZKA!!! Quote
ewatonieja Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Lepiej by było wykastrowac Pajączka skoro w domu masz suczkę,jesli chodzi o nasze schronisko to sterylka wymagana jest dla psów ras groźnych czasem w wypadku psów rasowych tez zawracamy głowe przyszłym włascicielom wiadomo żeby nie było że idzie do pseudohodowli Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Spokojnie :) suczka będzie oddalona o jakies 360km - w końcu sie przeprowadzam, jak już wspomniałam.... :cool3: Wolałabym nie ingerować w jego wyniszczone ciałko :( a co jeśli wejdzie mu zakażenie? Lub będzie słaby i nie przetrzyma??? Pieseczek będzie sobie hasał po ogrodzonym sporym ogródku do którego zaglądają tylko koty, z racji tego, że łażą po płotach :D więc raczej spotkanie z jakimkolwiek innym fafem będzie barrrrdzo utrudnione ;) Mam jeszcze jedno pytanie.... odnośnie tego sprawdzania domku... Zorientowałam się, że domek to słowo wytrych - nazwa potencjalnego właściciela :) chyba dobrze myślę :):):) Więc... sprawdzacie "domki" psiuków ? jeśli tak to w jaki sposób?? wizytacja przed czy w trakcie?? :) hehe ciekawe kto się do mnie pofatyguje :P wstawiłabym Wam zdjęcia domku Spiderka, ale nie wiem jak :( Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 TakaRadosna,chyba Cię ucałuje ze szczęścia:buzi::buzi: Tak bardzo marzyłam,zaglądałam i nigdy nie traciłam nadziei,że ktoś w końcu Spajderka-Chuderlaczka_Pajączka pokocha!! Budka mu się spodoba,zobaczysz....jeszcze nie będzie chciał z niej wyjść!! A jak to się stało,że weszłaś na ten wątek,sama,obserwowałaś czy przez kogoś??:razz:Z jakiego miasta jesteś?? a z kastracją bym sobie dała przynajmniej na razie spokój,On taki słaby i delikatny.... Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Amelko !!! :) Na wątek trafiłam przypadkiem.... z resztą na Spajderka też! Chciałam kupić dobermana - bo strasznie podoba mi się ten pies... ale wymaga on duuuuuuużo treningów i poświęcenia. No i jednego pana. Nie mogę sobie na niego na razie pozwolić :( Ale przeglądając serwis alegratka wpisałam "sprzedam dobermana" i wyskoczyły mi te czarne perły :) patrzę na listę z boku a tam są różne inne, min. kundelki :D więc zajrzałam z czystej ciekawości... byłam na stronie gdzie był ogłoszony Pajączek... i tak spojrzałam na jego zjęcie. To było to za kratami ;/ i widzę że jakies takie niewyraźne, więc chciałam przewinąć stronę na następną, ale coś mnie tknęło!!! I otworzyłam link do Spiderka :) no i już jak go zobaczyłam to normalnie łzy w oczach :( takie biedactwo z kościami na zadzie, z tym pyszczkiem maleńkim i te nóżki patykowate... a poza tym... rzuciło mi się w oczy że jest prawie identyczny jak moja suka!!!! Dosłownie jakbym ją widziała taką chudą i proszącą. Czasami człowiek czuje, że w jego życiu coś się właśnie stało i jest to coś postanowione i nieodwołalne, tak jakby to miało być zawsze, jakby to planował od dłuższego czasu. Tak samo było ze Spiderkiem! Wszedł do mojego serduszka i sprawił wrażenie jakby zawsze tam był... :) A doberman ?? Odsunął się na razie w cień równie czarny co jego futerko :] Przeglądałam jego zdjęcia już tyle razy ehhh :) później był sms do Natalii. Najpierw z komy [przerwał mi wysyłanie inny es z orange i szlag trafił esy do Natalii;/] później chyba z 15 smsów z neta :) i na dokładkę e-mail :) żeby nie było że ktoś sobie żarty stroi, bo różnie to bywa. Natalia zadzwoniła [mówiła tak szybko że czasem nie rozumiałam :evil_lol: ale najistotniejsze wyłowiłam :cool3:] porozmawiałyśmy :) A że ja, jak już coś sobie zaplanuję to lubię doszukiwać się różnych rzeczy na dany temat więc zwyczajnie wpisałąm w google hasło " Chuderlak spiderek schronisko" i na pierwszym miejscu wyskoczyła dogomania :) w końcu internet to nic jak pajęczyna, a Pajączki czują się w niej najlepiej... :eviltong: wyczytałam cały wątek Maluszka. Ot cała historia :P ps. jestem z Solca kujawskiego :) - okolice Bydgoszczy i Torunia Quote
takaradosna Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 zapomniałabym.... ten Pieseczek był szczepiony na nosówkę czy tylko wścieklizna?? Quote
amelka0 Posted July 19, 2007 Posted July 19, 2007 Ojej,cudowna historia!!A w Życiu nic nie dzieje się przypadkiem!! I.....to chyba też nie przypadek,jakby Cioteczki chciały sprawdzić Twój Domek(nie gniewaj się,ja czuję że jesteś Wspaniałą Osobą o Wielkim sercu,ale tutaj były nie raz takie smutne sytuacje,dlatego takie zwyczaje:lol:)to moja przyjaciołka,którą poznałam internetowo,ogromnie zaangażowana w pomoc zwierzaczkom,a przy okazji bardzo skromna,przemiła osoba,mieszka w okolicach Torunia,więc mogłabym Was umówić;):lol: Quote
Recommended Posts