peate Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo'] Peate, przywieźliśmy Dropsa z Bielska... Do schronu trafił w grudniu 2012r., nic nie wiemy o jego przeszłości :([/QUOTE] wiem, że Drops jest z bielskiego schroniska, ale miałam nadzieję, że w schronisku wiedzą skąd się tam wziął Quote
betka Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Telefon do schroniska w Miedarach koło Tarnowskich Gór 516071855. Quote
Mattilu Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Może rzeczywiście warto - jak już ktoś tu sugerował - skontaktować się z przedsiębiorstwami taksówkowymi - taksówkarze docierają wszędzie. A z poszukiwań Beci z Łodzi wynika, że najlepiej sprawdzają się plakaty w wersji ze zrywkami z numerem telefonu, wtedy jest największy odzew. Quote
ewunian Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Weszłam na chwilę w przerwie pomiędzy zajęciami... i takie mam propozycje: 1 iksińską ignorować, naprawdę jeśli ktoś siedzi w De nie ma pojęcia o sytuacji zwierząt w Polsce. 2. Na plakacie dołożyć, że Drops był ranny. 3. To powyżej i informacje o zaczipowaniu i strachliwości psa wyboldować/dać kolorem czerwonym - rzuci się w oczy. Info o tym, że nie reaguje na swoje imię... 4. O 15.00 kończę zajęcia, mogę dołaczyć do poszukiwań, tylko muszę dojechać z Katowic. Jakby co, mój telefon to 796 920 231. Ale proszę dzwonić po godzinie 15.00, bo z zajęć się nie urwę... Jeśli macie wiadomości ,proszę o info jak dojechać z PKP Gliwice do Żarnik. Z góry dzięki. Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Wróciłam w tej chwili z pierwszej "akcji". Porozwieszałam plakaty a Żernikach (niewiele ale zawsze coś), na początku Zabrza. Zostawiłam w szkole, przedszkolu, w sklepach (zoologiczny w centrum handlowym, Netto, sklepiku osiedlowym) Rozmawiałam z ludźmi; nikt go na razie nie widział ale już wiedzą, że mają zwracać uwagę. Samej trudno. Szkoda, że tutaj na miejscu nie mam nikopgo do pomocy. Teraz muszę zająć się moimi psiakami i wieczorem dołączę do ciotek z B-B Quote
Nutusia Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 I jeszcze wetów okolicznych warto poinformować... Dropsik, proszę Cię - daj sobie pomóc!!! Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='ewunian']Weszłam na chwilę w przerwie pomiędzy zajęciami... i takie mam propozycje: 1 iksińską ignorować, naprawdę jeśli ktoś siedzi w De nie ma pojęcia o sytuacji zwierząt w Polsce. 2. Na plakacie dołożyć, że Drops był ranny. 3. To powyżej i informacje o zaczipowaniu i strachliwości psa wyboldować/dać kolorem czerwonym - rzuci się w oczy. Info o tym, że nie reaguje na swoje imię... 4. O 15.00 kończę zajęcia, mogę dołaczyć do poszukiwań, tylko muszę dojechać z Katowic. Jakby co, mój telefon to 796 920 231. Ale proszę dzwonić po godzinie 15.00, bo z zajęć się nie urwę... Jeśli macie wiadomości ,proszę o info jak dojechać z PKP Gliwice do Żarnik. Z góry dzięki.[/QUOTE] Do Żernik dojedziesz autobusem 59 z ul. Piwnej, obok dworca (obok Placu Piastów) Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Nutusia']I jeszcze wetów okolicznych warto poinformować... Dropsik, proszę Cię - daj sobie pomóc!!![/QUOTE] Niestety nie dam rady sama wszędzie dotrzeć. U jednego weta (w centrum) będę jutro bo jadę z moją sunią na sterylkę. Quote
Nutusia Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Ja wysyłałam maile. Musi to jednak zrobić ktoś, kto zna Gliwice, żeby wiedzieć czy lecznica nie jest na drugim końcu miasta. Do maila załączałam plakat, z prośbą o powieszenie w poczekalni. Becia zginęła w Łodzi, a ja jestem w Wwie... Quote
inka33 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Pinczerka, Lili - mam poprawiać te plakaty i ulotki? Trochę już padam, a musze w końcu Kajtuna bazar wystawić... :oops: Może markerem podkreślić możecie...? Przepraszam... :oops: O ranie, to może jednak nie warto pisać, bo będzie, że katowany był i że dlatego zwiał... :( Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='Nutusia']Ja wysyłałam maile. Musi to jednak zrobić ktoś, kto zna Gliwice, żeby wiedzieć czy lecznica nie jest na drugim końcu miasta. Do maila załączałam plakat, z prośbą o powieszenie w poczekalni. Becia zginęła w Łodzi, a ja jestem w Wwie...[/QUOTE] Qrcze ale ta, w pobliżu zaginięcia nie ma żadnych lecznic. Są głównie w centrum i po przeciwnej stronie Gliwic. :shake: Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Pinczerko, wydrukujcie dużo ulotek bo będę jeszcze jutro rozdawać czy wieszać. Niestety tutaj na ksero mnie skasowali po 50gr za sztukę. :shake: Quote
ewunian Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 U mnie druk po 10 groszy, ksero po 8, czy 7. ale tylko czarno-białe... Quote
zula131 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Jutro będę w Tarnowskich Górach (konkretnie w "Staszicu"). Jak myślicie - jest sens porozwieszać tam trochę plakatów? Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='ewunian']U mnie druk po 10 groszy, ksero po 8, czy 7. ale tylko czarno-białe...[/QUO Ja za biało czarne tyle płaciłam. :mad: Może taka cena bo to w Centrum handlowym ale nie miałam czasu szukać tańszego. Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='zula131']Jutro będę w Tarnowskich Górach (konkretnie w "Staszicu"). Jak myślicie - jest sens porozwieszać tam trochę plakatów?[/QUOTE] Jeżeli szedł polami to mógł się kierować właśnie na Tarnowskie Góry. Quote
Nutusia Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Wszędzie jest sens wieszać plakaty. Bo nie dość, że się pies przemieszcza, to ludzie przecież też ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Wybaczcie, że nie odpisuję, ale siedzę w pracy i nie jest w stanie :( Drukujemy ciągle, taxi powiadomione. Kontaktujcie się proszę z Lili8522 bo ja jestem do 17:00 poza zasięgiem. Quote
Lili8522 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='ewunian']Weszłam na chwilę w przerwie pomiędzy zajęciami... i takie mam propozycje: 1 iksińską ignorować, naprawdę jeśli ktoś siedzi w De nie ma pojęcia o sytuacji zwierząt w Polsce. 2. Na plakacie dołożyć, że Drops był ranny. 3. To powyżej i informacje o zaczipowaniu i strachliwości psa wyboldować/dać kolorem czerwonym - rzuci się w oczy. Info o tym, że nie reaguje na swoje imię... 4. O 15.00 kończę zajęcia, mogę dołaczyć do poszukiwań, tylko muszę dojechać z Katowic. Jakby co, mój telefon to 796 920 231. Ale proszę dzwonić po godzinie 15.00, bo z zajęć się nie urwę... Jeśli macie wiadomości ,proszę o info jak dojechać z PKP Gliwice do Żarnik. Z góry dzięki.[/QUOTE] [B] Do Żernik dojedziesz autobusem 59 z ul. Piwnej, obok dworca (obok Placu Piastów)[/B] Quote
Lili8522 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='danyww']Wróciłam w tej chwili z pierwszej "akcji". Porozwieszałam plakaty a Żernikach (niewiele ale zawsze coś), na początku Zabrza. Zostawiłam w szkole, przedszkolu, w sklepach (zoologiczny w centrum handlowym, Netto, sklepiku osiedlowym) Rozmawiałam z ludźmi; nikt go na razie nie widział ale już wiedzą, że mają zwracać uwagę. Samej trudno. Szkoda, że tutaj na miejscu nie mam nikopgo do pomocy. Teraz muszę zająć się moimi psiakami i wieczorem dołączę do ciotek z B-B[/QUOTE] Bardzo dziękkujemy, w kupie siła to prawda, może jeszcze Ciotki z Gliwic się tutaj zjawią i pomogą? (mam cichą nadzieję) Oby wieczór był owocny w poszukiwania........ [quote name='zula131']Jutro będę w Tarnowskich Górach (konkretnie w "Staszicu"). Jak myślicie - jest sens porozwieszać tam trochę plakatów?[/QUOTE] Oczywiście, jak najbardziej! Nie wiadomo gdzie kawaler zmierza......... Proszę się częstować plakatami :) Quote
natie Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 kurcze:( wkleiłam plakacik na wątek schroniska w Rudzie Śl., udostępniłam na facebooku, tylko tyle mogę na razie zrobić.. trzymam mocno kciuki:( Quote
danyww Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Oby wieczór był owocny w poszukiwania........ Ludzi też pytałam ale nikt go nawet nie widział :placz: Quote
Lili8522 Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='natie']kurcze:( wkleiłam plakacik na wątek schroniska w Rudzie Śl., udostępniłam na facebooku, tylko tyle mogę na razie zrobić.. trzymam mocno kciuki:([/QUOTE] Dziękujemy [quote name='danyww']Oby wieczór był owocny w poszukiwania........ Ludzi też pytałam ale nikt go nawet nie widział :placz:[/QUOTE] Może on w tym lesie siedzi? Ale po ciemku to go w życiu nie znadziemy :-( [B] Schronisko w Gliwicach postawione postawione na nogi.......[/B] [COLOR=#ff0000][B]Ma ktoś link na FB do grupy wolontariuszy z Gliwic? Proszę podeślijcie oni mogą pomóc w poszukiwaniach....[/B][/COLOR] Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Rozmawiałam tez z niedoszłym DT Dropsa - szukali go dziś 1,5godziny, znajomi powiadomieni, nikt go widział... :( Quote
Recommended Posts